IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Един по-голям сифон на банята и "серпентина" в него,също ще е с подобен ефект и по-високо кпд.
    За топлообмен при ниски температури ключа е точно площ/към време контакт, защото процесите не са интензивни, както е в проточния 7квт бойлер.
    Така е но къде да свиеш 4 кв/м под мивката?
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
      .. с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време
      Един по-голям сифон на банята и "серпентина" в него,също ще е с подобен ефект и по-високо кпд.
      За топлообмен при ниски температури ключа е точно площ + време контакт, защото процесите не са интензивни,за разлика от в проточния 7квт бойлер.
      Last edited by satz; 31.10.2019, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        обяснявам:
        Дълго мислихме, преди да направим нещата именно такива. Включително, правих 3 (три!) първични прототипа. Та, изясни се от опит, че:
        1.Директен проток на мръсната вода, е редно да става там, където неминуемите замърсявания,
        а)поначало, трудно се задържат;
        б)лесно се отстраняват, вкл.и физически, при нужда;
        в)НЕ МОГАТ да предизвикат тежки запушвания,
        г)не допускат образуване, струпване и задържане и на други опасни хим.субстанции като амоняк,
        д)водата е разпределена в изключително тънък слой по повърхността, който слой, се движи достатъчно бързо, без да се отделя от нея
        е) и т.н.и т.п.
        2.Улеснява се организирането и разполагането на система за почистване без разглобяване и избягване достъпа на канализационни миризми в помещението,
        3.Осигурява практически мигновено бързодействие и запас от здравина с/у налягането на водопровода и т.н.
        4.Свежда мъртвите, паразитни обеми и маси на трансферната среда до физически минимум.

ВСИЧКО гореизложено, вкл след още 2(два) прототипа, използване на 3D адитивни технологии и т.н.,доведе до конкретния дизайн и изпълнение. АКО някой от всичките наши предшественици си беше дал труда и беше вложил поне НАШИТЕ усилия от хиляди страни да огледа и още толкова пъти, да опита, икономайзерите щяха да са навсякъде и щяха да се приемат за даденост, та нямаше да се занимавам с досадници като онези двамата.
        АКО го беше сторил друг.
        СТОРИХМЕ ГО НИЕ С ПАВЕЛ.
        Затова, естествено - досадниците прекрасно разбират, че съм прав но, пуста завист и собствена неспособност, ги мотивират. И онѝ бръмчат.
        Разбираш, предполагам, защо и закачката ти с ямата, е неприложима.
        Интересно мислене. Понеже си ти и този другият, затова не е станало.
        А не ти ли минава през акъла, че не е станало просто защото не става само по себе си?
        Това май ще да е причината.

И още, тези неща не се доказват с литературни съчинения, а с математика и формули. Точно математиката и формулите показват че не става.

Коментар

Oценявам аспектите, които сте взели предвид
          А закачката с ямата - просто увеличен мащаб на подобна идея, с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време
          Контактът е лош. Иначе, и аз оценявам закачката.

Коментар

обяснявам:
            Oценявам аспектите, които сте взели предвид
            А закачката с ямата - просто увеличен мащаб на подобна идея, с едно предимство - топлообмена продължава по-дълго време

Коментар

Tрябвало е мащаба да увеличиш много пъти, за да го видиш това с мастило. Една капка студено мастило в тънка чаша топла вода - ще стигне ли до стените?
              Интересно решение е да пускаш студената отвън на тръбата. Аз бих направил точно обратното, дори на прима виста се сещам за някакви неща, които ще вдигнат кпд-то от 0.1% на 0.2%
              Иначе работата ми няма нищо общо с патенти, икономии и т.н. щуротии (освен че умрях от смях, когато един колега си купи кондензатор 200мкф/16в в букса за запалка за 50лв). И дори не знам какво значат тези съкращения, които си написал.

Всъщност сега ми мина една гениална идея за хората със септични ями - ако си прекарате питейната вода през серпентина с достатъчен обем в ямата, там отходните води и топлината от разлагането на човекоотходните материали, могат да топлят водата. Все за едно къпане ще стигне
              обяснявам:
              Дълго мислихме, преди да направим нещата именно такива. Включително, правих 3 (три!) първични прототипа. Та, изясни се от опит, че:
              1.Директен проток на мръсната вода, е редно да става там, където неминуемите замърсявания,
              а)поначало, трудно се задържат;
              б)лесно се отстраняват, вкл.и физически, при нужда;
              в)НЕ МОГАТ да предизвикат тежки запушвания,
              г)не допускат образуване, струпване и задържане и на други опасни хим.субстанции като амоняк,
              д)водата е разпределена в изключително тънък слой по повърхността, който слой, се движи достатъчно бързо, без да се отделя от нея
              е) и т.н.и т.п.
              2.Улеснява се организирането и разполагането на система за почистване без разглобяване и избягване достъпа на канализационни миризми в помещението,
              3.Осигурява практически мигновено бързодействие и запас от здравина с/у налягането на водопровода и т.н.
              4.Свежда мъртвите, паразитни обеми и маси на трансферната среда до физически минимум.

