IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Украинския автомобилостроител е тотално извън времето и пространството.

Току що изпраска поредната глупост .......За да ти е по евтин тока да си го правиш сам. .

По тази изкривена логика за да му е по евтин хляба си го прави сам, даже може и житото да си сее някъде в парка пред панелката.
    Може и една кочина да си скове там , че да си рани прасенце ...щото сигурно и салама така ша му излезе по еФтино ......
    Изтреще той. От жегата. Лошото е, че.много дълго го държи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Излязъл си от реалността:
      1.Технологията НЕ Е ЕДНАКВО ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ по финансови причини.
      2.Сбъркана е цялата парадигма: Сега, неколцината ФЕЦ-притежатели, се надават и залагат на това, да произвеждат и продават ЕНЕРГИЯ. Обяснявах го преди, още във форума на Матеев: По принцип, работи но, де факто, тези хора, са инвестирали в чуждата ФЕЦ-индустрия.

Имам и още но, вие първо ТОВА осъзнайте, преди да продължим нататък.
      Украинския автомобилостроител е тотално извън времето и пространството.

Току що изпраска поредната глупост .......За да ти е по евтин тока да си го правиш сам. .

По тази изкривена логика за да му е по евтин хляба си го прави сам, даже може и житото да си сее някъде в парка пред панелката.
      Може и една кочина да си скове там , че да си рани прасенце ...щото сигурно и салама така ша му излезе по еФтино ......
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        Пишем ти бавно:
        технологиите вече позволяват сам да си го направиш, ко те мързи го купуваш.

Обаче когато си с фундамент, че атома е най-евтин, то губиш време за борба с когнидисонанси и в крайна сметка плащаш по 200лв./Мвтч и възхваляваш печалбата атомнокозлодуйска
        пък преди това си обяснявал, колко са тъпи тия де не се занимават с нищо, а са подписали на 140лв./Мвтч и са им подарили ФЕЦ-а

От тая тенденция стратегически губи Русия, та оглеждай се за рублажии
        Излязъл си от реалността:
        1.Технологията НЕ Е ЕДНАКВО ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ по финансови причини.
        2.Сбъркана е цялата парадигма: Сега, неколцината ФЕЦ-притежатели, се надават и залагат на това, да произвеждат и продават ЕНЕРГИЯ. Обяснявах го преди, още във форума на Матеев: По принцип, работи но, де факто, тези хора, са инвестирали в чуждата ФЕЦ-индустрия.

Имам и още но, вие първо ТОВА осъзнайте, преди да продължим нататък.

Коментар

Заций, глупости би било, АКО ВСИЧКИ имаха възможност да договарят И ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО НА ПО-ПРИЕМЛИВИТЕ ЦЕНИ. ...
          Пишем ти бавно:
          технологиите вече позволяват сам да си го направиш, ко те мързи го купуваш.

Обаче когато си с фундамент, че атома е най-евтин, то губиш време за борба с когнидисонанси и в крайна сметка плащаш по 200лв./Мвтч и възхваляваш печалбата атомнокозлодуйска
          пък преди това си обяснявал, колко са тъпи тия де не се занимават с нищо, а са подписали на 140лв./Мвтч и са им подарили ФЕЦ-а

От тая тенденция стратегически губи Русия, та оглеждай се за рублажии

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            4i40, като станат въглеродните емисии по скъпи и спрат някои централи и цената на тока се вдигне, ще нарастне броя на тези които се топлят с боклуци и реално въглеродните емисии ще се повишат. Точно на това се чудя, не знам на мен ли така ми се струва но това отопление на твърдо гориво става все по популярно и въздуха съответно по мръсен. Може само на мен така да ми се струва, но чудеса не виждам да се задават, в смисъл някой нещо добро да направи. Тези такси уж за добро, уж.
            То и вдигането на цената не помага, когато генерацията се срине. Тези ще ни докарат до тотален срив.

