Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 18.08.2021, 15:26.
- 1 like
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
лЕТЕЛИ две врабчета- едното наляво, а другото синьо
Зазчо човека иска да купи от теб ток на минус 100лв. Марков и той иска и аз искам. Имаш ли за продажба или нямаш
До другия продавач на минусовите тоци- /гал/Фоньо, може ли да ми продадеш от тока на теца дето е от 6.30 до 7ч, или в някакъв такъв диапазон, и аз и другите двама искат да купят от него.
Гледам навалица е станала за тока, остава продавачите да се навият да платят на купувачитеLast edited by markov; 18.08.2021, 13:58.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Па решил си да се правиш на тъп - остава да кажеш, че винаги на 55лв./Мвтч си купуваш тока в момента. И не внимаваш - обясниха ти суперите - трябва да дадеш
мен ме остави дето 100 пъти обЯсних, че и АЕЦ ти трябва - ОН плаща таз сложна далавера.
Зазчо човека иска да купи от теб ток на минус 100лв. Марков и той иска и аз искам. Имаш ли за продажба или нямаш
До другия продавач на минусовите тоци-, може ли да ми продадеш от тока на теца дето е от 6.30 до 7ч, или в някакъв такъв диапазон, и аз и другите двама искат да купят от него.
Гледам навалица е станала за тока, остава продавачите да се навият да платят на купувачитеLast edited by X_Y; 18.08.2021, 14:17.
- 1 like
Коментар
-
Па решил си да се правиш на тъп - остава да кажеш, че винаги на 55лв./Мвтч си купуваш тока в момента. И не внимаваш - обясниха ти суперите - трябва да дадеш
мен ме остави дето 100 пъти обЯсних, че и АЕЦ ти трябва - ОН плаща таз сложна далавера.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
fon, примерно на кого ще ги платят ТЕЦ-овете тези отрицателни пари..хоп цени. Плащат ги ВЕИ-тата, като разменят техен ток за ток от централи, тока от ВЕИ се харчи по евтино заради това че е непостоянен и не се явява произведен в момент в който има нужда от него. От тук и как се изплащат инвестициите във ВЕИ, ами по тежко и по трудноD.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
пак си повтарям офертата
Айде продай ми 1трв/ч на -100лв мгв/ч. Ще топля язовира. Да ти давам ли сметка да ми преведеш 100к ЛЕВА(може и евро)
Ще купиш на -400 и ще ми продадеш на -100
Коментар
-
bota156, просто си представяш че участниците на борсата се интересуват от киловатчаси, мегаватчаси и това се разменя а не пари и нещата си идват на мястото. Т.е. киловатчасите си сменят собствениците, пари почти не си разменят условно казано разбира се..може да има някои които са извървяли пътя по който вървим, нямат производство на електричество и купуват с пари. Обаче такива ми се струва че няма да ги искат на такива борси, ще се навъртат там да получат нещо по далекопроводите но то ще е когато на никой не му трябва този ток.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
пак си повтарям офертата
Айде продай ми 1трв/ч на -100лв мгв/ч. Ще топля язовира. Да ти давам ли сметка да ми преведеш 100к ЛЕВА(може и евро)
Ще купиш на -400 и ще ми продадеш на -100
мен ме остави дето 100 пъти обЯсних, че и АЕЦ ти трябва - ОН плаща таз сложна далавера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТо не било отрицателни цени, то срещу една ябълка ти давали две,
или па срещу галон гориво два.... Е вЕрно няма те такова жувотно.
Аре обясняващия да каже при -420eur/Мвтч какво точно са менкали.....Плановик цоциалист май си имаме лика прилика с другия, де искрено вярва, че наредбата определя часовете земни. Абати веселото начало на деня, ама супере, е давам ти хилядарка, па ти ми дай две
Ще купиш на -400 и ще ми продадеш на -100Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
То не било отрицателни цени, то срещу една ябълка ти давали две,
или па срещу галон гориво два.... Е вЕрно няма те такова жувотно.
Аре обясняващия да каже при -420eur/Мвтч какво точно са менкали.....Плановик цоциалист май си имаме лика прилика с другия, де искрено вярва, че наредбата определя часовете земни. Абати веселото начало на деня, ама супере, е давам ти хилядарка, па ти ми дай две
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbota156, ако на борсата средната цена е 40евро за мегаватчас и някой сключи сделка да размени 2 киловатчаса от неговия ток за 1 киловатчас с друг участник той ще е продал своя ток на отрицателна цена, на графиката тази сделка отива в ценовия диапазон под нулата. А защо ще има такива сделки ? Защото тока от ВЕИ в даден момент е наличен, но не е постоянен и се разменят примерно като в примера който дадох. Това е графика на цените на които минават сделки. Той обаче си е въобразил че някой плаща на някой друг да му вземе тока..детска работа и продължава да го вярва.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
bota156, ако на борсата средната цена е 40евро за мегаватчас и някой сключи сделка да размени 2 киловатчаса от неговия ток за 1 киловатчас с друг участник той ще е продал своя ток на отрицателна цена, на графиката тази сделка отива в ценовия диапазон под нулата. А защо ще има такива сделки ? Защото тока от ВЕИ в даден момент е наличен, но не е постоянен и се разменят примерно като в примера който дадох. Това е графика на цените на които минават сделки. Той обаче си е въобразил че някой плаща на някой друг да му вземе тока..детска работа и продължава да го вярва.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти полудя ли нещо, дори на картинката ти пише цената точно в Мвтч
те ти още една за месеца, помоли някое детанце да ти преброи , колко е пъти някой е плащал за да му вземат тока
Туй за което питаш е синичкото, сложна графика е това, не е за всеки петокласник ХАХАХАХА.
[ATTACH=CONFIG]n3794079[/ATTACH]Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар