Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не два, ами три. За Твоето спокойствие.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Уважаваният форумец май няма да дава пари.
А и компанията бая голяма изглежда, 70 квадрата работилница, нещо като два залепени гаража.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение"Австриецът", който ми се обади, е българин, уважаван форумец тук. А за "будката" и "нощния пазач", пак ще ти кажа, щото и ти, като Джо Алцхаймер Американски, вече си забравил, явно: В голямата компания, в която съм поддръжка, наистина, техническият персонал, сме на смени. Ама "будка" няма. Има работилница, 70 квадрата. Поплачи си.
А и компанията бая голяма изглежда, 70 квадрата работилница, нещо като два залепени гаража.
Коментар
-
Значи - без лоши чувства - ако Петър спре да лъже понякога, често, у него, виждам достатъчно верен поглед, и даже, съм му вдигал по някой палец, когато ми хареса негов пост. За беля, нито има сила, нито достойнство, да се извини, когато не е прав и, с основание, го броя СЛАБАК.
Та, по темата, Марков, честота на СГ, работещи в паралел, се регулира, като:
1.Регулираш потока мощност към вала, или, когато тази възможност е обрана докрай,
2.Като регулираш (донякъде) ТОВАРА. Доколкото, при спад на честотата, поради претоварване, в краен случай, диспечерите, могат да ИЗКЛЮЧАТ консуматори от по-ниска категория, за там -става. Ала, когато става въпрос да ДОНАТОВАРЯТ машините, а просто, включени доп.потребители няма, капацитетът на ПАВЕЦ е докрай натоварен и т.н., почват да изключват генератори...
А може, в тесни граници, просто, да вдигнат възбуждането, и ЕЕС да работи "по горния ръб" на стандарта за мрежово напрежение. Така, поне с малко, се вдига експорта на енергия и съответно, съпротивителния момент на валовете. Повтарям, съвсем краен и силно ограничен вариант, без особени перспективи.
3.Инверторите на ФЕЦ, са нещо особено -и тук, хванах Петър отново да лъже: Ами ЛЪЖА е, че "не може да им се регулира производството".
3.1.Защото, те не произвеждат, а преобразуват. Слънцето, може и да не може да бутат но,
3.2. ФЕЦ също може да бъде изключена, при това, за секунди. Няма да се повреди, нищо няма да и стане. Въпрос отделен, че, собственикът, може да не се радва и са използва всякакви способи да остане включен, включително, и споменатите "договори за разлика" и др., не дотам, легални "трикове". Сигурно, има и клаузи за неустойки по договорите с ЕРП-тата, ама там... там, все едно, с мечка да се бориш. Честотата, обаче, на инверторите, е твърдо свързана с тази на мрежата и, ако тя се отклони, и тази на инвертора, я следва, "като кученце".
4.И последно, да повторя: В ЦДУ/ТДУ, в командните зали, при диспечерите, Е НАЛИЧНА ЦЯЛАТА ОПЕРАТИВНО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ А, СЪЩО, ТЕЧЕ НЕПРЕКЪСНАТ АУДИОЗАПИС НА ВСИЧКИ КОМАНДИ И УКАЗАНИЯ, към ВСИЧКИ нагоре и надолу по командните вериги. Записите се съхраняват много дълго време, с цел като тази на черните кутии по самолетите.
Ще рече, който много се дуе, да внимава да не се пръсне. Ей така, между другото.Last edited by Pyramid; 16.01.2021, 13:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеНа теб ти е лесно, нощен пазач там в будката.
А тея австрийците не казаха ли нещо за тръбичката че ще инвестират?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Пешко, каква авария? Т.Д. Тежък Дъскохлоп те гони. На мен пък пак от Австрия, ми се обадиха преди повече от половин година, да ме предупредят, че си клиничен случай, и да ми кажат, да не ти се връзвам, щото срам, срам...
Изобщо, как ви пускат нашмъркани н дежурство, ТОВА е по-важния въпрос.
А тея австрийците не казаха ли нещо за тръбичката че ще инвестират?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid
Глупендер при авария за какви допустими отклонения говориш.Инженер с пети калас.Ти просто си природно тъп тъп си на галош
Изобщо, как ви пускат нашмъркани на дежурство, ТОВА е по-важния въпрос.Last edited by Pyramid; 16.01.2021, 08:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Това че някои субсидиран собственик на ФЕЦ е продал някакво незначително количество на нулева или отрицателна цена не значи нищо за пазара като цяло. Средната цена в студеното време е устойчиво над 100-120 лева за МВтЧ.
Ето за днес - аз виждам 148,15 лева за МВтЧ. А ти пак ни обяснявай за отрицателните цени : [ATTACH=CONFIG]n3702096[/ATTACH]
Друг е въпроса че някои тъпаци умишлено забравят че от миналата година субсидията за вятърна и слънчева енергия е под формата на договор за разлика . Тоест някой с ФЕЦ продава на борсата на "Н" цена и държавата с нашите пари му доплаща разликата до "У" цена. Така че реално цените от перки и панели НИКОГА НЕ СА ОТРИЦАТЕЛНИ КАКТО ТВЪРДИШ а продължават да са силно субсидирани за сметка на потребителите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid
Aбе глупак някъде да съм споменал число?Къде се навираш без някой да те пита да ти е...п майна айде разкарай се бах ти говедото урод прос
БАСНИ ЩЕ РАЗПРАВЯШ НА МОМЧЕНЦАТА ВЪВ ВХОДА СИ.
Особено, като се има предвид, че свръхразвъртането, се ограничава. Сам, колко пъти, пееш за регулиране на честотата, помниш ли? Виж, КС Е проблем, дълготрайно претоварване също би могло, ако не го ограничиш но, РАЗТОВАРВАНЕ , което се е наблюдавало -друг път.
КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ ?!?
И, ако нещо се сещаш за няаква си Е.П.М., върви си Е.твоята, малкия. Не улучи. Както казват въвфутбола,
„- ГРЕДЪ!”Last edited by Pyramid; 15.01.2021, 23:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеНе внимаваш и не помниш Пидамиде.
1.Предсказах, че на пазара ще има цени под козлодуйска СОЦ. себестойност в момента в който се увеличи свързаността ни с Румъния. (атомниците рекоха - нимой да бъди, туй най-евтино в Европа!)
2. по т.1 писах, че ще имаме на моменти и отрицателни цени, като обясних и защо.
3. Горното се случи по-рано.
Най-смешно беше, че Дряновския като баш кудкудякаше за "къде са ти отрицателните цени" и те се случиха при това -20eur/mwth
А акумулатора Яденица/Чаира, японците го плащат(ха) над 70%, затова е толкова евтин.
Вече само ще се забавлявам с някоя справка цени,следващите 5год. масово излизат на пазара вече изплатени ВЕИ мощности, та разни тъпаци да се чудят защо се случват невъзможни за тях неща
Ето за днес - аз виждам 148,15 лева за МВтЧ. А ти пак ни обяснявай за отрицателните цени :
Друг е въпроса че някои тъпаци умишлено забравят че от миналата година субсидията за вятърна и слънчева енергия е под формата на договор за разлика . Тоест някой с ФЕЦ продава на борсата на "Н" цена и държавата с нашите пари му доплаща разликата до "У" цена. Така че реално цените от перки и панели НИКОГА НЕ СА ОТРИЦАТЕЛНИ КАКТО ТВЪРДИШ а продължават да са силно субсидирани за сметка на потребителите.Last edited by markov; 15.01.2021, 18:53.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар