IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Като вземам повод от последните постове, това, че се харесвате с Пирамид не означава непременно и, че трябва да му лансирате (вие, самата) участието. Или вие (самата) работите с Пирамид и неговият "патентен" представител?
    Като "дупе и гащи" сте.
    Препоръка: ако "патентният" представител не е точно Ендер, помислете и за неговото включване, защото има вероятност нещата да не ви се получат на определен етап от взаимоотношенията.
    Така мисля, но може да греша в алгоритъма на действията.
    Отзад напред: Не е Ендер но, ако се наеме да открехне безстрашния, не възразявам. Момчето се увлича, а стъпки в правилна насока, втори месец, не предприема. И после, някой (друг) виновен?
    За дупето и гащите: Не разбирам, Селена с какво те дразни. Че не ме напада? И интерес бих изпил по едно с нея, да се запознаем. Не сме се виждали дори. Иначе, за какво "лансиране на участието ми" я упрекваш, е загадка. Възпитан човек е, вижда, каква глутница сте се нахвърлили отгоре ми...Е, рекла една добра дума за мен и дай, да я хокаме? Тежки са комплексите на някои, страх, да не бъдат "засенчени" ....тя не страда от тази глупост, значи, е "виновна" едва ли не, заедно с мен, ЧЕ АЗ НЕ ВИ ПРАВЯ ЕВАЛА? Сбъркали сте. Със или без Селена, аз отстоявам позиции. Ако бяхте мъже, щяхте да разберете. Разбра го една жена и просто, внесе глътка свежест във вмирисаното ни противостоене
    За което, и благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Ами прав си. Освен това НДА е по-скоро за неразгласяване на търговски тайни. За нашия лирически герой препоръчвам филма “Социална мрежа”. Там се вижда поетапно как Зукърбърк краде чужда идея за да създаде фейсбук. Плаща едни джобни пари за обезщетение и толкоз. Кода обаче го пише сам.

И да вземе контакта на “патентния” представител от Пирамид. По-добре да е инженер отколкото юрист.

Като вземам повод от последните постове, това, че се харесвате с Пирамид не означава непременно и, че трябва да му лансирате (вие, самата) участието. Или вие (самата) работите с Пирамид и неговият "патентен" представител?
      Като "дупе и гащи" сте.
      Препоръка: ако "патентният" представител не е точно Ендер, помислете и за неговото включване, защото има вероятност нещата да не ви се получат на определен етап от взаимоотношенията.
      Така мисля, но може да греша в алгоритъма на действията.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Selena, затова е най хубаво фрии да се публикува ако имаш идея някаква за нещо си как да се направи и няма да се занимаваш с такси, регистрации а някой като Марко ще напише софта и всички ще ползват после благинката. Предложих му да напише едно описание на идеята и да го продава - сатка по 1 евро парчето, може и по левче.

Е как тъй фрий сега? Той иска някой за идеята да му изсипе 20-30 милиона (не уточнихме валутата).

Според мен на нашия лирически герой му е време да научи занаят. Дали да пише код или да е майстор баничар няма значение - време е да осъзнае, че само с голи идеи без умения “спасението” ще го дебне отвсякъде.
        Last edited by Selena; 08.05.2021, 15:02.

Коментар

• Selena, затова е най хубаво фрии да се публикува ако имаш идея някаква за нещо си как да се направи и няма да се занимаваш с такси, регистрации а някой като Марко ще напише софта и всички ще ползват после благинката. Предложих му да напише едно описание на идеята и да го продава - сатка по 1 евро парчето, може и по левче.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Точно така. NDA в някаква степен те предпазва от този който го е подписал, но не е и от неговия баджанак. Има смисъл да се подписва ако например предлагаш технология на голям производител, но ако я предлагаш на някой от Фейсбук...
            Ами прав си. Освен това НДА е по-скоро за неразгласяване на търговски тайни. За нашия лирически герой препоръчвам филма “Социална мрежа”. Там се вижда поетапно как Зукърбърк краде чужда идея за да създаде фейсбук. Плаща едни джобни пари за обезщетение и толкоз. Кода обаче го пише сам.

И да вземе контакта на “патентния” представител от Пирамид. По-добре да е инженер отколкото юрист.
            Last edited by Selena; 08.05.2021, 14:37.

Коментар

Ти ме питаш какво става ако този, с който си подписал ти открадне информацията ли?
              Точно така. NDA в някаква степен те предпазва от този който го е подписал, но не е и от неговия баджанак. Има смисъл да се подписва ако например предлагаш технология на голям производител, но ако я предлагаш на някой от Фейсбук...

Коментар

А тогава ще дойдат и големите разходи - регистрации, годишни такси... да не говорим ако пък се наложи патентът да се зашитава в съда.

Имаше май и срок за пускне в експлоатация. Мързи ме да ровя сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

- Казвал ли съм ти, че те харесвам?
                  Хехе, май да и аз тебе . Най-вече щото не си агресивен като цялото форумно войнство. Откъде иде тая агресия за мен е загадка, но има много малко неагресивни хора, които пишат тук.

Коментар

E, как да няма. Нали точно благодарение на това споразумение идеята ще се озове в нечии чужди ръце. А подписалият ни лук ял ни лук мирисал. NDA предлага защита само в много специфични случаи, а в конкретния може единствено да предложи хонорар на адвокат
                    Момент. Аз разбрах друго, че на двама които не се познават едновременно им хрумва същата идея. Единият си намира спонсор и си сключва с него НДА, но в това време другият го изправарва и си я защитава.

Сличва се с откриването на телефона - Александър Бел и Томас Едисън, ако не ме лъже паметта. Просто на двама души едновременно им хрумва същата идея.

Ти ме питаш какво става ако този, с който си подписал ти открадне информацията ли?
                    Last edited by Selena; 08.05.2021, 14:25.

Коментар

разхода и евентуално, патент след 4-5 години.
                      А тогава ще дойдат и големите разходи - регистрации, годишни такси... да не говорим ако пък се наложи патентът да се зашитава в съда.

Коментар

E, как да няма. Нали точно благодарение на това споразумение идеята ще се озове в нечии чужди ръце. А подписалият ни лук ял ни лук мирисал. NDA предлага защита само в много специфични случаи, а в конкретния може единствено да предложи хонорар на адвокат
                        ...като и на адвоката, пак от собствения си джоб ще дава. Прочее, бих могъл да му дам контакт на патентен представител, от Топ 5 на България, за да му помогне при изготвяне на патентната заявка но, и там, ще трябва да плати пак той (безстрашният) от джоба си, едно 1100-1500 лв, със сигурност. Доброто в случая е, че човекът, взема парите на свършена работа (изготвена и подадена заявка) на и е безукорно почтен. Лошото е че, доде се помайва безстрашният и тече процедурата, някой може да направи работещ същия или друг (със сходен практически резултат) алгоритъм, и момъкът ще си остане с разхода и евентуално, патент след 4-5 години, а дотогава, ще трябва и да яде...

Коментар

Става следното: печели по-бързият. Ако идеята е патентоспособна печели първият подал съответната заявка. Поверителното споразумение няма нищо общо в този случай.

Коментар

Хехе, ми не е имало споразумение. Този е бил истинско бижу

Хм ами подобряването на търсенето е метод. Той нали ще подобрява гугъл търсенето. Доколкото разбирам става дума за допълнителен софуер и затова търси кой да му напише кода. Софтуер може да се патентова. Цъкни тук:

https://bvandko.com/blog/kompyutarno...enie-software/

Компютърната програма може да е представена като последователност от операции осъществявани от съответните технически средства (например компютър, сървър или др.). Тогава се преима, че представлява част от компютърно приложимо изобретение (софтуер) и по принцип не е изключена от патентна защита. Същото може да се приложи и при патентоване на софтуер. В този случай патентната система е достъпна за защита на техническите му функции. Всяко изобретение по своята същност е техническо решение на технически проблем. Получаването на патент за софтуер или регистрираните му като полезен модел си има своите особености.

