IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tова ще е следващия Alibaba - eBay - Amazon, но за недвижими имоти!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение

    "Златото е изчерпаме ресурс а парите са неизчерпаем дълг"

    "Интересно и любопитно за мен отстоявате позицията, че базовия доход е нещо лошо и вредно за икономиката... а нима еврофондовете който се вливат в момента в България не са базов доход ? Или лихвите по депозитите ?"

    "няма работа за всички!Човечеството еволюира... за разлика от икономистите!"


    "И какво по дяволите означава КЛОШАРА ДА ДЕГРАДИРА ТОТАЛНО... коя е следващата степан след клошар ???"

    "Относно абсолютно вярното твърдение, че ще сте под принуда да харчите за да не губите стойност имам да добавя няколко неща на нужното ниво, който ги няма в манифеста... вярвах, че за тези неща ще разговарям с екипа който ще стартира проекта! Вие така и така губите към момента от инфлацията... за да не губите си слагате парите в банка и тя не само покрива инфлацията но ви дава и +! В моята система при подобна ситуация ще можете да дадете парите си в друг тип банка която ще намалява отрицателната ви лихва... раздавайки безлихвени кредити на бизнеса в тези пари!"


    Първо, много трудно се отговаря на нелепици!

    Парите не са вечен дълг, ако има страни, при които централните банки увеличават паричната маса под формата на дълг, то това не е повсеместен модел и не следва да се разглежда като някаква мантар! Запомни си мисълта за златото като изчерпаем ресурс! Ако златото служи за 100%ово обезпечение на една валута, то с времето тя няма да отразява настъпилите промени в стопанската активност и натрупаното благосъстояние. За да увеличи паричната си маса една страна трябва да разменя стоки срещу злато, като стойността на валутата ще отразява единствено стойността и към курса на златото, като елеминира нарастналото благосустояние и преформатирането на материалната среда вътре в страната!

    "Базовия доход" е антиприроден. Още преди появата на каквито и да са средства за размяна, хората са потребявали единствено и само това, което са си осигурили чрез своя труд. Не може едно същество да "потребява", стоки и услуги, осигурени и създадени от други същества, без то да обезпечи размяната, чрез друга стока или услуга от своя страна. Такъв индивид е буквално "ЧЕРНА ДУПКА" и нищо друго!
    Хора, които са болни и нямат възможност за труд, спадат към групата на различни социални плащания и са нетен краен консуматор на блага, единствено и само поради невъзможността си да създават такива! Тук обществата правят оценка на политиката си в това отношение!

    Клошарят може да деградира, до толкова, че да престане да извършва труда по сортиране и предаване на вторични суровини и да се превърне единствено в консуматор, който ще намери за достатъчен за съществуването му, "базовия доход"! Някое човешко същество ще се труди, а друго ще бере плодовете на неговия труд, без да дава на първото нищо в размяна! На мен ми се вижда доста порочна една подобна система!

    Еврофондовете са идиотия и псевдоикономика, така, че не смятам да ги коментирам! ЕС ще има точно още 2 години! Съответно и фондове!

    Никога откакто човечеството е съществувало е нямало положение при, което е имало работа за всички. Съобразно технологичната база и броя на населението, пазара на труда се е отрегулирал!

    Не винаги е налична инфлация има редица положения при, които имаме дефлация или нулева инфлация! Депозитът и даването на кредит, цели да извлече печалба за даващия го, а не просто да покрие инфлацията. Тя е фактор, с който кредитът и депозитът просто се съобразяват!

    Порочен е модел, който възприема, че някой има правото да консумира без да създава, и това видите ли завъртало икономиката! Срещу всяка консумация е необходимо да стой равно по стойност генерация на благосъстояние! Благосъстояние се генерира едиснтвено и само чрез труд и създаване! Консумацията е следствие на възможността, нещо да бъде изконсумирано, след като преди това е било създадено!!! Подобно на златото, създадените блага са ОГРАНИЧЕНИ и не са НЕИЗЧЕРПАЕМИ!!!

    Не на последно място, не занм, що за човек, може да си повярва, че има възможност да измисли икономически модел, който да е успешен и генерално нов, при положение, че редица изтъкнати интелектуални гении, преди него не са успявали!
    Същия този човек, измисля и някаква мега-ултра-хипер успешна платформа за недвижими имоти, която може да си съперничи с ТОП сайтове, наложили се на пазара като иновативни и гениални за времето си!

