IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Вероятно, отклонения има и в двете посоки но, в моето домакинство, преди 6 години, през мивкитежтечеше 1/3 от топлата вода. „Играчката ” е значително ПОД 200 лв (сДДС) и, ориентировъчно, „скатаваше” м ер жду 25и 35 kWh /месечно. СТАРИЯТ прототип, с 21 тръби. И с много по-ниското бързодействие. Пък и, за да е икономически изгодно и пвчеливше, достатъчно е да се продадат някакви си 10 К бройки. Някой да смята, какъв процент е от пазара.
    ​​​​​​
    Ами продайте бе, кой ви пречи? А като ги продадете, елате да се обадите.

ПП
    Ако вие не можете да сметнете какъв процент е от пазара, то тогава не виждам и как ще продадете не десет хиляди, ами дори и една бройка.
    Е - на другия инжинер може.

Last edited by X_Y; 01.11.2019, 21:12.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
      Пичове, щото сме в икономически форум, си мисля, че не оценяваме този аспект на нещата:
      Сатс ли беше казал, че основно в банята се харчи топла вода - по мои груби сметки, 20:1 (чиниите ги мие миялната, и то пак със сравнително малко вода), ама айде да е 10:1. Еми от 20лв месечно за топлене на водата, 2лв ще спестя при "100% кпд". Или 10год ще избивам инвестиция от 200лв (нямам идея за цената, но повече от 200лв при това положение не бих дал, и доказано 100% кпд). За 200лв, човек може да викне фирма, да му понатегне дограмата, да смени уплътнения тук-таме, и пак ще спести през отоплителния сезон повече (за справка, загубите от прозорците са в порядък повече от "тухлата"). Вие какво мислите?
      Вероятно, отклонения има и в двете посоки но, в моето домакинство, преди 6 години, през мивкитежтечеше 1/3 от топлата вода. „Играчката ” е значително ПОД 200 лв (сДДС) и, ориентировъчно, „скатаваше” м ер жду 25и 35 kWh /месечно. СТАРИЯТ прототип, с 21 тръби. И с много по-ниското бързодействие. Пък и, за да е икономически изгодно и пвчеливше, достатъчно е да се продадат някакви си 10 К бройки. Някой да смята, какъв процент е от пазара.
      ​​​​​​

Коментар

• Пичове, щото сме в икономически форум, си мисля, че не оценяваме този аспект на нещата:
        Сатс ли беше казал, че основно в банята се харчи топла вода - по мои груби сметки, 20:1 (чиниите ги мие миялната, и то пак със сравнително малко вода), ама айде да е 10:1. Еми от 20лв месечно за топлене на водата, 2лв ще спестя при "100% кпд". Или 10год ще избивам инвестиция от 200лв (нямам идея за цената, но повече от 200лв при това положение не бих дал, и доказано 100% кпд). За 200лв, човек може да викне фирма, да му понатегне дограмата, да смени уплътнения тук-таме, и пак ще спести през отоплителния сезон повече (за справка, загубите от прозорците са в порядък повече от "тухлата"). Вие какво мислите?

Коментар

Не съм толкива наивен, да ти се вържа. Който иска да види нещо, ходи и гледа.
          Спокойно. Никой не иска да си губи времето с недоделки.
          А ако не бяхте наивен, то щяхте да го зарежете още в началото.

Но предлагам друго: зарежете го вече това нещо, десет години неуспех са достатъчни.
          Заемете се, а и разрекламирайте другият си гениален проект, а именно:
          Докарването на топла вода от Козлодуй до София за отоплителния сезон... Икономията може да се окаже мащабна...

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Обратното,
            веднъж не си дал данни за проверка на целия енергиен поток. Ако има дебит, ще няма темп.разликата Ако има разликата, ще липсва дебита....

Но мисли мащабно,
            аз бих зарязал мивките и баните,в Търновско съм виждал поне две мегаватови водоохладителни кули, (странно не са в дециметри квадратни)
            обясни им КПД-та дето ще им спретнеш и само от спестения ток за помпите- за година ще си милионер!
            Не съм толкива наивен, да ти се вържа. Който иска да види нещо, ходи и гледа.

Коментар

Достатъчно казах. ..
              Обратното,
              веднъж не си дал данни за проверка на целия енергиен поток. Ако има дебит, ще няма темп.разликата Ако има разликата, ще липсва дебита....

