Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеМежду другото това с охлаждането е ин дженеръл, около 20% от слънчевата енергия се превръща в електричество. Локално обаче, за самия панел не е така. Той си се нагрява доста, и панела е тъмен на цвят и поема по-голямата част от падналата светлина. Но конвекцията все пак го държи в дадени рамки.
Също така колкото е по-нагрят - по добре, поради както споменах спецификата на полупроводниците. До определена температура разбира се, след това материала деградира.
Паразит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Бреговата помпена станция на АЕЦ на Дунав също е свързана с ЕЕС.Мани го тоя плещи глупотевини.При профилактика на изводите собственост на АЕЦ или авария които захранват помпената станция тя минава на захранванел от ЕЕС тогава АЕЦ наистина купува.То тука е пълно с гугъл чекиджии чули нещо и хоп да блеснат....Кво да ги правиш освен да се забавляваш
Нещо за балансиращи мощности пишат, помпите са за гугъл чекиджиите
(по-рано такива покупки ги нямаше в баланса, демек са били под. 1000лв./год)
С покупките казват са спестили над 4млн./лв , как ти се виждат да са само за помпи? лека полека стигаме до въпроса за реалните себестойности на нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Те па с тая глупост ни проглуши ушите.
Критично важните агрегати за сигурността за захранени от 2, дори 3 независими източника. Това е така защото при авария ако спре захранването на критичните агрегати ще стане катастрофа. Тоест тези агрегати са захранени с ток от АЕЦ, с ток от дизелови генератори и ток от външен източник .....
Кое е толкова сложно? И що си мислиш че си открил голяма новина.......очевидно ако купят ток от външен източник ще им е по евтино отколкото да го произведат от дизелов генератор.....
Бахти ниското ниво на полит агитация дето водите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСигурно почти никой не забеляза в разговора ни с дедо Пешо, как той твърдеше, че много ВЕИ не може да има в една мрежа, питах го многократно точно какъв дял и намерих отговора в най-официалния документ на нашето ЕСО. При сегашния дял! Който е 8.9%!
Нали не сме специалисти както ни обясниха, че не разбираме от футбол и нямаме право да коментираме последните ни места във футбола, та и аз ще покажа само с табличка как за инж.Ганев от българското ЕСО това което правят 24 държави пред нас се оказва "физически невъзможно" без да го коментирам.Country modern renewable % DK 58.00 DE 36.12
Друг е въпроса че ел.енергията в Дания и Германие е най скъпата в ЕС ....над 20 евроцента за КВтч......
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеКупува АЕЦ-а в Козлодуй ток от борсата, че му пестяло пари, та скъп ли е атомния ток?
Критично важните агрегати за сигурността за захранени от 2, дори 3 независими източника. Това е така защото при авария ако спре захранването на критичните агрегати ще стане катастрофа. Тоест тези агрегати са захранени с ток от АЕЦ, с ток от дизелови генератори и ток от външен източник .....
Кое е толкова сложно? И що си мислиш че си открил голяма новина.......очевидно ако купят ток от външен източник ще им е по евтино отколкото да го произведат от дизелов генератор.....
Бахти ниското ниво на полит агитация дето водите....Last edited by markov; 26.06.2019, 10:40.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСигурно почти никой не забеляза в разговора ни с дедо Пешо, как той твърдеше, че много ВЕИ не може да има в една мрежа, питах го многократно точно какъв дял и намерих отговора в най-официалния документ на нашето ЕСО. При сегашния дял! Който е 8.9%!
Нали не сме специалисти както ни обясниха, че не разбираме от футбол и нямаме право да коментираме последните ни места във футбола, та и аз ще покажа само с табличка как за инж.Ганев от българското ЕСО това което правят 24 държави пред нас се оказва "физически невъзможно" без да го коментирам.Country modern renewable % DK 58.00 DE 36.12 PT 31.33 IE 30.64 ES 24.62 GB 23.83 FI 21.21 GR 20.37 SE 19.70 IT 19.55 BE 18.05 EE 16.31 NL 15.06 RO 14.36 LT 13.78 LV 13.42 AT 12.69 TK 12.39 PL 11.40 HR 11.20 CZ 10.93 FR 9.59 BG 8.89 SK 7.86 HU 7.49 LU 5.77 CY 4.36 SI 2.70
1 Трансграничен капацитет
2 Междусистемни обмени
3 Салдо
4 Интегрално отклонение
Айде тука да ни разясниш..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеИмам сериозно съмнение, че изобщо си учил нещо след 8-ми клас. Което обяснява и какво си правил в американското посолство, че да срещнеш твоя "колега", също обяснява и защо са те изпъдили от там Хубаво си прочел за ЗЗЕ в нета, сега прочети и за ЕНТРОПИЯ. После се опитай да го разбереш - че това което ти искаш да постигнеш е перпетум мобиле, а аз се опитвам да споря със стената и да ти налея акъл.
Да ти го обясня също толкова просто - като удариш 2 еднакви чука един в друг, единия охлажа ли се за сметка на другия? Не виждам какво ми се пробваш с "Демона на Максуел".
