Първоначално изпратено от Plameniva_d
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение
Стойне Василев деуга версия даде за Града на мечтите на Анжел. Каза, че там се разхождали два-три багера и още толкова самосвала. Взели парите и избягали. Не съм била свидетел на това събитие и не знам нищо за него, но това, което виждам в “Исторически парк” си струва парите, които са вложени. Говорим за работещ обект, а не за строеж на нещо. В съвременна България и Европа реконструкцията на крепости струва много милиони. В Перник и Севлиево има инвестирани по 5-6 милиона и резултата е 1/100 от Исторически парк. Ако тръгнем да оценяваме парка по стойността на подобни обекти, то той би струвал 500-600 000 000 в сегашния си вид. Едни и същи си ги говорите много години и лъжите ви стават все по-ясни на четящите. Хубаво е пак да го напишете това и другите, за да затвърдим вашата преднамереност, пристрастност и умишлена насоченост на писанията.
Начи, Града на мечтите е схема, действала в периода 1993-1998, а не 1991-1996 (просто с 2 години назад съм шифтнал, но периода 6 години е верен). Лично съм чел вестниците и съм гледал цирковете по тАлАвизията на Соломон (интернета беше още кът тогава
)
Но намерих нещо от Капитал от 1995 за тях. Оказва се, че Румен Гечев, към момента на статията министър на икономиката, е имал закупен "на зелено" имот тогава, имало е договор за ремонт и концесия с кмета Янчулев за Халите, баси... Хаха, важни хора в отношения с Анжел, тва го бях забравил
ама всичко, което съм писал, съм го чел и гледал лично, помнят се пирамидите от онова време
Капитала на фирмата на Анжел, по курс на долара от 1994, е бил не по-малко от $40 000 000. Та ясно е за какъв размах говоря и за кви пари, нъл тъй
ми приятно четене
https://www.capital.bg/politika_i_ik...e_dobil_zemen/Last edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 13:45.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Приликите между "Града на мечтите" на Соломон Анжел, и "Исторически парк" на хората зад Авайлин, са уникални! Бих казал около 95% съответствие, само идеята зад схемите е различна. Давам главните неща:
1. Схемата на Анжел действаше повече или по-малко активно от 1991 до 1996 и тогава тотално се размириса, ИП май е в 5тата година и миризмата вече става ужасна.
2. И в двата случая се купува огромен парцел и ще се строи нещо на него, нещо ново и невиждано в София, което ще струва "много" и е огромна печалба за инвеститорите, които се закачат на идеята, по-скоро въдицата. Същата работа и за ИП, ама вече говорим за общобългарски, европейски, планетарен и (защо не) вселенски мащаб
. Основно правило за идеята за успешна пирамидална структура е тя да е брутално мащабна за даден момент и място. Мозъка на облъчвания шаран трябва да блокира от перспективите пред проекта и така шарана по-лесно се разделя със сравнително голяма сума пари, за която иначе би се колебал и мислил много.
3. И в двата случая всичко се плаща "на зелено": идеите - наши, парите - вашиговорим за сериозни суми, от порядъка на 30-40-50-60% от стойността на жилищен имот! Колкото повече дадеш, толкова си по-напред на опашката - щяха да строят не знам колко къщи, блокчета, градинки, паркинги и вся остальная инфраструктура!
4. Имитира се някаква дейност първите 2-3 години: копаят се дупки, тук там основи, кофражи, арматури, багери, бетоновози, работници се мотаят.
5. Това е за набиране на нови рибоци, демек - вижте ние работим за вашите "мечти" и "забогатяване", идвай народе, докато има
6. Към началото на 1994 почнаха да се удължават срокове, да мислят причини що още нищо не е станало като обещаното и тема подобни, също като ИП с плановете за туристи, атракциони и т.н. Ония навремето се оправдаваха с инфлация и курс на долара, тия сега пандемията им дойде дюшеш. Направо уникално съвпадение, имам чувството, че тарторите на двете пирамиди са имали и имат запазени места за годишните срещи в Давос поне, ако не и по-нагоре
7. Накрая на Анжел му писна да лъже, или не можеше да измисли друго, щото положението беше трагично, и вече всичко беше ясно за "мечтите". Хората, дали пари, вече го търсеха за "приятелски" разговори какво става с парите. А пари за четвърт или половин жилище не се прежалват лесно.
