Първоначално изпратено от sosi
Разгледай мнение
В един район ефективноста на панелите през годината е 16%, а в съседна държава е 12% в Сахара може да е и 20%.
Делиш на 6 е за да можеш да казжеш инсталирах 6 МГв пикова мощнотс значи е равно на 1 МГв от друг вид централа. Да ама не е.
Базов товар казваш. Добре имаш консуматор 100 КВ някакъв малък цех в планината. Какво ще препоръчаш инсталираме фотоволтаици 600 КВ? И пей сърце.
И още един подобен случай. Имам един приятел голям фен на фотоволтаиците. "Инсталирал съм си инсталация 10КВ на вилата и съм отсвирил енергото. Ела да видиш." Отивам май месец един уикенд. Слънцето пече здраво стана жега - няма проблем пусна климатика. Студени напитки от хладилника. Приятно. Привечер обаче заваля дъжд подухна вятър и стана хладно. Викам му да пусне климатика да стопли. "Бе нещо акумолатора прави проблеми и няма да има за осветлението и лаптопа. Ще взема да напаля камината". Тази му инсталация се ползва само събота и неделя. Той трябва да дели не на 6, а на 20 за излезе сметката колко ефективно ползва генерацията.
Панелите не са решение за проблемите в енергетиката. Има места където са много подходящи и такива където въобще не стават.
Коментар