Коментар

• 4i40, като станат въглеродните емисии по скъпи и спрат някои централи и цената на тока се вдигне, ще нарастне броя на тези които се топлят с боклуци и реално въглеродните емисии ще се повишат. Точно на това се чудя, не знам на мен ли така ми се струва но това отопление на твърдо гориво става все по популярно и въздуха съответно по мръсен. Може само на мен така да ми се струва, но чудеса не виждам да се задават, в смисъл някой нещо добро да направи. Тези такси уж за добро, уж.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Ако цената на възлеродните емисии стане двойна и тройна, както пишат за след 2024г, ще стане още по - необходима....
                А нема такава работа, сега укранския автомобилостроител ще ти обясни за евтината демократична газ и отрицателните цени от ВЕИ-та В БЪДЕЩЕ НЕОПРЕДЕЛЕНО.......пък междувременно реалния бизнес ще духа супата докато търпим разни "грантажииски калинки" да ни унищожават енергетиката...
                Last edited by markov; 20.07.2021, 14:01.

Коментар

• Ангебот , юруш на модулите

Коментар

С глупости се занимава този, който плаща много над 120лв./Мвтч Дадено е и в темата инфо и за 140лв./Мвтч
                    когато Чукча само писател, то вече ще е и плащател

Плащай си скъпия ток и дитиримбирай евтиния атом и печалбите на АЕЦ-а
                    Заций, глупости би било, АКО ВСИЧКИ имаха възможност да договарят И ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО НА ПО-ПРИЕМЛИВИТЕ ЦЕНИ. Сега, след като правителството, в което бе Малкият Мук, продаде ЕРП-тата на чужденци и, след като НАШАТА КЕВР БДИ НАД ТЕХНИТЕ ПЕЧАЛБИ, А НЕ НАД ИНТЕРЕСА НА ГРАЖДАНИТЕ, колцина са облагодетелстваните с истински избор? Айде, бъди реалист: Точно изборът на българина е отнет. Заявленията ти, меко казано, са неетични.
                    Last edited by Pyramid; 20.07.2021, 12:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

...............
                      п.п.
                      А при цена 200 лева/Мвтч Белене ще е страшно рентабилен проект.
                      Ако цената на възлеродните емисии стане двойна и тройна, както пишат за след 2024г, ще стане още по - необходима....

Коментар

С глупости се занимава този, който плаща много над 120лв./Мвтч Дадено е и в темата инфо и за 140лв./Мвтч

То има и с нулеви и отрицателни цени, само дето не е в бг

Коментар

Продължаваш да ръсиш глупости без покритие ..на свободната енергийна борса цените в момента се движат около 190-200 лв/МвтЧ , само в почивните дни е малко по-евтин ....... пък ти пишеш дитиримби за цени от 120 лева ......това може да стане само ако имаш стар договор с фиксирана цена !

https://ibex.bg/%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d...d0%b5%d0%b4-2/

п.п.
                          А при сегашната цена около 200 лева/Мвтч Белене ще е страшно рентабилен проект........доколкото си спомням той беше рентабилен и при цени около 130 лева/Мвтч ама късогледите грантаджий провалиха проекта....
                          Last edited by markov; 20.07.2021, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            satz, бе аз те питах че там да се свържа, че тук е по 12 евроцента долу горе. Защо ни занимаваш с глупости тогава. Аз помислих си намерил ток по 6 цента и си ползваш такъв в къщи.

Коментар

"Да му доставям." Я!?! Че то, наше момче било търговец с тоци бре!
                              Ша доставя грънци .....не мисля че жена му на динамото може да произведе повече от тока необходим му за лаптопа да драши тук небивалици...

Коментар

Там където, дряновеца отказа да му доставям на 150лв./Мвтч
                                Доказали сте, че не цените информация - оттук нататък си заслужавате постригването! Ето дряновския като неще 150, сега плаща 200. Ко е просто
                                Лясковски аз все още си доставям на 110 лв/МВ . щото съм имал благоразумието да подпиша договор с фиксирана цена за дълъг период. Аз имам още половин годинка на фиксирана цена.......

Това което показвам тук са писма до мой клиенти с които поголовно им дигат цените .......и Енерго-Про и Чез и Токи и Синергон вече праснаха повишения и то в много големи размери ......

Проблема е че сега ако тръгнеш да подписваш договор или ти отпадне фиксираната компонента ще ти искат минимум 185-200 лева/ Мвтч в зависимост от доставчика. Такъв е пазара към момента а уж е лято. За зимата не ми се мисли какво ще стане с цената за бизнеса ......

Пък твърдението ти за нов договор на свободния пазар с цента 150 лева / Мвтч смятам че е лъжа.....
                                Last edited by markov; 19.07.2021, 18:26.

Коментар

Working...
                                X