ИП горе долу е в същото положение, има уж нещо направено по план, ама фаза 3, а не фаза 6 (примерно говоря, не се хващайте излишно, вижте си плановете и обещанията от преди 2-3-4 години), има едни пари дадени, ама толкова ли са, къде са, и подобни въпросиа дадените пари са много, казват пакета "акции" вече се е въздигнал от 36000 на 60000 лв.
8. Анжел се ската някъде като падрето и Станчо, некви адвокати негови се мотаха из съда, оказа се, че това не било така, онова не знам какво си, а каквото имаше наяве се разпредели по веригата ПРЕДИ инвеститорите "на зелено". Панимайшне съм чул някой да си е взел парите оттам, а потънаха по спомен едни 10-15 млн. долара поне, тогава жилищата масово в долари вървяха.
Сега в ИП никой дори снимка на "акции" не е видял, пазар вторичен няма никакъв, дивиденти - тоже, дружеството е с огромен отрицателен капитал, т.е. при евентуална ликвидация "акционерите" ще получат по един гол ..., облигационерите - тоже, и т.н. все отрицателни неща. А се обещаваха толкова положителни
УФффф, омръзна ми.... стига засега, че си пия кафето в момента, и почва да нагарча от прекалените прилики с печално завършила за инвеститорите схема
айде, ползотворна дискусия очаквам днес от двамата най-активни защитници на амбразурата на ИП
Коментар
-
Я разкажете малко за тази “подобна” схема, за да открием приликите. Между другото Стойне Василев неше сравнил парка с тази схема през 2017 година, а сега е ...2021
1. Схемата на Анжел действаше повече или по-малко активно от 1993 до 1998 и тогава тотално се размириса, ИП май е в 5тата година и миризмата вече става ужасна.
2. И в двата случая се купува огромен парцел и ще се строи нещо на него, нещо ново и невиждано, което ще струва "много" и е огромна печалба за инвеститорите, които се закачат на идеята, по-скоро въдицата.
Анжел предложи "Града на мечтите", уникално градче в полите на Витоша, като картинка от американско списание, с всичко накуп вътре. На фона на блоковете наоколо това си беше направо извънземно.
Същата работа и за ИП, ама вече говорим за общобългарски, европейски, планетарен и (защо не) вселенски мащаб. Основно правило за идеята за успешна пирамидална структура е тя да е брутално мащабна за даден момент и място. Мозъка на облъчвания шаран трябва да блокира от перспективите пред проекта, и така зашеметения рибок по-лесно се разделя със сравнително голяма сума пари, за която иначе би се колебал и мислил много.
3. И в двата случая всичко се плаща "на зелено": идеите - наши, парите - вашизеленото е по-светло или по-тъмно в зависимост етапа на развитие на пирамидата, но до Акт 16 никой не стига
При Анжел говорим за сериозни суми, от порядъка на 30-40-50-60% от стойността на жилищен имот! Колкото повече дадеш, толкова си по-напред на опашката и по-евтин идваше кв.м. - щяха да строят не знам колко къщи, блокчета, градинки, паркинги и вся остальная инфраструктура!
В ИП орлетата искат да прибарат по 60 бонки от инвеститорите - както и да го гледаш, са си пари отвсякъде, даже и за западняци.
4. Имитира се някаква дейност първите 2-3 години: копаят се дупки, тук там основи, кофражи, арматури, багери, бетоновози, работници се мотаят.
5. Това е за набиране на нови рибоци, демек - вижте ние работим за вашите "мечти" и "забогатяване", идвай народе, докато има
6. Към началото на 1996 почнаха да се удължават срокове, да мислят причини що още нищо не е станало като обещаното и тем подобни, също като ИП с плановете за туристи, атракциони и т.н. Ония навремето се оправдаваха с инфлация и курс на долара, тия сега пандемията им дойде дюшеш. Направо уникално съвпадение, имам чувството, че тарторите на двете пирамиди са имали и имат запазени места за годишните срещи в Давос поне, ако не и по-нагоре
7. Накрая на Анжел му писна да лъже, или не можеше да измисли друго, щото положението беше трагично, и вече всичко беше ясно за "мечтите". Хората, дали пари, вече го търсеха за "приятелски" разговори какво става с парите. А пари за четвърт или половин жилище не се прежалват лесно.
