If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз все повече се чудя, разбират ли юнаци като теб разликата между „ТЕЦ на газ” - такива, с газови горелки и парни турбини от днешните ТЕЦ и ГтЕЦ, с газотурбинно задвижване. Щото разлика има, съществена...
За съветските специалисти очевидно трябва да се обяснява непрекъснато, че по света е общоприето всичко на газ се нарича "ТЕЦ на газ"
ТЕЦ Варна почти не работи. Проектиран е за черни въглища които се копаят на ръка и вече са много скъпи. Купи го Ахмед Доган за 3500лв и взима добри пари за студен резерв.
И аз щях да го купя на тази цена, но никой не ми го е предложил.
За ВЕИ-та разбра ли накрая? Ние почти нямаме мощности на газ. Нямаме и специалисти, нямаме и истински пазар, поради което ТЕЦ-овете на газ у нас са тотално оплюти.
Аз все повече се чудя, разбират ли юнаци като теб разликата между „ТЕЦ на газ” - такива, с газови горелки и парни турбини от днешните ТЕЦ и ГтЕЦ, с газотурбинно задвижване. Щото разлика има, съществена...
ТЕЦ Варна почти не работи. Проектиран е за черни въглища които се копаят на ръка и вече са много скъпи. Купи го Ахмед Доган за 3500лв и взима добри пари за студен резерв. https://www.mediapool.bg/sreshtu-350...ews283829.html
Не си в час ТЕЦ Варна беше преоборудван за работа на ГАЗ през 2018 ......
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
нали 209 не можеше да я смъкнеш ?
ако ти доставя на 109 то 50лв/Мвт. са за мен.
На теб ще ти струва 159 ще имаш над 20% редукция.
не се прави на улав че не разбираш .....
209 лева МВтч съм платил Април ,защото в края на Март ми изтече досегашния договор с търговец които беше с фиксирана цена от преди 2 години.
Условията които ми предлагат към момента за нов договор са неприемливи , а консумацията ми лятото е ниска така че мога да си позволя да изчакам 2-3 месеца дано се нормализират нещата. Ако не се нормализират се връщам обратно на регулирания пазар ......и ви чета с насмешка дрънканиците за почти безплатния ток от вей-та....
Да бе хич няма ...ТЕЦ Варна не стана ли на ГАЗ наскоро ?
ТЕЦ Варна почти не работи. Проектиран е за черни въглища които се копаят на ръка и вече са много скъпи. Купи го Ахмед Доган за 3500лв и взима добри пари за студен резерв.
И аз щях да го купя на тази цена, но никой не ми го е предложил.
За ВЕИ-та разбра ли накрая? Ние почти нямаме мощности на газ. Нямаме и специалисти, нямаме и истински пазар, поради което ТЕЦ-овете на газ у нас са тотално оплюти.
Last edited by RUBLA; 22.05.2019, 08:52.
Причина: Забранен линк!
Имам интерес от договор за две години с клауза ЗА НЕПРОМЕНЯНЕ НА ЦЕНАТА ПРЕЗ СРОКА НА ДОГОВОРА , като за целта ми предоставиш БАНКОВА ГАРАНЦИЯ за ОБЩАТА СУМА НА ДОГОВОРА , и бих приел с удоволствие крайна цена 87 лева МВтч с включени в нея преноси, акцизи, задължения към обществото и т.н.
Ето имаш шанс да спечелиш .....след като твърдиш че на борсата бил по евтин
нали 209 без ддс не можеше да я смъкнеш ?
ако ти доставя на 109, то 50лв/Мвт. са за мен.
Наясно съм, имаш ли интерес да ми платиш 50% от колкото ти смъкна от 209лв./Мвтч без ддс ?
Имам интерес от договор за две години с клауза ЗА НЕПРОМЕНЯНЕ НА ЦЕНАТА ПРЕЗ СРОКА НА ДОГОВОРА , като за целта ми предоставиш БАНКОВА ГАРАНЦИЯ за ОБЩАТА СУМА НА ДОГОВОРА , и бих приел с удоволствие крайна цена 87 лева МВтч с включени в нея преноси, акцизи, задължения към обществото и т.н.
Ето имаш шанс да спечелиш .....след като твърдиш че на борсата било голяма евтиния
ТОВА НЕ Е ВЯРНО! Казвам ти го точно на тебе трети път. От 2012г, значи за 6 години няма почти нищо пуснато като ВЕИ, особено и на газ. Стига си го повтарял като грамофон. За съжаление в България нямаме добра статистика. Ето ти чужд надежден линк https://www.energy-charts.de/ren_sha...aily&year=2019
Но трябва да направиш избирания.
фотоволтаици 2012г 1013МВ, 2018г 1036МВ
вятър 2012г 677МВ, 2018г 698МВ
Големите кражби във ВЕИ станаха до юни 2012г когато международните им цени се срутиха, а Бойко риташе футбол и не ги намали у нас и от тогава няма нищо ново
Да бе хич няма ...ТЕЦ Варна не стана ли на ГАЗ наскоро ?
Аре бегай се подготви по добре.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар