IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    ти кажи за икономическата обосновка.
    За колко години си връщаш парите?
    След колко кубика рекуперирана вода при студена 10градуса и топла (мръсна) 20, 30, 40 градуса
    До 3 години. НО, ако НЕ го използваш, разбира се, че никога.
    Last edited by Pyramid; 05.04.2020, 20:27.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Павел Влахов Разгледай мнение

      Като ти гледам nickname-а, снимката, която си сложил и коментара ти....просто ще те подмина с усмивка. Толкова заслужаваш..."истинският". Дори и толкова не заслужават някои, но какво да се прави, живеем все още в демокрация и всеки е свободен да каже каквото иска.

      Хубава вечер от мен, приятел. :-)
      Аз се сещам за една креслива твар от лакеите на Джаба хътянина...

      Коментар


      • ти кажи за икономическата обосновка.
        За колко години си връщаш парите?
        След колко кубика рекуперирана вода при студена 10градуса и топла (мръсна) 20, 30, 40 градуса
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
          ИЗМАМНИЦИ.

          Като ти гледам nickname-а, снимката, която си сложил и коментара ти....просто ще те подмина с усмивка. Толкова заслужаваш..."истинският". Дори и толкова не заслужават някои, но какво да се прави, живеем все още в демокрация и всеки е свободен да каже каквото иска.

          Хубава вечер от мен, приятел. :-)

          Коментар


          • ИЗМАМНИЦИ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Павел Влахов Разгледай мнение

              Преди час си го говорихме по телефона...станали сме медиуми в това как ще ни отговорят, хахаха. Винаги съм го твърдял и винаги ще го казвам - защо тук не става нищо и с никой. Дори в такива безумни моменти като сегашния, не могат да разберат какво ще извади икономиката и от кои хора ще има полза...

              Като вземате наеми и рента не правите икономика бе пичове, само въртите колелото на празен ход в такива моменти. Ефект, който ви държи живи икономически известни периоди, които основно са добрите такива в икономиката. Неща с чисто спекулативен уклон винаги поради спецификата на думите „рента“ и „ наем“, винаги е така. Дори и аз да вземам наем за нещо, знам че е неустойчиво и зависи от купища други неща в една икономика. Пък да не говоря такава, която много тегаво създава нещо като краен продукт - с клизми и някаква среда от икономичски философи, които са в теорията. Като им кажа да направят нещо полезно в процеса на продукта, започва чупене на пръсти и оправдания. В момента, а доста време занапред е безумно да се правят грешни стъпки. Само по себе си ще обрече още повече нещата, приятели. За някои сектори работи това с наема още известно време и после какво...Мислете преди да разсъждавате на глас! Накрая идва едно такова сътресение и всичко отива по дяволите. Просто е, защото отдолу няма нищо...няма стойност, която е създадена. Купуваш португалската глупост, която виждаш, че не работи, но са те излъгал,и, че работи...евала на пичовете. Чест и почитание, че са ти взели толкова и за нищо.

              ​​​Научете си урока тоя път и ще видите защо и как следващите месеци ще ви се покаже действителността. Аман от краткосрочни и нерентабилни идеи, с оглед на нуждата от тотална промяна във всичко. Формулата не работи момчетааааа, вече последните 10-тина години ви го показаха няколко момента. Музиката тоя път няма да се забави, а ще спре и трябва нов начин. Връщане към основата и правенето на нещо е начинът.

              Възможността се казва инвестиция в нещо, което да се прави и произвежда, в някакви проекти и продукти, които ще събудят куп други сектори в икономиката и ще се получи циркулация и освежаване. Държите и въртите аморфна маса от хартийки, даже са само цифри, които в момента знаем какво става с тях. Имате ли идея, че покрай един продукт купища други сектори веднага заработват и се събуждат рязко. Обслужват разработката и производство му…даже и рентите и наемите - заетост на хора, различни основни и съпътстващи услуги, търговия, логистика, и какво ли не...трудно ми е и на мен да го опиша всичко. Като правиш цялостен продукт, а не частичен като подизпълнителско изделие, едва тогава имаш шанс. Толкова ли е сложно бе, ебаси икономическите главоблъсканици, които имате в главите си. Аз му казвам че продукт съм правил 15-20 години и съм видял къде и как се случва, защо и по какъв начин...той ми говори за рента. Затова сте на ръба сега, сладури, че влачите и всички с вас. Кусура ви на много е в огледалото. Наивно е да мислите като не се прави нещо и няма добавена стойност, че ще стане чудо, което ще ни изстреля от ситуацията. Такава натрупана и акумулирана стойност, евентуално се използва като трамплин и буфер в такива кризи и има причина да е така, защото се създават и много директни и индиректни неща покрай целия този процес. После ще ви даде нещо и отправна точка за възстановяване..тогава мислете за наме и рента. В такъв момент да ми казва някой, че кусура ни е, че като не го монтираме безплатно и не вземаме наем е безгранична глупост...честно. Помислили ли като го каза. Попитай и португалците и ще видиш отговора. Мога и други да ти дам ако искаш да питаш...Просто самоубийствената ви природа ви насочва натам, накъдето трябва. Добре бе пич, защо си си купил страшно скъп, нефункционален и нерентабилем продукт. Иначе да за банята е, за същия говорим, даже другите не ги знаеш кои са...омръзна ми да говоря в "нищото".

              Тошо, оставям ги да се самозалъгват. Бива да ти е сбъркано всичко изначално, но това вече границата на тъпотата. Когато се вървят на едно място и тъпчат, повърхностно и по периферията…така става. Всичко е заслужено и няма нищо нелогично в някои процеси. Идва редуциране и сито на за много излишни неща и хора с убеждението, че правят нещо и са полезни, убеден съм. Вече с някои хора покрай мен го виждаме, но ще е за добро…ще видиш за какво иде реч. Ако не си чувал, ние сме нацията дето взема наеми, ама за друго не я бива, обаче как и от кой ще ги взема след време, не е важно. "След мен и потоп"...да ви имам логиката. Вижте какво става навсякъде, толкова се обричате сами, че нямам думи и се смея вече. Затова и някои народи имат нужда от редуциране, защото не правят нищо. Безсмисленото съществуване във вакуум е най-опасно, така че не виждам нищо лошо в тази ситуация и бруталното сито, което предстои. Искам да ми кажат дали същото, което ми твърдят ще работи, например…след три месеца. Защото знаем, че следващото тримесечие наближава и ще ви покаже какво и как...
              Че то, тези са предвидими. Съвършено. Виж го с какво се занимава, колко неподготвен се изказва, и всичко става ясно преди полувремето.

              Коментар


              • Може да прозвучи малко грозно но, настоящият икономически трус бв неминуем. Той трябва да изхвърли безполезниците.

                Коментар


                • Накратко, сега изпускате питомното. Дивото ще хванете, нанай. Проблемът тук е, че НЕсъстоятелни ... хора стоят между продукта и пазара. Бедните. Никога няма да са в час.
                  Last edited by Pyramid; 05.04.2020, 15:37.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                    120-150 лева е много добра цена, защото все пак се влагат цветни метали, които не са евтини.
                    В Бг, ще има определен пазар, но към тази цена трябва да прибавим и околната арматура за подвързване, а тя също не е евтина. Един качествен термосмесител струва над 200 лева, а без него рекуператора не е удобен за експлоатация.
                    Това, да приказваш наизуст, е проява на (висша?) ГЛУПОСТ. Точно на нас да ... коментираш за „арматурата” - егати пустословието. ХАБЕР СИ НЯМАШ.

                    Пропадате.
                    - ОПРАВЯЙТЕ СЕ.

                    Коментар


                    • Павле, толкова могат. Поне си дават сметка, че са свикнали да ... и, че не могат повече. Тури им пепел.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        ...Павле, казах ли ти?
                        Преди час си го говорихме по телефона...станали сме медиуми в това как ще ни отговорят, хахаха. Винаги съм го твърдял и винаги ще го казвам - защо тук не става нищо и с никой. Дори в такива безумни моменти като сегашния, не могат да разберат какво ще извади икономиката и от кои хора ще има полза...

                        Като вземате наеми и рента не правите икономика бе пичове, само въртите колелото на празен ход в такива моменти. Ефект, който ви държи живи икономически известни периоди, които основно са добрите такива в икономиката. Неща с чисто спекулативен уклон, поради спецификата на думите „рента“ и „наем“. Винаги е така. Дори и аз да вземам наем за нещо, знам че е неустойчиво и зависи от купища други неща в една икономика. Пък да не говоря такава, която много тегаво създава нещо като краен продукт - с клизми и в някаква среда от "икономически философи", които са в теорията. Като им кажа да направят нещо полезно в процеса на продукта, започва чупене на пръсти и оправдания. В момента, а и доста време занапред е безумно да се правят грешни стъпки. Само по себе си ще обрече още повече нещата, приятели. За някои сектори ще работи това с наема, още известно време и после какво...Мислете преди да разсъждавате на глас! Накрая идва едно такова сътресение и всичко отива по дяволите. Просто е, защото отдолу няма нищо...няма стойност, която е създадена. Купуваш португалската глупост, която виждаш, че не работи, но са те излъгали, че работи...евала на пичовете. Чест и почитание, че са ти взели толкова и за нищо.

                        ​​​Научете си урока тоя път. Ще видите защо и как в следващите месеци и ще ви се покаже действителността. Аман от краткосрочни и нерентабилни идеи, с оглед на нуждата от тотална промяна във всичко. Формулата не работи момчетааааа, вече последните 10-тина години ви го показаха няколко ситуации. Музиката тоя път няма да се забави, а ще спре и трябва нов начин. Връщане към основата и правенето на нещо е начинът.