Но мисли мащабно,
              аз бих зарязал мивките и баните,в Търновско съм виждал поне две мегаватови водоохладителни кули, (странно не са в дециметри квадратни)
              обясни им КПД-та дето ще им спретнеш и само от спестения ток за помпите- за година ще си милионер!

Коментар

Само за справка, + няколко дребни детайли:
                5 метра тръба. Мед, 1 мм.12,5кв.дм площ, директно обливана, 50 С. Студена 15 С. Подгрята - 22 С.
                Тъййй. Това -при абс.чиста вода. Никой не знае, кога ще направи коричка от мизерии, нито как да почисти, нито как да угоди на милион различни вкусове за дизайн. Супер беше въпросът с къртенето и т.н., много ми хареса. Ние решихме комплексно въпросите и сега вас тука, присмехулниците, да ви видим. Имаме преднина от мин.4,5 години. Иииииии...
                - ЕКШЪН ! ! !
                Eми очевидно никой не се интересува от лъжите ви, така че сте десетина години назад, а там си и стоите

Коментар

• Г-н Фуриеистът, сигур' де ги „знае” тия работи, и даже, ги „изчислява” по модела на,своята секта, НЕГО питай !

Коментар

• Само за справка, + няколко дребни детайли:
                    5 метра тръба. Мед, 1 мм.12,5кв.дм площ, директно обливана, 50 С. Студена 15 С. Подгрята - 22 С.
                    Тъййй. Това -при абс.чиста вода. Никой не знае, кога ще направи коричка от мизерии, нито как да почисти, нито как да угоди на милион различни вкусове за дизайн. Супер беше въпросът с къртенето и т.н., много ми хареса. Ние решихме комплексно въпросите и сега вас тука, присмехулниците, да ви видим. Имаме преднина от мин.4,5 години. Иииииии...
                    - ЕКШЪН ! ! !
                    Last edited by Pyramid; 31.10.2019, 18:33.

Коментар

Странно, че "виделия не ще една температура да каже, дето е ключова и все някси не си я видял....

почвам да се съгласявам с Имхотепа
                      Достатъчно казах. Който вижда, ще види. Който не ще / или не може , няма.
                      Прочее, да си чувал, че виждането е свойство на ума, а не на очите? Очите са някакви сензори. Ако знаеш какво и как да търсиш, ще го намериш и дори, ще можеш до го опишеш, дори без да го виждаш непосредствено. Ако ли не...върни се в началото на ТОЗИ пост.

Коментар

.. Аз опитах, видях. ..!
                        Странно, че "виделия не ще една температура да каже, дето е ключова и все някси не си я видял....

почвам да се съгласявам с Имхотепа

Коментар

"Списобен”. Да, бе. Аз опитах, видях. А ти? Дръънчиш, ама да те оставя, сам да се опариш. Действай, хайде. Тъдъф-тъдъф !
                          Е, ако беше учил повече, нямаше да опитваш подобна глупост.

Коментар

Един по-голям сифон на банята и "серпентина" в него,също ще е с подобен ефект и по-високо кпд.
                            За топлообмен при ниски температури ключа е точно площ + време контакт, защото процесите не са интензивни,за разлика от в проточния 7квт бойлер.
                            "Способен”. Да, бе. Аз опитах, видях. А ти? Дръънчиш, ама да те оставя, сам да се опариш. Действай, хайде. Тъдъф-тъдъф !
                            Last edited by Pyramid; 31.10.2019, 19:55.

Коментар

Там е и безсмислено, защото преминаващата бруто енергия е малко, в банята е на порядък повече,
                              пък ко толко иска някой да лови изхода от мивката, да го ръчне през банята.

Или стигаме до септичната яма , която па може и метан да дава, ама два антибактериални сапуна ше и занулят сметката метанова
                              Ма в банята може само за душ, а и къде ще сложиш топлообменника?
                              Ми колко ще ти струва да разкъртиш банята и сложиш това нещо, само и само да спестиш две-три стинки на къпане...

Септичната яма изглежда все по-привлекателна идея...

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Така е но къде да свиеш 4 кв/м под мивката?
                                Там е и безсмислено, защото преминаващата бруто енергия е малко, в банята е на порядък повече,
                                пък ко толко иска някой да лови изхода от мивката, да го ръчне през банята.

Или стигаме до септичната яма , която па може и метан да дава, ама два антибактериални сапуна ше и занулят сметката метанова
                                Last edited by satz; 31.10.2019, 16:51.

Коментар

Working...
                                X