Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Дадох ти лайк, което рядко се случва, но когато говориш истината и разсъждаваш по верния начин, няма как да не ти благодаря.
Технологиите непрекъснато се развиват и усъвършенстват, и няма как електроенергийната система да остане встрани от пътя на прогреса. Като за начало трябва да се започне с тотална децентрализация и тотална автоматизация. Това не е мит - всъщност всички нови ВЕИ централи, включително и мегаватовите такива, работят напълно автоматизирано години наред без човешки крак да стъпи при тях и да се намесва в каквото и да било от тяхната работа.
Подстанциите също от много години се правят напълно автоматизирани, а не както едно време в тях да има денонощен оперативен персонал от по няколко човека. Тоест процесът по пълна автоматизация на мрежата отдавна тече, но скороста на развитие е сравнително ниска. Евросъюза обаче иска да увеличи тази скорост, и е готов да плати милиарди за този гяволук.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе знам дали съм казвал във форума, но средното си образование съм го завършил в Горна Оряховица в Техникум по Електротехника "М.В.Ломоносов". Специалноста ми беше "Ел. Мрежи, Централи и Подстанции". И знаете ли какво - благодарение на тази специалност имах шанса няколко месеца да бъда член на оперативния персонал на подстанция Балкан гр. Габрово.
Работата се състоеше в това през цялата смяна да се седи на един стол и да се гледат уредите по таблата. Водеше се един дневник, в който се записваха показанията на всички уреди веднъж на всеки час. И в това се състоеше цялата работа, освен разбира се пиенето на кафе и играта на карти. Та искам да кажа на Петър да не се надува толкова много, защото за оперативен персонал е достатъчно човек да завърши техникум и да научи правилата на Сантасе, Бридж Белот и Покер.
По време на работата ми в подстанцията само един единствен път се случи събитие - взриви се един трансформатор и пожара горя няколко часа. Ролята на оперативния персонал обаче беше никаква, освен да звънне по телефона, а релейните защити сами изключиха трансформатора от мрежата. След това ремонта го прави някаква външна бригада, а оперативния персонал гледаше сеира през прозореца и си разказваха вицове.
Та дотолкова за интелекта и нуждата от знания на оперативния персонал. Просто зяпачи със средно образование, от които нищо не зависи, и мързели, защото в това всъщност се състои работата им - да мързелуват и да скучаят. Тогава нямаше интернет, но сега има, и същите тези мързели сега киснат по форумите и избиват комплекси, защото отдавна са осъзнали колко са безполезни и как нищо не зависи от тях.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам дали съм казвал във форума, но средното си образование съм го завършил в Горна Оряховица в Техникум по Електротехника "М.В.Ломоносов". Специалноста ми беше "Ел. Мрежи, Централи и Подстанции". И знаете ли какво - благодарение на тази специалност имах шанса няколко месеца да бъда член на оперативния персонал на подстанция Балкан гр. Габрово.
Работата се състоеше в това през цялата смяна да се седи на един стол и да се гледат уредите по таблата. Водеше се един дневник, в който се записваха показанията на всички уреди веднъж на всеки час. И в това се състоеше цялата работа, освен разбира се пиенето на кафе и играта на карти. Та искам да кажа на Петър да не се надува толкова много, защото за оперативен персонал е достатъчно човек да завърши техникум и да научи правилата на Сантасе, Бридж Белот и Покер.
По време на работата ми в подстанцията само един единствен път се случи събитие - взриви се един трансформатор и пожара горя няколко часа. Ролята на оперативния персонал обаче беше никаква, освен да звънне по телефона, а релейните защити сами изключиха трансформатора от мрежата. След това ремонта го прави някаква външна бригада, а оперативния персонал гледаше сеира през прозореца и си разказваха вицове.
Та дотолкова за интелекта и нуждата от знания на оперативния персонал. Просто зяпачи със средно образование, от които нищо не зависи, и мързели, защото в това всъщност се състои работата им - да мързелуват и да скучаят. Тогава нямаше интернет, но сега има, и същите тези мързели сега киснат по форумите и избиват комплекси, защото отдавна са осъзнали колко са безполезни и как нищо не зависи от тях.
Коментар
-
Дадох ти лайк, което рядко се случва, но когато говориш истината и разсъждаваш по верния начин, няма как да не ти благодаря.
Технологиите непрекъснато се развиват и усъвършенстват, и няма как електроенергийната система да остане встрани от пътя на прогреса. Като за начало трябва да се започне с тотална децентрализация и тотална автоматизация. Това не е мит - всъщност всички нови ВЕИ централи, включително и мегаватовите такива, работят напълно автоматизирано години наред без човешки крак да стъпи при тях и да се намесва в каквото и да било от тяхната работа.
Подстанциите също от много години се правят напълно автоматизирани, а не както едно време в тях да има денонощен оперативен персонал от по няколко човека. Тоест процесът по пълна автоматизация на мрежата отдавна тече, но скороста на развитие е сравнително ниска. Евросъюза обаче иска да увеличи тази скорост, и е готов да плати милиарди за този гяволук.
Горното, се различава от грубата простащина, разбира се и, кой разбрал-разбрал, други ще се пенсионират и пак няма да вдяват след години, в какво велико дело, НЕ са внесли принос. Дори да се мислят за (нещо като) Връх на Творението. Редно е да покажат малко повече скромност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Бай пеше законите в момента не действат - всеки си прави каквото иска на глобално и локално ниво.
какво ще е новото нормално знаят само неколцина. Имам лошото предчувствие че ние ще сме от надупената страна.
