Първоначално изпратено от Ricognito
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За т.н.възобновяеми източници на енергия, колко са полезни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнениеС 1000 огледала Сила Сутхарат от областта Пхечабури, Тайланд, пече по пет пилета наведнъж:
В скоро време мисли да добави още една 1000-огледална установка и да предлага вече и свински краченца.
Да се радваме!
За достиженията си е получил почетна научна титла от Пхечабури Раджабхат Юнивърсити в областта на възобновяемите източници на енергия, с която много се гордее.
За любителите на слънчевата енергия, желаещи да идат на поклонение:
Разберете от местното метеорологично бюро, дали денят ще е слънчев.
Ако имате късмет с ясно слънчево време, то от Банкок поемате на юг по Магистрала 4 и при Ват Яй Суванарам завивате на изток по пътя Пхонг Сурия.
Поръчките се приемат от 7 до 10 ч. предиобед, пече се от 2 до 5 следобед. След 17 ч., а също и в сезона на мусоните, за съжаление, не работи.
https://www.ozy.com/good-sht/check-o...-the-sun/79117
Коментар
-
С 1000 огледала Сила Сутхарат от областта Пхечабури, Тайланд, пече по пет пилета наведнъж:
В скоро време мисли да добави още една 1000-огледална установка и да предлага вече и свински краченца.
Да се радваме!
За достиженията си е получил почетна научна титла от Пхечабури Раджабхат Юнивърсити в областта на възобновяемите източници на енергия, с която много се гордее.
За любителите на слънчевата енергия, желаещи да идат на поклонение:
Разберете от местното метеорологично бюро, дали денят ще е слънчев.
Ако имате късмет с ясно слънчево време, то от Банкок поемате на юг по Магистрала 4 и при Ват Яй Суванарам завивате на изток по пътя Пхонг Сурия.
Поръчките се приемат от 7 до 10 ч. предиобед, пече се от 2 до 5 следобед. След 17 ч., а също и в сезона на мусоните, за съжаление, не работи.
https://www.ozy.com/good-sht/check-o...-the-sun/79117Last edited by eta orel; 31.05.2019, 06:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Ами ел.печки работят обикновено на 2 киловата, мощността която слънцето изпраща в слънчев ден върху 2 кв.метра. Което значи, че ако с някакви лупи концентрираме радиацията му от 2м2, може да изпечем точно като пиле всеки радетел на "безкрайно мощните, високотехнологични и екологични" ядрени реактори
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Пошегувах се, бре!!! За това съм сложила усмихнатите емотикончета.
П.П. Едно питие в Кръчмата ще бъде ли достатъчно като компенсация?
Даже вече не помня никакви обиди.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Не знам защо така ме обиди, но нали съм кавалер, ще обърна и другата буза...
П.П. Едно питие в Кръчмата ще бъде ли достатъчно като компенсация?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Ами ел.печки работят обикновено на 2 киловата, мощността която слънцето изпраща в слънчев ден върху 2 кв.метра. Което значи, че ако с някакви лупи концентрираме радиацията му от 2м2, може да изпечем точно като пиле всеки радетел на "безкрайно мощните, високотехнологични и екологични" ядрени реактори
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеАми двата ми газови котлона- на пропан-бутан са общо 4 киловата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеАйде някой да сметне колко квадрата панели са необходими за да стопят 100 тон стомана и след това да я валцоват на винкел 4/4
Аз сметнах. Трябват 1 000 000 квадратни километра панели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Предполага се, че за теб едва ли има значение дали е албедо или либидо. И двете са ти далечни като понятия
Защо се захванахте в това албедо в частта му за топлинния баланс, не ми стана ясно!? Аз го споменах като фактор, който може да окаже въздействие на един от компонентите на климата. На местно, а не на глобално ниво.
Оказа се, че има някаква разработка за Сахара и евентуалното увеличение на количеството дъждове в близост до изграден соларен парк. В климатологията е прието моделите да се правят на база резултати от наблюдения минимум за 30 годишен период и поради това ми се струва, че ефекта от тази разработка ще е по-скоро пожелателен.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Простата математика е проста не защото е проста.
И друго - не съм го писал за да се заяждам с теб. Сам каза ако некой види грешка да казва.
И вкарах реални данни...
Но тези панели седят по покривите на милиони къщи, със същите технически данни, и смятани със същите прости сметки. Предполагам че никой не се е сетил как това влияе на албедото ли беше, либидото ли...
Защо се захванахте в това албедо в частта му за топлинния баланс, не ми стана ясно!? Аз го споменах като фактор, който може да окаже въздействие на един от компонентите на климата. На местно, а не на глобално ниво.
Оказа се, че има някаква разработка за Сахара и евентуалното увеличение на количеството дъждове в близост до изграден соларен парк. В климатологията е прието моделите да се правят на база резултати от наблюдения минимум за 30 годишен период и поради това ми се струва, че ефекта от тази разработка ще е по-скоро пожелателен.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеИзвинен си, засега.
Ми не е редно да реагираш като петнайсгодишен тинейджър при това дребен.
Но според мен сравняваш круши и краставици. Инсталирана мощност е едно, смята се популярно киловат за час. Ся колко ще отдаде за денонощие е друга работа.
Ся за журналята и политюгите не знам, но човек трябва да е много прост, за да се върже на такава манипулация за която говориш. В такъв случай обаче, този въпрос едва ли ще го вълнува.
По-назад два пъти поствах как една компания е решила въпроса с непрекъсваемото подаване на електроенергия.
Не знам нищо обаче за газови централи колко струват, и не мога да кажа колко ще струва общо инсталирана мощност на соларка заедно с газова централа.
Ако някой има представа може да помогне да скалъпим някаква приблизителна цена.
Ще помоля безсмисления да не се обажда.
Така- 2000 евро + 35 евро за газовите котлони+ стойки+ разни елетронни чаркалаци- нали ти каза че си електричар дай по точни цени, да кажем около 1000 евро и ето ти една централа за домашни условия от 8 киловата. Ако мислиш да я ползуваш за домакинството си добави и още около 2000 евро за акумулатори
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
Добре, може да съм реагирал първосигнално, но привеждаш данни за максимално мощно излъчване, макар и да има и минимално - през нощта, например.
Журналята и политюгите стъпват на такава манипулация, "доказвайки" върховната ефективност на ФВ-генерацията. А защо? - щото някой им дава пари за това изкривяване.
Връщам си обвинението назад, засега, моля за извинение.
Ми не е редно да реагираш като петнайсгодишен тинейджър при това дребен.
Но според мен сравняваш круши и краставици. Инсталирана мощност е едно, смята се популярно киловат за час. Ся колко ще отдаде за денонощие е друга работа.
Ся за журналята и политюгите не знам, но човек трябва да е много прост, за да се върже на такава манипулация за която говориш. В такъв случай обаче, този въпрос едва ли ще го вълнува.
По-назад два пъти поствах как една компания е решила въпроса с непрекъсваемото подаване на електроенергия.
Не знам нищо обаче за газови централи колко струват, и не мога да кажа колко ще струва общо инсталирана мощност на соларка заедно с газова централа.
Ако някой има представа може да помогне да скалъпим някаква приблизителна цена.
Ще помоля безсмисления да не се обажда.
Коментар
Коментар