IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Yolo, не са точно за това ипотечните кредити, те са ако искаш да купиш имот, жилище и имаш доходи да си плащаш ипотеката да ти бъде отпуснат, банката ти го купува с нейни пари, ти го изплащаш, като си плащаш и главницата и лихвата по кредита. Ако отиде в банка някой с идея да прави нещо и предложи имот като гаранция за кредита - те ще му кажат да го продаде и да си финансира с парите идеята.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Добре бе ипотечните и потр. кредити за кво са. Теглиш заем и смело напред

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Безстрашни, ето ти нещо, точно като за теб.
        Ахаха...сега остава да отиде и да ѝ поиска на нея няколко милки.

Коментар

• Безстрашни, ето ти нещо, точно като за теб.
          Висшето училище по застраховане и финанси дава началото на новия си проект "Академия за предприемачи"

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Поправих го. Хайде сега и ти се върни да поправиш собствените си 10 000 неграмотни постинга, и ще ти кажа БРАВО.
            Твоето "браво" не струва. Знаем се. Точно, както и повечето ти "забележки". Отделно, дето, няма цяла степен на 2, равна на милион...
            Last edited by Pyramid; 14.04.2021, 16:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Как се чете (с думи) това "1 лева" и по кои граматически правила?
              Поправих го. Хайде сега и ти се върни да поправиш собствените си 10 000 неграмотни постинга, и ще ти кажа БРАВО.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Дай да ги закръглим на 1048576 лв и 128лв, че ще е по-лесно
                Едва ли. Човекът или една, или едни ги иска левите, и толкова.

Коментар

Аз ти предлагам друго - напиши на една жълта табела "ПРОДАВАМ ИДЕЯ", окачи си я на врата, и върви на някоя улица с много хора. Там си казвай цената на всеки, който те попита, но при едно условие - на всеки отказ намаляваш цената два пъти. Започваш от 1 милион долара и ако трябва, стигаш дори до 1 лева.

Вечерта като се върнеш ни кажи във форума каква е пазарната цена на идеята ти. Тоест за колко пари си успял да сключиш сделка. И ако е над 100 лева, обещавам да ти дам един сървър под наем без пари + безплатен хостинг.
                  Как се чете (с думи) това "1 лева" и по кои граматически правила?

Коментар

Започваш от 1 милион долара и ако трябва, стигаш дори до 1 лева.

И ако е над 100 лева, обещавам да ти дам един сървър под наем без пари + безплатен хостинг.
                    Дай да ги закръглим на 1048576 лв и 128лв, че ще е по-лесно

Коментар

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
                      Конкретно предлагам да пробваме идеята с максимално малко пари......
                      Аз ти предлагам друго - напиши на една жълта табела "ПРОДАВАМ ИДЕЯ", окачи си я на врата, и върви на някоя улица с много хора. Там си казвай цената на всеки, който те попита, но при едно условие - на всеки отказ намаляваш цената два пъти. Започваш от 1 милион долара и ако трябва, стигаш дори до 1 лев.

Вечерта като се върнеш ни кажи във форума каква е пазарната цена на идеята ти. Тоест за колко пари си успял да сключиш сделка. И ако е над 100 лева, обещавам да ти дам един сървър под наем без пари + безплатен хостинг.
                      Last edited by Mateev; 14.04.2021, 16:18.

Коментар

Конкретно предлагам да пробваме идеята с максимално малко пари. Да ползваме сървъри под наем, на програмист 10к лева и някъв % от бъдещите печалби до 5-10 милиона лева примерно, пари за регистрация на фирма , и там за оправяне на всичките документи. Тоест примерно ~100-150k лева.

Тъй като смятам,че идеята би имала успехи и то сериозни, предлагам да подпишем договор,че който се навие да направим тази идея, да даде 150к лева за идеята,които да вложим като кредит на мене без лихва. Така ако идеята се окаже непечеливша, аз ще съм му длъжник с 150к лева(без лихва). Ако някой се навие така, първите 2 години аз да печеля 5% повече(55% печалба), а след тези 2 години всичко да си е нормално(50% на 50% да се дели печалбата).
                        Като ти препоръчах високи цели, не точно финансовата трагикомедия имах предвид.

Коментар

Конкретно предлагам да пробваме идеята с максимално малко пари. Да ползваме сървъри под наем, на програмист 10к лева и някъв % от бъдещите печалби до 5-10 милиона лева примерно, пари за регистрация на фирма , и там за оправяне на всичките документи. Тоест примерно ~100-150k лева.