    Значи, дори и хора като Айнщайн, Тесла и др., които са всепризнати мислители и гении, общо взето са имали поглед към конкретна насока, която е била специфична и са били успешни именно там, а не повсеместно!

    При тебе обаче знаем, за поне 2 гениални творения. Едното е финансово-икономическия модел, а второто е платформата! А МОЖЕ ДА ИМА И ОЩЕ!!! От тук според мен следва да направил логичното заключение, че ти или си нещо наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО като интелект, а не просто човек с IQ 150, или си пълен ТАШАК, който няма реална оценка за собствените си възможности!
    Last edited by Mike Florida; 26.11.2015, 11:44.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
      С извинение - глупости на търкалета. Държавата, държавата, държавата. Да задължи, да задължи, да задължи. Бих препоръчал на автора да осъзнае, че от нищо нещо на този свят не може да се направи. Нито пък регулациите и държавата са решение, напротив - те са част от проблема.
      Прав си, че държавата е част от проблема и то не само в България, но за регулацията не мога да се съглася. Ако няма регулация за каквото и да е било, какво ще стане? Факт е, че в България голяма част от работата на КФН примерно е бутафорна, но все пак я има, все пак банките и не само те изнасят редовно отчети, от които можеш да следиш какво се случва в институцията. Ако я нямаше тази регулация на 2-3 години най-малко щяха да излизат и то по такъв начин, че нищо да не разбереш.

      Коментар


      • Нека всички кандидати за знаменосци на бъдещето си изяснят естеството на човешката природа, преди да 'създават' нови социално-икономически модели. На сайта на Фон Мизес Институт има достатъчно свободна литература, която горещо им препоръчвам да четат. Ако притежават IQ-то, което се претендира, непременно ще им стане ясно, че парите на бъдещето са същите, като парите на миналото. Ето тук: mises.org

        Коментар


        • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
          Любомир Станков не е икономист, нито финансист. В момента е на 34 години, но е сред българите с най-високо IQ и е член на МЕНСА. Аз съм търговец от София, женен, с две деца, прави си едноредова визитка самият той.

          На път е обаче да предизвика истинска революция в икономиката, ако някой се зачете в неговия манифест за нов финансов модел в държавата. Или за „парите на бъдещето”, както той накратко описва проекта си. В центъра му стои държавата, която е длъжна да дава ежедневно някаква сума на всички пълнолетни българи, за да могат те да покрият елементарните си нужди, без да се налага да работят. О, и без да им се налага да ги връщат под някаква форма.

          Теорията на Любомир Станков е основана на нещо, което отдавна е известно – безусловен базов доход (ББД). Това е гарантиран от държавата и Конституцията месечен доход, който се предоставя на всеки гражданин, независимо работещ или не, за да осигури физическото му оцеляване. Да кажем – 3 лева или 5 лева на ден. ББД е далеч от социалните помощи, защото е за всички, и далеч от социализма, защото той не прави хората еднакво бедни.

          Според основния модел за ББД парите, които държавата щедро ще раздава на своите поданици, могат да дойдат от ДДС и акцизи. Аргументът е, че това са косвени данъци, които всички ние плащаме в еднакъв процент при всяка покупка, но те не се връщат при всички поравно. Подаръкът от държавата се превежда в специални пожизнени дебитни карти, но сумите задължително трябва да се похарчат в реалната икономика и това да вдигне потреблението, а не да се трупат във вид на спестявания. В противен случай държавата си взима парите обратно.

          И дотук с аналогиите с известния вече модел. Любомир Станков отива доста по-далеч. Първо трябва да се напише специален софтуер, посочва той. После да се сложи чип, да кажем, в личната карта на всеки българин. Всеки ще си има сметка и тази сметка ще е от две части – първата служи само за ежедневните преводи на базовия доход от държавата. Тази част от сметката се допълва на всеки 24 часа до сумата, която правителството е одобрило. Парите не подлежат на теглене в брой и ако не бъдат изхарчени, просто се губят, обяснява новаторът. Ако съзирате пробойна в теорията, Станков бърза да я запуши.

          За да тръгне този нов финансово-социален модел, ще трябва да се въведе и нова валута – криптовалута. Криптовалутата е може би най-великото изобретение след интернет, това са пари, които съществуват само там, пояснява младият мъж. Базирам своя манифест именно на криптовалута, защото чрез нея невъзможното на пръв поглед може да стане възможно, допълва той. В неговия проект държавата със закон трябва да приеме криптовалутата като втора официална валута в България, която е в борд 1 към 1 с действащата и да задължи всяко юридическо лице да я приема като разплащателно средство. И така стигаме до фирмите. Те ще имат само втората част от сметките, за които вече споменах.

