IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

​​​​​​
    От Бонвивана, коя вече седмица поред, очаквам отговори. Може ли, честно и безпристрастно, да ги даде?
    Дори не знам какви ги плещиш. За мен темата е изчерпана и само глупости се пишат. Нямам намерение да повдигам на никого темата. Рекпуператорите за канални води за мен имат смисъл само ако са под душ. Защото когато човек се къпе източва един бойлер 80л, а за топлообмен си трябва време, площ и топлопроводимост.
    Точка, приключих с тази тема.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• И така, Бонвиван, отговорите? За улеснение, към момента, въпросите ми към теб, се намират на стр.9-та (или 17-та, от началото на темата) Резюмирам:
      -Информативност
      -Резолюция (по температура, време и т.н.)
      -Оперативност
      -Възможност да „надникнеш вътре и да вадиш информация за процесите, взаимозависиостите и т.н.)
      -Запис на данните,
      -Поддържане оптимален мащаб (степен на запълване на обхвата на уредите) и т.н.
      Та, КАКВО ОТ ВСИЧКО ТОВА, ни дават един електромер и няколко термометри, сравнени с една SCADA? И защо говориш за „високопарност” за изследователска система? Ами то, дори и Матеев, широко, използва именно такива системи. Питай го. Или му иди на гости, да се запознаете лично.

ХАЙДЕ, БОНВИВАНЕ. ДУМАЙ. ЧАКАМЕ ТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
        Майкооо, вярно ли 15 години ви преследва???!!!. Той бил много нахален!
        И аз май ще се ориентирам към португалските за моите имоти....Бонвиван е прав, само празни приказки от двамата пастори и спекулиране с думите "зелена енергия", КПД и прочее.....
        Вземи си португалски. Лошо няма. Вярно, имат тежки вградени проблеми, които, не им позволяват да работят така, като ти се ще но, ти си си ги избрал, ти им бери срама. Или „си” го бери. Твои са парите, плати там, 4 пъри повече за 3 пъти по-малък ефект, и се радвай. Виж, за пастори, още, не бяхме се цанили но, щом предлагаш... Ама доставките на светена вода и библии за идиоти -от теб. Тези, от идиоти -пак, от теб. И те така.
        А Матейко така се увлече да лъже и така се гръмна сам в крака, че сам да се оправя. На мен, примерно, не ми е известно задължение да се сертифицират прототипи. Имах оферти преди години от такива фирми и там, ми посочиха едни цени от 30000 (тридесет хиляди) лв.без ДДС, които нямах. Обаче, на Великия Габровски Консул, му дайте да глаголи. Явно, свиват му се бизнесите, страда, нервен е, и си изпуска нервите. И лъже публично. Аз го чакам да дойде, той неще. Абе, ела с полиция, Матеев. С прокуратура и даже, със следствие. Да дойдат, да ме закопчеят, че да разследват, разследват, разследват... И после, в резултат на задължителния контраиск, с вече, доказан от резултатите, опит за набеждаване, уронване на доброто ми име, с въвличане на съдебната власт и т.н., да не стане така, че Матеев да финансира не само този икономайзер, ами цялата ни продуктова линия зорлем, като следствие от присъда, не в негова полза.
        ​​​​​​
        От Бонвивана, коя вече седмица поред, очаквам отговори. Може ли, честно и безпристрастно, да ги даде?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Ако е към мен въпроса, то това е енергията, която рекуператора връща обратно. Ако приемем, че цялата количество изтичащо безвъзмездно към канала е 100%, то рекуператора връща 25-30% Такива са моите наблюдения от купешките рекуператори.
          Излиза, не ти ги подарили, ами си ги купил. Подозирах. Прочее, отдавна, чакам отговор на въпросите, дето ти ги зададох преди време, когато, ми подари идеята с електромера.

Матеев, разбира се, се оля пак срамно и публично и лъже, като дърт ромлянин. Ще спомена само че, въпреки, че се познаваме от 15 години и наистина, съм го търсил по разни поводи, конкретното изделие се разработва от 2014-та. Т.е., лъжата му е пределно просто доказуема. За „умните” Му директори: сигурно. Ама тях, ги търсих за друго, и опитвах да им помогна. Издаде се, че сам им е наредил. За пропуснатите ползи после тъкмо, ще се знае, кой е виновен.

За сифоните на Дани: - когато пускаш периодично, вода, не успяват да изсъхнат. Иначе, завърташ ръкохватката отдолу, и въздухът от канала с миризмите, и на изсъхнал сифон, НЕ преминава в помещението, щото, пътят е затворен. Т.е., проблемът е решен още преди 5 години.
          Имам и още отговори но, влизам в магазина да пазарувам. После ще продължа.
          Last edited by Pyramid; 10.05.2020, 11:33.

