IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнение
    И на края не по-важност и аз смятам, има нужда политици да влязат в затвора и то не само заради енергийната политика.
    Не се надявай. Те сами си пишат законите. А пък да осъдиш Народното събрание, че е взело решение да строи АЕЦ за 80 милиарда е невъзможно. Само за проект дадоха към 1 милиард, докато 300 000 у нас нямат вода. Ама поне си вярват в "евтиния ядрен ток", докато си пълнят кофите с вода. Какво да ги жалиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      sosi, на борсите разделят ли тока по произход, в статията която си пуснал пише че не знаят какъв е произхода на тока и дори кой го е произвел. Пише - може да е от Гърция, може и от Румъния да е..или, някъде от Европа, нещо такова. Ядрения го има когато цената е висока, когато има соларен цените са ниски и се получават тези пикове с отрицателните цени. Не е ли така или не съм разбрал ?
      Ле-ле това се оказа много сложно. Ядрения и да го има когато цената е висока, той вече е продаден на много по-ниска цена. Казвам ти "дай ми ток от понеделник до петък за часовете от 8:00 до 17:00 по 100МВ". Това е ДИНАМИКАТА НА ТОКА, който искам в този договор. Би ли ми обяснил как ще ми го дадеш от АЕЦ? Отивам при другия човек с ВЕЦ, ТЕЦ или газ, той ми предлага двойна и тройна цена но може да ми го даде и аз го взимат. На вас явно не ви е ясно най-елементарното от една сделка за ток.

Коментар

• Правосъдието работи само когато системата му е много слабо натоварена, иначе не работи. Затрупани съдилища с дела за глупости просто не могат и да искат да работят. Тази система май най лесно се запушва.
        D.Y.F-091066

Коментар

Моабет да става, ще влязат не тези политици които трябва в затвора, ще се използва за сплашване на всички политици. Политиците за нещо което е било..просто да не са в политиката е решението, това става като се каже точно - ето тези направиха това нещо и никой няма да гласува за тях дори срещу пари.
          АКО И ДА ВКАРАТ НЯКОГО, ще е изкупителна жертва, а не измежду Главните действали лица. Сякаш не си от този свят.

Коментар

• Моабет да става, ще влязат не тези политици които трябва в затвора, ще се използва за сплашване на всички политици. Политиците за нещо което е било..просто да не са в политиката е решението, това става като се каже точно - ето тези направиха това нещо и никой няма да гласува за тях дори срещу пари.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Ей ся ще видим колко е скъп ядрения ток

Искам всички подписали смянятя на руско гориво с американско за АЕЦ Козлодуй в затвора .
              Русия спря продажбата на обогаген уран за САЩ .. Нас ни чака режим на тока..
              ..........,
              .
              Нека уточним някой неща.
              Първо. Това е ответна реакция на подобно решение на американският парламент да се иска разрешение за внос на обогатен уран от Русия.
              Второ. Още преди да излезе очакваното решение на американският парламент американски компании закупиха двойно по-голямо количество от обикновенно обогатен уран. Така ефекта няма да е незабавен. Имат възглавница за безопасност.
              Трето. Закона не забранява износа за САЩ. Просто поставя разрешителен режим. При определени случаи и договорки обогатен уран може да се доставя и в САЩ.
              Четвърто. Количеството обогатен уран което се ползва в руските централи е руско. Това което се обогатява за износ е внос от Казахстан, Канада, Австралия ЮАР и др. Обикновенно сделката е тристранна. Росатом не договаря сделка с клиент на обогатен уран преди да е договорено нужното количество "жълт кег" от добивна компания. Така ако утре Канада спре доставките или дигне цената за Росатом се знае кои клиенти ще бъдат засегнати и това е договорено. Наистина урана изнасян за САЩ е Канадски, Казахстански или друг неруски источник.
              Пето. Русия не произвежда 50% от обогатеният уран а само 40%. И това количество ще доведе до вдигане на цената. Най вероятно ще се получи преразпределяне на количествата. /подобно на дизела от Индия/. Американците са в състояние да предложат повече пари и да изместят други клиенти.
              Шесто. Технологиите които имат САЩ не им позволяват да обогатяват уран защото са правили опити да изградят свои обогатителен заводи и десетки милярди $ по-късно Обама спря проекта поради липса на резултати. За сега имат една нова обогатителна фабрика която тази година произведе няколко тона обогатен уран по френска технология.
              И на края не по-важност и аз смятам, има нужда политици да влязат в затвора и то не само заради енергийната политика.

Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

• 1400mwвнос, 36 износ - фецовете1,29%- 49 мегавата дават.
                Last edited by X_Y; 18.11.2024, 18:08.

Коментар

sosi, на борсите разделят ли тока по произход, в статията която си пуснал пише че не знаят какъв е произхода на тока и дори кой го е произвел. Пише - може да е от Гърция, може и от Румъния да е..или, някъде от Европа, нещо такова. Ядрения го има когато цената е висока, когато има соларен цените са ниски и се получават тези пикове с отрицателните цени. Не е ли така или не съм разбрал ?
                  Не си разбрал: Фоню бърка цена със себестойност, ток с източници и т.н., все дребни, инженерни подробности.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Искате невъзможното дечица. Питайте батковци от 6-ти клас, те ще ви светнат, че газ не се копае... Като го осъзнаете, ще може да зададете и по свързани с реалността въпроси...

пп
                    разликата между осъзнаване и знаене, също е висока летва за тия де копаят газ
                    Може да го се види странно но, газът се води полезно изкопаеми, т.к.се намира под земята и, за да го добиваш, трябва дупки да пробваш.
                    ...а уж за осъзнаване говориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                      А бе ти със всичкия ли си си? Това, че ядреният ток се продава на борсите най-евтино изобщо не означава, че и по себестойност е най-евтин. Продава се най-евтино заради динамичните му характеристики.
                      Токът има еднакви динамични характеристики независимо от източниците си, Фоньо. ТОК , значи "ТОК". Източниците са друго нещо но, то за тока отвори дума та, затуй те сиктирдисвам сега.

Коментар

• sosi, на борсите разделят ли тока по произход, в статията която си пуснал пише че не знаят какъв е произхода на тока и дори кой го е произвел. Пише - може да е от Гърция, може и от Румъния да е..или, някъде от Европа, нещо такова. Ядрения го има когато цената е висока, когато има соларен цените са ниски и се получават тези пикове с отрицателните цени. Не е ли така или не съм разбрал ?
                        D.Y.F-091066

Коментар

може ли да ми кажеш какъв газ вземаме. От къде са го изкопали..
                          Искате невъзможното дечица. Питайте батковци от 6-ти клас, те ще ви светнат, че газ не се копае... Като го осъзнаете, ще може да зададете и по свързани с реалността въпроси...

пп
                          разликата между осъзнаване и знаене, също е висока летва за тия де копаят газ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Все се питам, как ли се казваше темата? И колко време трябваше да мине, Фоню да напише подчертаното от мен. Ами те, когато се амортизират, ВСИЧКИ източници, произвеждат кратно по-евтино бе, Аланкоолу!
                            А бе ти със всичкия ли си си? Това, че ядреният ток се продава на борсите най-евтино изобщо не означава, че и по себестойност е най-евтин. Продава се най-евтино заради динамичните му характеристики.

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                              Почваш да се досещаш. Не е вано колко ток си изнесъл, а какви пари си взел. Но още не си се сетил. че ядрения ток се продава на борсите най-евтино. Защото не можеш да продадеш ядрен ток за два часа, а го продаваш за седмица по 24 часа, дори месеци и години. Като погледнеш сделка на борсата веднага можеш да кажеш, че е от АЕЦ поради ниската й цена и периода й. Старите АЕЦ издържат тъй като са изплатени и 80% от цената на тока им се определя от строежа им, но новите АЕЦ няма как да са изгодни и токът от новия ни АЕЦ ще е непродаваем на печалба.
                              Все се питам, как ли се казваше темата? И колко време трябваше да мине, Фоню да напише подчертаното от мен. Ами те, когато се амортизират, ВСИЧКИ източници, произвеждат кратно по-евтино бе, Аланкоолу!

Коментар

може ли да ми кажеш какъв газ вземаме. От къде са го изкопали, не коя фирма ни го е препродала.
                                РОЙТЕРС МИЛИЦИОНЕРИ ЛИ СА ВЕ?

Иначе спряхме руски АЕЦ БЕЛЕНЕ за 5млрд за да купим същата мощност американски аец за 50МЛРД !?!?
                                Внасяме азерски газ и всякакъв друг втечнен, без руски. Ройтерс ти казват, че Русия е спряла износа на уран за САЩ без идиотизмите на оня милиционер.

Спряли сме АЕЦ Белене, за който руснаци и някакви копейки твърдяха, че ще струва 5 милиарда. Бъди сигурен, че в официалния договор с американците със сигурност ще видиш също твърде атрактивна цена, в пъти по-ниска от тази която ще платим.

Коментар

Working...
                                X