                        Възможността се казва инвестиция в нещо, което да се прави и произвежда, в някакви проекти и продукти, които ще събудят куп други сектори в икономиката и ще се получи циркулация и освежаване. Държите и въртите аморфна маса от хартийки, даже са само цифри, които в момента знаем какво става с тях. Имате ли идея, че покрай един продукт купища други сектори веднага заработват и се събуждат рязко. Обслужват разработката и производство му…даже и рентите и наемите - заетост на хора, различни основни и съпътстващи услуги, търговия, логистика, и какво ли не...трудно ми е и на мен да го опиша всичко. Като правиш цялостен и краен продукт, а не частичен като подизпълнителско изделие, едва тогава имаш шанс. Толкова ли е сложно бе, ебаси икономическите главоблъсканици, които имате в главите си. Аз му казвам че продукт съм правил 15-20 години и съм видял къде и как се случва, защо и по какъв начин...той ми говори за рента. Затова сте на ръба сега, сладури, че влачите и всички с вас. Кусура ви на много е в огледалото. Наивно е да мислите като не се прави нещо и няма добавена стойност, че ще стане чудо, което ще ни изстреля от ситуацията. Такава натрупана и акумулирана стойност, евентуално се използва като трамплин или буфер в такива кризи и има причина да е така, защото се създават и много директни и индиректни неща покрай целия този процес. После ще ви даде нещо като отправна точка за възстановяване..тогава мислете за наеми и ренти. В такъв момент да ми казва някой, че кусура ни е, че като не го монтираме безплатно и не вземаме наем, е тотална и безгранична глупост...честно. Помислили ли като го каза. Попитай и португалците и ще видиш отговора. Мога и други да ти дам ако искаш да попиташ...Просто самоубийствената ви природа ви насочва натам, накъдето трябва. Добре бе пич, защо си си купил страшно скъп, нефункционален и нерентабилем продукт. Иначе да, за банята е, за същия говорим, даже другите не ги знаеш кои са...омръзна ми да говоря в "нищото".

                        ​​​​​​​Тошо, оставям ги да се самозалъгват. Бива да ти е сбъркано всичко изначално, но това вече е границата на тъпотата. Когато се въртят на едно място и тъпчат, повърхностно и по периферията…така става. Всичко е заслужено и няма нищо нелогично в някои процеси. Идва редуциране и сито за много излишни неща и хора с убеждението, че правят нещо и са полезни, убеден съм. Вече с някои хора покрай мен го виждаме, но ще е за добро…ще видиш за какво иде реч. Ако не си чувал, ние сме нацията дето взема наеми, ама за друго не я бива, обаче как и от кой ще ги взема след време, не е важно. "След мен и потоп"...да ви имам логиката. Вижте какво става навсякъде, толкова се обричате сами, че нямам думи и се смея вече. Затова и някои народи имат нужда от редуциране, защото не правят нищо. Безсмисленото съществуване във вакуум е най-опасно, така че не виждам нищо лошо в тази ситуация и бруталното сито, което предстои. Искам да ми кажат дали същото, което ми твърдят ще работи, например…след три месеца. Защото знаем, че следващото тримесечие наближава и ще ви покаже какво и как...
                        Last edited by Павел Влахов; 05.04.2020, 16:50.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                          120-150 лева е много добра цена, защото все пак се влагат цветни метали, които не са евтини.
                          В Бг, ще има определен пазар, но към тази цена трябва да прибавим и околната арматура за подвързване, а тя също не е евтина. Един качествен термосмесител струва над 200 лева, а без него рекуператора не е удобен за експлоатация.
                          Виж, разсъждаваш теоретично. Личи си, че не си правил продукт, в онзи смисъл, който опитах да ти обясня. Много неща има, които ти убягват. Опитваш да стреляш на посоки, което го правят много хора - "на база нещо съм правил и имам опита, ама не точно". Затова се плаща на такива като нас, да правят нещо за такива като вас и да ви кажат неща от кухнята. Просто е. Краен пазарен продукт, от това, което си правил и знаеш, е доста голяма разликата. Идваш на място, гледаш и говорим. Едва тогава ще разбереш какво имаме и с как може да стане. Толкова дълбока вода е това с продуктите е, че нямам думи. Това е. Няма смисъл да говорим общи неща.
                          Last edited by Павел Влахов; 05.04.2020, 16:41.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            ...Павле, казах ли ти?

                            Не съм очаквал и друго...
                            Last edited by Павел Влахов; 05.04.2020, 14:45.

                            Коментар


                            • 120-150 лева е много добра цена, защото все пак се влагат цветни метали, които не са евтини.
                              В Бг, ще има определен пазар, но към тази цена трябва да прибавим и околната арматура за подвързване, а тя също не е евтина. Един качествен термосмесител струва над 200 лева, а без него рекуператора не е удобен за експлоатация.
                              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

                              Коментар


                              • ...Павле, казах ли ти?

                                Коментар

                                Working...
                                X