IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел-преносни мрежи с голям дял на ВЕИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Не се отклонявай. Не изпитваме мен. И ме и тересува йак практическимислиш, че става.
    Отклоняваме ли се? И ти твърдиш че си учил висша математика в някакви ВУЗ-ове и си инженер?
    Не знам как са ви я обяснявали устойчивостта в техникума, но във ВУЗ тя се изучава чрез висша математика тъй като това е явление което важи за много процеси в природата. Освен това, да каже че бил учил ВМ 10 семестъра не може да обели и едно изречение по нея горкия. За да влезеш в ТЕЦ-а като инженер, а не като техник се нуждаеш от тези знания. А кога си влизал в ТЕЦ изобщо щом не знаеш какво се управлява там с компютри. Като гледам, че май си на 53 да не си бил на 15 когато си влизал там? И какво прави изобщо един инженер в Горна оряховица през 2019-та ако е такъв. Такива имаше 95-та. Скоро имахме среща на випуска. Аз не отидох, но ни пратиха списък кой къде е. Имам колеги в Козлодуй, по понятни причини, ама в град като Горна Оряховица не видях и един. Знаии имаме безброй съмнения и нито един аргумент в полза на това, че си инеженер.

Да ти кажа, вместо да се мъчиш да се правиш на инженер, щеше да ти е много по-лесно да станеш инженер наистина.
    Last edited by fon; 29.05.2019, 02:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Добре, аз ли да задавам въпроси или ти ще си избереш нещо да развиеш с което да покажеш знанията си.
      Примерно нещо ред на Фурие. Критерии за устойчивост. Знаеш ли какво е "идентификация на обектите", примерно генератора дето ще го регулираме идва с табела за динамиката, ами ако се е загубила, какво правим? Каквото си избереш, не е въпроса да се изпитваме а да покажеш, че имаш ниво на инженер, защото вече напълно се съмнявам в това.
      Не се отклонявай. Не изпитваме мен. И ме и тересува йак практическимислиш, че става.

Коментар

Давай наред.
        Добре, аз ли да задавам въпроси или ти ще си избереш нещо да развиеш с което да покажеш знанията си.
        Примерно нещо ред на Фурие. Критерии за устойчивост. Знаеш ли какво е "идентификация на обектите", примерно генератора дето ще го регулираме идва с табела за динамиката, ами ако се е загубила, какво правим? Каквото си избереш, не е въпроса да се изпитваме а да покажеш, че имаш ниво на инженер, защото вече напълно се съмнявам в това.

Коментар

Ами да опитаме тогава, щото ми се струва, че дори не знаеш какво е висша математика. Нещо за теория на устойчиви непрекъснати процеси и системи става ли? Или си учил 10 семестъра само линейна алгебра?
          Давай наред.

Коментар

А ти опитай. За ВМ, 10 семестъра в два различни ВУЗ-а стигат ли?
            Ами да опитаме тогава, щото ми се струва, че дори не знаеш какво е висша математика. Нещо за теория на устойчиви непрекъснати процеси и системи става ли? Или си учил 10 семестъра само линейна алгебра?

Коментар

Аз не знам ще оправя ли американската, поне съм се вписал в нея. А тебе с любимата ти дума "НЕ МОЖЕ" повече едва ли биха те търпяли на запад от два дни. Изобщо няма да им пука дали си между 70-те най, или си най- най- най и там за каквото се мислиш на село.
              Ати забеляза ли и останалото?
              „ТАКА не може.”.

...
              Щеше на мен да обяснявш за устойчивостта. Слушам те.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                Гледам нашата система оправи и се зае с американската.сменяй памперса
                Аз не знам ще оправя ли американската, поне съм се вписал в нея. А тебе с любимата ти дума "НЕ МОЖЕ" повече едва ли биха те търпяли на запад от два дни. Изобщо няма да им пука дали си между 70-те най, или си най- най- най и там за каквото се мислиш на село.

Коментар

А бе аз да ти обясня, тия неща ги знам доста добре, ама като не си учил и грам висша математика как ще го разбереш?
                  А ти опитай. За ВМ, 10 семестъра в два различни ВУЗ-а стигат ли?

Коментар

Фончо, мойто момче лично ше те уредя да ФРъгаш кюмюр с лопатата на който си искаш котел у Мариците.....
                    Аз разбрах кой си. Ти си другарят Огнян Дойнов. Защото само той е направил за българската енергетика колкото тебе. Ама бяха пуснали слух, че си забегнал някъде и умрял. Пък ти къде си бил....

Ще те питаме за всичко. Няма как. Да строим ли Белене - тебе ще питаме. Да строим ли ВЕИ - пак тебе ще питаме. За честотите - и там тебе. Да ни напомниш да не пропуснем нещо.
                    Last edited by RUBLA; 29.05.2019, 09:46.

Коментар

Може да ти е чудно, но мрежите в големите държави не са като в апартамент и ако не си в тази област трябва да ти кажа, че дори и да има далекопровод основно правило е, че по него може да пренесеш само определено количество ток иначе може да го стопиш. Не е всеки шат, но ток от Ню Йорк не може да пренесеш до Тексас или Калифорния. В САЩ като си купуваш ток примерно от Ню Йорк до Флорида трябва да си купиш и "transmission deal". Далекопровода може и да е частен, но не може да е на производител на ток и задължително свободната му мощност се вижда на интернет. Това е инфраструктора, а не къща. Червените пенсии се възмущаваха, че Русия щяла да направи Южен поток пък и други щели да го ползват. В САЩ никой не се учудва от това, все едно Кауфланд да си направи магистрала и само неговите камиони да пътуват по нея. Та сутринта може и да си прекараш тока до Флорида дето си си купил в Ню Йорк, но след обед може и да не можеш. За другото питай дедо Пешо. Той е между 70-80 човека в България дето ги разбира тия работи, а в САЩ такива хора немат.

