Първоначално изпратено от Meandmyself
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kriselda Разгледай мнение
А тук излъгахте. Няма как да сте ходили на театър и да са ви предлагали книга. На такива като вас ги подаряват.
Почна да ми липсва Тотенкопф, беше първично тъп, но поне снасяше някоя друга клюка от време на време, сенатори, едно друго...Last edited by Meandmyself; 25.05.2021, 22:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Законно
Дали са писали така в прокуратурата:
Моля да се извърши проверка,
защо се рекламира продажба на акции от АД, която продажба трябва писмено да е одобрена от останалите акционери,
А такова одобрение не е предоставяно... Има данни и за плащания в брой над 10000лв..
Едно от участващите лица вече е с наложена глоба за незаконна банкова дейност....
Коментар
-
Първоначално изпратено от megathrone Разгледай мнение
Вярно, нали тук и във форум финанси имаше една история на бивш служител на тогедър и как се е усетил, че има нещо гнило в цялата работа. Беше доста брутално цялото нещо.
Сега като се замисля, може би пък си ги праскат и своите с 25-30 лева периодично. Просто се изненадах колко е голяма разликата между цените на други издателства и това, което предлагат тогедър. Бива бива....ама да е два пъти по-скъпа? Интересно дали вадят касови бележки като ги продават така на улицата....преди време едно тяхно консултантче се опита да ми пробута книга така. Бяхме на театъра и дойде с един леко празноват поглед. Стана ми жал за момчето
Коментар
-
Вярно, нали тук и във форум финанси имаше една история на бивш служител на тогедър и как се е усетил, че има нещо гнило в цялата работа. Беше доста брутално цялото нещо.
Сега като се замисля, може би пък си ги праскат и своите с 25-30 лева периодично. Просто се изненадах колко е голяма разликата между цените на други издателства и това, което предлагат тогедър. Бива бива....ама да е два пъти по-скъпа? Интересно дали вадят касови бележки като ги продават така на улицата....преди време едно тяхно консултантче се опита да ми пробута книга така. Бяхме на театъра и дойде с един леко празноват поглед. Стана ми жал за момчето
ТАМ, колко компресиран будализъм е натоварен...
Коментар
-
Мой познат, който е измамен с акции пуснал жалба до Варненска Окръжна прокуратура за измама още миналата година.
Каза ми, че миналата седмица ходил в прокуратурата да пита какво става, започнато ли е досъдебно производство и те му казали, че изобщо не е постъпвала такава жалба при тях, въпреки че им е представил и номер на жалбата си.
Сега каза, че ще подава сигнали в ГДБОП и ДАНС да разследват варненската прокуратура.
Защо, според вас е изчезнала жалбата му?Last edited by raydalio; 25.05.2021, 19:05.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
Плащат си всичко (сами си признават, че ги купуват от Тугедър) - измамниците дерат всички, дори и "своите", от ден първи - там няма прошка. Просто на консултантите им се предлага "отстъпка" - книга за 30лв им се дава примерно за 20 или 25 лева (реално струваща 10, че и по-малко лв., както е видно по-надолу), като разликата при продажба остава за тях.
Класическа МЛМ схема.
Сега като се замисля, може би пък си ги праскат и своите с 25-30 лева периодично. Просто се изненадах колко е голяма разликата между цените на други издателства и това, което предлагат тогедър. Бива бива....ама да е два пъти по-скъпа? Интересно дали вадят касови бележки като ги продават така на улицата....преди време едно тяхно консултантче се опита да ми пробута книга така. Бяхме на театъра и дойде с един леко празноват поглед. Стана ми жал за момчетоLast edited by megathrone; 25.05.2021, 18:47.
Коментар
-
Законно
защо се рекламира продажба на акции от АД, която продажба трябва писмено да е одобрена от останалите акционери,
А такова одобрение не е предоставяно... Има данни и за плащания в брой над 10000лв..
Едно от участващите лица вече е с наложена глоба за незаконна банкова дейност....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kriselda Разгледай мнение
Голяма мистерия. Вие как правите милиони? Може ли да ни научите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеСамо защо в Търговския регистър рапортува обратното - остава мистерия?
Оценка още не си дал, за умния дето изплаща 600% по-висока лихва от пазарната.
Аз мисля че сам се е оценил, че е -600% вероятността, нормална банка да му даде парички
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kriselda Разгледай мнение.. Ивелин забогатява от книги, от бизнеси, абе от всичко. Виждам го, че е уверен и доволен. ..
Оценка още не си дал, за умния дето изплаща 600% по-висока лихва от пазарната.
Аз мисля че сам се е оценил, че е -600% вероятността, нормална банка да му даде паричкиLast edited by satz; 25.05.2021, 17:13.
- 1 like
Коментар
-
Мдам и това е за винкулирани акции.
Ако те няма в книгата на акционерите и имаш нещо писмени оферти - направо по НК за измама.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RimogarDD Разгледай мнение
Това искам да кажа - това ми бе заявено от тугедърски консултант когато попитах какво правим, ако искам да продам акциите на по-висока цена, която се търгува в момента. Отговорът беше (цитирам):
"Не е това идеята (да се спекулира с пакетите), но все пак ако си намериш купувач (ТИ), може да ги продадеш. Ние можем да ти гарантираме изкупуване на същата цена, за която ти си ги взел".
Сега ретроспективно оценявам, че това е крайно циничен отговор на фона на следните ФАКТИ:
1. Самите Тугедър спекулират с цените на пакетите акции, също предоставят и тази възможност на хора около парка
2. Това е 1000% МЛМ подход "вземи тук на едни пари, после продавай на повече" - те затова и растат цените на акциите - реално тези, които купуват на 40-50-60-70хил. са абсолютно заблудени шарани. Който е взел на 15-20 може би е реализирал печалба. Подозирам, че рейдалио е чистокръвен тугедърец
3. Явното завличане на хора, които искат да излезнат и да им изкупят акциите
Изводите - нечестен, нерегулиран пазар където в един исъщ момент един е тотално прецакан, а друг реализира печалба.
Тук трябва да спомена, че като им казах "не ме кефят тия пакети 200 акции и да вкарам 36к лева" ми бе предложено да взема "част от пакети акции" през "въздигане". Буквално това ми се каза, явно тези "финансови консултанти" изобщо не разбират какво говорят - само целят да продават.
Коментар
-
Ааааа, тоест консултацията от тийнейджъра после е безплатна? Иначе си звучи въздигащо, консултация от човек с има-няма 1 година работен опит, който да те посъветва как да харчиш парите си, които си спестявал 10 години. Инспайъринг, вери биг въздигане. Добре се връзва - продават ти за 30 лева книга, дето попринцип е 8 лв.....и останалите 22 лева за висококачествена финансова консултация. Щедро.
Коментар
Коментар