If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пояснявам: детайли със сигурност, вече ми „бягат”. 34 години са това. Но, още не виждам, как непостоянни моменти (на валовете), скорости на вяртъра, светене, място на генериране на (нужната в момента) мощност, юнак като Фонча, ще трансформира в СТАНДАРТНИ честота и напрежение а, също, как ще ги подаде в мрежата, ако ги няма налични. ВСИЧКИ процеси са инертни, вкл.преходните : КАК ЩЕ ПУСКА/СПИРА всякакви акумулатори и др.дрън-дрън-дрън, като се има презвид, че мрежата (би трябвало да) е с НАЛИЧНА НЕОГРАНИЧЕНА мощност ? Постояннотокови вериги се вкл/изкл.трудно, токовете са фантастични, няма още чак такива яки безконтактни комутиращи елементи. Променливотоковите...ИНВЕРТОРИ, дали няма да се „побъркат”, образно казано? И други „как?” имам-тези са на прима виста.
Работят си железата дето са ти избягали, изглежда си проспал последните 15 години развитие Ах вярно, в рашастан го няма и без това...
Пояснявам: детайли със сигурност, вече ми „бягат”. 34 години са това. Но, още не виждам, как непостоянни моменти (на валовете), скорости на вяртъра, светене, място на генериране на (нужната в момента) мощност, юнак като Фонча, ще трансформира в СТАНДАРТНИ честота и напрежение а, също, как ще ги подаде в мрежата, ако ги няма налични. ВСИЧКИ процеси са инертни, вкл.преходните : КАК ЩЕ ПУСКА/СПИРА всякакви акумулатори и др.дрън-дрън-дрън, като се има презвид, че мрежата (би трябвало да) е с НАЛИЧНА НЕОГРАНИЧЕНА мощност ? Постояннотокови вериги се вкл/изкл.трудно, токовете са фантастични, няма още чак такива яки безконтактни комутиращи елементи. Променливотоковите...ИНВЕРТОРИ, дали няма да се „побъркат”, образно казано? И други „как?” имам-тези са на прима виста.
Прочее, Мрежа, как би формулирал нещо като структурен отговор на онова, което попитах? Да ни светнеш. Мен, фонча, останалите? То и аз нали, искам ейтъй нА, повече ВЕИ, ама не ми се връзват много неща, все пак, от техникума минаха 34 години и нито ден не съм работил в „Енергото”, ами все с електроника, радиовръзки, РЕБ... СвЕтни ни, пор фавор. Да ми мине срамът.
И още нещо, аз като разправям, че за 30-50 млн може да се изгради ВЕИ -еквивалент на малък ВВЕР, някои бръмчаха, никой не дойде да види и пипне. Имаш ли идея, някакъв цяр срещу подобни?
Състави изречение задай въпрос.Ако мога ще отговоря
Прочее, Мрежа, как би формулирал нещо като структурен отговор на онова, което попитах? Да ни светнеш. Мен, фонча, останалите? То и аз нали, искам ейтъй нА, повече ВЕИ, ама не ми се връзват много неща, все пак, от техникума минаха 34 години и нито ден не съм работил в „Енергото”, ами все с електроника, радиовръзки, РЕБ... СвЕтни ни, пор фавор. Да ми мине срамът.
И още нещо, аз като разправям, че за 30-50 млн може да се изгради ВЕИ -еквивалент на малък ВВЕР, някои бръмчаха, никой не дойде да види и пипне. Имаш ли идея, някакъв цяр срещу подобни?
- Щом казваш. Току -що, „опрАзни” един невежа. Що не се яви по-рано?
Вие си мислите че пишете по темата ама не пишете.Ти поне не си агресивен и имаш желание да научиш нещо..Та за начало за да определим режима тръгваме от прогнозният товар вноса износа и транзита.
Алекс ей човек ако знаеш тия какви простотии пишат тука ще онемееш.Чудя как може да има толко тъп и агресивен народ.Хем необразован хем не може хем дава акъл и напъва.Пирамидата и Фончо хабер си нямат какео е ЕЕС какво е режим на ЕСС какво е първично регулиране на честота какво е вторично рагулиране не честота и обменни мощности..Идея нямат как се променя товара какво се случва зимата.Пълни невежи ама пълни
- Щом казваш. Току -що, „опрАзни” един невежа. Що не се яви по-рано?
Алекс ей човек ако знаеш тия какви простотии пишат тука ще онемееш.Чудя как може да има толко тъп и агресивен народ.Хем необразован хем не може хем дава акъл и напъва.Пирамидата и Фончо хабер си нямат какео е ЕЕС какво е режим на ЕСС какво е първично регулиране на честота какво е вторично рагулиране не честота и обменни мощности..Идея нямат как се променя товара какво се случва зимата.Пълни невежи ама пълни
ВДания не съм бил.питах за подробности. Че не си в час, вече е ясно. Датската ЕЕС обаче, е дълбоко интегрирана със съседните и работят в един енергиен „пръстен”. Причината е много по-малката от българската и раздробена територия. Вятърът там е значителен и много по-постоянен, отколкото тук и т.н.
Пирамидата не коментирай неща които не са ти ясни.Чуидя се отде тая смелост да ръсите простотия след простотия тука.Чувал ли си за ENTSO-e.Виж кои страни членуват там и кои ЕЕС работят в паралел.Виж какви междудистемни връзки има всяка една ЕЕС.Нещата не са лаладжийски това не е футбол нито са жени та да разбира всеки.Да не говорим че търговските потоци са едно а физическите друго.Освен това има защити и автоматики.Има и аварии...Мани го оня петелестия дет се напикава всеки ден
Думата ми беше, какво у нас- като се толкова пънете ти и фончо, помага а какво-пречи на така предложения от него, иначе добре звучащ, обект „ел.преносни мрежи с голям дял ВЕИ”.? Само избройте факторите, както в началото на функционалния анализ - параметри, постоянни и променливи на целевата функция F (x,y,z),=(„икономически изгодна изградимост на преносна мрежа с голям дял ВЕИ”). Посочете (за поне някол ко, и аз се сещам) и дайте коментар с до 4-5 изречения пи всеки фактор. Засега, без други формули, да видим, къдежсме и „къде бъркаме”. ТОВА ще е много по-продуктивно от надсмиването и заяждането. Да стигнем до нещо конструктивно. Иначе, да обижда, може всеки.
Вярно, че хахаха. Имаш чувство за хумор. НОИ. Мдам. Ха-ха-ха. Точно те и точно на теб. Горката риба, всичката я изби.
Прочее, я кажи нещо по темата, че съвсем я загърбихме.
Коментар