IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://bntnews.bg/news/deputatite-r...66465news.html

    Коментар


    • ENTSO-E continues monitoring the situation and will release by 1 December 2022 its comprehensive Winter Outlook report considering updated data and complemented with an analysis of the contributions of non-market resources.
      https://www.entsoe.eu/outlooks/seasonal/#key_messages

      https://eepublicdownloads.entsoe.eu/...Challenges.pdf

      Коментар


      • Не знам но гледах едно видео в което един обяснява за обогатяването на урана в Русия, те ползват части от внос и са си подобрили по този начин инсталациите, сега обаче заради санкциите тези части не могат да ги внасят а се амортизирали. Ще имат проблеми с инсталациите за обогатяване. Това са пневматични клапани каза той и нещо друго, пневматика се използва. Не ми се сърдете казвам нещо което съм открил като информация, не че искам да нося лоши новини. Сигурно ще ги оправят тези неща, но може би ще има някакви проблеми.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

          Ами то не е възникнало напразно място но, уверявам те, има хора, които, хич не му се радват, т.к.им бърка в джоба.
          Не не им бърка в джоба това нещо, по скоро е пропусната възможност да се печели, защото може да се използва този ток да се зареждат примерно батерии или да се преобразува в нещо, което после да се ползва. Това е възможност за бизнес ! Само че той не го казва така и се почва - тока не е на отрицателна цена, цената му расте постоянно, какви ги приказваш..Фактически е прав за това което казва и то е в търговията между производителите на ток, не е въобще при потребителите от него разбира се нищо няма да стигне. Има и мощности на които се плаща за да не произвеждат, но стоят в резерв а това също е работа, инвестиция и те получават пари които са им достатъчни пак да се поддържат и да не се откажат да стоят резервни..не губят от това, ако губят ще се откажат от бизнеса. По принцип явлението с орицателните цени е възможност, сега ако се изградят мощности за съхранение и поемат този ток и отрицателната му цена няма да я има ще стане поне леко положителна, тези пикове ще изчезнат.
          Един приятел беше забелязал че има неща които хората изхвърлят и дори има да се плаща да се приеме от някой такъв боклук, а може да се използва. И намери такава суровина един човек му я продава много евтино и сед като купи два пъти и цената се качи 3 пъти. И той пита продавача, защо така рязко скача цената..той му казва - ами суровина е ! Така ли че кой я купува...продавача му отговяря - ами ти. Все пак някакви пари ще започнат да искат ако има съхранения и за тока в такива моменти, ще се промени като се появят такива мощности за съхранение на енергия.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            Ами някой им ограничи доставките на обогатен уран...
            Аз не вярвам че във Франция 15 реактора са за ремонт
            https://lenta.ru/news/2021/10/12/normand/
            Тези четиримата сценаристи дирижират и наще 240 артисти.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
              От TVO са получили информация от консорциума Areva-Siemens, който изгражда енергоблока, че зареждането с гориво няма да се осъществи по план, а началото на редовното производство на електроенергия, планирано за март 2021 г., също може да се забави.
              https://3e-news.net/bg/a/view/10349/...shte-se-zabavi
              Ами някой им ограничи доставките на обогатен уран...

              Коментар


              • От TVO са получили информация от консорциума Areva-Siemens, който изгражда енергоблока, че зареждането с гориво няма да се осъществи по план, а началото на редовното производство на електроенергия, планирано за март 2021 г., също може да се забави.
                https://3e-news.net/bg/a/view/10349/...shte-se-zabavi

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Да вдигнат ръце тия, къде мислят,че ние сме по-добри инженери от финландците...
                  https://business.dir.bg/energien-paz...aets-olkiluoto
                  Какво общо има?

