IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А, ако говорим сериозно, твърде сложно ми се видя пресмятането. Тъй де, важно е колко вкарваш, колко изкарвал, кпд... А моята задача беше, да направя нещо, което, ИЗОБЩО работи, при това, давайки забележим ефект. Това, е най-доброто от близо 50 разгледани варианти, пуснати през самоделен стенд и т.н. Който направи по-добро, само ше му се радвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Интересно - 1 конска сила е само 735W ....
      Тихо бе, той ПИТА!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Що, ще купиш ли? 1000 вата
        Интересно - 1 конска сила е само 735W ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Кажи за мощността?

Що, ще купиш ли? 1000 вата

Коментар

• Имхотеп, въпрос на реклама и бранда е този който продава. Виж той казва че може да го подобри да стопля с 8-10 гарадуса, не са малко а хората търсят топли обувки зимата. Обаче въпроса е да се чуе че има такова изобретение, за да се чуе според мен трябва да се продава например за ентусиасти да го изпробват като генераторче което просто се стопля на този принцип, трябва подходящи брандове производители на обувки да бъдат информирани и т.н.т. процедури които ще направят подходящата компания наясно че такова нещо съществува. Мислех си едно време, че да се продават онлайн неодимови магнитчета и ако продавача се е концетрирал да продава само това е загубена клауза. Не е търговия от която ще се спечели, обаче един продаваше..се беше хванал защото заблуден и чак ми беше смешно. Той ми разправя - ще видиш голям пазар се очаква за неодимови магнитчета, защото с тях правят фрии енерджи генератори за ток. Казвам му ами дай ми един чертеж, схема и аз да си направя. Ами нямал защото всеки откривател си ги пазел за себе си, но в ю туб има..Без значение, човека му вървя бизнеса с години и се разрастна..изкара доста пари от нещо което всеки би могъл да прави, да продава магнитчета. Ами може да се намери някой заблуден за тези генераторчета за топлина за обувки и да стане 5 -10 пъти милионер, ако знаех щях да се хвана да продавам магнитчета като онзи дето му се смеех. Ама там е въпроса,че той пък не ги продаваше защото е много умен ами просто голям наивник и заблуден отвсякъде.
            D.Y.F-091066

Коментар

И? 32*32*7 мм, 26 грама. Това са прототипи.
              Кажи за мощността?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

За какво ми е? Изпрати го на разни обувни заводи.
                Те обаче няма да "го" питат, ами ще питат теб, от теб ще искат технически параметри.
                Ти обаче не можеш да дадеш.

И? 32*32*7 мм, 26 грама. Това са прототипи.

Коментар

Искаш ли да ти изпратя едно? Пък ти го питай там, колко е вата, колко влиза, колко остава и т.н. Да не препредаваме че, аман от разни счупени телефони и т.н.?
                  За какво ми е? Изпрати го на разни обувни заводи.
                  Те обаче няма да "го" питат, ами ще питат теб, от теб ще искат технически параметри.
                  Ти обаче не можеш да дадеш.

Коментар

Ако ставаше нещо от такива неща, отдавна да са в производство.
                    Не съм чел файла, от всичко "изобретено" досега се убедих че няма смисъл.
                    Но да се върнем на генераторчето. Има неясни неща, например
                    колко вата е?
                    Каква част от мощността отива навътре,
                    съответно навън при различни температури?

Бас държа че на нито един от тези въпроси няма отговор.

