IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Не знам кой мълчи но ясно се вижда една група , грантово мотивирана , дето не млъква - неспирно разпространява лъжа след лъжа.

Най - интересното е че тая група се активира сега около отварянето на конкурса за нов инвеститор в Белене , те условията му принципно са куци , но въпреки това явно на Козяк са решили за всеки случай и хибридна война да водят няколко месеца ..... да не вземе да се появи случайно някои Китаец + Руснаците и да я направят ........... голям страх ви тресе дружинката.
    Няма да се появи. Това не е страната на чудесата.
    А да обвиняваш други в собствените си грехове е лесно. Лесно, но тъпо.

Например, всеки иска да живее добре, да има хубава работа, дом... И не е нужно да му се плаща за да твърди че го иска. Това е нормален стремеж за всеки човек.

От друга страна, за да подкрепяш идеята да живееш зле, то тогава ще трябва да ти платят за да го твърдиш. Иначе си идиот.

А всички знаят, че в западния свят живота е по-добър от живота в русия.
    Никой от емигриралите българи не е отишъл в русия.
    Дори единия от вас е в Германия. Чудно що не е отишъл там, на север.

Това е елементарна логика.
    Дори малко дете вижда кой е на грантове, а именно няколкото руски трола тук.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
      относно вятъра, в Германия, най-ниските им нива средногодишно(2017г) на генерациите им от вятър, вече доближават 2Гвт (някои се тюхкат за базовите мощности ) пиковете задминават 30Гв, към тях трябва да прибавим и пиковете от ФЕЦ (над 20Гв)
      Макар и да е за другата тема, но те са овързани, та...
      Понеже отваряш въпрос за вятъра, кво ше кажеш за тези изводи на Харвардския университет (първите две удебеления са мои)?

Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
      След като учените вече разполагат с много повече данни за построените ветрогенераторни станции, наблюденията и изчисленията им показват доста по-отрицателна картина на тези ВЕИ. Изследването се базира на данни от 416 ветрогенераторни станции и 1150 слънчево батерийни станции.

От статия на водещи по темата учени от Харвардския институт. Става въпрос за големи large scale ветрогенераторни станции.

https://news.harvard.edu/gazette/sto...its-down-side/

Ветрогенераторните станции от голям мащаб досега са надценявани като ефективност и благоприятно екологично влияние. Подобно е и за слънчевите батерии, но в по-малка степен.

Генерираната от вятъра енергия, разделена на площта на станциите (плътността на генерация), е до 100 пъти по-малка от очакваните или предвидени стойности. Соларните панели дават 10 пъти повече генерация, делена на площ на станцията, но все пак е много по-малка от предвидената от специалистите преди.

Вятърните станции затоплят климата. Това е подтвърдено от 10 други изследвания. Наблюдава се даже и при малки вятърни станции. Затоплящият ефект на ветрогенерирането е по-голям от съответстващото му намаляване на генериране от газ и въглища. Обяснява се с това, че намаляването на температурата от намаляване на горене на газ и въглища представлява дълговременен акумулиращ глобален процес и ефектът му би се усетил след много години, докато ветрогенераторите въздействат веднага и на място. "Ако мислите за следващите 10 години, ефектът на ветрогенериране е затопляне на климата. Ефектът на намаляване на температурата от елиминиране на горенето на газ и въглища ще усети като положителен в следващите хиляда години".
      Затоплящият ефект на слънчевите станции е 10 пъти по-малък от този на ветрогенераторните.

“If your perspective is the next 10 years, wind power actually has — in some respects — more climate impact than coal or gas. If your perspective is the next thousand years, then wind power has enormously less climatic impact than coal or gas.”
      — David Keith

От себе си ще добавя, че затоплянето на земния климат вследствие отделянето на въглероден двуокис при изгарянето на газ, бензин и въглища, все още не е доказан научно и е възможно и никога да не се докаже.

Ще се разхладим. След хиляда години.
      ​​​​​В тази тема:​https://forum.investor.bg/forum/%D0%...BB%D0%B0/page2

Á сега кажи ми на кого да вярвам - на Харвардския университет или на политкоректната ВЕИ-пропаганда?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Мълчите марков, за цената на белене мълчите.
        Гледам на някои им трябвал специалист. Само да кажа че нетварето не е финансов специалист, а по реакторите. Т.е техничар.
        Не знам кой мълчи но ясно се вижда една група , грантово мотивирана , дето не млъква - неспирно разпространява лъжа след лъжа.