Коментар

• Бонвиван за надежден се предпочита водния затвор, разни клапи създават грижи и надеждността им е спорна а в идеята е казано да възпрепятства вируси които са много малки.

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Аз ще задам един такъв неудобен въпрос:

Имате ли сертификат от акредитирана лаборатория, която да е направила официални измервания на вашия прехвален КПД?

Защото аз дълбоко се съмнявам в цифрите, които вие цитирате с почесване зад врата и гледане в тавана. Виждал съм стотици топлообменници с най-различни конструкции, и при всичките без изключение има много силно оребряване с цел създаване на голяма контактна площ. При вашата тръбичка няма нищо подобно и аз дълбоко се съмнявам дали ще прехвърли повече от 1-2% топлинна енергия. То и няма как да направите оребряване, защото конструкцията ще се оскъпи, а замърсяването с мазнини ще стане неконтролируемо.

При това положение съм склонен да подкрепя Валидатора и другите критици, които казват, че тази тръбичка е само един опит за измама на потенциалните инвеститори.

Искам да кажа и още нещо - понеже се познаваме, Pyramid ме преследва с тази тръбичка повече от 15 години. Досега поне 100 пъти е правил предложения (на мене или на моите директори от различните ми фирми) с цел да ни навива да инвестираме в неговата безнадеждна идея. Навсякъде обаче е бил отхвърлян - все пак директорите ми са умни хора и са го отсвирвали без да ми се е налагало да ги предупреждавам предварително.
              Майкооо, вярно ли 15 години ви преследва???!!!. Той бил много нахален!
              И аз май ще се ориентирам към португалските за моите имоти....Бонвиван е прав, само празни приказки от двамата пастори и спекулиране с думите "зелена енергия", КПД и прочее.....

Коментар

• Аз ще задам един такъв неудобен въпрос:

Имате ли сертификат от акредитирана лаборатория, която да е направила официални измервания на вашия прехвален КПД?

Защото аз дълбоко се съмнявам в цифрите, които вие цитирате с почесване зад врата и гледане в тавана. Виждал съм стотици топлообменници с най-различни конструкции, и при всичките без изключение има много силно оребряване с цел създаване на голяма контактна площ. При вашата тръбичка няма нищо подобно и аз дълбоко се съмнявам дали ще прехвърли повече от 1-2% топлинна енергия. То и няма как да направите оребряване, защото конструкцията ще се оскъпи, а замърсяването с мазнини ще стане неконтролируемо.

При това положение съм склонен да подкрепя Валидатора и другите критици, които казват, че тази тръбичка е само един опит за измама на потенциалните инвеститори.

Искам да кажа и още нещо - понеже се познаваме, Pyramid ме преследва с тази тръбичка повече от 15 години. Досега поне 100 пъти е правил предложения (на мене или на моите директори от различните ми фирми) с цел да ни навива да инвестираме в неговата безнадеждна идея. Навсякъде обаче е бил отхвърлян - все пак директорите ми са умни хора и са го отсвирвали без да ми се е налагало да ги предупреждавам предварително.
                Last edited by Mateev; 10.05.2020, 09:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
                  Като говорите за КПД всъщност за какво точно говорите?
                  Ако е към мен въпроса, то това е енергията, която рекуператора връща обратно. Ако приемем, че цялата количество изтичащо безвъзмездно към канала е 100%, то рекуператора връща 25-30% Такива са моите наблюдения от купешките рекуператори.
                  Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Като говорите за КПД всъщност за какво точно говорите?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Понеже не мога да го измисля - изобретя подарявам идеята и някой може да стане милиардер от нея.
                      Не го мисли, то си е измислено. Сифони със сух затвор има от когато се помня. Идеални са за бяни с подово отопление.

Иначе миналата седмица си купух 10 португалски поддушови рекуператора. Наистина написаните от тях 8 киловата са нереални при делта Т 30 градуса да кажем, но вършат страхотна работа с КПД около 25-30% и с тяхна помощ 10 бани на един обект с монтирани 80л бойлери ще имат еквивалент на около 120л бойлери.

Можеше да купя тези 10 бройки и от авторите, но нямат налични и само приказки.
                      Last edited by Бонвиван; 10.05.2020, 08:32.

Коментар

• Към такъв сифон който пести енергия интереса едва ли ще е огромен, но към подови сифони които не пресъхват лесно и водната тапа не ичезва за часове ще има огромен интерес и масово ще се слагат наистина. Със сигурност ще се много хората на които миризмата влизащата от мръсния канал им е неприятна, а както се оказа последно чрез нея в жилището могат да постъпят вируси на респираторни заболявания. Понеже не мога да го измисля - изобретя подарявам идеята и някой може да стане милиардер от нея.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• QUOTE=безимeн;n3595809]Най-много харесвам спекулациите на производителите със смисъла на понятието "зелена" енергия - което вече казах, че може да ви донесе много главоболия, както и /априори/ - загуба на доста средства...