          Наричам това място образно „за умиране на парите”, продължава с обясненията Любомир Станков. Изхарчените от гражданите пари ще влизат в тези сметки и ще подлежат на теглене в брой, но вече обложени с процент такса (нещо като данък печалба). Фирмите също нямат интерес да трупат пари, тъй като ще ги грози т.нар. времеви данък или отрицателна лихва. Идеята е всеки, който притежава или натрупва тези пари, да се старае да се отърве от тях. Отрицателната лихва значи да плащаш за това, че искаш да трупаш пари. Това е кошмарът за капитализма!

          Принципът е прост, неуоморим е човекът от МЕНСА. Държавата превежда ежедневно по Х единици пари (3 или 5 лева например) в първата част на сметките на хората. Тези 3 или 5 лева до края на деня трябва да бъдат изхарчени, иначе се връщат в държавата миг преди следващото зареждане. Това води до пропуснати ползи за потребителите, те няма да имат интерес да не ги похарчат.

          = ЩЕ СТАНЕМ ЛИ ПО-МЪРЗЕЛИВИ =

          С криптовалутата всеки ще има свободата да живее нормално, без да се притеснява за хляба си. Престъпността ще намалее. Хората ще започнат да работят това, което им харесва, и така ще станат и по-продуктивни. Представете си свят без детски помощи, без пенсии, просто свят, базиран на базов доход. Онзи, който иска да кара ферари, ще работи повече, ще се осигурява в частни фондове и така може да повиши стандарта си на живот, обяснява Станков. Ако искате да ходите по почивки и по ресторанти, базовият доход съвсем не е достатъчен, така че ще се наложи да работите здраво, казват и други привърженици на теорията. Според тях в цяла Европа се говори за този модел поне от няколко години.

          = ПРИМЕР В ЦИФРИ =

          Представете си, че държавата всеки ден ви дава по 3 евро, а вие ги харчите във фирмата на Иван, купувайки от него хляб и мляко. Бизнесменът Иван обаче ги събира и не ги харчи, тогава държавата всеки ден му дръпва по 1% от сумата заради това. В един определен момент предприемачът ще има 300 евро, държавата ще взема от него 1%, който ще е точно 3 евро, и ще ги даде на теб! После ти пак на Иван и аз пак на теб, така трябва да се завърти колелото, казва Любомир Станков.

          http://30dumi.eu/archives/82165

          Извадил съм статия на въпроснят господин. Значи според вас всички ние трябва да се обречем на доброволна бедност. Да ни се отнемат основни човешки права и свободи и да сме някакви роби в някаква налудничева извънземна система. Вие искате да създадете едно безмозъчно консуматорско общество.
          А относно престъпноста, не само че няма да намалее, а ще се увеличи.

          Според мен трябва да спрете да взимате това което взимате в момента.

          Високото IQ не е гаранция за успех
          С извинение - глупости на търкалета. Държавата, държавата, държавата. Да задължи, да задължи, да задължи. Бих препоръчал на автора да осъзнае, че от нищо нещо на този свят не може да се направи. Нито пък регулациите и държавата са решение, напротив - те са част от проблема.

          Коментар


          • Mike Florida

            Благодаря ,че откликнахте на молбата ми!

            Нека започна от въведението,
            Абсолютно вярно макар, че някак с лека ръка да подминавате преломния момент в който така наречената стойност се разделя с реалността и започва да раздува най-големия балон, създавайки виртуалната икономика!
            Няма как да поставяме книжните пари и златото под общия знаменател на стоката!
            Златото е изчерпаме ресурс а парите са неизчерпаем дълг... Любопитен съм, дали людете взели това преломно решение реално са знаели последиците от него ?
            Но нека продължим, като имаме в предвид и горната забележка!
            Защо беше необходимо това въведение, за да сме пределно на ясно, че благосъстоянието се формира НЕ единствено и само чрез производство на стоки и тяхната размяна! Сегашните книжни пари се явяват стока която сама по себе си, при нейното наличие привлича чужда стока!Гравитацията е присъща на физиката а не на икономиката!
            Благодаря за урока как се определя централния курс на банката майка... винаги ми е било любопитно!
            Обяснението за криптовалутите е тотално излишно в текста Ви... сам съм посочил ,че това е технология чрез която най-лесно можем да постигнем желания ефект! Нищо повече... факта че я приравнявате до хартиените пари е похвален за вашето разбиране!Без да всявам шаш и паника мога спокойно да обявя ,че ако заместим израза “Крипто“ в манифеста с израза „Държавни дигитални купони за базов доход“ то вашето разбиране за моята идея значително ще се подобри!

            По точна 1:
            Интересно и любопитно за мен отстоявате позицията, че базовия доход е нещо лошо и вредно за икономиката... а нима еврофондовете който се вливат в момента в България не са базов доход ? Или лихвите по депозитите ?
            Тук ще се сблъскаме с философския аспект на икономиката. Според мен икономистите не следва да се клонират а следва да взимат на в предвид текущата еволюция на човечеството, конкретно технологичната и това е едно от малкото неща които дебело съм подчертал в манифеста... няма работа за всички!Човечеството еволюира... за разлика от икономистите!
            Банкерите са на топло и удобно... не ги виня! Също така, имайки в предвид дълбоките Ви познания в материята според мен умишлено пропускате да споменете ,че цялата система се крепи на потреблението и ,че колкото и безумно да звучи... не е важно какво потребяваш а е важно колко потребяваш! В този ред на мисли, клошара вместо да е твореца на икономическите кризи, може да е тяхното решение и то с много малко пари! Не на празно Финландия от до година стартира пилотен проект за базов доход! И какво по дяволите означава КЛОШАРА ДА ДЕГРАДИРА ТОТАЛНО... коя е следващата степан след клошар ???
            Тезата, че базовия доход ще изяде благосъстоянието и ще последва девалвация е сравнително състоятелна до толкова до колкото обществото не се явява благосъстояние на държавата... едно доволно, здраво, спокойно и свободно общество само по себе си ще започне да формира продукт в името на държавата(моята теза!). Ако обществото обаче е закърняло(вашата теза!) то винаги базовия доход може да се превърне в задължение за извършване на обществено полезен труд... по избор на индивида!(ако продължа да пиша по темата ще довърша трудът на Маркс и затова спирам.. за сега!) Прав сте за пенсиите но пропускате да кажете защо не става... а именно защото държавата няма от къде да вземе всички тези пари за да стане пенсията 1000лв. Иначе ако пенсиите станат 1000лв. е логично ,че БВП ще скочи рязко(нали по него мерим благоденствието). В системата която аз предлагам можем да вдигнем пенсиите на 1000 лв. И това няма да създаде проблем, до толкова до колкото пенсионерите трябва да потребяват Българска стока! А както самия Вие в долните въпроси обяснявате... като засилим потреблението ще засилим и икономиката защото тя се движи от разхода а не от прихода... аз решавам фундаменталния за всеки икономист въпрос... как да харчим предимно в родната икономика без тя да бъде затворена!
            По точка 2:
            Реалната икономика към момента се намира в силно изкривена анти конкурентна среда поради факта че основното разменно средство не само не губи своята стойност както всяко нещо на тази планета(желязото ръждясва а храната се разваля) но притежава и безумното свойство само да натрупва стойност. Да дам и аз един пример Ако поставим уравнението по следния начин / хляб = 1 лв. / то с изменение на времевата константа, хляба ще поевтинява(мухлясва) а парите ще се трупат (лихва)! Коя според Вас е изкривената действителност.... моята или вашата ?
            Но нека все пак ви помогна и предефинирам това за което вие говорите... в системата която предлагам ще има феномен и той се нарича ПРЕЗАПАСЯВАНЕ! Стойността ще се измести към реалната икономика създавайки мимолетна начална инфлация... след това обаче ще следва режим на освобождаване от запасите и след много подобни цикли на бизнеса ще му се наложи да премине към „планова икономика“ но и това е друга тема (ако искате и сте готов... можем да я обсъдим)
            Относно абсолютно вярното твърдение, че ще сте под принуда да харчите за да не губите стойност имам да добавя няколко неща на нужното ниво, който ги няма в манифеста... вярвах, че за тези неща ще разговарям с екипа който ще стартира проекта! Вие така и така губите към момента от инфлацията... за да не губите си слагате парите в банка и тя не само покрива инфлацията но ви дава и +! В моята система при подобна ситуация ще можете да дадете парите си в друг тип банка която ще намалява отрицателната ви лихва... раздавайки безлихвени кредити на бизнеса в тези пари!
            Както казах.... моята система е нужния балансьор в сегашната!
            По точка 3:
            Пак сте прав но ограничен във вашия мироглед!
            1 Ние ще имаме контрол на паричното предлагане, не само като количествена но и като качествена стойност, защото ако контролираш количеството пари и отрицателната лихва без да имаш забавяне в процеса на контрол... ще контролираш цялата система! Да напомня ли ,че към момента на отрицателната лихва и казвате инфлация и нямате абсолютно никакъв пряк контрол над нея ? (говори Ви като на банкер...)
            По тази точка бих ви задал конкретен математически за вашите познания въпрос: До колко 500 милиона в обръщение с внедрен данък наличност от 1% дневно ще се отразят на икономиката? Важно е да вземете под влияние и константата ,че тези които създават инфлация са вносителите.... и големите компании, докато производителите и малките бизнеси(частни бензиностании примерно) ще се радват от шанса да станат по конкурентни на пазара, защото системата която предлагам ще „наказва“(данък) големите а не малките!


