IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗЛАТОТО - бъдеще и перспективи!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Шоковълнов - има много по-голям смисъл човекът да държи златце отколкото хартийки - най-малкото защото истинското златце си е истинско златце, а парите отдавна вече не са истински.
    Опасявам, че в един момент ще стане като във Франция по времето когато Луи ХV (ако се не лъжа) пробвал да въведе хартиени пари... ама работата много бърже се издънила - защото напечатали прекалено много и хората се усетили.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Shockwave
      Златото през последните години е било само и единствено hedge инструмент!!! Който си мисли, че може да го разглежда като инвестиция живее в края на 19ти век! Макар че от друга страна толкова "странни" стратегии съм виждал в този форум, че хей защо пък не и инвестиции в злато.... Не забравайте, че повечето анализи за свободно ползване в интернет не си струват пикселите
      Добре де, не става вече ли така, че американската икономика се нуждае от постоянно финансиране за да стои на крака - справка последните намаления на лихвите. С други думи, американците а и света е обречен на едно постоянно увеличаване на количеството пари! Според мен, проблема е много по-дълбок, а именно самата система на даване на кредит срещу лихва. Когато ФЕД даде долари срещу лихва на правителството, това какво означава? Означава че като дойде време за плащане на дълга правителството трябва да върне повече долари в абсолютна стойност - но откъде да ги вземе - само ФЕД може да ги печата! Следва ново кредитиране и така въртележката се завърта наново...
      Вариант за спиране на този цикъл е изплащане на дълговете сега с цената на намаление на жизнения стандарт.

Коментар

• Златото през последните години е било само и единствено hedge инструмент!!! Който си мисли, че може да го разглежда като инвестиция живее в края на 19ти век! Макар че от друга страна толкова "странни" стратегии съм виждал в този форум, че хей защо пък не и инвестиции в злато.... Не забравайте, че повечето анализи за свободно ползване в интернет не си струват пикселите

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
          Първоначално изпратено от Императорът
          Това е Български форум , така че би ли превел какво е казал на котешки оня британски баламурник?
          "Ние погледнахме към неясното бъдеще и се обезспокойхме, че бързото поскъпващото злато ще предупреди света за кризата пред която света беше изправен. Затова ние продадохме злато си."

Ако някой преведе по-точно "We stared into the abyss" ще се радвам да ме поправи
          Предполагам,че се има в предвид,че са погледнали в бездната

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Това е Български форум , така че би ли превел какво е казал на котешки оня британски баламурник?
            "Ние погледнахме към неясното бъдеще и се обезспокойхме, че бързото поскъпващото злато ще предупреди света за кризата пред която света беше изправен. Затова ние продадохме злато си."

Ако някой преведе по-точно "We stared into the abyss" ще се радвам да ме поправи

Коментар

• Това е Български форум , така че би ли превел какво е казал на котешки оня британски баламурник?

Коментар

• Златото по принцип е барометърът на монетарният хаос.

През м. май 1999 г. Gordon Brown, тогава в качеството си на финансов министър разпорежда Bank of England да продаде 415 тона (около 60% от официалните златни резерви на Великобритания). 11 дни по-рано той е отправил молба до IMF да продаде $10 billion от златото си. Когато го попитали след години защо са продали 60% от официалните златни резерви отговора според слухове бил: "We stared into the abyss and were concerned that a sharply rising gold price would alert the world to the crisis that the world was facing. That is why we sold our gold".

Тогава това помогна за оживяване на stock market, намаляване на инфлацията и укрепване на US долара и естествено удари пазара на злато.

Зaтова според мен ще е интересно и показателно как ще реагират пазарите на тази новина.

Коментар

• Да, ама държавните бамки като си разпродадат златните резерви, сухото ще се срине толкова катастрофално, че не ми се мисли какво ще стане !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nide
                    ще опитат да задържат цената на златото още 1-2 години. Централните банки от доста години продават немалки количества с което стабилизират цената тъй като добива е по-нисък от търсенето.

Коментар

• G7 approves IMF gold sales

http://in.reuters.com/article/busine...31847320080209

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                        може и да се възползвам от предложението ти, кой знае...
                        като достигне 55-60 лв на гр. 24к...след около 7-8 месеца...

INOX, da ne hvanesh korekciqta ...
                        какъвто съм карък, колко му е

Коментар

• може и да се възползвам от предложението ти, кой знае...

INOX, da ne hvanesh korekciqta ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                            продай го на мен ха ха ха
                            има и други търговци, които изкупуват
                            другия вариант е е Гърция, а най-добре в Германия
                            може и да се възползвам от предложението ти, кой знае...

Коментар

• продай го на мен ха ха ха
                              има и други търговци, които изкупуват
                              другия вариант е е Гърция, а най-добре в Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                                Първоначално изпратено от INOX
                                Първоначално изпратено от INOX
                                Първоначално изпратено от Bobi75
                                ами смятай. на 90%
                                UBS-ките кюлчета са си стандартизирано инвестиционно злато и затова върви по-скъпо
                                10xs, Bobi75!
                                Лошото е, че и самите UBS-ки кюлчета май и тях като/за материал ги купуват...
                                Доколкото знам,ПИБ-а не изкупуват обратно тези кюлчета.От време на време правели единични изкупувания за по-голямо количество, явно правят "групажи" до Швейцарията, а пък и от UBS може би им дават оферти за обратно изкупуване само за над определено количество...
                                Така ли е,или греша? Има ли друг вариант за обратно изкупуване на UBS-ки кюлчета ?
                                Bobi75,Feelgood,
                                колеги,
                                Някой има ли инфо в тази посока? Къде и как може да се продаде инв.злато в БГ, освен на златарите?
                                Банките за сега не изкупуват злато. Освен да го продадеш на някой който иска да си купи, друг варянт не се сещам. Питай Bobi75, той може да има идеи
                                тенк ю
                                хич не ми помагате

Коментар

Working...
                                X