Най - интересното е че тая група се активира сега около отварянето на конкурса за нов инвеститор в Белене , те условията му принципно са куци , но въпреки това явно на Козяк са решили за всеки случай и хибридна война да водят няколко месеца ..... да не вземе да се появи случайно някои Китаец + Руснаците и да я направят ........... голям страх ви тресе дружинката.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Добре бе, съгласихме се с това. Дай средните цени за година, а не за 3 нощи зимата. Пак са там, до към 40-50 евро. Но АЕЦ не може да си продаде тока на тях. Не си ли виждал на пазара на домати, който продава 1 тон наведнъж ги дава на 0.50 лева, докато другия дето продава всеки ден може да им вземе 1 лев. Ако средната цена на тока ми го покажеш за 40 евро, АЕЦ-а вероятно ще си е е продал тока някъде за 30 евро.
          А бе това ти си го писал 3-4 поста преди този

Реално АЕЦ рядко плаща отрицателни цени. Всичките им договори са дългосрочни, по което договорите им както казвах се познават. Виждал съм договори от канадски АЕЦ за САЩ по за 20 години и не един.

На кое да вярваме сега- на това че си виждал- блалалала или на сегашния ти пост? Ех мъко мъко
          Last edited by RUBLA; 06.06.2019, 17:15.

Коментар

Не съм забелязал да мълчим , това че не ти изнася да четеш аргувенти противно на твоята политическа позиция е друг въпрос..... та и там като навсякъде прекалено много лъгахте и цената която пишете няма нищо общо с реалността ......

Вероятно цената на ел.енергията и ще е между 60-75 евро за МВтч. което е значително по-малко от цените на действащите към момента ФЕЦ в България. След изплащането на инвестициите тази цена ще може да спадне до 30- 40 евро за МВтч. и централата да е на печалба.
            Мълчите марков, за цената на белене мълчите.
            Гледам на някои им трябвал специалист. Само да кажа че нетварето не е финансов специалист, а по реакторите. Т.е техничар.

И друго - преди десетина години когато наложиха мораториум върху белене, данните бяха прясни.
            Доклада на джейпи морган май беше, показа че белене ще струва 11 млрд евро. Без да включва инфраструктура. Преди мораториума докладът беше засекретен - както и всичко свързано с плащания към русия.
            По това време имаше един тук УНСС, който после се прекръсти на Макс, та с него в темата за белене достигнахме до същата цена на тока. Макс (тогава УНСС) даже мина през ЕБИДТА на козлодуй, за да е обективен. Но минаха десетина години, материала е добре забравил, и - хайде да изтупаме отново белене от прахта

Коментар

Че, ако сме свързани с ЕС мрежата, дори АЕЦ Козлодуй в момента, ще е неконкурентен на европейския пазар.

Интересни са и табличните данни, виждат се нивата на отрицателните цени. Има моменти в които има -50лв./Мвтч.

А познайте, ако се загробим с още АЕЦ, какъв ще е натиска, да стоим несвързани с евро електро мрежата.

относно вятъра, в Германия, най-ниските им нива средногодишно(2017г) на генерациите им от вятър, вече доближават 2Гвт (някои се тюхкат за базовите мощности ) пиковете задминават 30Гв, към тях трябва да прибавим и пиковете от ФЕЦ (над 20Гв)

Ще е интересно, някой да напише кой плаща отрицателните цени (ВЕЦ,ВяЕЦ,ФЕЦ,ТЕЦ,АЕЦ ли)
              ПАВЕЦ е най-доходоносната инвестиция в енергетиката! другата ще е АЕЦ (акумулираща електро централа)
              Oпределено АЕЦ ще си е доста конкурентен според таблицата ти, в неделите може да бичи само за бг пазара за да качва водата на павец от долу- горе

Коментар

Дори сега Путин щял да откачи руския интернет, не знам как ще се нарича - сигурно путконет, може и него да си ползвате.
                Ама ти за всичко лъжеш по навик бе - Путин не е казал че ще откача интернета , а си направиха сървърна система за поддържане на адресите вътре в Русия,така че да са защитени от външни опити за саботаж. По същия начин си направиха и Платежна система и картова система за да не му хрумне на някой олигофрен че може да ги саботира по тоя начин ....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение

Не ми вкарвай свои алгоритми. Не съм от патетата, които гълтат всичко, що им положиш в човката.

Да, верно требва специалист, знаещ и казващ цялата истина.
                  Ти, както и аз, сме с предварителна наклонност към една от двете страни на спора, а аз не съм и специалист (а ти?). В спора се ражда истината, но не винаги; например тук не се ражда.

Такъв познавач, май, беше netware5, който даваше балансирани и безпропагандни мнения на специалист. Не знам дали е с инженерно или икономическо образование, но правеше впечатление на неангажиран, обективен познавач отвътре.
                  За съжаление напусна форума омерзен.
                  Каза и отряза, рече и отсече
                  Жалко
                  Не е напуснал форума но му дотегна да се бори с глупаци.Глупаци и некадърници които нямат умора като фончо факюту и оня сас ли беше.Прости и некадърни и си мислят че кат надвикат другия са спечелили...Интернета е средство за масово затъпяване и изява на гламаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ха! Забрави ли вчерашните смехории в темата?
                    Ми че положението е такова именно защото останаха "инжинери" завършили "Силова електротехника". Ама то цялата държава е такава. От руски агент Радев до най-новата чистачка в парламента.
                    Никой не ви чака да го изнасяте. Дори циганите които могат или поне искат да вършат нещо се изнесоха. Ивохристовчетата вече не са осемдесет процента а поне деветдесет и пет процента. Останалото го отнемá.
                    То има още двама плюс тебе дето май са завършили същото

Коментар

Ами трябва да направим и Белене 3, 4 и 5 докато всички измрат в България по твойта логика. Като оня в трамвая дето си дупчил по 2 билета, ама имал и карта.
                      Отговори на въпроса не ми разтегай локуми зададох ти куп въпроси мълчиш кат путка.Сал една дума знаеш борса.За теб борсата е нещо дет кой каквото иска тя му го продава.Напълни се България с недоносчета всякакви.И ни разкажи за тоя прословут постоянен ток дето регулира веитата.Орде ви намират такива смешници не е истна

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

На тебе звездите ти нашепват много неща дори и цената на тока от евентуална централа в Белене която дори не се знае дали ще строи.Ного глупендъри има в нашата Родина.Ако можехме да ви изнасяме останалите до един да сме милионери
                        Ха! Забрави ли вчерашните смехории в темата?
                        Ми че положението е такова именно защото останаха "инжинери" завършили "Силова електротехника". Ама то цялата държава е такава. От руски агент Радев до най-новата чистачка в парламента.
                        Никой не ви чака да го изнасяте. Дори циганите които могат или поне искат да вършат нещо се изнесоха. Ивохристовчетата вече не са осемдесет процента а поне деветдесет и пет процента. Останалото го отнемá.

Коментар

Вярно ли ти е нужен профи специалист да сметнеш
                          мин.себестойност на генерация 2Гв/322дни при мин.разходи 1,5млр./365дни? = сложно???

Ако за такова ми трябваше профи, аз като ученик въобще не бих посмял да се обаждам в тая тема....

Не ми вкарвай свои алгоритми. Не съм от патетата, които гълтат всичко, що им положиш в човката.

Да, верно требва специалист, знаещ и казващ цялата истина.
                          Ти, както и аз, сме с предварителна наклонност към една от двете страни на спора, а аз не съм и специалист (а ти?). В спора се ражда истината, но не винаги; например тук не се ражда.

Такъв познавач, май, беше netware5, който даваше балансирани и безпропагандни мнения на специалист. Не знам дали е с инженерно или икономическо образование, но правеше впечатление на неангажиран, обективен познавач отвътре.
                          За съжаление напусна форума омерзен.
                          Каза и отряза, рече и отсече
                          Жалко

Коментар

Че аз на тебе ли отговарям. Това тук се нарича форум и всеки пише за всички. За лични разговори към руското посолство може да си ползвате личните съобщения. Дори сега Путин щял да откачи руския интернет, не знам как ще се нарича, може и него да си ползвате.
                            Айде дойдохме си на думата Русия и Путин
                            Last edited by RUBLA; 06.06.2019, 17:14.

Коментар

Не съм забелязал да мълчим , това че не ти изнася да четеш аргувенти противно на твоята политическа позиция е друг въпрос..... та и там като навсякъде прекалено много лъгахте и цената която пишете няма нищо общо с реалността ......
                              Ма ти какво очакваш от боклуци дето съсипаха стра ната те друго не умеят освен да крадат.Тия просто се забавлявай с тях и ги псувай дето ги свариш.Негодници дето нищо не умеят

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                И от къде ше го купиш че съм любопитен
                                Ами трябва да направим и Белене 3, 4 и 5 докато всички измрат в България по твойта логика. Като оня в трамвая дето си дупчил по 2 билета, ама имал и карта.

А я кажи има ли изобщо такъв проблем при ВЕИ-та според тебе?

Коментар

Working...
                                X