IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Между другото да се изпраща по разни обувни заводи не е добра идея. Добрата идея е обувните заводи да дойдат при теб да ти го искат, тогава работата става съвсем друга. Като им предлагаш нещо, първото което си мислят е - абе що никой друг не го произвежда, този ходи го предлага сигурно и никой не го иска, тогава ние защо да се прекараме да се занимаваме.
    Така е супертрейдър.
    Добрата идея е обувните заводи да дойдат. Обаче не идват. То и за търбичката никой не дойде, за тръбите от Козлодуй до София никой не дойде, за мултиплексорното сондиране също.
    Не се ли сещаш защо?

Last edited by X_Y; 29.07.2021, 09:52.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Матеев, не е чак толкова маловажно това за топлите обувки. Познавах човек който така се лекуваше, като се почуства че е настинал - намръзнал с една тухла единичка на печката и после се завива в една кърпа и си стопляш краката като легнеш, факт но никога не боледуваше и казваше като усетиш веднага трябва да вземеш мерки. И другото - от краката се настива. Примитивна работа, но може би е вярно. Има хора които работят навън при по ниски температури и едни топли обувки сигурно ще са им голямо удобство. Между другото може подметките да се направят от такава гума, която като се огъва се затопля също. За тези чорапи с камъчета съм скептичен, това нещо ще убива на повечето хора.
      Аз се чудя, дали да не го рекламирам като магнитен масаж. Нека Матеев ти каже: Полето прониква.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Отговор имам но, явно, не си този, който, ще го разбере.
        1.Приходи нямам, и? Какво от това?
        2.Глупости. Ако аз не го ползвам КАТО ПРОДУКТ, ТОВА не значи, че друг не би могъл... няма пречка - КОЙТО ИСКА, ВКЛ.И ТИ, ДАЖЕ - да ползва натрупванията ми. "Патриотично" е.

.....
        Ако (независимо в коя твоя "идея") - ти смяташ, че имаш "натрупвания", няма нищо, което е свързано с патриотизма (?!?) в това, друг да намалява своите натрупвания (в пари), само, за да му кажеш, че, превръщайки се в патриот - той бил длъжен и да те издържа, за да бълваш "идеи", които не генерират доход на пазара (търсене нямаааа)?!?
        Ега ти тъпото тълкуване на понятието "патриотизъм"....
        Не мисля, че губенето пари на пазара от хората, които ги имат - е вариант на патриотизъм.

Разбирам каква е основната ти идея: тия, които разполагат с ресурс трябва да ТЕ подкрЕпят. Все пак, те са, които преценяват смисъла, а това се прави по толкова много показатели..., вкл. и чисто субективни (но не на последно място).

А не е ли вярна другата теза: именно, защото не те подкрепят - затова те имат парите си?

..................................................

В тоя смисъл: да подкрепиш дружество с активи на борсата и прозрачен статут е несъпоставимо с финансиране на "производството" на пирамид от нулата, за което няма търсене.
        (това е в отговор на мнението на Данчето, който се изказва иронично за инвестирането на БФБ)

Ако свържем двата казуса, патриотично е именно да подкрепяме БФБ.

Коментар

Имхотеп, не знаеш точно каква е идеята за тръбичката. Например с тръбички може да се изтреля бръмкойна до небесата и на Матеев това би му харесало знам.
          Дани, признателен съм за подкрепата но, от адвокат нямам нужда. Виж, бръмкойнът...

Коментар

• Между другото да се изпраща по разни обувни заводи не е добра идея. Добрата идея е обувните заводи да дойдат при теб да ти го искат, тогава работата става съвсем друга. Като им предлагаш нещо, първото което си мислят е - абе що никой друг не го произвежда, този ходи го предлага сигурно и никой не го иска, тогава ние защо да се прекараме да се занимаваме.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп, не знаеш точно каква е идеята за тръбичката. Например с тръбички може да се изтреля бръмкойна до небесата и на Матеев това би му харесало знам.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Матеев, не е чак толкова маловажно това за топлите обувки. Познавах човек който така се лекуваше, като се почуства че е настинал - намръзнал с една тухла единичка на печката и после се завива в една кърпа и си стопляш краката като легнеш, факт но никога не боледуваше и казваше като усетиш веднага трябва да вземеш мерки. И другото - от краката се настива. Примитивна работа, но може би е вярно. Има хора които работят навън при по ниски температури и едни топли обувки сигурно ще са им голямо удобство. Между другото може подметките да се направят от такава гума, която като се огъва се затопля също. За тези чорапи с камъчета съм скептичен, това нещо ще убива на повечето хора.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Още преди много години четох за електрически стъпала, които се слагат по стълбища. Когато човек се изкачва или слиза по тях, те потъват с няколко милиметра, и под тях има някаква система, подобна на тази в твоите обувки. Та така се генерира електричество, което е достатъчно за осветлението на тези стълбища.

Идеята е добра, но за съжаление явно не се е разпространила масово. Търсих в Гугъл и не можах да открия дори и един линк, за да го приложа към този постинг.
                  Тя и идеята за търбичката е добра, но реално за нищо не става.

Коментар

Докато, моето отоплителче, създава локален магнитен масаж, който, не е деклариран като основна характеристика но, е факт. Все пак, неодимовите магнити, са с индукция около 1,28-1,35 Тесла...
                    Още преди много години четох за електрически стъпала, които се слагат по стълбища. Когато човек се изкачва или слиза по тях, те потъват с няколко милиметра, и под тях има някаква система, подобна на тази в твоите обувки. Та така се генерира електричество, което е достатъчно за осветлението на тези стълбища.

Идеята е добра, но за съжаление явно не се е разпространила масово. Търсих в Гугъл и не можах да открия дори и един линк, за да го приложа към този постинг.

Иначе за добро осветление на 30-40 кв.м. е достатъчна 6W LED крушка. Знам го, защото масово използвам такива Smart крушки на Sonnoff, за да си осветявам това, което гледат камерите в имота. Осветлението е достатъчно силно, щото камерата въобще да не преминава в нощен черно-бял режим - остава си цветна през цялата нощ.

https://sonoff.tech/product/smart-lighting/b02-b05-b/

Иначе самите крушки ги управлявам със Smart приложение, което от най-близката МТО станция взема данни кога е залеза и кога изгрева на слънцето, и така коректно по WiFi автоматично ги паля/гася. И са много готини - мога дистанционно да им сменям както цвета, така и яркостта.
                    Last edited by Mateev; 28.07.2021, 23:00.

Коментар

Що, ще купиш ли? 1000 вата
                      По-малко от търбичката? Гоуем изобретател си, гоуеееем!

Коментар

• Докато, моето отоплителче, създава локален магнитен масаж, който, не е деклариран като основна характеристика но, е факт. Все пак, неодимовите магнити, са с индукция около 1,28-1,35 Тесла...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ето самозагряващи се чорапи. Не знам на какъв принцип работят, но ги има под път и над път:

https://www.emag.bg/magnitni-chorapi.../pd/DMDBVWBBM/
                          https://www.vivre.bg/p-2714369/%D1%8...80%D0%BD%D0%B8
                          https://4sales.bg/zatoplyasshi-turmalinovi-chorapi-turmaline-4496
                          Мен ако питаш, по-ми харесват те. Честно. Имат само един недостатък: НЕ СА ОТОПЛИТЕЛИ. Те, просто, не отделят мощност, а масажират краката, и стимулират приток на топла кръв от тялото към тях. Което видях ме кара, още, да вярвам, че може да убиват на крака. Турмалинът е камък.
                          Last edited by Pyramid; 28.07.2021, 22:17.

Коментар

Има много неща които стават и вършат работа, но не се произвеждат и много от които нищо не става но се произвеждат масово и дори си има редивно търсене за тях.
                            Един мой приятел тук,qwerty, така обясняваше нещата: Кога се продавали най-добре продуктите: 1.Когато са супер (това-ясно) и...
                            2.Когато, са пълен боклук. Защото, купилият ги, силно ги рекламирал наред. Тъй де, щото няма само той да е прекаран.

Коментар

Има много неща които стават и вършат работа, но не се произвеждат и много от които нищо не става но се произвеждат масово и дори си има редивно търсене за тях.
                              Ето самозагряващи се чорапи. Не знам на какъв принцип работят, но ги има под път и над път:

https://www.emag.bg/magnitni-chorapi.../pd/DMDBVWBBM/
                              https://www.vivre.bg/p-2714369/%D1%8...80%D0%BD%D0%B8
                              https://4sales.bg/zatoplyasshi-turmalinovi-chorapi-turmaline-4496
                              Last edited by Mateev; 28.07.2021, 22:05.

Коментар

• Има много неща които стават и вършат работа, но не се произвеждат и много от които нищо не става но се произвеждат масово и дори си има редивно търсене за тях.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X