ВСИЧКО гореизложено, вкл след още 2(два) прототипа, използване на 3D адитивни технологии и т.н.,доведе до конкретния дизайн и изпълнение. АКО някой от всичките наши предшественици си беше дал труда и беше вложил поне НАШИТЕ усилия от хиляди страни да огледа и още толкова пъти, да опита, икономайзерите щяха да са навсякъде и щяха да се приемат за даденост, та нямаше да се занимавам с досадници като онези двамата.
              АКО го беше сторил друг.
              СТОРИХМЕ ГО НИЕ С ПАВЕЛ.
              Затова, естествено - досадниците прекрасно разбират, че съм прав но, пуста завист и собствена неспособност, ги мотивират. И онѝ бръмчат.
              Разбираш, предполагам, защо и закачката ти с ямата, е неприложима.
              Last edited by Pyramid; 31.10.2019, 14:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

"фотото" ти е под ниво на детска рисунка (те обикновено са разбираеми),
                докато няма темп. спад на топлия поток - за кпд само оракул може да говори.

При мегавати/сек и квадратни дециметри бих се оглеждал за грешка във формула, или за..... пожарогасител.
                Гръмни се и ти.

Коментар

Аз ти пускам фото от SCADA-та, ти бръмчиш. Не съм в настроение за детинщини. Гледай си работата.
                  "фотото" ти е под ниво на детска рисунка (те обикновено са разбираеми),
                  докато няма темп. спад на топлия поток - за кпд само оракул може да говори.

При мегавати/сек и квадратни дециметри бих се оглеждал за грешка във формула, или за..... пожарогасител.

Коментар

Tрябвало е мащаба да увеличиш много пъти, за да го видиш това с мастило. Една капка студено мастило в тънка чаша топла вода - ще стигне ли до стените?
                    Интересно решение е да пускаш студената отвън на тръбата. Аз бих направил точно обратното, дори на прима виста се сещам за някакви неща, които ще вдигнат кпд-то от 0.1% на 0.2%
                    Иначе работата ми няма нищо общо с патенти, икономии и т.н. щуротии (освен че умрях от смях, когато един колега си купи кондензатор 200мкф/16в в букса за запалка за 50лв). И дори не знам какво значат тези съкращения, които си написал.

Всъщност сега ми мина една гениална идея за хората със септични ями - ако си прекарате питейната вода през серпентина с достатъчен обем в ямата, там отходните води и топлината от разлагането на човекоотходните материали, могат да топлят водата. Все за едно къпане ще стигне
                    Даваш му страхотна идея.
                    Надявам се да ти заплати за това. Но... няма. Той не е плащач, а е напълно подвластен на горнооряховските традиции на телефонните измамници.

Коментар

Как стоят нещата::
                      1.Точно така.Чак мегават, водат не може нито да отдаде, нито да поеме.
                      2.Правих опити с прозрачен модел и мастило във водата. Без малко, да познаеш и.тук. Обаче,
                      2.а) Нито по центъра върви студена вода,
                      2.б) Нито, по периферията, водата е бавно движеща се. Даже напротив: Така съм я разджуркал, свят да ѝ се завие.
                      Т.е., близо си но, не съвсем. Нямаш пълна и цялостна информация. Дори, по естество на службата, да си разглеждал схемите, чак такива детайли, не съм споменавал. Не било редно. ЗПРПМ такъв. ОК, карайте, както знаете (в ПВ).

Коментар

Помощ ши мислиш, че ... Надценяваш се.
                        Нищо не ти се разбира. За какво пелтечиш сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Това няма да помогне на недоделката.
                          Нито пък ще помогне за образованието ти

​​​​​​
                          Помощ ши мислиш, че ... Надценяваш се.

Коментар

Говньо, удави се, а? Направи на света тази услуга.
                            Това няма да помогне на недоделката.
                            Нито пък ще помогне за образованието ти

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              Я, измамника е измил едното око и е готов да му лиснат нова кофа с кал,

Говньо, удави се, а? Направи на света тази услуга.

Коментар

• Я, измамника е измил едното око и е готов да му лиснат нова кофа с кал,

Коментар

Working...
                                X