IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така и не се разбра за каква батерия става въпрос?
    Да не е микромодул с оловен акумулатор с общ електролит?
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• mikomikov, до онзи ден твърдеше че такава батерия е безсмислена, сега се завърташ че била преписана от учебник.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Имхотеп, нали това казвам, в техниката се използват схеми и това разположение на електродите няма как да го изобразиш по различен начин, така че едно и също е това в заявката с евентуално патентованото от Тойота. Иначе може да си го наименоваш сигурно по много начини, обаче в батериите има електроди - аноди и катоди и мембрана между тях. Това като се схематизира и разположението им в случая няма как да се направи същото по различен начин.
        Абе, ДАНИ, ТОВА, в патента, ГО НЯМА. Позволи ми да знам най-добре, какво сам съм писал.
        СЪЩИНАТА, Е ДРУГА. СПОКО.
        Last edited by Pyramid; 30.07.2021, 23:09.

Коментар

• Имхотеп, нали това казвам, в техниката се използват схеми и това разположение на електродите няма как да го изобразиш по различен начин, така че едно и също е това в заявката с евентуално патентованото от Тойота. Иначе може да си го наименоваш сигурно по много начини, обаче в батериите има електроди - аноди и катоди и мембрана между тях. Това като се схематизира и разположението им в случая няма как да се направи същото по различен начин.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Там е работата, че, съществуват известни разлики.
            То пък много ще бие на очи,.ако сте преписали (взаимствали) всичко - дума по дума!

Коментар

Само че, проучване на Патентно ведомство, показва друго а, именно, наличие И на изобретателска стъпка, И на техническа новост.
              Т.е.,.- АМИ СЕГА?!?
              Не са прочели достатъчно литература, бих казал.

Но пък никой не ви пречи да берете плодовете на ваш или на чужд труд. Засега.

"Изобретателската стъпка" може да са написали, за да не ви обезсърчат съвсем.

Новостите са по-скоро добре забравените новости от минали векове...

Коментар

Pyramid, нали едно и също нещо може да се опише по много начини, важна е схемата а тя е същата като в заявката.
                Там е работата, че, съществуват известни разлики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  ​​​​​​
                  Едно и също нещо може да се опише по много начини само в литературата и философията. В техниката се описва само по един начин.
                  Аха. И той е УНИКАЛЕН, в полза на "Горнооряховския"

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Мисля, че пропускаш нещо: когато почнахте да се заигравате с темата (в открит форум), посочих голямо сходство на обсъжданата от вас конструкция в един учебник, издаден преди много години, вероятно "взаимстван" от чужда техническа литература.

Но аз не отричам, че всеки от нас може (съвсем самостоятелно!) да "открие", например топлата вода..., дори и колелото...
                    Само че, проучване на Патентно ведомство, показва друго а, именно, наличие И на изобретателска стъпка, И на техническа новост.
                    Т.е.,.- АМИ СЕГА?!?

Коментар

Pyramid, нали едно и също нещо може да се опише по много начини, важна е схемата а тя е същата като в заявката.
                      Едно и също нещо може да се опише по много начини само в литературата и философията. В техниката се описва само по един начин.

Коментар

А аз не мисля, че хората, биха рискували просто така. Пропускам ли нещо?
                        Мисля, че пропускаш нещо: когато почнахте да се заигравате с темата (в открит форум), посочих голямо сходство на обсъжданата от вас конструкция в един учебник, издаден преди много години, вероятно "взаимстван" от чужда техническа литература.

Но аз не отричам, че всеки от нас може (съвсем самостоятелно!) да "открие", например топлата вода..., дори и колелото...

Коментар

• Pyramid, нали едно и също нещо може да се опише по много начини, важна е схемата а тя е същата като в заявката.
                          Last edited by supertrader; 30.07.2021, 21:37.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от tany tan Разгледай мнение
                            Как да не се краде? Какво ли не се краде у нас, та интелектуалната собственост ще пропусне да се краде! Къде дават така? Реторичен въпрос.
                            Точно с това се обяснява не лекото положение на горнооряховския, а май и на колегата му. Откраднали са им интелекта и за това нищо не им се получава.

Коментар

• Как да не се краде? Какво ли не се краде у нас, та интелектуалната собственост ще пропусне да се краде! Къде дават така? Реторичен въпрос.

Коментар

Мисля че не е патентована, поне според мен не би трябвало да е с това описание.
                                А аз не мисля, че хората, биха рискували просто така. Пропускам ли нещо?
                                Last edited by Pyramid; 30.07.2021, 21:35.

Коментар

Working...
                                X