В момента нашата енергия е много скъпа и ще продължи да става скъпа. Следователно няма как да си градим икономиката. Може някой друг да ни пуска и да ни спира тока, а не ние - предупреди финансовият министър.
ХА така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ти кажи защо да е "нормално" да изхвърляш два пъти повече енергия от АЕЦ, отколкото вкарваш в мрежата от 1 кило уран и защо срещу това да се бориш е "вредно" при положение, че има как да завърнеш зс употреба още поне толкова, Петъре. Видяхме те, колко подскачаш но, НИТО ВЕДНЪЖ - смислени обосновки освен тази, че така било отдавна. Тоя прост, оня прост, ама поне предлагат обосновани решения, а ти - *- умен", пък за доказателство - само онова, което си бил гледал в контролните зали. Нали се сещаш, че не само ти си учил, а току ни доказваш, че и А теб, ЗЗЕ "не важи", ЕДИН обоснован коментар не даде. Само темп.ти била ниска? Айде вземи се в ръце, а? Което демонстрираш тук, с такъв плам и агресия, е просто жалко.
Подстанциите също от много години се правят напълно автоматизирани, а не както едно време в тях да има денонощен оперативен персонал от по няколко човека. Тоест процесът по пълна автоматизация на мрежата отдавна тече, но скороста на развитие е сравнително ниска. Евросъюза обаче иска да увеличи тази скорост, и е готов да плати милиарди за този гяволук.Last edited by Mateev; 25.07.2021, 13:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Аз знам че простия човек знае и може всичко..Засега от тебе научихме за някакви митични мрежи и от кого няма да се разреши проблема на ЕЕС...Зададох ти въпрос и очаквах подобен отговор..то от просто необразовано крадливо и нагло гебаджийско мекере какво друго да очакваш...Закон трябва да се приеме и фалшивите ви дипломи от фалшивото габровско училище да бъдат анулирани...Взехте фалшиви дипломи с рушвети дамаджани и дисаги и сега не може да ви се затвори устата.Баба за такива като тебе казваше цяло село да ти сере в устата не мое да я напълни
- 1 like
Коментар
-
Аз знам че простия човек знае и може всичко..Засега от тебе научихме за някакви митични мрежи и от кого няма да се разреши проблема на ЕЕС...Зададох ти въпрос и очаквах подобен отговор..то от просто необразовано крадливо и нагло гебаджийско мекере какво друго да очакваш...Закон трябва да се приеме и фалшивите ви дипломи от фалшивото габровско училище да бъдат анулирани...Взехте фалшиви дипломи с рушвети дамаджани и дисаги и сега не може да ви се затвори устата.Баба за такива като тебе казваше цяло село да ти сере в устата не мое да я напълни
Те простите хора си личат по това, че винаги казват "Това не може да се направи". За разлика от тях умните хора мислят, измислят и казват "разбира се че може, но трябва да се промени еди какво си еди как си".
Аз лично например знам поне 5 различни начина как енергийната система да се направи устойчива при неравномерно електропроизводство и неравномерно електропотребление. За твое голямо съжаление и 5-те начина изискват да се изхвърли (уволни) оперативния персонал, защото в основата на проблема са именно хората - некадърни като образование, бавни като време на реакция, и ненадеждни заради вземането на грешни решения в неподходящите моменти от време.
Електроенергийната система трябва да се автоматизира, и точно това същото ни го набиват в главата експертите от Еврокомисията. И някакъв си некадърен плюнчо с едноцифрено IQ е тръгнал да оспорва това решение...Last edited by Mateev; 25.07.2021, 12:59.
Коментар
-
Koй те спира от мрежата?Кой решава кой е излишен и кой не е?Прочети Закона за енергетиката и не пиши глупости.
какво ще е новото нормално знаят само неколцина. Имам лошото предчувствие че ние ще сме от надупената страна.
В момента нашата енергия е много скъпа и ще продължи да става скъпа. Следователно няма как да си градим икономиката. Може някой друг да ни пуска и да ни спира тока, а не ние - предупреди финансовият министър.Last edited by bota156; 25.07.2021, 12:45.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Отново простотията ти и Дънинг-Крюгер те накараха да се заяждаш и да обиждаш мене, а не Еврокомисията. Иначе този проблем с електроенергината система няма да се разреши от нещастни и некадърни жичкаджии като тебе, а от хора с умни глави. Той вече е разрешен в редица европейски държави, ще бъде разрешен и в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Като си излишен те спират автоматично от мрежата.
Като не достига спират тока на хората според някъв коефициент - колко пъти си се боцкал с факсина примерно пак хавтоматично.
Системата е балансирана - хората без ток зимата .
Тока ще работи САМ за себе си, хората да го духат !?!?!?
Екоталибан - ще спасяваме земята като унищожим хората !?!?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, доверието е много трудно нещо. Трудно се постига. Стигнеш ли до него, от там нататък е лесно. Той е изнервен, забил се е на борсите и ти си прав че по този начин може да се докара до там да се гръмне сам. Това е много тъжно. При положение че в същия момент може да направи чудеса за всички. Голяма разлика има между това да печелиш ако някой губи и да печелиш от това че правиш нещо от което всички ще спечелят. Първия вариант дори е чиста загуба, която в един момент ще те застигне..просто губиш ако и да си се заблуждавал от някакви печалби преди това. Ако се прави наистина нещо и се създава стойност и тя си остава, няма губещи от това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеНапротив, действащи модели са ключът към бараката.
Вие обаче нямате такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Отсега щял да каже. Че то, теб и подобни, действащи модели не ви интересуват. Доказан факт. Само дрънкате и отдалеч-на кухо.
Вие обаче нямате такива.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар