If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С микромодулите е ясно. Обаче имам една друга идея, само че в нея има елемент от нещо което е произвеждано от голяма фирма, мисля че не е патентовано от тях, сигурно го мислят за нещо незначително.
А това смешното го има в устройства които са произвеждани отдавна и работят изключително стабилно по отношение на захранващото напрежение.
Дани, пропуснал съм, какво е рекъл Петърът. Имаш ли спомени по темата, някакви? Ако до това, че не е разбрал, то ясно щото, разбира само, кога му изнася.
С микромодулите е ясно. Обаче имам една друга идея, само че в нея има елемент от нещо което е произвеждано от голяма фирма, мисля че не е патентовано от тях, сигурно го мислят за нещо незначително.
А това смешното го има в устройства които са произвеждани отдавна и работят изключително стабилно по отношение на захранващото напрежение.
v_tin, те се зареждат до 1.44 волта никел метал хидридните, но като се похарчат само 10% от съхранената енергия..до 20% и напрежението пада на 1.2 волта, което явно е ниско за мишката понеже е недъгаво проектирана. Ако например е с една батерия е трябвало да я проектират да работи на 1 волт, защото е най лесно с един ценеров диод да смъkнат напрежението на 1 волт с който да се разполага до момента в който батерията се разреди напълно. Всъщност на 1.2 волта да го отрежат и ще се получава както се случва при теб. Може да се направи и чип който да толерира по голяма разлика в захранващото напрежение, но предполагам не е, за да бъде колкото може по евтин.
Ето за това вие се занимавате с модули и микромодули а не например ние.
Просто вие много знаете!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Какво прави Полша за да и е НАЙ-евтин тока в ЕС.
Нали и те са в кюпа. Да направим и ние като тях и да ни е 100€ тока а не 200.
Каквото ни пречи да го променим ВЕДНАГИЧЕСКИ.
Ето в Турция има праг и е макс 80€
Полша казаха майната на безумните разпоредби на ЕС и квоти не плащат за ТЕЦ-овете си.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
v_tin, те се зареждат до 1.44 волта никел метал хидридните, но като се похарчат само 10% от съхранената енергия..до 20% и напрежението пада на 1.2 волта, което явно е ниско за мишката понеже е недъгаво проектирана. Ако например е с една батерия е трябвало да я проектират да работи на 1 волт, защото е най лесно с един ценеров диод да смъkнат напрежението на 1 волт с който да се разполага до момента в който батерията се разреди напълно. Всъщност на 1.2 волта да го отрежат и ще се получава както се случва при теб. Може да се направи и чип който да толерира по голяма разлика в захранващото напрежение, но предполагам не е, за да бъде колкото може по евтин.
Защо зарядните батерии на мишката ми се изтощават много по бързо от незарядните? Направи ми впечатление и реших да си направя експеримент- зарядните батерии спират да работят на третия ден, незарядните изкарват поне 3 пъти по дълго
Обяснявам: Електрониката на мишката, работи с някакво напрежение, ПОД което, спира. Т.нар. "незарядни"( еднократните) елементи, имат 1,5V (грубо казано, а свежо поставени, стигат и до 1,6), като 3 последователно, дават 4,8-4,5 V. При дълбок разряд спадат под 1,2 на елемент. Да а речем, електрониката ти работи обаче, до 3,6-3,7V минимум.
Зареждаемите, NiMH, NiCd, са номинално 1,2÷1,25 , и само при макс. Заряд ДО 1,4-1,44,V (а това, са ВЕЧЕ РАЗРЕДЕНИТЕ ZnC/алкални батерии (еднокр.) Дотук добре...
3*1,4=4,2 V и мишката работи, 3*1,25 ВСЕ ОЩЕ работи, 3*1,2=3,6 V И ВЕЧЕ СПИРА.
Т.е., ти акумулаторите дори не си започнал да ги разреждаш, а вече, напрежението е недостатъчно. И, те не е да са се разредили, те са си в напълно нормална кондиция но, просто, мишката е изчислена да работи с повече. Ще рече,
Нека еднаквите габарити, не те подвеждат. С акумулаторите, се получава, че ти СИСТЕМНО ги свръхзареждаш, без изобщо да им използваш пълния капацитет (ползваш едни 5-15% от него, МИСЛИШ СИ, че са разредени - без да са - и допълнително, им скъсяваш животеца.
Коментар