Първоначално изпратено от INOX
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗЛАТОТО - бъдеще и перспективи!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от INOXПървоначално изпратено от Bobi75ами смятай. на 90%
UBS-ките кюлчета са си стандартизирано инвестиционно злато и затова върви по-скъпо
Лошото е, че и самите UBS-ки кюлчета май и тях като/за материал ги купуват...
Доколкото знам,ПИБ-а не изкупуват обратно тези кюлчета.От време на време правели единични изкупувания за по-голямо количество, явно правят "групажи" до Швейцарията, а пък и от UBS може би им дават оферти за обратно изкупуване само за над определено количество...
Така ли е,или греша? Има ли друг вариант за обратно изкупуване на UBS-ки кюлчета ?
колеги,
Някой има ли инфо в тази посока? Къде и как може да се продаде инв.злато в БГ, освен на златарите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75ами смятай. на 90%
UBS-ките кюлчета са си стандартизирано инвестиционно злато и затова върви по-скъпо
Лошото е, че и самите UBS-ки кюлчета май и тях като/за материал ги купуват...
Доколкото знам,ПИБ-а не изкупуват обратно тези кюлчета.От време на време правели единични изкупувания за по-голямо количество, явно правят "групажи" до Швейцарията, а пък и от UBS може би им дават оферти за обратно изкупуване само за над определено количество...
Така ли е,или греша? Има ли друг вариант за обратно изкупуване на UBS-ки кюлчета ?
Коментар
-
Bobi75
ами смятай. на 90%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от INOXКолеги,
моля ви да ми отговорите на два аматьорски въпроса относно златото:
1.В сайта на китко котировките за злато на колко каратово злато са?
2.Злато с проба Au900 - на колко карата отговаря?
900 е 21.6 карата
А за злато 21.6 карата, на БГ пазара от златари,гадняри и инвеститори, с колко % изкупната му цена е по-ниска от 24 каратовото? Доколкото знам,24каратовото в момента го купуват около 36-38 лв на грам, UBS-ските кюлчета тук таме и на 40 лв на гр/не знам защо/
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от INOXКолеги,
моля ви да ми отговорите на два аматьорски въпроса относно златото:
1.В сайта на китко котировките за злато на колко каратово злато са?
2.Злато с проба Au900 - на колко карата отговаря?
900 е 21.6 карата
Коментар
-
Bobi75
eee, като не се засягаш защси толко груб тогава?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от bobi13Малко уточнение, 1 унция е 28.3 гр. а 1 трой унция 31.1 гр. Така че зависи кое са имали впредвид, по принцип златото се изммерва в трой унции
П.С. Сори, ако съм те засегнал
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от bobi13Малко уточнение, 1 унция е 28.3 гр. а 1 трой унция 31.1 гр. Така че зависи кое са имали впредвид, по принцип златото се изммерва в трой унции
П.С. Сори, ако съм те засегнал
Коментар
-
Bobi75
Re: Малко размишления за златото
Първоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от feelgoodУчудващо е колко много пари и труд се влагат в това да се разработи златна мина и после златото да бъде преместено на друго място и закопано обратно в земята. Импе, леко с " пръстетата"...
абе ти да не прочетеш една тъпа статия в сп. Мениджър и сега се биеш в гърдите
вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.
Ако разчиташ на некомпетентни статии, за да си вадиш генерални изводи, то....
Коментар
Коментар