IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение

Дори даже е най-добре аз да имам 52 или 52,5% от бизнеса, като да се запише в документите,че всеки месец аз съм длъжен да давам 4-5% от моята печалба за благотворителност. Така по този начин ще може да се избегнат кавгите и противоречията, както е в APPLE и в момента, има доста противоречия.
    Случайно да си забелязал опашка от инвеститори с куфарчета с пари, които да се редят на опашка пред тебе и да се бият кой първи да те посипе със злато? Когато забележиш такава, тогава ти ще поставяш условията. Засега обаче условията ще ти ги поставя някой друг, ако въобще се намери такъв.

Ето аз ти правя оферта - разкажи идеята си във форума и аз ще ти дам 20 лева. Помисли си много сериозно върху тази оферта, защото по-добра няма да получиш през целия си живот.

Коментар

• fearlessss8, не се притеснявай чак толкова от кражба, хората които умеят да инвестират , умеят и да оценяват. Някой ще се престави за теб, ще влезе в някакво съдружие и когато съдружника му разбере че идеята е на някакъв друг човек и ако този човек би могъл да му бъде полезен повече - Знаеш ли как ще се зарадва ? Направо съдружието ще се разформирова. Надценяваш крадците.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

С тези разсъждения ще пропилее още 50 години без нищо да изкара - пари или каквито и да било тапии.

Има обаче един плюс - ще ни развеселява тука във форума ....
        Полазва ме тих ужас при една друга мисъл. Ако лирическият герой не е поредният зевзек, а представителна извадка на днешните млади - жална ни майка ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Шест безценни години си пропилял и не си изкарал никаква тапия?
          С тези разсъждения ще пропилее още 50 години без нищо да изкара - пари или каквито и да било тапии.

Има обаче един плюс - ще ни развеселява тука във форума ....

Коментар

Сървъри,реклама,наем на приличен офис, треа се пътува до офиса с нещо(не върви с метро или градски транспорт при такава яка идея), на програмисти да се плати, може би на професионален счетоводител, пари за регистрация на фирма. Пък и винаги изскачат непланирани разходи.
            Аха, разбрахме те. Ти ще си специалиста по харченето на парите, а някой друг трябва да мисли как да ги спечели. Особено ме впечатли със служебната кола лично за тебе .... Каква си я представяш - Mercedes S класа или Audi S8? А собствен шофьор и едрогърда секретрка ще си назначиш ли?

И не разбрак какво въобще ще правиш в този офис, след като участието ти във фирмата се изчерпва с 1 минута разказване на уж "гениалната" идея и след това ставаш абсолютно непотребен поради липсата на каквито и да било качества в тебе.

Коментар

• Pyramid, и на мен ми прилича много на такава работата, просто е прочел и е решил - аз пък защо да нямам такава идея ? Може пък да стане нещо, пък и градския транспорт не му понасял, сам си го казва.
              D.Y.F-091066

Коментар

2015 година съм бил на 20, не на 23 години. Сега съм на 25,почти 26.
                Шест безценни години си пропилял и не си изкарал никаква тапия?

Коментар

Не се гъбаркам и няма на кой близък да споделя идеята!
                  Сирак ли си?!

Коментар

Сървъри,реклама,наем на приличен офис, треа се пътува до офиса с нещо(не върви с метро или градски транспорт при такава яка идея), на програмисти да се плати, може би на професионален счетоводител, пари за регистрация на фирма. Пък и винаги изскачат непланирани разходи.
                    Абсурд!При такава яка идея,да се возиш като някой прошляк с градския транспорт...Минимум Ролс Ройс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Всичко може да се направи, стига разбира се двамата съдружници да се договорят предварително за всеки един аспект от бъдещето. Има си Учредителен договор, както и Устав, и когато те се регистрират в търговския регистър, вече няма да има шикалкавене и трябва да се спазват.

Проблемът е, че при учредяването на фирмата всички съдружници трябва ефективно да си внесат своя дял в капитала, и това се контролира от проверяващите. Няма как една идея да се внесе като дялова вноска - трябват си живи пари.
                      Тоест вторият съдружник трябва да даде пари на нашия юнак хей така само за сините му очи, което според мене едва ли има някакъв шанс да се случи.

