Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение.. с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време
За топлообмен при ниски температури ключа е точно площ + време контакт, защото процесите не са интензивни,за разлика от в проточния 7квт бойлер.Last edited by satz; 31.10.2019, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеобяснявам:
Дълго мислихме, преди да направим нещата именно такива. Включително, правих 3 (три!) първични прототипа. Та, изясни се от опит, че:
1.Директен проток на мръсната вода, е редно да става там, където неминуемите замърсявания,
а)поначало, трудно се задържат;
б)лесно се отстраняват, вкл.и физически, при нужда;
в)НЕ МОГАТ да предизвикат тежки запушвания,
г)не допускат образуване, струпване и задържане и на други опасни хим.субстанции като амоняк,
д)водата е разпределена в изключително тънък слой по повърхността, който слой, се движи достатъчно бързо, без да се отделя от нея
е) и т.н.и т.п.
2.Улеснява се организирането и разполагането на система за почистване без разглобяване и избягване достъпа на канализационни миризми в помещението,
3.Осигурява практически мигновено бързодействие и запас от здравина с/у налягането на водопровода и т.н.
4.Свежда мъртвите, паразитни обеми и маси на трансферната среда до физически минимум.
ВСИЧКО гореизложено, вкл след още 2(два) прототипа, използване на 3D адитивни технологии и т.н.,доведе до конкретния дизайн и изпълнение. АКО някой от всичките наши предшественици си беше дал труда и беше вложил поне НАШИТЕ усилия от хиляди страни да огледа и още толкова пъти, да опита, икономайзерите щяха да са навсякъде и щяха да се приемат за даденост, та нямаше да се занимавам с досадници като онези двамата.
АКО го беше сторил друг.
СТОРИХМЕ ГО НИЕ С ПАВЕЛ.
Затова, естествено - досадниците прекрасно разбират, че съм прав но, пуста завист и собствена неспособност, ги мотивират. И онѝ бръмчат.
Разбираш, предполагам, защо и закачката ти с ямата, е неприложима.
А не ти ли минава през акъла, че не е станало просто защото не става само по себе си?
Това май ще да е причината.
И още, тези неща не се доказват с литературни съчинения, а с математика и формули. Точно математиката и формулите показват че не става.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеOценявам аспектите, които сте взели предвид
А закачката с ямата - просто увеличен мащаб на подобна идея, с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеобяснявам:
А закачката с ямата - просто увеличен мащаб на подобна идея, с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеTрябвало е мащаба да увеличиш много пъти, за да го видиш това с мастило. Една капка студено мастило в тънка чаша топла вода - ще стигне ли до стените?
Интересно решение е да пускаш студената отвън на тръбата. Аз бих направил точно обратното, дори на прима виста се сещам за някакви неща, които ще вдигнат кпд-то от 0.1% на 0.2%
Иначе работата ми няма нищо общо с патенти, икономии и т.н. щуротии (освен че умрях от смях, когато един колега си купи кондензатор 200мкф/16в в букса за запалка за 50лв). И дори не знам какво значат тези съкращения, които си написал.
Всъщност сега ми мина една гениална идея за хората със септични ями - ако си прекарате питейната вода през серпентина с достатъчен обем в ямата, там отходните води и топлината от разлагането на човекоотходните материали, могат да топлят водата. Все за едно къпане ще стигне
Дълго мислихме, преди да направим нещата именно такива. Включително, правих 3 (три!) първични прототипа. Та, изясни се от опит, че:
1.Директен проток на мръсната вода, е редно да става там, където неминуемите замърсявания,
а)поначало, трудно се задържат;
б)лесно се отстраняват, вкл.и физически, при нужда;
в)НЕ МОГАТ да предизвикат тежки запушвания,
г)не допускат образуване, струпване и задържане и на други опасни хим.субстанции като амоняк,
д)водата е разпределена в изключително тънък слой по повърхността, който слой, се движи достатъчно бързо, без да се отделя от нея
е) и т.н.и т.п.
2.Улеснява се организирането и разполагането на система за почистване без разглобяване и избягване достъпа на канализационни миризми в помещението,
3.Осигурява практически мигновено бързодействие и запас от здравина с/у налягането на водопровода и т.н.
4.Свежда мъртвите, паразитни обеми и маси на трансферната среда до физически минимум.
ВСИЧКО гореизложено, вкл след още 2(два) прототипа, използване на 3D адитивни технологии и т.н.,доведе до конкретния дизайн и изпълнение. АКО някой от всичките наши предшественици си беше дал труда и беше вложил поне НАШИТЕ усилия от хиляди страни да огледа и още толкова пъти, да опита, икономайзерите щяха да са навсякъде и щяха да се приемат за даденост, та нямаше да се занимавам с досадници като онези двамата.
АКО го беше сторил друг.
СТОРИХМЕ ГО НИЕ С ПАВЕЛ.
Затова, естествено - досадниците прекрасно разбират, че съм прав но, пуста завист и собствена неспособност, ги мотивират. И онѝ бръмчат.
Разбираш, предполагам, защо и закачката ти с ямата, е неприложима.Last edited by Pyramid; 31.10.2019, 14:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
"фотото" ти е под ниво на детска рисунка (те обикновено са разбираеми),
докато няма темп. спад на топлия поток - за кпд само оракул може да говори.
При мегавати/сек и квадратни дециметри бих се оглеждал за грешка във формула, или за..... пожарогасител.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аз ти пускам фото от SCADA-та, ти бръмчиш. Не съм в настроение за детинщини. Гледай си работата.
докато няма темп. спад на топлия поток - за кпд само оракул може да говори.
При мегавати/сек и квадратни дециметри бих се оглеждал за грешка във формула, или за..... пожарогасител.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеTрябвало е мащаба да увеличиш много пъти, за да го видиш това с мастило. Една капка студено мастило в тънка чаша топла вода - ще стигне ли до стените?
Интересно решение е да пускаш студената отвън на тръбата. Аз бих направил точно обратното, дори на прима виста се сещам за някакви неща, които ще вдигнат кпд-то от 0.1% на 0.2%
Иначе работата ми няма нищо общо с патенти, икономии и т.н. щуротии (освен че умрях от смях, когато един колега си купи кондензатор 200мкф/16в в букса за запалка за 50лв). И дори не знам какво значат тези съкращения, които си написал.
Всъщност сега ми мина една гениална идея за хората със септични ями - ако си прекарате питейната вода през серпентина с достатъчен обем в ямата, там отходните води и топлината от разлагането на човекоотходните материали, могат да топлят водата. Все за едно къпане ще стигне
Надявам се да ти заплати за това. Но... няма. Той не е плащач, а е напълно подвластен на горнооряховските традиции на телефонните измамници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеКак стоят нещата::
1.Точно така.Чак мегават, водат не може нито да отдаде, нито да поеме.
2.Правих опити с прозрачен модел и мастило във водата. Без малко, да познаеш и.тук. Обаче,
2.а) Нито по центъра върви студена вода,
2.б) Нито, по периферията, водата е бавно движеща се. Даже напротив: Така съм я разджуркал, свят да ѝ се завие.
Т.е., близо си но, не съвсем. Нямаш пълна и цялостна информация. Дори, по естество на службата, да си разглеждал схемите, чак такива детайли, не съм споменавал. Не било редно. ЗПРПМ такъв. ОК, карайте, както знаете (в ПВ).
Коментар
-
Помощ ши мислиш, че ... Надценяваш се.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Това няма да помогне на недоделката.
Нито пък ще помогне за образованието ти
Коментар
-
Говньо, удави се, а? Направи на света тази услуга.
Нито пък ще помогне за образованието ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЯ, измамника е измил едното око и е готов да му лиснат нова кофа с кал,
Коментар
Коментар