Още, много харесвам и спекулациите с %%..., които повече като теб - не могат смислено да обяснят, да не говорим, че те, същите - нямат понятие какво е това кпд в конкретния случай. Казваме кпд - и хората остават ококорени!

В тоя смисъл, предлагам към изделието - в рамка - да напишете процентите си и да ги поставяте над "изобретението"... Когато хората, които се излъжат и си купят това съмнително изделие - почнат да се ядосват от липсата на ефект, от труда, който са си отворили... - да вдигат очи към процентите...

Не зная дали това би ги успокоило, но Комисията за защита на потребителите - ще има много работа с вас от недоволните ви, излъгани клиенти.[/QUOTE]

А, не си ли задаваш въпроса защо не го продават и не са продали НИТО ЕДИН ЕКЗЕМПЛЯР? Защото ги е страх точно от това, от лавината недоволни клиенти, които ще ги закарат до съдилищата. Колко по-удобно е просто да търсят финансиране /не случайно са толкова активни в инвеститорския форум, а не къде да е/ Тук може да наберат средства от всякакви балъци, на които после да обяснят, че са им били доверени партньори, демек в кюпа са. НАШАТА ЗАДАЧА е да предпазим колкото се може повече хора да избегнат този риск, измамниците да набират средтва за неработещото изделие!
                          Ако спасим поне един баламурник да им даде средства за неработещото изделие, значи сме свършили едно много богоугодно дело, предпазили сме човек от измама. Ако изделието е готово и се продава, еххххеееееееееееееей, лесно е, всеки съд ще ги вкара там където им е мястото.
                          Last edited by 13ADROL; 10.05.2020, 02:26.

Коментар

• Най-много харесвам спекулациите на производителите със смисъла на понятието "зелена" енергия - което вече казах, че може да ви донесе много главоболия, както и /априори/ - загуба на доста средства...

Още, много харесвам и спекулациите с %%..., които повече като теб - не могат смислено да обяснят, да не говорим, че те, същите - нямат понятие какво е това кпд в конкретния случай. Казваме кпд - и хората остават ококорени!

В тоя смисъл, предлагам към изделието - в рамка - да напишете процентите си и да ги поставяте над "изобретението"... Когато хората, които се излъжат и си купят това съмнително изделие - почнат да се ядосват от липсата на ефект, от труда, който са си отворили... - да вдигат очи към процентите...

Не зная дали това би ги успокоило, но Комисията за защита на потребителите - ще има много работа с вас от недоволните ви, излъгани клиенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                              Добрият топлообмен изисква почистване на съответните повърхности.

Непочистването им води до рязко намаляване на ефекта /кпд/.

/ако не си учил подобни елементарни неща - вече ти насочих вниманието, за да не се излагаш!/
                              Наясно съм, „експерте”. Прав си.
                              И...
                              ТУК дойде времето, да разкрия един малко неудобен детайл: Понеже нямахме достатъчно средства като прототипирахме, уплътнението за спиране на водата при почистване, вместо от гума в спец.шприцформа (наистина, нямахме пари) го отливах от силикон за калъпи, във форма от пластилин. Материалът е много слаб и устоя само две години, през които, прототипът бе промиван само веднъж или дваж. Та, скъса се уплътнението през 2018-та и, оттогава, пречи както на удържането, така и на изпускането на водата та, оттогаваа (2018-та, лятото) тръбата НЕ Е измивана химически. Все нещо се отлага и, ето, последните показания, с „кпд” ок.40+ [%], по темп.разлика, са записами, както е замърсена.
                              Т.е., ВИДИМИ ОТКЛОНЕНИЯ ОТ „ЧИСТИТЕ” ДАННИ, НЕ СЕ НАБЛЮДАВАТ .
                              Та, ти си пиши там, лошо няма. Пък и смехът разведрява. ХвалА на таквизи екЦперти. Честъ и почитания.
                              ...Отделно, дето сега очаквам да ми забивш един въпрос, на който, отговорът е готов. Ти само го задай.
                              Last edited by Pyramid; 10.05.2020, 01:13.

Коментар

• Добрият топлообмен изисква почистване на съответните повърхности.

Непочистването им води до рязко намаляване на ефекта /кпд/.

/ако не си учил подобни елементарни неща - вече ти насочих вниманието, за да не се излагаш!/

Коментар

Working...
                                X