Бхахахаха... Бате Пешо, викай попа,
Виждал ли си изобщо такава камера на живо? Знаеш ли как работи? А знаеш ли, ако се топля с инфрачервени лампи какво се вижда отвън?
Определено не си никакъв инженер...знаеш ли какъв е смисъла на трансформацията на Фурие? Какво движение, какви пет леа? Влязло шум - излязло шум. Нищо няма да получиш.
Ай лека, отивам да си събера рублите от позитано, че лекцията пари струва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парчеС простаци съм простак. Свиквай, и по-зле ще става.
Ти е ясно че не виждаш. Ама е и ясно, че не си инженер. Всъщност знаеш ли какво е топлината, и защо не са кръстили термодинамиката "вълнодинамика"? Общото е толкова, колкото е и общото м/у бетонена стена и полупроводник. Вкарваш енергия в системата, дали няма общо?
Ябре, американци ти плащат заплатката, пък ти седиш тук да спамиш денонощно по форумите.
слюноотделя
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Бе мани го тоя. Не прави разлика между това да крадеш и да гледаш и да се учиш от по-знаещия и по-културния. Сигурен съм, че германците и ENSOE биха ни предоставили експертиза за ВЕИ дори безплатно, която им е струвала милиони, но мислиш че такива като дедо Пешо и тоя му селски приятел биха я оценили и за стотинки и че, може да им я набуташ в главите.Last edited by power grid; 26.06.2019, 09:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеЗамислих се
^ ^ ^
По-добре първо се понаучи.
Значи от едната страна ще става все по-студено, а от другата ще получаваш ток. Но не съм чел нищо за подобни опити, някой чел ли е?
^ ^ ^
Да. Чел съм, че френската Академия от преди 150 години отказва да обсъжда въпроса за перпетуум мобиле.
Може пък да се направи решетъчно и като мине електрона през дупка и се обърка да се лепне на обратната страна на панела и хайде по жицата да прави ток.
^ ^ ^
И като през каква дупка минава електрона?
Русофилистици... изостанала империя.
^ ^ ^
Смесването на политика с физиката е странна за мен идея, а пък и не ти се отразява добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Аз останах с впечатление, че си икономист в САЩ и по-млад. Тия години и аз бях студент. Правец имаше процесор СМ600 краден от Моторола, май по-това време малко по-добър от Интел. Но Моторола минаха нещо към военните ли, Интел ги мина много. ДОС си е на Майкрософт. Всъщност беше на IBM но понеже IBM не предположили изобщо,че някой друг ще произвежда като техните компютри забравили да напишат в договора изключителни права за собственост и загинаха.
Крадяхме и компютри всякакви технологии, но имаше и ембарго ако си спомняш. А той фалита ни, което още не го признават за национална катастрофа си беше заради какво ли не, но най-общо заради социализъм натресен ни от Масква. Ние помним ама виж как другари като Марков вече почват да лъжат за това време и младите може и да му се хващат.
СМ600 беше нищо, това не е същото като 8086. Съвсем друга история.
Както и да е.
За младите не се тревожи. Те се оправят добре, като погледнеш, дори децата на най-простите мурзилки отиват на запад да учат и да се устройват. Разбира се ако родителите им могат да си го позволят.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Никога не съм чувал за подобни неща. Но не това е главното.
Ся, правец си беше краден, изкопиран едно към едно. Това всъщност трябва да се смята за постижение, нашите успяха да изкопират процесора и чипсета, само съм забравил дали беше епъл или 8086. Май второто. ДОС не е епъл.
Обаче, нещата взеха да излизат извън контрол - чиповете мистериозно преминаха от ниска степен на интеграция към висока, и крадненето се затрудни неимоверно.
Даже не неимоверно, а невъзможно. Там и спря да се развива електронната промишленост на България някъде '85-6 година. А лошият Рейгън каза аааа, стига сте крали, купувайте си. То хубаво но с преводни рубли не ставаше, а само с долари, та взе да се появява и дълг, който не можеше да се обслужва. Каскетите обаче отде да знаят че това което американците продават на нас, продават и на други, и каскетско-замисления пробив всъщност се оказа... фалит на държавата.
Крадяхме и компютри всякакви технологии, но имаше и ембарго ако си спомняш. А той фалита ни, което още не го признават за национална катастрофа си беше заради какво ли не, но най-общо заради социализъм натресен ни от Масква. Ние помним ама виж как другари като Марков вече почват да лъжат за това време и младите може и да му се хващат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon
Ти и без простаци си си простак. И на какво пък трябва да свиквам?
Преди време се появи в една темичка на Измамника и леко му подсказа за температурния коефициент на водата. Измамника нали обаче е инжинер, въобще не се усети, а продължи да се излага. Ся, аз обаче реших че след такава подсказка, и най-простия ще схване за какво става въпрос, обаче... недооцених способностите на Измамника...
Чак толкова глупав човек не очаквах че има, и му издадох секрета... Не очаквах че няма да разбере. Това беше първият път когато Измамника чу за Фурие.
Сигурно още щях да го въртя на шиш и да го мачкам, но сам съм си виновен, дадох му твърде много кредит...
Та такива работи, човека като цяло си е ОК,
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар