IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тъййй. Ето ме и с втория ник. Нито съм Павел, нито съм Кольо. Ама това вие, хейтъри, и така, прекрасно го знаете. Ще опитам да кача от мобилния едно днешно селфи, пък да видим, ще ли или няма да успея.
    Last edited by Tutankhamon; 18.04.2020, 22:15.
    The Mumy is alive, do not care about it !!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
      Нищо такова няма да видиме, защото тоя човек е некадърен и няма нужните познания за това и тръбичката не става за нищо. Обикновена измама. От 15 години повтаря едно и също и е видно че е психично болен. В момента си пише от 3 ника в тази тема. Единственото му признато качество е че успява да дразни нормални хора и аз не знам защо му се връзваме. Или трябва да се банне доживот от форума (едва ли. Тук се гледа количество, а не качество), или никой не трябва да му отговаря на постовете. Така само му наливаме масло в болната глава. Спрете да му отговаряте. Аз съжалявам, че му се вързах да му пиша в темата и това е последния ми пост за тази личност. Пълен игнор на такъв психопат.
      Лъжа до лъжа. От кое да почна? Че в сайта съм от 15 години ясно, ама икономайзерът в ТОЗИ си дизайн, е само на 6. Няма как да съм „повтарял” още от преди да го направим, нали?
      За „3-те ника”: Всъщност, бях регистрирал още два, (т.е.4 общо) но, модерацията ги избаня завинаги още преди години. Т.е., пак лъжа.
      После, за познанията, дето съм ги „нямал”: Специалност промишлена електроника не е топлотехника, факт. Ама никой не твърди, че съм я и учил. И все пак, се справям. И не работя сам. Павел прави дизайна, имам приятел от училище -той пък, ми фрезова ППР -детайлите и т.н. Отделно, че не се вижда ти и хвърлинаторът да представяте нищо -ама каквото и да е -по-добро та, цвъркай си, лошо няма. Дали пък ТИ не си онова, мнимото „инхенеро”, безплодният и нищо НЕсъздал, за цял живот, Пешето? Ей ви къде сте некадърните и неспособните. Дерзай. Дано, с плюване, „постигнеш” нещо.
      Last edited by Pyramid; 18.04.2020, 21:58.

      Коментар


      • Хубав сценарий, 78-10. На прима виста. Само, дето е твърде обемно видео, което DOX-платформата просто отхвърля, пък и е прекалено НЕинформативно. Иначе, благодаря. Поръчах снощи по нета един куп термометри (цифрови) и, който иска, ще може да им се полюбува в действие. Пропускаш и е важни детайли обаче, а те, СА важни: Икономайзррът НЕ Е само топлообменник, пък и работи основно, в променливи режими.Важни са още бързодействие, възможности за обслужване, технологичност и т.н. Обмислям как да шерна едно по-дълго видео от м.г., и с по-добро качество.
        До Shadow1 : Много повече ще видиш на място и без болни хейтъри като тези двамата тук.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
          На мен ми хареса идеята и няма да напиша нито една критика за нея в момента, не съм я и разгледал обстойно, но имам критика за презентирането. Изгледах първите 5 минути от клипа, прочетох първите 10 реда от описанието под него, изчетох поста тук в сайта, отворих LinkedIN скролнах 10 поста надолу и чак тогава намерих описание и разбрах за какво всъщност става въпрос в цялата тази идея. Така че ако може да се съкрати този процес, за да може човек всъщност да разбере каква е целта на проекта преди да знае всичко останало за него.
          Целта на проекта е ИЗМАМНИЦИТЕ да вземат едни 200-300К и после да кажат - ооппп, соори.

          Коментар


          • На мен ми хареса идеята и няма да напиша нито една критика за нея в момента, не съм я и разгледал обстойно, но имам критика за презентирането. Изгледах първите 5 минути от клипа, прочетох първите 10 реда от описанието под него, изчетох поста тук в сайта, отворих LinkedIN скролнах 10 поста надолу и чак тогава намерих описание и разбрах за какво всъщност става въпрос в цялата тази идея. Така че ако може да се съкрати този процес, за да може човек всъщност да разбере каква е целта на проекта преди да знае всичко останало за него.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
              Ето един безплатен сценарий за доказателствено видео на уважаемите господа заявители

              Енергийните сметки могат да бъдат направени от разликата в температурите и разхода на вода (л/мин).

