If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Той проблемът е, че в сметката на ядрения ток не са включени разходите, които ще плащат бъдещите поколения след нас. Там са необходими милиарди за справяне с отпадъците, и много много милиарди, за премахване на щетите от една евентуална ядрена авария.
Нека да се създаде световен фонд за покриване на щетите от ядрени аварии, и този фонд да има капитал от поне 1000 милиарда. И след това всяка една ядрена централа по света да бъде задължена да внесе по 2 милиарда на реактор в този фонд като начална вноска, и след това по 100 милиона на реактор на година. И след това дайте да преизчислим цената на ядрения ток, за да видим къде е истината.
Май в САЩ има клауза и за окончателно обезпечаване от фирмата с АЕЦ на безопасното съхраняване на отпадъците след затварянето на централата. Нпример да ги разкарат в някоя друга държава, да ги заровят дълбоко и такива.
То ест нашето поколение вече си го плаща в цената на тока на АЕЦ.
А пък нали с времето тези отпадъци излъчват все по-малко?
Мдам. Скъп е ядреният ток. Т.е., по-скъп отпреди. Ама е без емисии, наличен по 8000 часа годишно, дъжд, вятър, слънце, все тая му е. И, за нас, е основна налична възможност.
Той проблемът е, че в сметката на ядрения ток не са включени разходите, които ще плащат бъдещите поколения след нас. Там са необходими милиарди за справяне с отпадъците, и много много милиарди, за премахване на щетите от една евентуална ядрена авария.
Нека да се създаде световен фонд за покриване на щетите от ядрени аварии, и този фонд да има капитал от поне 1000 милиарда. И след това всяка една ядрена централа по света да бъде задължена да внесе по 2 милиарда на реактор в този фонд като начална вноска, и след това по 100 милиона на реактор на година. И след това дайте да преизчислим цената на ядрения ток, за да видим къде е истината.
Мдам. Скъп е ядреният ток. Т.е., по-скъп отпреди. Ама е без емисии, наличен по 8000 часа годишно, дъжд, вятър, слънце, все тая му е. И, за нас, е основна налична възможност.
Ако искаш, виж популярните книги на Стивън Хоукинг, писани за нас, за незнаещите до някъде. Така нареченото наука за хората.
"Кратка история на времето" и подобни на Стефан will do.
Но хората, Хотеп, просто са на свършване заедно с теб, грух грух.
Дадълду, That will do.
Бе аз лично не съм съгласен с някои идеи на Стивън Хоукинг. Особено историята с биг банг. Противоречи на всякакви физични закони. Не само на закони, но и дори откритията които правят противоречат. Опитват се да правят връзка, но май не им се получава.
е тук има много интересни неща
arXiv.org
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Е аз просто не знаех, до момента. Не съм се занимавал с химия от там когато се учеше в основното училище. Във всяка наука обаче има много интересни неща. Тук има едни поредици 'How the Universe works'. Все още приемат че имало биг банг, и обясняват много неща за как се раждат звездите, как умират, какво остава след това, разликата между големите и малките звезди... Много са интересни, особено като има нещо ново. С черните дупки и неутронните звезди кога се раждат...
Всъщност за НН съм чел навремето, някакви ентусиасти създаваха НН от вода с електролиза да го използват в ДВГ. Твърдяха че давало голяма икономия, което си е чиста заблуда, но не съм обръщал внимание на факта че водородът е диполна "молекула".
Ако искаш, виж популярните книги на Стивън Хоукинг, писани за нас, за незнаещите до някъде. Така нареченото наука за хората.
"Кратка история на времето" и подобни на Стефан will do.
Но хората, Хотеп, просто са на свършване заедно с теб, грух грух.
Може би разбирам какво те чуди, това че молекулата наистина като цяло е с нулева валентност и не би трябвало да влиза в химични реакции no more.
Обаче може стига наоколо да се е допрял например един кислород и молекулите да са достатъчно разгорещени и от това семейните им отношения да са разклатени.