            Що се отнася до вашето императивно заключение:
            Оставам с впечатление,че вие изхождате от позицията в която напълно си вярвате ,че ние съществуваме с една доста жизнена икономика ? Като чели не забелязвате продукта на текущата виртуална икономика... тоталната ножица в класите, бедността и мизерията в която тънат цели континенти, разкоша и безгрижието на корпорациите който реално вече се издържат от данъкоплатеца... продукта се явява кражба а стойността дълг!

            Моята позиция е, че текущата система е поставена грешно още от Бретън Уудс и рискът който е поет тогава не е оправдан за всички тези години! Ние пак сме на прага на война! Много съм далече от твърденията на икономическите „гурута“, че има полза от подтика към глад!
            Специално към икономистите бих цитирал Путин:
            Видяхте ли какво направихте ?

            п.п
            Econlav - утре ще ти го начертая аз
            www.moneyofthefuture.com

            Коментар


            • Значи инфлацията се получава от увеличение на паричното предлагане, тъй като хората ще започнат да купуват повече продукти и услуги, фирмите на своя страна ще почнат да наемат повече хора или ще увеличат работното си времето - това означава повишаване на разходите, а те на своя страна ще повишат цената на продуктите. И тъй като, ти искаш това да бъде базов доход за бедните, освен да им направиш всичко по-скъпо и наистина да ги унищожиш друго няма да стане. Дай ми 3 седмици време да си изкарам първия семестър и ще ти начертая и диаграми,ще ти разгледам работата по-подробно и ще видиш, че мога да те оспоря. Ще ти представя абсолютно всичко даже ще ти начертая диаграми за избор на потребителите, AD/AS model и т.н. В крайна сметка твоята теория ще върне цялата държава назад. И дори смятам, че можеш да ни върнеш много назад, това не е решение на проблема, хората няма да имат подбуди да си търсят работа особенно нарастващото с уникални бързи темпове ромско население. Даваш идея за икономическа катастрофа.

              П.С. Трябва да помисля и ще си говорим.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение

                Що се отнася до оценката... от 1 година чакам и търся човек който да оспори теорията ми! Вярвайте, че едва ли е останал професор по икономика в цял свят който да не е запознат с тази теория... и знаете ли какво ? Никой не ме оспорва... защо ? По пощата получавам поздравления от цял свят и нито едно писмо, че предложената конструкция е погрешна!
                Вярвайте ми, че и на мен не ми е лесно хората които не разбират какво предлагам да ме обявяват за луд ежедневно... без нито един довод обаче!
                В този ред на мисли, бихте ли ми обяснили защо предложението ми е "толкова безумно" колкото твърдите ,че е ? Приемете го като молба от моя страна!
                Само предварително да уточня... изказвания от сорта "няма кой да го направи" не означават ,че това което предлагам е невъзможно или погрешно!

                Поздрави
                Теорията ти е не само нелепа, но и анти стопанска и анти природна!

