IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Бате Пешо, тези електропроводи идват от чили за българия нали, за да доставят безплатен ток от фотоволтаици. Все пак зазчо така каза че ще стане-безплатен ток и отвреме-навреме ток с отрицателна цена- производителите щели да ни плащат за да потребяваме техният продукт
    ...Докато, през останалото време, понеже никой не е отменял живота и не ни се разделя с него, ще плащаме нараснали, по ред причини, цени. И, колкото ЗАЦ и да твърди друго, при световен дефицит от около 7:1 (седем пъти, на глава от населението, потребности към възможности) бляновете, ще си останат блянове. Така става, кога човек не внимава в час.

Коментар

• Ядреният ток Е скъп.
      Ала, относително този от ТЕЦ и ВЕЦ, е по-евтин. Засега. Онзи, от ФЕЦ / ВетрЕЦ, я го има, я -не. На фона на снижено потребление, единствено, с ценово мотивиране, пазарът може и да приеме тези количества...
      ...ама може и да не ги.
      И къде отидоха предимствата (по ЗАЦ)?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        Па отде да знам, като пролетта предсказах, какъв ще е ефекта им в/у цените, при пуск. Пък то за цените е темата, не за свойствата на ЕЕС
        И как разделяш цени от свойства на ЕЕС при положение, че без (такава, с "отвързани" свойства) система, колкото и енергия да можеш да произведеш, 99%, няма да можеш продаде, щото няма път до потребителите? Изобщо, много се кефя на твоите предсказания щото, поне чувство за хумор не ти липсваа
        Last edited by X_Y; 04.01.2021, 17:00.

Коментар

Па отде да знам, като пролетта предсказах, какъв ще е ефекта им в/у цените, при пуск. Пък то за цените е темата, не за свойствата на ЕЕС
          Зазчо дай да те направим шеф на ДКЕВР и да почнем с безплатният ток

Коментар

Бате Пешо, тези електропроводи идват от чили за българия нали, за да доставят безплатен ток от фотоволтаици. Все пак зазчо така каза че ще стане-безплатен ток и отвреме-навреме ток с отрицателна цена- производителите щели да ни плащат за да потребяваме техният продукт
            Цената на тока е сума от цена на производител и мрежови такси а в нашата Родина има и корупционна такса във всяка фактура. открита такава и скрита.Зазчо сънува буден и плещи шорошки клишета и глупотевини.

Коментар

• Бате Пешо, тези електропроводи идват от чили за българия нали, за да доставят безплатен ток от фотоволтаици. Все пак зазчо така каза че ще стане-безплатен ток и отвреме-навреме ток с отрицателна цена- производителите щели да ни плащат за да потребяваме техният продукт

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                ...През есента се пуснаха три нови ЕП 400KV.В момента се строят още два ма ти отде да знаеш.....

Коментар

Не ще да си прави островче защото ще се наложи да върти педалите на динамото
                  То аз затуй му се чудя на "визията". Има-има, пък, като запъне...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    За себестойността, може и да си прав, В ОТДЕЛНИ СЕГМЕНТИ НА ЕЕС. Ако толкова уповаваш, обаче, на тях, никой не те спира да си направиш офгрид островче...
                    Не ще да си прави островче защото ще се наложи да върти педалите на динамото

Коментар

Имам, като и отговорите знам, ама темата е за друго.
                      Имаш напкун.В уикипедия не пише какво е ток и затова не отговаряш.
                      Last edited by X_Y; 04.01.2021, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Зададох въпросите на Зац, не на теб.
                        Знам отговорите, но защо не остави Зац да отговори, ако има желание и/или възможност?
                        Струва ми се, че и двете няма.
                        След първото им управление съсипаха четири блока на АЕЦ Козлодуй.След сегашното ще закрият и въглищните централи и ще разчитаме на новите технологии които щели били да се появят..
                        Last edited by X_Y; 04.01.2021, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Знам отговорите, но защо не остави Зац да отговори, ако има желание и/или възможност?
                          Имам, като и отговорите знам, ама темата е за друго.
                          Last edited by X_Y; 04.01.2021, 15:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

М да за тройка изкара.Явно в уикипедия само това пише.Пак се поинтересувай какво е ток.Ако си любопитен можеш да научиш какво е електрическо поле магнитно поле напрежение?Какво е електромагнитна индукция.За работа мощност и енергия след това/

Коментар

Уффф, остава да проумееш, че когато е проектирана, не е имало шанс за "облак микро генерации" съответно, аксиомите де повера се е назубкал с тях, а и ти, на тема стабилна ЕЕС, са реални сега, но виртуални в бъдещето, сега започва да се случва описаното от Азимов
                              Фиксиране във флуктуациите нямам, те просто са индикатор на правилните ми прогнози.

Всеки с 1гр. мозък, вече загрява, че не атома е най-евтин, след като цяла година имаме сделки под атомна гориво себестойност.
                              Но споко свикнах, че виждащите 2 хода напред са под 20%, а над 3хода са <4%.
                              Проектирането на мрежата и изобщо на ЕЕС не се прави от идиоти и неграмотници.Специално проектирането на мрежата никога не е спирало.През есента се пуснаха три нови ЕП 400KV.В момента се строят още два ма ти отде да знаеш.Всеки се смее на глупаците дето с фотоволтаици щели да преборят атома.Атома си е атом и фотоволтаиците са си фотоволтаици.Имат си мястото както само с атом не става така и само на ВЕИ не става.Можеш ли да разбереш че дори тока от фотоволтаиците да е безплатен ще го има няколко часа в денонощието и то когато има слънце.Най хубавато тогава ще бъде че няма да пишат глупотевини из интернет..
                              Last edited by X_Y; 04.01.2021, 15:45.

Коментар

Уффф, остава да проумееш, че когато е проектирана, не е имало шанс за "облак микро генерации" съответно, аксиомите де повера се е назубкал с тях, а и ти, на тема стабилна ЕЕС, са реални сега, но виртуални в бъдещето, сега започва да се случва описаното от Азимов
                                Фиксиране във флуктуациите нямам, те просто са индикатор на правилните ми прогнози.

Всеки с 1гр. мозък, вече загрява, че не атома е най-евтин, след като цяла година имаме сделки под атомна гориво себестойност.
                                Но споко свикнах, че виждащите 2 хода напред са под 20%, а над 3хода са <4%.
                                Те облаците ще стават повече но, никога няма да се откаже народът от реалната, а не "виртуална" сигурност на електроподаването. Азимов което е писал, ще стане но, т.нар. правили прогнози, са само за себе си, докато, ФЛУКТУАЦИИТЕ, са именно флуктуации, без характер на разузнавателни признаци на Бъдещето. За себестойността, може и да си прав, В ОТДЕЛНИ СЕГМЕНТИ НА ЕЕС. Ако толкова уповаваш, обаче, на тях, никой не те спира да си направиш офгрид островче...

Коментар

Working...
                                X