IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗЛАТОТО - бъдеще и перспективи!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.

Аз мойте си ги смятам по 31гр., ти твойте как ги смяташ или ти си с акциики

Коментар

• Re: Малко размишления за златото

Първоначално изпратено от Bobi75
      Първоначално изпратено от feelgood
      Учудващо е колко много пари и труд се влагат в това да се разработи златна мина и после златото да бъде преместено на друго място и закопано обратно в земята. Импе, леко с " пръстетата"...

абе ти да не прочетеш една тъпа статия в сп. Мениджър и сега се биеш в гърдите

вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.

Ако разчиташ на некомпетентни статии, за да си вадиш генерални изводи, то....
      Не чета Мениджър, но те явно четът каквото аз чета, а ти понеже си много отворен продължавай да се информираш от там и може да се биеш и другаде. От известно време ми се набиваш в очите по всички теми и ми прави впечатление, че си голямо злобарче...на какво ли се дължи...?

Коментар

Учудващо е колко много пари и труд се влагат в това да се разработи златна мина и после златото да бъде преместено на друго място и закопано обратно в земята. Импе, леко с " пръстетата"...

абе ти да не прочетеш една тъпа статия в сп. Мениджър и сега се биеш в гърдите

вида ли там колко са дали, че е една унция злато: 28 грама и нещо.

Ако разчиташ на некомпетентни статии, за да си вадиш генерални изводи, то....

Коментар

На руски има един много точен лаф:
          Бороться и искать, найти и перепрятать!

в свободен превод е нещо като: Бори се и търси, открий и другаде го скрий!

Коментар

Първоначално изпратено от Императорът
            Първоначално изпратено от alex2511
            Първоначално изпратено от karakondjul
            просто един тъп метал
            The Ecstasy of Gold
            http://youtube.com/watch?v=GdNh9f2Wwm0
            Ето и продължението: http://youtube.com/watch?v=wV0wPBYDQ6Y

Ето ТОВА е голямото парче - от любимият ми албум...

http://youtube.com/watch?v=JG62B_dHfDQ&feature=related

Nеtisan - вярно че златцето служи най-вече за кефене, но това е неотменна част от човешката природа - като го скиват хората се оцъклят налудничаво, затаяват дъх, а пръстчетата им правят конвулсивно-сграбчващо-несъзнателни движения - поне аз съм тъй... ;-)

Коментар

просто един тъп метал
              The Ecstasy of Gold

Ето ТОВА е голямото парче - от любимият ми албум...

http://youtube.com/watch?v=JG62B_dHfDQ&feature=related

Nеtisan - вярно че златцето служи най-вече за кефене, но това е неотменна част от човешката природа - като го скиват хората се оцъклят налудничаво, затаяват дъх, а пръстчетата им правят конвулсивно-сграбчващо-несъзнателни движения - поне аз съм тъй... ;-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
                Златен стандарт - никога няма да се върне. ... .
                http://news.goldseek.com/GoldSeek/1202220050.php

Коментар

просто един тъп метал
                  The Ecstasy of Gold

Коментар

просто един тъп метал
                    The Ecstasy of Gold

Коментар

Първоначално изпратено от Netisan

Вярваш ли си наистина или си чатиш да не заспиш ???
                      Логиката на споровете няма нищо общо с вярата. Ако имаш аргументи-добре дошъл! Ако ще защитаваш вярата си - няма да спорим.
                      Аргументи да искаш хиляди,сега сериозно хората купуват златце и не мислят да продават . За мен е просто един тъп метал изкуственно издигнат до тези висоти , може и един ден да се срути например ако открият ОГРОМНИ залежи хиляди тонове и супер евтин способ за извличане. Мисля че през нашия живот цената му няма да падне !!! Не искам да споря ...

Коментар

С една дума, и златото по своему е парична единица със символична стойност. Утре ще се намери някой да го предлага по левче грама - и цената му ще рухне завинаги или за дълго.
                        Това дори и оня професор дето написа глупостите за 15-те мита и легенди ще те обори.
                        Златото не е парична единица със символична стойност, а стокови пари. Пак опира въпроса до търсенето и предлагането, но и въпроса за удобството златото да си оставя същото, да е устойчиво хилядолетия и лесно да изменя формата и грамажа на изделието/монетата.

Коментар

Логиката на споровете няма нищо общо с вярата. Ако имаш аргументи-добре дошъл! Ако ще защитаваш вярата си - няма да спорим.
                          тъкмо ще изкупя всичкото злато в Европа, то има няма няколко хиляди тона, айде дано!

Коментар

Коментар

Нека бъдем материалисти, като говорим за материални неща. Златото не е с нищо особено по-ценно от всичко друго. Ще бъда благодарен на всеки, който ми опонира, и безкрайно благодарен на всеки, който ме обори!
                              Моето виждане за свръхценността на златото (в психологически и материален план) е в традицията. Просто е вкоренено в природата на човека да се радва на златото. Ако говорим за златото като ценен метал, то неговата цена е направо смешна в сравнение дори с платината. А какво ще кажете за родий, паладий и др. също така благородни метали, за които важат всички качества на златото? Те просто са непознати - и затова не са ликвидни. А търсенето им всъщност е много по-голямо на пазара на високотехнологичните суровини, в сравнение с производството и предлагането.
                              С една дума, и златото по своему е парична единица със символична стойност. Утре ще се намери някой да го предлага по левче грама - и цената му ще рухне завинаги или за дълго.

Коментар

• Малко размишления за златото

Нека бъдем материалисти, като говорим за материални неща. Златото не е с нищо особено по-ценно от всичко друго. Ще бъда благодарен на всеки, който ми опонира, и безкрайно благодарен на всеки, който ме обори!
                                Моето виждане за свръхценността на златото (в психологически и материален план) е в традицията. Просто е вкоренено в природата на човека да се радва на златото. Ако говорим за златото като ценен метал, то неговата цена е направо смешна в сравнение дори с платината. А какво ще кажете за родий, паладий и др. също така благородни метали, за които важат всички качества на златото? Те просто са непознати - и затова не са ликвидни. А търсенето им всъщност е много по-голямо на пазара на високотехнологичните суровини, в сравнение с производството и предлагането.

Коментар

Working...
                                X