Искаш ли да ти изпратя едно? Пък ти го питай там, колко е вата, колко влиза, колко остава и т.н. Да не препредаваме че, аман от разни счупени телефони и т.н.?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      mikomikov, това нещо, генераторчета на топлина за зимни обувки би било интересно за някой производител на обувки и той би спечелил от него. Никакъв проблем не са за някой сериозен, популярен бранд да ги произвежда и вгражда в подметки на свои обувки, разходите за това за този производител ще са пренебрежимо ниски, дори да не ги отрази в цената на продукцията си..може да пренебрегне тези разходи и да използва това нововъведение и екстра която е добавил в рекламната си кампания за привличане на клиенти. Като рекламират ще имат какво да споменат като факт което са направили в повече от другите брандове свои конкуренти. Затова са привлекателни изобретенията и нововъведенията, дават конкурентно предимство. А твоите кахъри са едни бели кахъри, ами ще си от прецаканите които няма да спечелят от това нещо. Обаче представи си понеже сме приятели все пак, вземе да стане работата и от някой бранд контактуват с Тодор все пак примерно да помогне ако може генераторчетата да са по сполучливи. И той пък се сети че тука има едни хора които много са спорили с него, пък вземе да каже че така и така се очертава бранда - хикс за сега, да ти вгражда в свои обувки. Може ако имаш възможност да купиш малко акцийки от този бранд и да спечелиш някой лев. А иначе може да си инвестираш в бръмкойни и да чакаш да се покачат. Лично на мен по би ми било приятно да се похвалиш че си изкарал някой лев, въпреки че се хвърляш като Лъв да браниш вероятни инвеститори, да не вземат да се набутат в това нещо.
                      Ако ставаше нещо от такива неща, отдавна да са в производство.
                      Не съм чел файла, от всичко "изобретено" досега се убедих че няма смисъл.
                      Но да се върнем на генераторчето. Има неясни неща, например
                      колко вата е?
                      Каква част от мощността отива навътре,
                      съответно навън при различни температури?

Бас държа че на нито един от тези въпроси няма отговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        mikomikov, това нещо, генераторчета на топлина за зимни обувки би било интересно за някой производител на обувки и той би спечелил от него. Никакъв проблем не са за някой сериозен, популярен бранд да ги произвежда и вгражда в подметки на свои обувки, разходите за това за този производител ще са пренебрежимо ниски, дори да не ги отрази в цената на продукцията си..може да пренебрегне тези разходи и да използва това нововъведение и екстра която е добавил в рекламната си кампания за привличане на клиенти. Като рекламират ще имат какво да споменат като факт което са направили в повече от другите брандове свои конкуренти. Затова са привлекателни изобретенията и нововъведенията, дават конкурентно предимство. А твоите кахъри са едни бели кахъри, ами ще си от прецаканите които няма да спечелят от това нещо. Обаче представи си понеже сме приятели все пак, вземе да стане работата и от някой бранд контактуват с Тодор все пак примерно да помогне ако може генераторчетата да са по сполучливи. И той пък се сети че тука има едни хора които много са спорили с него, пък вземе да каже че така и така се очертава бранда - хикс за сега, да ти вгражда в свои обувки. Може ако имаш възможност да купиш малко акцийки от този бранд и да спечелиш някой лев. А иначе може да си инвестираш в бръмкойни и да чакаш да се покачат. Лично на мен по би ми било приятно да се похвалиш че си изкарал някой лев, въпреки че се хвърляш като Лъв да браниш вероятни инвеститори, да не вземат да се набутат в това нещо.
                        От Бръмкоините, за него, по-добро няма. Все пак, е безименен. И не го навивай, че може да скъса някое бръмчило. Хич не си заслужава да му обясняваш каквото и да е. Ще ти обясни, че твоите идеи не са твои, че си ги (най-малкото!) "взаимствал" и, че и ти, "искаш да прецакаш някой икономически субект, дето го няма(ло)". И все друг ще му е виновен, че е станал с гъза нагоре. Само гледай.

Коментар

• За да обобщя, Данче, финансирай всички интересни неща, които предлага пирамид. Вашата пазарна логика е различна от познатата.
                          Когато почнете да печелите, обади се тук.
                          Ще ви чакаме (с пуканките).