Общо взето защитата е или за софуер или за полезен модел. Благодаря, че си припомних разни работи. Човек забравя, а и материята се обогатява.
                            - Казвал ли съм ти, че те харесвам?

Коментар

Не, мила. Праща ми празен, НЕобвързващ го файл-шаблон, доработвам клаузите, които ме притесняваха, казвам "Разпечатай, подпиши с мокър подпис и печат, сканирай и ми върни и, ТОГАВА, ще разкривам." И онзи навлек, взе да мрънка, че съм го бил лъгал, че сме били имали "споразумение" и че, ако не бил харесал идеята, щял да ми "върне информацията". На което, аз НЕ клъвнах (не ядем доматите с колците, на ако и да сме от село) и той се оплакал, че "не спазвам споразумението". Питах кое, НЕподписаното от него ли? И какво значи "връщам ти идеята"? И се разделихме скарани ...

Иначе, "know-how" няма смисъл, ако не знаеш, КАКВО (се предполага, че "знаеш как") трябва да правиш. Патентова се МЕТОД , което е нещо Малко по-различно, ама струва ми се, взехме да се повтаряме
                              Хехе, ми не е имало споразумение. Този е бил истинско бижу

Хм ами подобряването на търсенето е метод. Той нали ще подобрява гугъл търсенето. Доколкото разбирам става дума за допълнителен софуер и затова търси кой да му напише кода. Софтуер може да се патентова. Цъкни тук:

https://bvandko.com/blog/kompyutarno...enie-software/

Компютърната програма може да е представена като последователност от операции осъществявани от съответните технически средства (например компютър, сървър или др.). Тогава се преима, че представлява част от компютърно приложимо изобретение (софтуер) и по принцип не е изключена от патентна защита. Същото може да се приложи и при патентоване на софтуер. В този случай патентната система е достъпна за защита на техническите му функции. Всяко изобретение по своята същност е техническо решение на технически проблем. Получаването на патент за софтуер или регистрираните му като полезен модел си има своите особености.

Общо взето защитата е или за софуер или за полезен модел. Благодаря, че си припомних разни работи. Човек забравя, а и материята се обогатява.
                              Last edited by Selena; 08.05.2021, 11:28.

Коментар

Доколкото помня има начин да се защити и ноу хау. Идеята води до метод за подобряване на процес. Това вече подлежи на защита.

“...процесите по разработване на нови технологии, създаването на бизнес модели и стратегии са все безспорни активи на търговските предприятия, които имат не просто теоретична, но и реална имуществена стойност. В ерата на иновационните технологии и инвестиции тези активи се превръщат в ценност за търговските предприятия, съизмерима с правата на интелектуална собственост. С повишаването на стойността на вътрешната търговска информация неизменно се увеличават и рисковете от недобросъвестното придобиване, разпространение и използване на търговска тайна и ноу-хау.”

http://trudipravo.bg/mesechni-spisan...a-informatziya

Какво точно е искала англо-наглата маймуна от теб. Да разкриеш идеите си в самия текст на НДАто ли?
                                Не, мила. Праща ми празен, НЕобвързващ го файл-шаблон, доработвам клаузите, които ме притесняваха, казвам "Разпечатай, подпиши с мокър подпис и печат, сканирай и ми върни и, ТОГАВА, ще разкривам." И онзи навлек, взе да мрънка, че съм го бил лъгал, че сме били имали "споразумение" и че, ако не бил харесал идеята, щял да ми "върне информацията". На което, аз НЕ клъвнах (не ядем доматите с колците, на ако и да сме от село) и той се оплакал, че "не спазвам споразумението". Питах кое, НЕподписаното от него ли? И какво значи "връщам ти идеята"? И се разделихме скарани ...

Иначе, "know-how" няма смисъл, ако не знаеш, КАКВО (се предполага, че "знаеш как") трябва да правиш. Патентова се МЕТОД , което е нещо Малко по-различно, ама струва ми се, взехме да се повтаряме
                                Last edited by Pyramid; 08.05.2021, 10:44.

Коментар

Working...
                                X