Много по разумен подход е нашият юнак сам да си създаде фирма със 100% собствено участие, и после да се опита да продава дялове от нея. Тогава обаче възниква проблемът с оценката на тези дялове. Обикновено западняците искат направата на Дю Дилижанс, който представлява подробен доклад за фирмата във всеки един аспект, включително и във финансов такъв. Този доклад е няколко стотин листа хартия и се прави от независима оценителна фирма. Това естествено струва луди пари.

Другият проблем при продажбата на дялове е това, че цената на фирмата обикновено се определя като 5 до 7 пъти годишната печалба. Евентуалните купувачи не се интересуват какво имущество има фирмата, какви машини, какви съоръжения или какви имоти. Те разсъждават така - каквото и имущество да има, то е необходима част за постигането на тази печалба, така че въобще не ги интересува дали то е много или малко и въобще не влизат в процедура по неговата оценка. Гледат се само счетоводните отчети поне 5 години назад, гледа се средната печалба, умножава се по 5 до 7, и това е цената на фирмата. По тази цена се смята процента, който западняка иска да закупи, и това са парите, които той плаща на собственика на капитала. Върху тези пари собственика на капитала заплаща 10% данък и останалото си остава негова лична собственост.

Забележете - при тази покупко-продажба във фирмата не влизат никакви пари. За да влязат пари и във фирмата, обикновено се взема решение за увеличаване на капитала, и тогава новите съдружниците пропорционално на новия си дял внасят полагащите им се дялови вноски. Тоест парите, които нашият юнак ще получи, ще трябва да ги върне във фирмата, но вече ще е загубил от тях 10% за платения данък.

Като се тегли чертата - нашият юнак пак ще остане без пукната пара в джоба, но за сметка на това вече ще си има съдружник, с който трябва да се съобразява, и на който трябва да се подчинява, ако е останал с по-малко от 50% от акциите.
                      Ако идеята е патентована тя може да се внесе като оценена в пари апортна вноска в капитала на дадено дружество:

Предмет на непарична вноска (апорт) могат да бъдат различни имуществени права: право на собственост или ограничени вещни права върху движими и недвижими вещи;
                      облигационни права (вземания); права върху нематериални блага като търговски марки, патенти, ноу-хау и др.; права върху ценни книги; права върху имуществен комплекс като
                      наследството и търговското предприятие.
                      Единственото ограничение, предвидено в ТЗ във връзка с предмета на непаричната вноска, е забраната да се апортира бъдещ труд и услуги.
                      Съдържание на дружествения договор/устава при извършване на непарична вноска
                      Ако съдружник или акционер прави непарична вноска, в дружествения договор, респ. в устава, наред с другите реквизити, трябва да се съдържа задължително името на вносителя,
                      пълно описание на непаричната вноска, паричната й оценка и основанието на правата му.

http://trudipravo.bg/kompyutarni-pro...tatii/444-ep28

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        fearlessss8, какви екстри ти не можеш да я опишеш тази идея, как ще я предадеш на човека който пише кода. Пирамид описваше едни неща и него го разбрах, а теб защо не мога..твоята идея е студио х отвсякъде.
                        Дани,
                        Проблемът тук е че, неговата "идея" е - с което се справя отлично - да направи провокация тук. Направи я, ОК. И ни се надсмива. Което, няма нищо общо с изложеното от мен. Ала се хванах в началото. И повечето от вас - също. Учудва ме, как всички му клъвнахме.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          fearlessss8, какви екстри ти не можеш да я опишеш тази идея, как ще я предадеш на човека който пише кода. Пирамид описваше едни неща и него го разбрах, а теб защо не мога..твоята идея е студио х отвсякъде.
                          Не искам да я опиша изцяло, че ме е страх от кражба на идеята!!!!

Коментар

• fearlessss8, какви екстри ти не можеш да я опишеш тази идея, как ще я предадеш на човека който пише кода. Пирамид описваше едни неща и него го разбрах, а теб защо не мога..твоята идея е студио х отвсякъде.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Като предложение има едни хора които дават пари. Даже процент от капитала не искат. Е може ако се издъниш да имаш проблем я с ръцете, я с краката, но ти си млад, повечко калции и би трябвало за няколко месеца да се оправиш. Може и нещо наследвено да мине в други ръце. Но ако си вярваш достатъчно винаги има възможности.

Коментар

Не се гъбаркам и няма на кой близък да споделя идеята!
                                Пробвай тогава с далечен.

Коментар

Working...
                                X