IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • До сега Китай е получил - газ на 2 пъти по ниска цена от тази в САЩ , петрол на поне с 20-30 % по ниска цена, сега и ядрено гориво на корем..цената не коментираме въобще. Плащат ли им китайците, подкупили ли са ги и каква игра играят ? Или просто са уникални глупаци !
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

      Чудят се какво да измислят, това няма никакъв смисъл, горивото за реакторите е евтино и не носи значителни приходи на Русия. Тези приходи няма да и се отразят много тежко ако ги няма, а още повече че и без това Китай ще купи всичкото гориво което тя може да обогати защото има да пуска много атомни централи. Възможно ли е китайците да са ги подкупили, да намерят повод да преустоновят потока на гориво към страните си и то да отиде в Китай. Те имат големи потребности, които много ще нарастнат и то съвсем скоро. Тези са китайски агенти, предатели купени от комунетата.
      Не, не се е налагало Китай да ги купува. Предателите са си предатели по заложби, а и на глупаците, отвътре им идва. Ако не са едното, другото са. Допускам, че са купени от щатите, т.к.ТЕ имат много сериозен мотив: Поради изчерпването на уран 235, АКО гламавите еврогейци са на пазара и купуват, все по-малко ще остава за щатите. Пускат им една муха, ония тръгват подире и, и съответно, отиват в лайната. Лошото е че, влачат и нашите, БГ серсеми със себе си. А, ти казваш самата истина: Русия може да строи АЕЦ и да продава оборудване по целия свят та, нито желаещи ще им липсват, нито ще им секнат приходите. Санкциите, са отчаян опит са си прекарат янките васалите, нищо повече.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Идиотите нямат свършване: https://m.dir.bg/business/ikonomika/...modela-na-luka
        Чудят се какво да измислят, това няма никакъв смисъл, горивото за реакторите е евтино и не носи значителни приходи на Русия. Тези приходи няма да и се отразят много тежко ако ги няма, а още повече че и без това Китай ще купи всичкото гориво което тя може да обогати защото има да пуска много атомни централи. Възможно ли е китайците да са ги подкупили, да намерят повод да преустоновят потока на гориво към страните си и то да отиде в Китай. Те имат големи потребности, които много ще нарастнат и то съвсем скоро. Тези са китайски агенти, предатели купени от комунетата.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Идиотите нямат свършване: https://m.dir.bg/business/ikonomika/...modela-na-luka

          Коментар


          • Говори човекът за Полша но, тук, си имаме Марбас... https://youtu.be/DLanIWx9u8Y

            Коментар


            • Слушайте внимателно: https://youtu.be/tIijNfumMrU

              Коментар


              • Проф. Янев пред "Гласове": Ядреният ни горивен цикъл е свързан с Русия. Диверсификацията не е замяна на един доставчик с друг, при това по-скъп

                Можем ли да използваме горивото, произведено от „Уестингхауз“? Можем. Няма нищо, което физически да ни спира. Въпросът е то безопасно ли е, има ли елементи, които ние не знаем, трябва ли да питаме главния конструктор.



                Ние знаем какво се случи в Украйна при смяната на горивото. Аз не искам това да се случва и в България. Имаше изкривени касети. Изкривената касета може да стане нехерметична и нейното съхранение става много много скъпо, сложно, свързано с радиационен контрол, защото разхерметизирането създава опасност.

                Това каза пред "Гласове" проф. Янко Янев, работил дълги години в МААЕ, заемал различни позиции, включително зам.-председател на Борда на управителите на МААЕ, вицепрезидент на на Трети комитет на ООН по Договора за Неразпространение на ядреното оръжие, програмен координатор за Департамента по ядрена енергия и др. От 2012 г. е Директор на Института за управление на ядрените знания във Виена.

                Според него е абсолютно безобразие, решението на парламента да нареди на правителството да сключи договор за горивото на „Уестингхауз“. Изборът на гориво не е работа на парламента. Това е незаконно, което парламентът е направил. Той е нарушил законите. Мартин Димитров и компания си седели там и наредили веднага да се купи гориво от Америка, защото те са ни партньори. Абсолютен нонсенс. И аз искам да попитам как точно е сключен този договор, при какви условия, защо г-н Михов е бил отстранен и пр. Има ли доказателства, че горивото на „Уестингхауз“ е безопасно? Някакви има. Даже АЕЦ „Козлодуй“ плаща няколко милиона на „Уестингхауз“, за да може компанията да докаже това. Откъде накъде потребителят ще плаща на производителя да му доказва нещо. Представете си, искам да си купя фолксваген и плащам десет хиляди лева на производителя, за да ми докаже, че колата им е безопасна.





