If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Учудващо е колко много пари и труд се влагат в това да се разработи златна мина и после златото да бъде преместено на друго място и закопано обратно в земята. Импе, леко с " пръстетата"...
абе ти да не прочетеш една тъпа статия в сп. Мениджър и сега се биеш в гърдите
вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.
Ако разчиташ на некомпетентни статии, за да си вадиш генерални изводи, то....
Не чета Мениджър, но те явно четът каквото аз чета, а ти понеже си много отворен продължавай да се информираш от там и може да се биеш и другаде. От известно време ми се набиваш в очите по всички теми и ми прави впечатление, че си голямо злобарче...на какво ли се дължи...?
Коментар
Bobi75
Re: Малко размишления за златото
Първоначално изпратено от feelgood
Учудващо е колко много пари и труд се влагат в това да се разработи златна мина и после златото да бъде преместено на друго място и закопано обратно в земята. Импе, леко с " пръстетата"...
абе ти да не прочетеш една тъпа статия в сп. Мениджър и сега се биеш в гърдите
вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.
Ако разчиташ на некомпетентни статии, за да си вадиш генерални изводи, то....
На руски има един много точен лаф: Бороться и искать, найти и перепрятать!
в свободен превод е нещо като: Бори се и търси, открий и другаде го скрий!
Nеtisan - вярно че златцето служи най-вече за кефене, но това е неотменна част от човешката природа - като го скиват хората се оцъклят налудничаво, затаяват дъх, а пръстчетата им правят конвулсивно-сграбчващо-несъзнателни движения - поне аз съм тъй... ;-)
Nеtisan - вярно че златцето служи най-вече за кефене, но това е неотменна част от човешката природа - като го скиват хората се оцъклят налудничаво, затаяват дъх, а пръстчетата им правят конвулсивно-сграбчващо-несъзнателни движения - поне аз съм тъй... ;-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Вярваш ли си наистина или си чатиш да не заспиш ???
Логиката на споровете няма нищо общо с вярата. Ако имаш аргументи-добре дошъл! Ако ще защитаваш вярата си - няма да спорим.
Аргументи да искаш хиляди,сега сериозно хората купуват златце и не мислят да продават . За мен е просто един тъп метал изкуственно издигнат до тези висоти , може и един ден да се срути например ако открият ОГРОМНИ залежи хиляди тонове и супер евтин способ за извличане. Мисля че през нашия живот цената му няма да падне !!! Не искам да споря ...
Коментар
Bobi75
Re: Малко размишления за златото
Първоначално изпратено от Netisan
С една дума, и златото по своему е парична единица със символична стойност. Утре ще се намери някой да го предлага по левче грама - и цената му ще рухне завинаги или за дълго.
Това дори и оня професор дето написа глупостите за 15-те мита и легенди ще те обори.
Златото не е парична единица със символична стойност, а стокови пари. Пак опира въпроса до търсенето и предлагането, но и въпроса за удобството златото да си оставя същото, да е устойчиво хилядолетия и лесно да изменя формата и грамажа на изделието/монетата.
Нека бъдем материалисти, като говорим за материални неща. Златото не е с нищо особено по-ценно от всичко друго. Ще бъда благодарен на всеки, който ми опонира, и безкрайно благодарен на всеки, който ме обори!
Моето виждане за свръхценността на златото (в психологически и материален план) е в традицията. Просто е вкоренено в природата на човека да се радва на златото. Ако говорим за златото като ценен метал, то неговата цена е направо смешна в сравнение дори с платината. А какво ще кажете за родий, паладий и др. също така благородни метали, за които важат всички качества на златото? Те просто са непознати - и затова не са ликвидни. А търсенето им всъщност е много по-голямо на пазара на високотехнологичните суровини, в сравнение с производството и предлагането.
С една дума, и златото по своему е парична единица със символична стойност. Утре ще се намери някой да го предлага по левче грама - и цената му ще рухне завинаги или за дълго.
Вярваш ли си наистина или си чатиш да не заспиш ???
Нека бъдем материалисти, като говорим за материални неща. Златото не е с нищо особено по-ценно от всичко друго. Ще бъда благодарен на всеки, който ми опонира, и безкрайно благодарен на всеки, който ме обори!
Моето виждане за свръхценността на златото (в психологически и материален план) е в традицията. Просто е вкоренено в природата на човека да се радва на златото. Ако говорим за златото като ценен метал, то неговата цена е направо смешна в сравнение дори с платината. А какво ще кажете за родий, паладий и др. също така благородни метали, за които важат всички качества на златото? Те просто са непознати - и затова не са ликвидни. А търсенето им всъщност е много по-голямо на пазара на високотехнологичните суровини, в сравнение с производството и предлагането.
Коментар