Коментар

• mikomikov, това нещо, генераторчета на топлина за зимни обувки би било интересно за някой производител на обувки и той би спечелил от него. Никакъв проблем не са за някой сериозен, популярен бранд да ги произвежда и вгражда в подметки на свои обувки, разходите за това за този производител ще са пренебрежимо ниски, дори да не ги отрази в цената на продукцията си..може да пренебрегне тези разходи и да използва това нововъведение и екстра която е добавил в рекламната си кампания за привличане на клиенти. Като рекламират ще имат какво да споменат като факт което са направили в повече от другите брандове свои конкуренти. Затова са привлекателни изобретенията и нововъведенията, дават конкурентно предимство. А твоите кахъри са едни бели кахъри, ами ще си от прецаканите които няма да спечелят от това нещо. Обаче представи си понеже сме приятели все пак, вземе да стане работата и от някой бранд контактуват с Тодор все пак примерно да помогне ако може генераторчетата да са по сполучливи. И той пък се сети че тука има едни хора които много са спорили с него, пък вземе да каже че така и така се очертава бранда - хикс за сега, да ти вгражда в свои обувки. Може ако имаш възможност да купиш малко акцийки от този бранд и да спечелиш някой лев. А иначе може да си инвестираш в бръмкойни и да чакаш да се покачат. Лично на мен по би ми било приятно да се похвалиш че си изкарал някой лев, въпреки че се хвърляш като Лъв да браниш вероятни инвеститори, да не вземат да се набутат в това нещо.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                              Очевидно не ми четеш постовете.

1. Имаш ли приходи от "нещото", което "подаряваш" (срещу някаква сума)? - Нямаш!
                              2. "Подаряваш", защото НЯМА продажби. Надяваш се да се закачиш към някого, който ламти за бързи пари, БЕЗ да е отчел пазарната ситуация и ЛИПСАТА на търсене.
                              3. "Подаряваш", без самият ти да знаеш какви са (ОГРОМНИ!) първоначалните разходи за организиране на това производство (за което НЯМА пазар и НЯМА търсене!) - да не се повтарям - надолу ще видиш разходите за: наеми (работни помещения, складове, магазини), разходи за производството (нали знаеш кои са преките и кои косвените - да не ги изброявам?...), работни заплати и осигуровки на персонала, доставчиците, дистрибуторите.

ТИ, ПРЕКРАСНО ЗНАЕШ, че не можеш да опровергаеш написаното от мен - и точно ти ме клеветиш!

4. Можеш да се концентрираш върху ПРИХОДИТЕ от продажбите за един продукт, който няма продажби.
                              5. КОГА приходите (ТИ) биха надвишили разходите, за да реализираш печалба?

Нямаш отговор на въпросите, нали?

Особено на последния въпрос нямаш отговор, защото (да не забравим!) - ти вече си се освободил от "нещото" и друг някой трябва да му мисли - дали и кога изобщо ще реализира печалбата...

Предполагам, добре си съставил договора за "подаряването", така че твоето да капе, а онзи - да въздиша и гледа в неясното бъдеще...

Да де, ама за сега шаран няма и в бъдещето гледаш ти.

.................................................. ....................

