IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А аз да разкажа, как -от многобройните си писма, разбрах, че не сте читава групичка:
    Как общувхме: пиша им. И, след малсимум час, , ми звъни скретарка. „- Господин Несторов?
    -Да, казвам-кажете.
    -Пусали сте до имейл, който е неактивен и не се чете...
    ...
    И аз почвам да се чудя как, аджеба, ми отговарят? Как „неактивен” имейл, ама за минути, е прочетен и т.н. Това дебнене, тече месеци, преди да им разправя за хуйчеца, дето, не само те, ами и целият свят, го е хванал и се държи за него, със страшна сила. И, преди нашия, дето „се съмнявал в компетентността”, ама изобщо, да бъде поканен да гледа ... „официалния презентационен клип”. Сега, с „компетентността” си в сфера, в която, никакви ги няма, нашите остават още и с хуйчеца в ръце щото, един „морализаторстващ” манипулатор, се бил „обидил” от каруцарския език”. Няма да го питам, какво сам „предлага” в областта, щото, най-много, да се сети за някаква велика „каска-глобус”, която, да опита да прежвърли на някого (в т.ч.и то вас) а, междувременно, да ви пее за „техническата Революция” - вероятно, и себе си, проектира вътре в този ореол - която, някога, щяла да реши нещата. Не знам. Мен ми се чини, човекът има тежки морални и психо-соматични отклонения, щом една дума може да го стресира толкова. Бадявсм се, всички си спомняме хронологията, в която, всички тези глупотевини, дето ги четохме от негобпоследната седмица, бяха след тази „лоша думичка”. Все пак, тя е имала време да подейства, ако не се лъжа, от няколко месеца. Мноого ранима душа, Въхъ.!

Относно Каската...ами, Тя, заедно с отчета за себестойността (и как я постига наш Росимир) май, остана единственият способ, да ми затвори устата. Какъв е този чудо-компетентен инженер, дето, сам, една каска за 7 милиарда души, не може да направи? Работеща номинално и търсена. За „1000 пъти по-евтино”.
    ...Да не стане като с многоцветните пасти за зъби, само.
    Last edited by Pyramid; 13.05.2020, 19:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Представете си, че сте сериозен бизнесмен, и сте решили да инвестирате в идеята на Pyramid. Повярвали сте и сте го помолили да ви изпрати някаква информация. И получавате някакви материали плюс един видеоклип. В този видеоклип той рисува на една бяла дъска и обяснява различните си "открития". Нещо обаче в процеса на презентацията човек започва да остава с убеждението, че компетентноста на автора е на ниско ниво, а словореда и изразните средства са взети все едно от кварталната кръчма.

Например цитирам:
      "..... обаче с обикновените сонди хуйчец", мълчание, за подсилване на ефекта и втори път с натъртване "ХУЙЧЕЦ !!!!!".

Ококорих се, провисна ми джуката, и разбира се на секундата ми се изпариха всякакви инвестиционни намерения. Това на 13-тата минута, но има и още на няколко места в клипа подобни "откровения". Ако не вярвате, мога да кача тези участъци от клипа в тубата.

Накратко - ако официалния презентационен клип е на такова каруцарско ниво, какво можете да очаквате за "откритието" или за "изобретателя", с който се каните да си имате вземане-даване за в бъдеще
      Гледай ти, нашият „моралист”-какво го било спряло.. А аз аха!-да се хвана. Качеството на клипа. И една провиснала джука”. Ама иначе, „се бил канел да имавземане-даване в бъдещето”. Леле.И хич-ама хич! - не лъже. А аз помислих, че цената. На клипа. Нали. Друго са си 10 000 лв. Сигурно, трябва да се възползваш от „компроматите” си, Матеев. Да. Много са важни. И „Достоверни”. Пак „да”.
      Last edited by Pyramid; 13.05.2020, 20:18.

Коментар

• Представете си, че сте сериозен бизнесмен, и сте решили да инвестирате в идеята на Pyramid. Повярвали сте и сте го помолили да ви изпрати някаква информация. И получавате някакви материали плюс един видеоклип. В този видеоклип той рисува на една бяла дъска и обяснява различните си "открития". Нещо обаче в процеса на презентацията човек започва да остава с убеждението, че компетентноста на автора е на ниско ниво, а словореда и изразните средства са взети все едно от кварталната кръчма.

Например цитирам:
        "..... обаче с обикновените сонди хуйчец", мълчание, за подсилване на ефекта и втори път с натъртване "ХУЙЧЕЦ !!!!!".

Ококорих се, провисна ми джуката, и разбира се на секундата ми се изпариха всякакви инвестиционни намерения. Това на 13-тата минута, но има и още на няколко места в клипа подобни "откровения". Ако не вярвате, мога да кача тези участъци от клипа в тубата.

Накратко - ако официалния презентационен клип е на такова каруцарско ниво, какво можете да очаквате за "откритието" или за "изобретателя", с който се каните да си имате вземане-даване за в бъдеще

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
          Къде да вляза, аз с измами не се занимавам
          Аха. „Повярвах” ти. Тъй ще да е.
          С изключение, кога плещиш тук. Абя вярно, лявата ръка не знае, дясната какво прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            И що? Обезпечени е по-добре.
            Ама, като се замислиш, тогава пък, ти не можеш да влезеш ей така...
            Къде да вляза, аз с измами не се занимавам

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
              Друго си е някой да ви даде ей така едни триста хиляди лева необезпечени,
              И що? Обезпечени е по-добре.
              Ама, като се замислиш, тогава пък, ти не можеш да влезеш ей така...

Коментар

Работих вече един проект по ОПИК - там се и запознахме с Павел - но, толкова дивотии и спънки, не бях и предполахал, че ще слагат, едно 60-70 % нарочно. И изискванията са убийатвени, и бюроклатията. Опитахме повторно но, на бялото казаха черно, и отхвърлиха страхотен проект. До тук, само бели коси и разклатено здраве. Не, благодаря.Този филм сме го гледали. А, измежду т.нар."инвеститори", единствен, читав, се оказа инж.Пламен Орманджиев, когото, познавах твърде за кратко, светла му памет.ВСЕКИ случай е индивидуален, ТОЗИ Е ТАКА. Ето защо, благодаря за загрижеността но, написаното от теб...ами, разминава се със ситуацията. Вярно е но, не е и актуално.
                Жив и здрав, друже!
                Друго си е някой да ви даде ей така едни триста хиляди лева необезпечени,

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пич,

доста активни бяха стартъп фондовете, доста програми имаше. имате полезен модел - тогава не търсете вината в тук пишещите, а се замислете как разни мушмороци на по 25г взимат финансирания по стотин К от тези фондове и програми, а вие тук сте заети да казвате какви балъци са местните активисти, защото не са ви оценили.

едно е да имаш идея, а съвсем друго е да имаш умение да убедиш инвеститор да ти се довери.

за да получиш финансиране от някои трябва да умееш да печелиш доверието на хората, да имаш да покажеш нещо - било то започнат бизнес макар и скромен или предходни успешни проекти. Инвеститорите търсят потенциал, който се гради на истории за успех, че и харизма ако щеш.

успех!
                  Работих вече един проект по ОПИК - там се и запознахме с Павел - но, толкова дивотии и спънки, не бях и предполахал, че ще слагат, едно 60-70 % нарочно. И изискванията са убийатвени, и бюроклатията. Опитахме повторно но, на бялото казаха черно, и отхвърлиха страхотен проект. До тук, само бели коси и разклатено здраве. Не, благодаря.Този филм сме го гледали. А, измежду т.нар."инвеститори", единствен, читав, се оказа инж.Пламен Орманджиев, когото, познавах твърде за кратко, светла му памет.ВСЕКИ случай е индивидуален, ТОЗИ Е ТАКА. Ето защо, благодаря за загрижеността но, написаното от теб...ами, разминава се със ситуацията. Вярно е но, не е и актуално.
                  Жив и здрав, друже!

Коментар

Такива работи, Стаменски. Изобщо, нито е грешка, нито е наша. Имаме масова злоба на база собствена некадърност и завист, от страна на тролците. Никой не си дори мръдна пръста, всички сеят „мозъци”, и се изживяват като последна инстанция. Толкова пропаднали типове накуп, не бях срещал никъде досега.
                    пич,

доста активни бяха стартъп фондовете, доста програми имаше. имате полезен модел - тогава не търсете вината в тук пишещите, а се замислете как разни мушмороци на по 25г взимат финансирания по стотин К от тези фондове и програми, а вие тук сте заети да казвате какви балъци са местните активисти, защото не са ви оценили.

едно е да имаш идея, а съвсем друго е да имаш умение да убедиш инвеститор да ти се довери.

за да получиш финансиране от някои трябва да умееш да печелиш доверието на хората, да имаш да покажеш нещо - било то започнат бизнес макар и скромен или предходни успешни проекти. Инвеститорите търсят потенциал, който се гради на истории за успех, че и харизма ако щеш.

успех!
                    Last edited by bertram; 12.05.2020, 23:16.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Пирамида, а какво мислиш по въпроса за онзи испанския сифон, на същия принцип. Някой беше дал линк преди.
                      Те патент дали имат?... Ако нямат, ще ги съдите ли?
                      Испански ли? Не. Не се пресичаме, не са сравними. Изучихме не един и два, на нашите функционалности, не отговаря нито един. Спокойни сме. Пък и, ако самото патентоване правеше продажби, вместо работоспособността, куп патентовани ментета щяха да затрупат света. Не. Над тях сме, и не ни пука. Но, въпросът ти беше добър.

Коментар

• Пирамида, а какво мислиш по въпроса за онзи испанския сифон, на същия принцип. Някой беше дал линк преди.
                        Те патент дали имат?... Ако нямат, ще ги съдите ли?

Коментар

• Такива работи, Стаменски. Изобщо, нито е грешка, нито е наша. Имаме масова злоба на база собствена некадърност и завист, от страна на тролците. Никой не си дори мръдна пръста, всички сеят „мозъци”, и се изживяват като последна инстанция. Толкова пропаднали типове накуп, не бях срещал никъде досега.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                            Пирамида, ето какво мисля аз за вашия проект. От това, което изчетох дотук според мен вашата основна грешка е една-единствена. И от там идват проблемите ви - да ви се подиграват и обиждат, и да не можете да си намерите инвеститори или съдружници с възможности. И тя е следната :
                            След като сте направили прототипа и сте го тествали безброй пъти и сте се уверили и убедили че всичко е ок, трябваше това да го ПАТЕНТОВАТЕ. Аз преди около 25 год. исках да патентовам една рационализация - ПОЛЕЗЕН МОДЕЛ или както го наричат "малкото" откритие и 2 пъти съм ходил до Патентното ведомство в София да вземам документи и да разпитвам за процедурите, такси и прочее. Като казвам тези термини - ПОЛЕЗЕН МОДЕЛ на рационализация или "малкото" откритие това са термините, които тогава преди 25 год. се използваха, сега може да използват други термини и думи. ПОЛЕЗНИЯТ МОДЕЛ и също тип патент и има същата сила като ОТКРИТИЕ. Но за откритие патента е един, а да Полезен модел - друг. Трябваше веднага да започнете процедура за патентоване и да си вземете патента. Тогава никой нищо нямаше да ви каже, имате валиден и законен патент черно на бяло и много по-лесно щяхте да си намерите инвеститори. А и най-важното е, че като имате патент ще ви вземат много повече насериозно и имате много по-големи шансове за успех.
                            Работи се по въпроса. Имам куп заявки, тези дни, ми регистрират и третия ПМ така че, грешка няма. Имаше опити за злоупотреба от ПМ със подмяна дата на заявяване по две отделниотделзаявки заявки, дори изгониха читав патентен експерт, който ми регистрираше определена заявка.и.т.н. И нещата са проучени и чисти, предстои обединяване в един общ, системен патент, така че, ТУК, „грешка” няма. Работим с най-добрия патентен представител у нас. Не се тревожете. И инвеститорът може да бъде заявен като съзаявител...ако дойде. Ако не -не, да не.мисли някой, че седим със скръстени ръце.
                            Last edited by Pyramid; 12.05.2020, 19:41.

Коментар

• Пирамида, ето какво мисля аз за вашия проект. От това, което изчетох дотук според мен вашата основна грешка е една-единствена. И от там идват проблемите ви - да ви се подиграват и обиждат, и да не можете да си намерите инвеститори или съдружници с възможности. И тя е следната :
                              След като сте направили прототипа и сте го тествали безброй пъти и сте се уверили и убедили че всичко е ок, трябваше това да го ПАТЕНТОВАТЕ. Аз преди около 25 год. исках да патентовам една рационализация - ПОЛЕЗЕН МОДЕЛ или както го наричат "малкото" откритие и 2 пъти съм ходил до Патентното ведомство в София да вземам документи и да разпитвам за процедурите, такси и прочее. Като казвам тези термини - ПОЛЕЗЕН МОДЕЛ на рационализация или "малкото" откритие това са термините, които тогава преди 25 год. се използваха, сега може да използват други термини и думи. ПОЛЕЗНИЯТ МОДЕЛ и също тип патент и има същата сила като ОТКРИТИЕ. Но за откритие и изобретение патента е един, а да Полезен модел - друг. Трябваше веднага да започнете процедура за патентоване и да си вземете патента. Тогава никой нищо нямаше да ви каже, имате валиден и законен патент черно на бяло и много по-лесно щяхте да си намерите инвеститори. А и най-важното е, че като имате патент ще ви вземат много повече насериозно и имате много по-големи шансове за успех.
                              Last edited by бай Стамен Тракториста; 12.05.2020, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Кажи колко каймета ти трябват. Сега пускам лазерния принтер и ще ти ги напечатам. След това пращам камилата да ти ги транспортира докъдето кажеш.

ПП: Като спонсор обаче имам условие - искам тръбичката да я боядисаш в жълт металик с розови зайчета и релефни сини крокодилчета.
                                Него не го знам но аз, в чест на Каската, ще я. И жълти крокодилчета ще сложа, и лъвчета...
                                Last edited by Pyramid; 12.05.2020, 19:22.

Коментар

Working...
                                X