Току-що, попаднах на нещо интересно:https://m.dir.bg/weather/novini/dvoe...skapiya-benzin
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
Лъжеш както обикновенно ....е па не е включена
Ха-ха-ха-хаааааа!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Включена е,
ако незнаех такъв факт, не бих писал в такава темаНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеКво стана, къде са отговорите, включително и мои, между 20:43 вчера и 15:56 днес по относително форумно време?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеКво стана, къде са отговорите, включително и мои, между 20:43 вчера и 15:56 днес по относително форумно време?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsatz, може би има атомно решение и за 20 киловата но няма как да се контролира горивото за тях вероятно. Представяш ли си за 1000 реактора как би могло да се следи горивото и как отпадъка който също няма да е безопасен. И с тракери по GPS сигнал това не може да стане както да кажем има в автомобилите произведени около 2000-та година или във всяка техника с по специално предназначение.
тия малките атомни обикновено ползват много по-обогатен уран235
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
А газопровода да си го калкулирам ли в цената на 30 КВТ газ ?
Че с него минаха 10-те милиона лева ...
ако незнаех такъв факт, не бих писал в такава темаLast edited by satz; 27.09.2019, 17:00.
Коментар
-
satz, може би има атомно решение и за 20 киловата но няма как да се контролира горивото за тях вероятно. Представяш ли си за 1000 реактора как би могло да се следи горивото и как отпадъка който също няма да е безопасен. И с тракери по GPS сигнал това не може да стане както да кажем има в автомобилите произведени около 2000-та година или във всяка техника с по специално предназначение.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеХайде нещо и от другият форум
nik1357 - помощник
пон сеп 23, 2019 8:54 pm
Здравейте,
Мисля ,че става актуално да се мисли за отопление на жилища с фотоволтаици.Мисля си за последователно свързване на няколко панела в група , произвеждаща под товар (награвател потопен във вода)200 волта напрежение , за да се ползват стандартни нагреватели за 220 волта променлив ток (нагреватели за бойлер и т.н.).
Не знам ще има ли нужда от регулатор ,който да ограничава тока при слаба осветеност ,за да се поодържа производителността на фотоволтаика в оптимални граници. Ако се получи ще бъде добро решение, защото при сегашната цена на електроенергията и горивата и тенденциите за развитие на цаните ,тази инвестиция би се изплатила за 3-4 години.Мисля си да купя от Китай панели на цена под 40 стотинки на ват и да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.По моите сметки един етаж от къща с площ 64 кв.м. биха били достатъчни 5 киловата .Ако закупя 10 киловата трябва да ми стигат....
А през лятото денем ще се ползва електроенергия за всичко в къщата с един или няколко (не знам кой вариант е по добър ) инвертора за 220V 50 херца
За акомулиране на топлина имам няколко идеи,но те не са някакава новост.
И реалността
DMN - майстор
вт сеп 24, 2019 2:39 pm Мнения: 1832nik1357 написа:да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.
А знаеш ли колко е разликата в производителността на соларен панел на слънце и в облачен дъждовен ден?
Тия 100% презапасяване няма да са ти достатъчни в облачен ден, ще ти трябва още една нула към процентите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Следователно сравнено с 45х.лв./30квт газ, атома е
а - по-скъп
б - по-евтин
?
Че с него минаха 10-те милиона лева ...Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение.. Отделно че за 30-40 семейства няма как да бъде цената на горивото такава
а - по-скъп
б - по-евтин
?
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Що бе имаше един реактор в софийският университет, ама го бракуваха, той можеше да се разглежда като микроНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеСега вкарай и нещо за торсионни полета.
ХАХАХА фотоволтаици за отопление.....
Дооообре,
е смятай - 1млн.лв само за транспорт на горивото, че горивото им е на едни други цени от масовото, сигурно се сещаш?
Коментар
-
Сега вкарай и нещо за торсионни полета.
ХАХАХА фотоволтаици за отопление.....
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение... така като гледам ако може да захрани един блок - 9 етажа за една година май колкото и да струва ще е по на сметка от газта- днес долу цената, утре горе..
е смятай - 1млн.лв само за транспорт на горивото, че горивото им е на едни други цени от масовото, сигурно се сещаш?1млн.лв./7700мвтч =? (за под мегават атом, ФЕЦ-а бясносубсидирания ще ти се види кат бозичка евтин)
Last edited by satz; 26.09.2019, 13:11.
Коментар
-
Хайде нещо и от другият форум
nik1357 - помощник
пон сеп 23, 2019 8:54 pm
Здравейте,
Мисля ,че става актуално да се мисли за отопление на жилища с фотоволтаици.Мисля си за последователно свързване на няколко панела в група , произвеждаща под товар (награвател потопен във вода)200 волта напрежение , за да се ползват стандартни нагреватели за 220 волта променлив ток (нагреватели за бойлер и т.н.).
Не знам ще има ли нужда от регулатор ,който да ограничава тока при слаба осветеност ,за да се поодържа производителността на фотоволтаика в оптимални граници. Ако се получи ще бъде добро решение, защото при сегашната цена на електроенергията и горивата и тенденциите за развитие на цаните ,тази инвестиция би се изплатила за 3-4 години.Мисля си да купя от Китай панели на цена под 40 стотинки на ват и да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.По моите сметки един етаж от къща с площ 64 кв.м. биха били достатъчни 5 киловата .Ако закупя 10 киловата трябва да ми стигат....
А през лятото денем ще се ползва електроенергия за всичко в къщата с един или няколко (не знам кой вариант е по добър ) инвертора за 220V 50 херца
За акомулиране на топлина имам няколко идеи,но те не са някакава новост.
И реалността
DMN - майстор
вт сеп 24, 2019 2:39 pm Мнения: 1832nik1357 написа:да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.
А знаеш ли колко е разликата в производителността на соларен панел на слънце и в облачен дъждовен ден?
Тия 100% презапасяване няма да са ти достатъчни в облачен ден, ще ти трябва още една нула към процентите.
Коментар
Коментар