              Край на видеото,

              Нищо такова няма да видиме, защото тоя човек е некадърен и няма нужните познания за това и тръбичката не става за нищо. Обикновена измама. От 15 години повтаря едно и също и е видно че е психично болен. В момента си пише от 3 ника в тази тема. Единственото му признато качество е че успява да дразни нормални хора и аз не знам защо му се връзваме. Или трябва да се банне доживот от форума (едва ли. Тук се гледа количество, а не качество), или никой не трябва да му отговаря на постовете. Така само му наливаме масло в болната глава. Спрете да му отговаряте. Аз съжалявам, че му се вързах да му пиша в темата и това е последния ми пост за тази личност. Пълен игнор на такъв психопат.
              Last edited by sando1; 18.04.2020, 16:21.

              Коментар


              • Той сценария е хубав, но първо да сметнем дали си струва:

                Rate = k•A•(T1 - T2)/d

                к - топлинен коефициент на водата - 0.5
                А - площ на "изделието", в случая тръба ф40 с дължина 40 см, съответно площ 0.05024 кв/м

                Т1-Т2 е разликата в температурите на изтичаща и студена вода.
                d - дебелина на стената в м. Взел съм 1мм, което в метри е 0.001.

                При изтичаща вода 40 градуса и входяща 20 градуса, се получава че това нещо отдава около 500 вата. Или джаула.
                Много или малко е това?
                За нагряването на един литър вода с един градус са нужни 4000 джаула.

                тази сметка е за правоъгълник с размерите на тръбата. За тръба резултата е по-нисък с около 100 вата.
                А това е при идеален случай. В тази тръбичка по-голямата част от водата изтича без изобщо да отдаде енергия.

                При така получения резултат се оказва че тръбичката най-много да отдаде 50-100 вата. Което означава че ако вземем за пример че 1 литър входяща вода преминава за 20 секунди, то тръбичката ще възстанови между 0.25 и 0.5 градуса.

                И всичките усилия на изобретателите-измамници отиват където и мръсната вода.

                Коментар


                • Важна редакция: удебеленото по-долу "нагревателя" да се чете "икономизатора"!
                  Лапсус лингви. Сбъркал съм, защото икономизатора също е вид нагревател.
                  Все пак идеята на експеримента е да се байпасира икономизатора, а не, разбира се, нагревателя.
                  Моля за извинение!
                  ––––––––––––––––

                  Ето един безплатен сценарий за доказателствено видео на уважаемите господа заявители:

                  Технически аспект:
                  При един и същи разход (дебит) на вода и една и съща мощност на нагряване на водата да се покаже разликата на температурата на нагрятата вода след нагревателя – със и без икономизатора.
                  Трябват четири мерени стойности: температурата на водата от водопроводната мрежа, температурата на водата след нагревателя, разхода (дебита) на водата и четвъртата е контнролна – напрежението, подавано на нагревателя. При липса на парични възможности разходът на вода може да бъде показван като изтичаща струя на изхода на цялата система.

                  Видео аспект:
                  Видеото трябва да е непрекъснато по време и да обхваща всички съставни части на системата.
                  Приборите, показващи данните, трябва да са аналогови, прости, показващи стойностите със светещи цифри на прост фон. Никакъв компютър, моля за извинение.
                  Експерименталната установка трябва да е възможно най-компактна, което не е трудно да се направи.
                  Добре е камерата да има възможност за запис на датата и часа (с минути, секунди) на записа в някой от ъглите на изображението.
                  Хидравличните връзки е добре да са с прозрачни маркучи.


                  Експериментална установка: един проточен нагревател, прозрачни маркучи, два температурни датчика, забучени в прозрачните маркучи, техния показващ прибор/прибори, разходомер на водата с показващ прибор, два пускащи/спиращи вентила, два "тройника" (Т-образни тръбни елементи с три изхода, разпределящи входния поток на два изходни).
                  Тройниците са преди и след нагревателя. Пускащите/спиращи вентили са между: а) първия тройник и нагревателя и б) след първия тройник на изхода на нагревателя – говорим по хода на течението на водата.

                  Водата идва от видим в кадъра кран на водопроводната мрежа.
                  Двата температурни датчика са: а) веднага след крана от водопроводната мрежа; б) веднага след вентила, който е след тройника на изхода на нагревателя.
                  Волтметърът на нагревателя е нужен за доказателство, че работи при непроменлива (отвън) мощност на нагряване.