С кое от написаното горе не си съгласен? Кое е клевета? Майтапчия! Учи се, бе човек, учи, защото с тия твои разсъждения изглеждаш смешен!
                              Нали знаеш ония стихчета за Пенчо? "Пенчо, бре, учи!..."
                              Отговор имам но, явно, не си този, който, ще го разбере.
                              1.Приходи нямам, и? Какво от това?
                              2.Глупости. Ако аз не го ползвам КАТО ПРОДУКТ, ТОВА не значи, че друг не би могъл. Аз го направих но, още, придобих безценни активи, докато го правих. Т.е., определено, не съм валат. И, т.к.никога не съм възнамерявал да го произвеждам сам то, не е редно да се стискам. Информирам всички тук, КАКВО съм направил а също, и че няма пречка - КОЙТО ИСКА, ВКЛ.И ТИ, ДАЖЕ - да ползва натрупванията ми. Патриотично е.
                              3.Знам колко са големи разходите и, ПОВТАРЯМ, понеже никога не съм възнамерявал да произвеждам лично точно отоплител за обувки, нищо не ми пречи просто да го подаря.
                              4.Относно пазар и търсене, може, в момента, и така да е. И? Спомняш ли си случая, в който, правят предпазарно проучване в Китай, дали ще се пие студен чай? Отговор - напълно отчайващ, "НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПИЕ СТУДЕН ЧАЙ!" И фирмата се отказва. Идва друга фирма, пуска чая - ще се избият за него. Е, правили са проучването посред зима, на улицата. Хората мръзнат, ти студено ще им даваш, разбира се, отказ. Другата фирма отишла посред лято, на площада... Останалото, е история.
                              5.Не се концентрирам върху приходите. Не съм счетоводител. Представих нещо, за да видя отзив за мненията тук техническата му осъществимост и малко да се похваля, че ми умря циганката. Оценката от съответните доктори на науката я имам. Исках да предизвикам емоцията ТУК.
                              И УСПЯХ. Например, един или двама, много ги гложди нещо...
                              6.Приходите, при положение, че се заема и се сбъднат предвижданията ми -моите и на.изготвилите маркетинга и бизнесплана върху него, се очакваше да избият разходите за няколко месеца, ако паметта не ле лъже, до 6 м.(половин година). Да, обаче, някои неща оттогава се промениха и, в момента, съм на друга вълна. Не мога всичко и навсякъде да огрея, не съм слънце. Т.нар. "освобождаване от нещото", е следствие както на мой пропуск, така и на факта, че, имам по-добре от въпросното решение а, в някои отношения, съм максималист: Ако може да вдигнеш 8 или 10 градуса, РАЗБИРА СЕ, е за предпочитане. ПМ е демонстратор на верен подход и, като такъв, е добър.

Ето, отговорих ти. А клеветникът си ти, т.к.ме обвиняваш съвършено без доказателства, В СВОИ СИ заблуди, като това, какво съм уж бил "възнамееявал" и т.н.

Съжалявам но, за теб и това, какво теб те хапе, аз не отговарям.
                              Last edited by Pyramid; 28.07.2021, 17:10.

Коментар

КЛЕВЕТА. И ТИ, ПРЕКРАСНО, ЗНАЕШ ТОВА.

Очевидно не ми четеш постовете.

1. Имаш ли приходи от "нещото", което "подаряваш" (срещу някаква сума)? - Нямаш!
                                2. "Подаряваш", защото НЯМА продажби. Надяваш се да се закачиш към някого, който ламти за бързи пари, БЕЗ да е отчел пазарната ситуация и ЛИПСАТА на търсене.
                                3. "Подаряваш", без самият ти да знаеш какви са (ОГРОМНИ!) първоначалните разходи за организиране на това производство (за което НЯМА пазар и НЯМА търсене!) - да не се повтарям - надолу ще видиш разходите за: наеми (работни помещения, складове, магазини), разходи за производството (нали знаеш кои са преките и кои косвените - да не ги изброявам?...), работни заплати и осигуровки на персонала, доставчиците, дистрибуторите.

ТИ, ПРЕКРАСНО ЗНАЕШ, че не можеш да опровергаеш написаното от мен - и точно ти ме клеветиш!

4. Можеш да се концентрираш върху ПРИХОДИТЕ от продажбите за един продукт, който няма продажби.
                                5. КОГА приходите (ТИ) биха надвишили разходите, за да реализираш печалба?

Нямаш отговор на въпросите, нали?

Особено на последния въпрос нямаш отговор, защото (да не забравим!) - ти вече си се освободил от "нещото" и друг някой трябва да му мисли - дали и кога изобщо ще реализира печалбата...

Предполагам, добре си съставил договора за "подаряването", така че твоето да капе, а онзи - да въздиша и гледа в неясното бъдеще...

Да де, ама за сега шаран няма и в бъдещето гледаш ти.

.................................................. ....................

С кое от написаното горе не си съгласен? Кое е клевета? Майтапчия! Учи се, бе човек, учи, защото с тия твои разсъждения изглеждаш смешен!
                                Нали знаеш ония стихчета за Пенчо? "Пенчо, бре, учи!..."

Коментар

Working...
                                X