IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Некои основни ценови евро реалистичности, уж неизвестни при цените на токОт
    https://www.epexspot.com/en/market-d.../2019-05-31/EU

Коментар

• Е че китайското е с ниска цена не заради данъците бе супретрейдър, основно е цената на труда.
      Тя обаче е пряко свързана с... качеството.
      А и лично аз не виждам пример за нещо качествено произведено в Китай, от китайска компания само. В нас например само китайски са някой път разни чорапи, фланелки... за друго честно казано не се сещам.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тръмп казва ще им сложа мита, защо не кажат махаме данъците тук и да видиш какво икономическо изригване ще има.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп - как да вярвам, като не е за вярване и като виждам с очите си на какви цени се продава китайското което не е обложено със 100 данъка.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Странно учих Електротехникум учих в ТУ София работя толкова години за пръв път чувам за Силова електротехника.Не знам на кой болен мозък му хрумват такива простотии
            Ааа-ха-ха-ха-хаааа!
            Много си прост но трябва да призная че като уцелиш в десетката то е в десетката и никой 'мъц' не мое да ти каже.

Ма чекай малко, той разпрая че и ти такова си завършил?

​​​​​​
            Last edited by Имхотеп; 05.06.2019, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз отдавна предложих мир, не забеляза ли? А силовата електротехника е генерация, преобразуване, пренос и разпределение на ел.енергия. Странно звучи да не познаваш, с каквото се занимаваш. А, как да го кажа...Не се е родил още този, дето да ми нарежда. Критики и смислени забележки приемам. Команди -не.
              Благодаря.
              Не знам какъв мир предлагаш.Ако на мен предлагаш мир аз не съм във война за да сключвам мир

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз отдавна предложих мир, не забеляза ли? А силовата електротехника е генерация, преобразуване, пренос и разпределение на ел.енергия. Странно звучи да не познаваш, с каквото се занимаваш. А, как да го кажа...Не се е родил още този, дето да ми нарежда. Критики и смислени забележки приемам. Команди -не.
                Благодаря.
                Странно учих Електротехникум учих в ТУ София работя толкова години за пръв път чувам за Силова електротехника.Не знам на кой болен мозък му хрумват такива простотии

Коментар

• Е то ако не им вярваш е вече друга история и нямам какво да кажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
                    Едни учат на нея:
                    http://elektrum.blog.bg/

Други я произвеждат:
                    http://www.bussan-bg.com/ver3/

​​​​​​... ммм?
                    ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ кво речи??

Коментар

• А онези сега са кой като тях, разбраха че скъпо или евтино пак от тях ще се купува защото от друго място просто няма.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп - не им вярвам, произвеодат в китай. Немците едни клетки все правят с много големи ефективности а няма една немска клетка на пазара да си купи човек. Не става с мито, става с ниски , по ниски от китайските данъци и нищо няма да направи Тръмпето а само им помпа мускулите на азиатците, мито плащат американците.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Правят се и в Турция. Правеха се и в България панели, но фирмата фалира. Но първо трябва да се уточни какво правиш - панелите или соларните клетки в тях. Инверторите и монтажа също струват пари.
                          Значи да уточня и за другите ми постове, става въпрос за соларните клетки.
                          Не твърдя че 100% от тях се произвеждат в САЩ, но това което погледнах на сайта на сънпауър набързо ме впечатли
                          Особено с вградените микроинвертери.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Имхотеп - всичките са с китайски клетки, а от китайци гаранция не съм видял да се изпълнява. Дори съм ги питал как изпълняват гаранцията , ще се сменя ли или поправя а те учудени..не бе викат гаранцията си е гаранция ще работи толкова.
                            Ма не е вярно това бе супертрейдър, всички тези се произвеждат в САЩ. Виж разгледай някои от линковете, на всичкото отгоре Тръмп им друсна 30% мита на тези неща внос от Китай.
                            Я виж сънпауър, 400 вата от един панел който е с 65% по-голям от стандартния двеста ватов. 24% ефективност. Китайското "развитие" е към края си. Тръмпето само за това заслужава паметник.

Коментар

• Имхотеп - ако всички си набият данъците на под китайско ниво и един пирон за износ там няма да се произвежда, това е истината и би било жестоко ефективно но белите сме...
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп - всичките са с китайски клетки, а от китайци гаранция не съм видял да се изпълнява. Дори съм ги питал как изпълняват гаранцията , ще се сменя ли или поправя а те учудени..не бе викат гаранцията си е гаранция ще работи толкова.

D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X