ИП горе долу е в същото положение, има уж нещо направено по план, ама фаза 3, а не фаза 6 (примерно говоря, не се хващайте излишно, вижте си плановете и обещанията от преди 2-3-4 години), има едни пари дадени, ама толкова ли са, къде са, и подобни въпросиа дадените пари са много, казват пакета "акции" вече се е въздигнал от 36000 на 60000 лв.
8. Анжел се ската някъде като падрето и Станчо, некви адвокати негови се мотаха из съда, оказа се, че това не било така, онова не знам какво си, а каквото имаше наяве се разпредели по веригата ПРЕДИ инвеститорите "на зелено". Панимайшне съм чул някой да си е взел парите оттам, а потънаха по спомен едни 10-15 млн. долара поне, тогава жилищата масово в долари вървяха.
Сега в ИП никой дори снимка на "акции" не е видял, пазар вторичен няма никакъв, дивиденти - тоже, дружеството е с огромен отрицателен капитал, т.е. при евентуална ликвидация "акционерите" ще получат по един гол ..., облигационерите - тоже, и т.н. все отрицателни неща. А се обещаваха толкова положителни
УФффф, омръзна ми.... стига засега, че си пия кафето в момента, и почва да нагарча от прекалените прилики с печално завършила за инвеститорите схема
айде, ползотворна дискусия очаквам днес от двамата най-активни защитници на амбразурата на ИПLast edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 21:28.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Ами, темата не мърда от първите 10 места, plameniva отговаря без да обижда и се държи нормално. Да, за мен лично е добра реклама. Давам си сметка, че в твоите очи сигурно не изглежда точно така, но това също е нормално
Не мисля, че сте платени тролове на Капитал.
Инвестицията ми в Парка я отчитам като много успешна към момента. Времето ще покаже как ще се развие в бъдеще.
и двата отрицателни.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Кажете какво направихте вие, за да предпазите хората? Какво вас лично ви интересува къде са парите? Защо не се срещнахте с някои от инвеститорите или с Айвълин?
Ясно е, че сте форумни плъхове, които нямат работа, но отговорете на въпросите?
Какво точно ще направитр, за да докажете, че Исторически парк е УЖ измама? Защи лъжете хората и съчинявате неверни твърдения?
Резултатите не лъжат. А те са следните :
Исторически парк е факт, а форумни мишки продължават да живеят в безмислието си пред компютъра.
Коментар
-
В момента е безплатно, защото парка е затворен, но доколкото съм запозната допускат хора да го видят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
Чехляк, стига питаВземи да кажеш къде са парите
Ти лично колко прибра?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеАз чета, че са инвестирани 70 милиона, а не, че са влезли от външни инвеститори 70 милиона. Вие какво четете?
- 1 like
Коментар
-
Чехляк, стига питаВземи да кажеш къде са парите
Ти лично колко прибра?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеКолко време е работене по парка преди той да стане реалност?Вземи да кажеш къде са парите
Ти лично колко прибра?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Парите, които Ивелинка сам казва, че е инвестирал в Парка, пък тях ги няма там, демек липсващите или по друг начин казано - открадните. Ей тези париНомера на банкнотите не знам, ако случайно решиш да ме питаш кои пари, че то май наистина не става ясно за какви пари става въпрос
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеАз чета, че са инвестирани 70 милиона, а не, че са влезли от външни инвеститори 70 милиона. Вие какво четете?
Къде в интервюто сте казали вътрешни и къде сте казали външни инвеститори?
С любимият ви похват да отговаряте на въпрос с въпрос, туко що индиректно потвърдихте, че са инвестирани 70 милиона, а последна 1 седмица се правихте на ударен. Сега се пита къде са онези 58 милиона, след като има само 12 отчетени в ГФО-то от вас?
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнениеЩе разглеждам апартамент в гр. Варна и ме интересува да разгледаме и историческия парк. Каква е цената на посещение на парка в момента?
Коментар
Коментар