Тъй като смятам,че идеята би имала успехи и то сериозни, предлагам да подпишем договор,че който се навие да направим тази идея, да даде 150к лева за идеята,които да вложим като кредит на мене без лихва. Така ако идеята се окаже непечеливша, аз ще съм му длъжник с 150к лева(без лихва). Ако някой се навие така, първите 2 години аз да печеля 5% повече(55% печалба), а след тези 2 години всичко да си е нормално(50% на 50% да се дели печалбата).
                          Виж сега, от няколко дни чета тука дали няма да излезе нещо интересно и все повече се отчайвам. Ще обобщя нещата както ги виждам:

1. Екип зад проекта. Има ли квалификацията, знанията да завърши проекта успешно. Много фондове няма дори да погледнат проект с 1 човек в екипа. Не виждам пряка връзка между знания/умения и идеята на проекта. Това поставя сериозни въпроси знаеш ли за какво говориш и можеш ли да го изпълниш. Имам личен опит в няколко проекта, при които е имало липса на разбиране/знания на ниво мениджър. Няма значение колко добър програмист ще вземеш ако не можеш да обясниш какво и как искаш да бъде направено, и най-важното - ако не можеш да провериш дали всичко е направено както трябва. Тоест, не очаквам от теб да програмираш кода, но ако не го разбираш това много често води до нови разходи (пари и време) за оправяне. Даваш пример с Империя Онлайн - да единия е програмист. Писал е кода, и да са възложили нещо е можел да го провери. Ти не можеш. Другия не е седял с идеята да чака пари. До колкото разбирам се е занимавал с правилата и е дизайнер! Не ме разбирай погрешно, но и най-добрия програмист, способен да направи уникални неща рядко може да рисува. Без втория човек игра няма! За капак са си събрали парите сами. Къде е сравнението? Ще ти дам още две идеи. 1. Мога да направя машина на времето, но ми трябват 2 милиарда за изпълнението. 2. Завършил съм ИТ, работя като ИТ, но натрупах опит около закуските на обяд и търся инвеститор за дюнерджийница на морето. Мисля си към 300к ще стигнат.

2. Доверие в екипа. Като изключим т. 1, ситуацията е следната - от мен парите, от теб идеята и работата по изпълнението, не се познаваме, доверието се гради от нулата. Тоест, аз поемам целия финансов риск и търся максимална защита, че проекта ще успее. Ти си готов да се разделиш с част от компанията понеже нямаш/не искаш да слагаш твои пари, но си готов да работиш за светлото бъдеще. 1. ми гарантира някаква сигурност, че нещата могат да се случат. НО, идва ред на мотивацията. Какво пречи утре да кажеш "ма то това не става, зарежи" и да се откажеш? Аз увисвам плащайки цялата сметка за твоя каприз. Затова е критично да покажеш отдаденост на идеята. Има хора, учили с години, има лични мотивации, вложени семейните спестявания и прочие. Това са хора, вложили много, за които е ясно, че отказа ще е изключително труден на този етап. Ето, казваш че си безработен. В този момент ако кажеш, че си инвестирал всичките си спестявания от 1000-5000лв това е едно приемливо ниво на сигурност. Вместо това рязко сменяш темата за някакви во... не знам си какво. Каква отдаденост тук? Директно излиташ в графа wannabe и там вече няма нормален човек, който да заложи на теб?

3. Не знаеш какво точно ще правиш. Добавката на гугъл май всъщност най-лесно ще стане приложение за телефон. И доколкото разбирам, както и друг колега спомена, това е направено преди около 8 години. Нямаш идея какво е патент, дялове от компания. Струва ми се че дори не си се размърдал да провериш цифрите, които пишеш. Как очакваш някой "сериозен инвеститор" да ти повери управлението на компанията/проекта/финансите? Минимум за твоята идея е фрийлансър с бюджет до 2000 долара, вероятно в пъти по-малко. Наем на сървър, 6месеца до година да покажеш резултати. Суперхостинг предлагат сървъри за година за 3-4000лв. Ако избухне приложението ще сменяш, но за начало не става ли? Регистрация на фирма в БГ става за под 300лв. Къде ги пишеш тия цифри 50к, 150к, милиони. Аз виждам 4-7000 макс за теста. Нямаш ли ги? Ако ги имаш, защо не ги инвестираш? FFF? И преди да започнеш горещо препоръчвам поне 2 седмици ровене в гугъл по ключови думи дали гениалната ти идея не е отдавна направена и забравена. Спокойно можеш да си свалиш и напишеш един business canvas. Ако всичко все още е ок като приключиш, влагаш спестяванията в едно приложение чрез фрийлансери, хостинг за 3-6 месеца. И след 3 месеца пак пишеш тук, и/или пускаш мейли до рискови фондове. И очакваш сериозно отношение.

Коментар

Имаш ли активи които да заложиш за този кредит?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Конкретно предлагам да пробваме идеята с максимално малко пари. Да ползваме сървъри под наем, на програмист 10к лева и някъв % от бъдещите печалби до 5-10 милиона лева примерно, пари за регистрация на фирма , и там за оправяне на всичките документи. Тоест примерно ~100-150k лева.

Last edited by fearlessss8; 14.04.2021, 03:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Там е клопката. Вълците с овчи кожи това точно дебнат. Да се подхлъзнеш ...
                                Е, подхлъзна се един нефтен "магнат", от компания, за която, никой не е чувал...и си остана такава особено, с коронавируса...
                                Last edited by Pyramid; 14.04.2021, 00:17.

Коментар

Working...
                                X