Тогава за нула време женската водородна хомодвойка се развежда и двете веднага пристават на единия от мъжката кислородна хомодвойка и се получава семейната тройка на водата.
Останалия кислороден самец става атомарен, много активен и в много скоро време си намира друга водородна хомодвойка която жени за себе си.
При по-специални условия може да се образува четиричленно семейство с две водородки и двама кислороди, но то е не много стабилно и при разклащане или намазване на рана изхвърля от себе си излишния кислорден самец и той от яд напада анаеробните микроби в раната. Това е кислородната вода, или водороден преокис.
Е аз просто не знаех, до момента. Не съм се занимавал с химия от там когато се учеше в основното училище. Във всяка наука обаче има много интересни неща. Тук има едни поредици 'How the Universe works'. Все още приемат че имало биг банг, и обясняват много неща за как се раждат звездите, как умират, какво остава след това, разликата между големите и малките звезди... Много са интересни, особено като има нещо ново. С черните дупки и неутронните звезди кога се раждат...
Всъщност за НН съм чел навремето, някакви ентусиасти създаваха НН от вода с електролиза да го използват в ДВГ. Твърдяха че давало голяма икономия, което си е чиста заблуда, но не съм обръщал внимание на факта че водородът е диполна "молекула".
Toва ми се струва абсолютна глупост. Валентността на водорода е (-1), +1.
Ми ако е Н2 то валентността му ще е като на хелия, 0.
ПП
Сега прочетох че е вярно. Наричат го Н-Н, което го прави не агресивен.
Интересна история,
Може би разбирам какво те чуди, това че молекулата наистина като цяло е с нулева валентност и не би трябвало да влиза в химични реакции no more.
Обаче може стига наоколо да се е допрял например един кислород и молекулите да са достатъчно разгорещени и от това семейните им отношения да са разклатени.
Тогава за нула време женската водородна хомодвойка се развежда и двете веднага пристават на единия от мъжката кислородна хомодвойка и се получава семейната тройка на водата.
Останалия кислороден самец става атомарен, много активен и в много скоро време си намира друга водородна хомодвойка която жени за себе си.
При по-специални условия може да се образува четиричленно семейство с две водородки и двама кислороди, но то е не много стабилно и при разклащане или намазване на рана изхвърля от себе си излишния кислорден самец и той от яд напада анаеробните микроби в раната. Това е кислородната вода, или водороден преокис.
Значи си в абсолютна грешка
Прав си за валентноста на водорода и атома му в молекулата Н2 е в първа валентност.
Левия атом е свързан с един, десния, и десния атом е свързан с един, левия
Що не си направиш справка в интернет?
Направих, така е както казваш.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Ми ако е Н2 то валентността му ще е като на хелия, 0. Т.е няма да може да влиза в реакция с други вещества. Т.е няма да може да става на вода.
Значи си в абсолютна грешка
Прав си за валентноста на водорода и атома му в молекулата Н2 е в първа валентност.
Левия атом е свързан с един, десния, и десния атом е свързан с един, левия
Газът водород както го познаваме на земята е молекула от два атома H2.
Този в космоса за който говоря е атомарен, един атом H.
Ако един атом водород се сблъска с втори непременно ще образува молекула от два атома.
Ми ако е Н2 то валентността му ще е като на хелия, 0.
ПП
Сега прочетох че е вярно. Наричат го Н-Н, което го прави не агресивен.
Интересна история,
Ама водорода не може да образува молекула със себе си...
Газът водород както го познаваме на земята е молекула от два атома H2.
Този в космоса за който говоря е атомарен, един атом H.
Ако един атом водород се сблъска с втори непременно ще образува молекула от два атома.
Беше ми останал спомен, че плътността в космоса е един атом водород на един кубичен километър, но това сигурно се отнася за международното пространство между галактиките.
Интересното е, че е атом водород, а не молекула, може би от създаването си не е имал още случай да се сблъска с втори и да образува молекула.
Коментар