                  Реален запис, сценарий на клипа:
                  Заснема се в общ план цялата установка, с всичките гореспоменати елементи. 30-60 секунди с обясненията на оператора. Добре е да има увеличаване на изображението към всеки елемент на експерименталната установка с обяснения на оператора – още половин-една минута.
                  Това е уводната чест, следва видеото, което не трябва да бъде прекъсвано и от него да излиза изван кадър който и да е елемент на установката.
                  Включени са всички показващи прибори, не е включен нагревателният елемент, не е пусната водата. 10 секунди, основното са показанията на приборите.
                  Пуска се водата през икономизатора, но без включен нагревател, чака се до установяване на постоянни температури. Може би максимално 5 минути.
                  Включва се нагревателя, чака се до установяване на постоянни температури. Може би максимално 5-10 минути.
                  След това се отваря входния вентил (след тройника) към нагревателя и се затваря вентила след икономизатора, с което той е изключен от системата.
                  Чака се до установяване на постоянни температури – около 5 минути най много.
                  Температурата на изход от нагревателя би трябвало да спадне без икономизатора.

                  Енергийните сметки могат да бъдат направени от разликата в температурите и разхода на вода (л/мин).

                  Край на видеото,
                  Last edited by 78-10; 19.04.2020, 09:14.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    ...И, като рече, Фърли-на-тор-е, та, се сетих: Абе, при така устроените скорости на движение, водата в ламинарен или в турболентен режим тече, а? Какво каьва твоят "Фурие" ли беше, Рейнолдс ли... А? Разбухвателе?
                    Какви са устроените скорости на движение Измамник?
                    Оплитате се като пиле в кълчища, говорите за неща от които нищо не разбирате?
                    Нали твърдите че сте инженер, за една година казахте че три специалности сте завършил?
                    Ами подкрепете твърденията си с математика, опишете процесите в тръбичката,
                    ДОКАЖЕТЕ че сте прав.

                    Но няма нищо да докажете, защото за да докажете, трябва да имате подходящо образование. С незавършен осми клас не става.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kpendashev Разгледай мнение
                      Здравейте, аз съм Кольо Пендашев тел 0888889067 kpendashev
                      https://www.facebook.com/kpendashev
                      Сега, Кольо, не знам видя ли по-долу, един разправяше, че съм си те измислил. Чудя се, дали да не им пратим снимка тугедър, да вдянат, кратуните? Сега се тръшвам за обедна дрямка, ама мисля към..18-19 ч да мина, да се щракнем, и да зарадваме феновете ли, що ли...

                      Коментар


                      • Видиш ли, Павле, докъде води отклонението? Отговорих на онзи хвърлинатор, а модераторите наплашени, че ще го изям... И Матеев можеше да разкритикува подхода и (или и)изводите ни но, сигурно, е зает. Пък онова, дето обяснихме...Ами, не са узряли. А иначе, търсят да спекулират, кого да навървят я в цена, я в количество, я по пронцип. И „търсят добри инвестиции”. Тежко е да си сляп на стари години, явно.
                        Last edited by Pyramid; 18.04.2020, 14:07.

                        Коментар


                        • Здравейте, аз съм Кольо Пендашев тел 0888889067 kpendashev
                          https://www.facebook.com/kpendashev

                          Коментар


                          • Да обасня на Алвкс262:, дето се престарава: Току-що изтритият от Вас коментар, Е по темата, защото търсим обратна връзка от форумец, който ни даде идея. В първия си отговор след бана, аз я коментирах и обосновах в няколко точки и сега искаме да знаем, дали, какво и как е разбрал.
                            И така, разбра ли доводите ми Бонвиван ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              - Фърлидатор. Или "Фърли-на-тор", веки забравихъ. Абе, няк'ъф " "разбирател" ли беше, разбухвател ли...
                              Хахахахаха, същото. Такова дето не спира да тече ама е подобие на мозък, но непрекъснато е в течно състояние и няма КПД. Върти се, понеже си е захапало опашката. А магията я прави...ти го довърши, защото не смея.
                              Last edited by Павел Влахов; 18.04.2020, 03:17.

                              Коментар


                              • ...И, като рече, Фърли-на-тор-е, та, се сетих: Абе, при така устроените скорости на движение, водата в ламинарен или в турболентен режим тече, а? Какво каьва твоят "Фурие" ли беше, Рейнолдс ли... А? Разбухвателе?

                                Коментар

                                Working...
                                X