                  Коментар


                  • Да вдигнат ръце тия, къде мислят,че ние сме по-добри инженери от финландците...
                    https://business.dir.bg/energien-paz...aets-olkiluoto

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнение
                      Pyramid, може да има полза от това борсово явление, да се финасират мощности за съхранение на енергията, но явлението е само борсово и полза за крайния потребител само ако така се финансират такива мощности за съхранение, цената им падне и цената на тока от тях също. Ще помогне да се вкара повече ток от слънце, а не като сега инсталираните мощности огромни, тока който могат да произвеждат в определени моменти е много, но мрежата за да го поеме трябва да се разтопи в такива моменти. Като вариант за финансиране на такива неща - да, на съхранението, защото иначе всички много знаят и виждат неподозирани възможности, но финансиране никой не дава. Ако въпроса е това да помогне да се намери финансиране 100% е идея.
                      Ами то не е възникнало напразно място но, уверявам те, има хора, които, хич не му се радват, т.к.им бърка в джоба.

                      Коментар


                      • Pyramid, може да има полза от това борсово явление, да се финасират мощности за съхранение на енергията, но явлението е само борсово и полза за крайния потребител само ако така се финансират такива мощности за съхранение, цената им падне и цената на тока от тях също. Ще помогне да се вкара повече ток от слънце, а не като сега инсталираните мощности огромни, тока който могат да произвеждат в определени моменти е много, но мрежата за да го поеме трябва да се разтопи в такива моменти. Като вариант за финансиране на такива неща - да, на съхранението, защото иначе всички много знаят и виждат неподозирани възможности, но финансиране никой не дава. Ако въпроса е това да помогне да се намери финансиране 100% е идея.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          За да може да има отрицателни цени- как звучи само, а?/
                          Е па как. Значи, за не знам си кой пореден път, да заявя: ЗНАМ, ЧЕ ИМА такива цени.
                          ОБАЧЕ,
                          Те са "в полза" на производителите, като:
                          - Не изключват мощности, като с това, компенсират други производители.
                          - До краен клиент практически, шанс да стигнат - нула и само търговци - посредници а също, донякъде "НЕ ВЕИ"- производители, за кратко, могат да се възползват от това, като им се компенсират високите изкупни цени, дето ЕРП-тата и ЕСО, нито са мислили, нито са искали да им ги плащат но, им се налага. Повтарям, компенсаторен механизъм.
                          - НЕ ВЛИЯЯТ НА СВЕТОВНИТЕ ТРЕНДОВЕ ЗА ПОСКЪПВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА.
                          Т.е., затова го и бъзикам, защото, ни предлага едно междинно средство като едва ли не окончателен резултат, и (къде несъзнателно, къде нарочно) "бърка" причини, следствия и т.н., опитвайки да се докара, какъв бил експерт. Ами ОК, няма проблем. Ако и Заций, някъде да може да се намърда в такива компенсаторни схеми и да изкара по някой лев, да му се радва. Обаче, тези отрицателни цени, ще си останат аномална категория и ако и някой да печели за малко и по малко, някой друг, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ГУБИ ПРИ ТАЗИ ИГРА. "Екстри" на капитализма.
                          Last edited by Pyramid; 08.10.2022, 18:21.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                            Сайтовете са check24.de и verovox.de- намираш къде пише strom избираш си любимия немски град и даваш за 2-3-4...... членно семейство цените. Отрицателна цена няма да намериш никъде и никога- набий си го където искаш, ако сам не можеш потърси помощ от приятел
                            Борса е друго, четете повечко и ко можете, запомняйте. Сексуалните ви въжделения заслужават отделна тема, не е проблем да ги обсъдим

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Искаш да кажеш, светът бележи енергиен профицит? И що му е тогава да затваря заводи, да вкарва глоби за над 19°С и да раздава одеала в училище?
                              За да може да има отрицателни цени- как звучи само, а?/

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                                Винаги са ме забавлявали образовани люде настояващи борсовата цена "да му влиза в джоба"

                                Може да погледнете, че само 5 години назад, отрицателните цени са били голяма рядкост (5-6 пъти в годината), а сега са ежеседмичност дори при газова война. (факт за осмисляне )
                                Сайтовете са check24.de и verovox.de- намираш къде пише strom избираш си любимия немски град и даваш за 2-3-4...... членно семейство цените. Отрицателна цена няма да намериш никъде и никога- набий си го където искаш, ако сам не можеш потърси помощ от приятел

                                Коментар

                                Working...
                                X