Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интелектуалната собственост - краде ли се у нас?
Collapse
X
-
-
mikomikov, щом си съгласен с това защо тогава въобще спорим. Сигурно ще се съгласиш, че надгражданията представляват новост и могат да се квалифицират като интелектуална собственост. Съответно тя може да бъде защитена с патенти, може и да не бъде защитена като във въпросната концепция за батерия има моменти които нямат нужда от защита. В детайлите е истината, едно и също нещо но с разлика в някакъв детайл който прави едното много по функционално е ключов елемент за успеха.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Точно това казвам и аз: "Всеки знае че в техниката винаги нещата се надграждат".
Казах го по друг начин, разбира се: в един учебник по електротехника, издаден преди моето раждане - има подобна на дискутираната тук конструкция. Вероятно ТАЗИ конструкция е "взаимствана". Терминът "надграждат" може да промени смисъла на казаното от мен и то да звучи така: вероятно таза конструкция е надградена.
После тази надградена конструкция най-вероятно е отишла в Патентното ведомство. Може де е отишла и като някаква формулировка (в няколко реда).В Патентното не са тесни специалисти и работата им е да регистрират надграденото. Какво ще напишат, за да го "регистрират" и да отидат... да си изпият следобедното кафе? Интересна новост..., нещо, което го няма в техническата литература (от тоя НОВ век)..., техническа новост..., "изобретателска стъпка" - какво друго трябва да напишат в Патентното, за да покажат, че не вземат напразно заплатите си? Разбира се, че ще напишат "изобретателска стъпка"!..., а аз бих добавил: стъпка от дъъългия път, който трябва да бъде извървян.
Очевидно Мъск не се интересува от отделни "изобретателски стъпки", които "надграждат" нещо теоретично. Дори от картинката на това нещо не се интересува (най-вероятно). Мъск няма време за губене (по форуми). Мъск взема, монтира, продава.
1. Очевидно, Мъск, може да е пионер и да е много отракан и т.н. но, нито е единствен, нито ще бъде.
2. Класът автомобили, където той се е нацелил, нито е, нито ще бъде най-масов. Което значи че, дори той упорито да държи на опасните 3270/4680 то, света, буквално, ще залеят къде по-технологични и "юзър-френдли" системи. Т.е.,
3. Тъжно ми е да ти съобщя, безименни МикоМиков, брътвежите ти са отчайващо безпочвени.
4.Надграждането, се случва по цял свят, във всички области. Техника, култура, финанси и т.н. и не сме ние и нашите дребни страсти тези, които, да го спрем.
5.Новост и изобретателска стъпка, не ти ги определяш. А ПВ, хубави или лоши, са държавно ведомство и НЕ работят за нечий кеф, че да 'поощряват" когото и да било.
6. Наистина, съм любопитен, какъв ПМ ще покаже "лорда". Нека го видим, да коментираме. Ако намеря за читав -сами ще се убедите - като свободен и силен човек, далеч от шушимиги като някои тук, ще си изкажа похвалите. Единствено, ще се наложи т.нар "лорд" да се легитимира за да знаем, че, не ни показва чужд труд като свой и не ни мами с нещо чуждо, разкопано из многото бюлетини. Щото, всеки месец, се публикуват нови, и нови, и нови.
7.И, последно, май не само Мъск "не се интересува". Гледам, и разни безименни боклуци, също. Да, подскачат, като онодени но, те затова са тук, да ги таковат.
Хайде, със здраве.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеredcretin, щеше да си прав ако концепцията е на нивото до което са стигнали японците. По тази концепция те едва са започнали, на първа крачка са. Просто само са уцелили посоката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВзе ми думите от устата, точно това си помислих - елементарна завист. Само че защо и за какво. Всеки знае че в техниката винаги нещата се надграждат, не може да откриеш нещо в което да не се използват известни вече отдавна части, това не елиминира момента с иновацията.
Казах го по друг начин, разбира се: в един учебник по електротехника, издаден преди моето раждане - има подобна на дискутираната тук конструкция. Вероятно ТАЗИ конструкция е "взаимствана". Терминът "надграждат" може да промени смисъла на казаното от мен и то да звучи така: вероятно таза конструкция е надградена.
После тази надградена конструкция най-вероятно е отишла в Патентното ведомство. Може де е отишла и като някаква формулировка (в няколко реда).В Патентното не са тесни специалисти и работата им е да регистрират надграденото. Какво ще напишат, за да го "регистрират" и да отидат... да си изпият следобедното кафе? Интересна новост..., нещо, което го няма в техническата литература (от тоя НОВ век)..., техническа новост..., "изобретателска стъпка" - какво друго трябва да напишат в Патентното, за да покажат, че не вземат напразно заплатите си? Разбира се, че ще напишат "изобретателска стъпка"!..., а аз бих добавил: стъпка от дъъългия път, който трябва да бъде извървян.
Очевидно Мъск не се интересува от отделни "изобретателски стъпки", които "надграждат" нещо теоретично. Дори от картинката на това нещо не се интересува (най-вероятно). Мъск няма време за губене (по форуми). Мъск взема, монтира, продава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Японците са илюстрирали пределно ясно онова, което, нашите тук, се помъчиха да ми припишат. Самураите обаче, доказват, че съм прав. Колко мило.
Не, ти си обикновен общак с общи приказки, 10 години зад пазара. Това са илюстрирали японците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, нямам идея да дразня никой. Накратко машинката за копиране на обикновенни ключове не е актуална, може да се адаптира например да се изработват частите и на 3д принтер за метал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, но пък може да му пише името в учебниците по история на техниката.Last edited by Pyramid; 31.07.2021, 00:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, електрохимията не е съществен момент, тя може да бъде на база олово, литий и няма проблем да бъде от всеки един вид. Общия електролит не е точно общ, това е условно.
Коментар
Коментар