                - Проф. Янев, можем ли да бъдем спокойни, че двата блока на АЕЦ „Козлодуй“, 5 и 6, ще функционират съответно до 2047 г. и 2051 г., какъвто е срокът им на експлоатация?

                - Има принципна разлика в разбирането, което някои особено в политическите среди си въобразяват, че АЕЦ „Козлодуй“ е получила разрешение за експлоатация на 5 и 6 блок до 2047 и 2051 г. Това, което е направено, е оценка на ресурса на блоковете. Че тези блокове могат потенциално да работят до тези години. Такова изследване на остатъчния ресурс на блоковете е направено с помощта на главния конструктор и на „Росатом“.

                Оттук нататък обаче започва другата кампания, т.нар. периодичен преглед на безопасността, който се прави по инструкциите на МААЕ и по нашето законодателство. Тоест преглежда се състоянието на блоковете към настоящия момент, вижда се те отговарят ли на изискванията за безопасност и едва тогава им се подновява разрешителното или лиценза, както искате, така го наричайте. Така че ако се появят данни, че нещо по блоковете не е както трябва, то трябва да бъде отстранено преди да продължат да функционират. Знаете ли, Франция спря 15 реактора, заради корозия! Така че оценката на ресурса на блоковете е едно, а състоянието на блоковете от гледна точка на безопасността е друго. Ние имаме възможност, ако спазвам
                ...................................

                Коментар


                • Ей тук нещо за АЕЦ във Финландия: https://rus.postimees.ee/7734851/hor...elektrichestvo

                  Коментар


                  • Пазарджик сваля данъците за сгради и МПС за сметка на приходи от соларния парк.

                    Коментар


                    • Тя фирмата може да е негова, откъде знаете. А и 56 милиона приходи не означават печалба, фирмата продава такова оборудване на доста добри цени, надценката им е малка. Например ако погледнете на Запад какви са цените на тези неща, там надценката е поне 3 пъти по висока и печалбата съответно, а за монтажите ..те го правят това оборудване много скъпо там. За мен е непонятно как монтажа на подобни неща може да е толкова скъп, изразява се в свързване на едни кабели, почти на ниво да поставиш щепсел в контакт, само никой не му казва на включването в контакта на един уред . монтаж..Иначе Амон Ра е хубава, яка фирма с отлични цени. Ако купувате по интернет на дребно цените ще са по високи, защото търговците калкулират западни надценки. Добре правят че ги вкарват наедро тези неща в България, това е изгодно за българите. Дори в Китай на дребно са на същите цени, китайците имат пари, доходи...купуват и търговията върви.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Търговецът на соларно оборудване „АмонРа Енерджи“ отчита над 56 млн. лева приходи за 2022 г.

                        наш матейко отчита 56 поста в инвестор
                        ...и редовно е нервен. Какво му стана на тоя човек?

                        Коментар


                        • Търговецът на соларно оборудване „АмонРа Енерджи“ отчита над 56 млн. лева приходи за 2022 г.

                          наш матейко отчита 56 поста в инвестор

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнение
                            Това от къде дойде? Нито го има написано на твоята снимка нито си го дал като описание в текста под нея. Нито си дал линк откъде е графиката.



                            Вие сте дали линка,
                            казвам ви къде да цъкнете на въпросния линк, че да видите невидимото

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              https://www.youtube.com/shorts/KcEBK3uNQvI свободна енергия???
                              Батерия. В Ленинград когато отбраняват града по време на войната намират голямо количество бял прах, като креда, като гипс е изтлеждал. Този прах като го поставиш във вода се окислява и се отделя водород, правят специални съдове -много специални не са били - кофи с капак и някакъв шибрър, като вратичка на печка за твърдо гориво. Отваря се, сипва се една шепа прах и камиона върви с този водород 3-4км. Нямат бензин и им е добре дошло. От време на време кофата се чисти от ръждата която се е образувала. Нямали са идея кой го е поставил под земята и в някакви торби които са херметични, копали за бомбоубежища да правят.

                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                                Intraday Low prices показва ниските цени.
                                Това от къде дойде? Нито го има написано на твоята снимка нито си го дал като описание в текста под нея. Нито си дал линк откъде е графиката.




                                Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

                                Коментар

                                Working...
                                X