Писахме по-долу също, че в Русия още има над 20 милиона души които не са закачени за мрежата, което като живееш в малка България може да ти се струва чудно. Писахме, че и идеята Черна гора да участва в Белене е един голям виц, тъй като този ток няма как да се пренесе. Всъщност може. То и с Австралия може да се свържем физически, има в света и доста подводни кабели, ама икономиката едва ли ще се върже.
                      Гледам нашата система оправи и се зае с американската.сменяй памперса

Коментар

Ти с лопата ли мислиш, че се хвърля комюр в котела? В Русия може и да е така. В нашите котели кюмюр като в печките няма. Котела на блок в Мариците е 12 на 14 метра и е висок много, като многоетажна сграда. На всяка стена имаш по две мелници, т.е 8 общо. Въглищата се стриват на ситен прах и се омешват с въздух под налягане. Огънят в средата се нарича факел и се върти от само себе си. В центъра му температурата е нормално към 1100 градуса но стига и 1300, за лигнитни въглища. А в печка ще стигнеш 700 може би, в ДВГ двигател пак толкова. Говорихме за кпд преди. По страните вървят тръби, неръждавейки - лъщят, слепени като при орган. Стремим се да държим факела в средата за да не се налепят много сажди по тръбите и да пада кпд-то. На 6 месеца примерно, или при повече нагар котела се спира за чистене и точно там идва твойта отговорна работа на истински енергетик, да влезеш вътре и да чистиш. Никакви въглища няма защо да хвърляш с лопата. Казвам ти, с тази работа в цяло село ще те уважават. Остави го TDC 3000 и с него и с всички по-малки регулаторчета на Honeywell има кой да се занимава, кой да ги внася и т.н. Мани ги американците те се занимават с ВЕИ-та и невъзможни глупости. Ти давай ток тук на народа защото си от единствените и народа ще ти се отблагодарява.
                        Фончо,мойто момче лично ше те уредя да ФРъгаш кюмюр с лопатата на който си искаш котел у Мариците...
                        Last edited by RUBLA; 29.05.2019, 09:45. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Ти пак не обясни как ще осигуриш устойчивост на системата.
                          А бе аз да ти обясня, тия неща ги знам доста добре, ама като не си учил и грам висша математика как ще го разбереш?

Коментар

Ти с лопата ли мислиш, че се хвърля комюр в котела? В Русия може и да е така. В нашите котели кюмюр като в печките няма. Котела на блок в Мариците е 12 на 14 метра и е висок много, като многоетажна сграда. На всяка стена имаш по две мелници, т.е 8 общо. Въглищата се стриват на ситен прах и се омешват с въздух под налягане. Огънят в средата се нарича факел и се върти от само себе си. В центъра му температурата е нормално към 1100 градуса но стига и 1300, за лигнитни въглища. А в печка ще стигнеш 700 може би, в ДВГ двигател пак толкова. Говорихме за кпд преди. По страните вървят тръби, неръждавейки - лъщят, слепени като при орган. Стремим се да държим факела в средата за да не се налепят много сажди по тръбите и да пада кпд-то. На 6 месеца примерно, или при повече нагар котела се спира за чистене и точно там идва твойта отговорна работа на истински енергетик, да влезеш вътре и да чистиш. Никакви въглища няма защо да хвърляш с лопата. Казвам ти, с тази работа в цяло село ще те уважават. Остави го TDC 3000 и с него и с всички по-малки регулаторчета на Honeywell има кой да се занимава, кой да ги внася и т.н. Мани ги американците те се занимават с ВЕИ-та и невъзможни глупости. Ти давай ток тук на народа защото си от единствените и народа ще ти се отблагодарява.
                            Ти пак не обясни как ще осигуриш устойчивост на системата.

Коментар

Фончо айде като си такъв отворко излез с трите си имена и образованието си стиска ли ти.Аз ти обещавам че ще ти дам лопата да Фъргаш кюмюр в който си котел на който си ТЕЦ искаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                                power grid
                                Нямат преносна мрежа, обхващаща целите Щати ли? Или всеки щат си има своя мрежа, отделна от другите?
                                Може да ти е чудно, но мрежите в големите държави не са като в апартамент и ако не си в тази област трябва да ти кажа, че дори и да има далекопровод основно правило е, че по него може да пренесеш само определено количество ток иначе може да го стопиш. Не е всеки шат, но ток от Ню Йорк не може да пренесеш до Тексас или Калифорния. В САЩ като си купуваш ток примерно от Ню Йорк до Флорида трябва да си купиш и "transmission deal". Далекопровода може и да е частен, но не може да е на производител на ток и задължително свободната му мощност се вижда на интернет. Това е инфраструктора, а не къща. Червените пенсии се възмущаваха, че Русия щяла да направи Южен поток пък и други щели да го ползват. В САЩ никой не се учудва от това, все едно Кауфланд да си направи магистрала и само неговите камиони да пътуват по нея. Та сутринта може и да си прекараш тока до Флорида дето си си купил в Ню Йорк, но след обед може и да не можеш. За другото питай дедо Пешо. Той е между 70-80 човека в България дето ги разбира тия работи, а в САЩ такива хора немат.

Писахме по-долу също, че в Русия още има над 20 милиона души които не са закачени за мрежата, което като живееш в малка България може да ти се струва чудно. Писахме, че и идеята Черна гора да участва в Белене е един голям виц, тъй като този ток няма как да се пренесе. Всъщност може. То и с Австралия може да се свържем физически, има в света и доста подводни кабели, ама икономиката едва ли ще се върже.
                                Last edited by fon; 29.05.2019, 00:00.

Коментар

Working...
                                X