IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Току-що, попаднах на нещо интересно:https://m.dir.bg/weather/novini/dvoe...skapiya-benzin

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение

Лъжеш както обикновенно ....е па не е включена
      Нема ли да калкулираш?

Ха-ха-ха-хаааааа!

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Включена е,
        ако незнаех такъв факт, не бих писал в такава тема
        Лъжеш както обикновенно ....е па не е включена
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
          Кво стана, къде са отговорите, включително и мои, между 20:43 вчера и 15:56 днес по относително форумно време?
          Сметнали са че са безсмислени и са ги изтрили...
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
            Кво стана, къде са отговорите, включително и мои, между 20:43 вчера и 15:56 днес по относително форумно време?
            Види се, имало е срив на платформата, рефрешнали са я от предишна точка за възстановяване и тъй, каквото е било след нея до срива, все едно, не е било.

Коментар

• Кво стана, къде са отговорите, включително и мои, между 20:43 вчера и 15:56 днес по относително форумно време?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                satz, може би има атомно решение и за 20 киловата но няма как да се контролира горивото за тях вероятно. Представяш ли си за 1000 реактора как би могло да се следи горивото и как отпадъка който също няма да е безопасен. И с тракери по GPS сигнал това не може да стане както да кажем има в автомобилите произведени около 2000-та година или във всяка техника с по специално предназначение.
                Още по-весело е,
                тия малките атомни обикновено ползват много по-обогатен уран235

Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение

А газопровода да си го калкулирам ли в цената на 30 КВТ газ ?

Че с него минаха 10-те милиона лева ...
                Включена е,
                ако незнаех такъв факт, не бих писал в такава тема
                Last edited by satz; 27.09.2019, 17:00.

Коментар

• satz, може би има атомно решение и за 20 киловата но няма как да се контролира горивото за тях вероятно. Представяш ли си за 1000 реактора как би могло да се следи горивото и как отпадъка който също няма да е безопасен. И с тракери по GPS сигнал това не може да стане както да кажем има в автомобилите произведени около 2000-та година или във всяка техника с по специално предназначение.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Хайде нещо и от другият форум

nik1357 - помощник
                    пон сеп 23, 2019 8:54 pm
                    Здравейте,
                    Мисля ,че става актуално да се мисли за отопление на жилища с фотоволтаици.Мисля си за последователно свързване на няколко панела в група , произвеждаща под товар (награвател потопен във вода)200 волта напрежение , за да се ползват стандартни нагреватели за 220 волта променлив ток (нагреватели за бойлер и т.н.).
                    Не знам ще има ли нужда от регулатор ,който да ограничава тока при слаба осветеност ,за да се поодържа производителността на фотоволтаика в оптимални граници. Ако се получи ще бъде добро решение, защото при сегашната цена на електроенергията и горивата и тенденциите за развитие на цаните ,тази инвестиция би се изплатила за 3-4 години.Мисля си да купя от Китай панели на цена под 40 стотинки на ват и да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.По моите сметки един етаж от къща с площ 64 кв.м. биха били достатъчни 5 киловата .Ако закупя 10 киловата трябва да ми стигат....
                    А през лятото денем ще се ползва електроенергия за всичко в къщата с един или няколко (не знам кой вариант е по добър ) инвертора за 220V 50 херца
                    За акомулиране на топлина имам няколко идеи,но те не са някакава новост.

И реалността

DMN - майстор
                    вт сеп 24, 2019 2:39 pm Мнения: 1832
                    nik1357 написа:да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.
                    А знаеш ли колко е разликата в производителността на соларен панел на слънце и в облачен дъждовен ден?
                    Тия 100% презапасяване няма да са ти достатъчни в облачен ден, ще ти трябва още една нула към процентите.
                    Майка плаче грамфон сФири

Коментар

Следователно сравнено с 45х.лв./30квт газ, атома е
                      а - по-скъп
                      б - по-евтин
                      ?
                      А газопровода да си го калкулирам ли в цената на 30 КВТ газ ?

Че с него минаха 10-те милиона лева ...

Коментар

.. Отделно че за 30-40 семейства няма как да бъде цената на горивото такава
                        Следователно сравнено с 45х.лв./30квт газ, атома е
                        а - по-скъп
                        б - по-евтин
                        ?

Коментар

Що бе имаше един реактор в софийският университет, ама го бракуваха, той можеше да се разглежда като микро
                          Маринча има голяма фантазия , спор няма.

Коментар

Сега вкарай и нещо за торсионни полета.
                            ХАХАХА фотоволтаици за отопление.....

Дооообре,
                            е смятай - 1млн.лв само за транспорт на горивото, че горивото им е на едни други цени от масовото, сигурно се сещаш?
                            Не знам колко струва горивото за аец-а, но знам от баджанака че пристига до дунава и от там го дърпало някакви катерче под водата- касетата е под водата, а не катерчето. Отделно че за 30-40 семейства няма как да бъде цената на горивото такава

Коментар

• Сега вкарай и нещо за торсионни полета.
                              ХАХАХА фотоволтаици за отопление.....

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              ... така като гледам ако може да захрани един блок - 9 етажа за една година май колкото и да струва ще е по на сметка от газта- днес долу цената, утре горе..
                              Дооообре,
                              е смятай - 1млн.лв само за транспорт на горивото, че горивото им е на едни други цени от масовото, сигурно се сещаш? 1млн.лв./7700мвтч =? (за под мегават атом, ФЕЦ-а бясносубсидирания ще ти се види кат бозичка евтин)
                              Last edited by satz; 26.09.2019, 13:11.

Коментар

• Хайде нещо и от другият форум

nik1357 - помощник
                                пон сеп 23, 2019 8:54 pm
                                Здравейте,
                                Мисля ,че става актуално да се мисли за отопление на жилища с фотоволтаици.Мисля си за последователно свързване на няколко панела в група , произвеждаща под товар (награвател потопен във вода)200 волта напрежение , за да се ползват стандартни нагреватели за 220 волта променлив ток (нагреватели за бойлер и т.н.).
                                Не знам ще има ли нужда от регулатор ,който да ограничава тока при слаба осветеност ,за да се поодържа производителността на фотоволтаика в оптимални граници. Ако се получи ще бъде добро решение, защото при сегашната цена на електроенергията и горивата и тенденциите за развитие на цаните ,тази инвестиция би се изплатила за 3-4 години.Мисля си да купя от Китай панели на цена под 40 стотинки на ват и да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.По моите сметки един етаж от къща с площ 64 кв.м. биха били достатъчни 5 киловата .Ако закупя 10 киловата трябва да ми стигат....
                                А през лятото денем ще се ползва електроенергия за всичко в къщата с един или няколко (не знам кой вариант е по добър ) инвертора за 220V 50 херца
                                За акомулиране на топлина имам няколко идеи,но те не са някакава новост.

И реалността

DMN - майстор
                                вт сеп 24, 2019 2:39 pm Мнения: 1832
                                nik1357 написа:да се презапася с мощност 100%,за да имам отопление и през облачните дни.
                                А знаеш ли колко е разликата в производителността на соларен панел на слънце и в облачен дъждовен ден?
                                Тия 100% презапасяване няма да са ти достатъчни в облачен ден, ще ти трябва още една нула към процентите.

Коментар

Working...
                                X