                Нека да разгледаме първо стопанските взаимоотношения, преди появата на парите. Хората са генерирали определено благосътояние, като благодарение на интелекта и труда си са създавали стоки. В последствие те са ги разменяли помежду си, първоначално, натурално, стока за стока, но тъй като една подобна размяна, е предполагала потребностите на двете страни да се засичат, което не е никак лесно и създава затруднения, с времето и увеличаването на броя разменяни стоки, човечеството се е нуждаело от една тотално конвертируема стока, която да може да бъде разменяна, за почти всички останали! На преден план се появява златото! На по-късен етап се появяват книжните пари, първоначално обезпечени със злато, но в последсвтие освободени от това си покритие! Книжните парите и златото сами по себе си също са СТОКИ!
                Защо беше необходимо това въведение, за да сме пределно на ясно, че благосъстоянието се формира единствено и само чрез прозиводство на стоки и тяхната размяна! Книжните пари са една по-особена по вид стока, която се използва за конвертиране и размяна на всички останали стоки! Всички стоки, включително и книжните пари, се характеризират с количествената характеристика СТОЙНОСТ!
                Стойността от своя страна представлява, оценката на един или друг субект, за ценноста на дадена стока през призмата, на готовност за размяна с други притежавани или не стоки!
                Ако сме от Индонезия и се абстрахираме за миг от разменните курсове на отделните валути и се опитаме да направим собствена оценка на СТОЙНОСТТА на българския лев, бихме могли да подходим по следните 2 начина:
                1. Сравняваме 10 основни стоки и тяхната количествена стойност от към стоки (книжни пари) в двете страни. Така знаем при една директна размяна, ако елиминираме данъци и мита, какво можем да получим при размяната и какво трябва да дадем.
                2. Изследваме общото количество „пари“, които са в обръщение, в България, на фона на общата стопанска активност и благосъстояние, което е създадено в страната. Това е един много по-индиректен метод на оценка и по-общ, но чрез него ние моежм да добием представа за реалното покритие на една или друга валута. Към тази оценка се отнася земята, фабриките, блоковете, къщите и всичко друго, което хората са готови да разменят за определена СТОЙНОСТ в специфичната стока ПАРИ, на територията на България, при ясно дефинирано количесто на ПАРИЧНАТА МАСА!

                От точка 2 следа да си обясним, как точно се поражда инфлацията при увеличение на паричната маса от държавата/централна банка! Просто когато ние увеличим общия обем на парите, без промяна в обезпечението(стопанска активност и благосъстояние), ние автоматично намаляваме покритието на парите и с това ги обезценяме. Логичната стъпка е повишение на цената на една или друга стока, защото идвайки от Индонезия, точка 1, ние ще сме готови да разменим по-малко стоки за същото количество левове!

                Какво предствляват крипотавулите?

                Сами по себе си те също са вид стока, която се характеризира с количествена константа, а стойността им е оценена през възможността, за размяна на тази стока към други стоки! Тези други стоки, могат да бъдат както виртуани, нов меч във видео игра, така и физически, като ново яке примерно!
                САМИ ПО СЕБЕ СИ КРИПТОВАЛУТИТЕ НЕ СЪЗДАВАТ БЛАГОСЪСТОЯНИЕ, ТЕ МОГАТ ДА СЛУЖАТ ЕДИНСТВЕНО ЗА КОНВЕРТИРУЕМА СТОКА, ЧРЕЗ КОЯТО ДА СЕ ИЗВЪРШВА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДРУГИ СТОКИ!
                Увеличаването на общия ОБЕМ на една криптовалута, без значение на начина на нейното генериране, намалява нейното покритие! Всъщност по своята природа криптовалутата е много близка до масовия КЕШ, по много характеристики! Без значение, че естеството на природата и е виртуално!
                Тук стигаме до същината на абсурдизма на твоя МАНИФЕСТ/теория.
                1.„Базов доход“ – ако някой получава БЕЗВЪЗМЕЗДЕН доход ежедневно, без каквато и да е стопанска активност от негова страна, това затваря един кръг на ИЗЯЖДАНЕ на предварително генерираното благосъстояние, което обезпечава валутната маса и води до РАЗРУШИТЕЛНА ИНФЛАЦИЯ!!! Един клошар живее „скромно“, но дори и като такъв, той се труди и предава пластмаса и метали, за да си осигури част от прехраната, която не може да изрови от кошовете. При базов доход, той ще деградира тотално, защото ще е единствено консуматор и унищожител на благосъстояние, без да генерира такова от своя страна! Какво остава за хората живеещи на различни социални помощи, при тях положението ще е подобно. За богатия този базов доход, няма да има никакво значение, за бедния обаче, това ще бъде демотивиращ фактор към извършването на допълнителни дейности в стопанско отношение! Държавата няма да си върне нищо от отрицателните лихви, защото това не е перпето мобиле. Парите сами по себе си не генерират благосъстояние или стоки. Държавата си връща това, което е дала, но дори и да нямаме увеличение на паричната маса, консумацията е намалила общото благосъстояние, което служи за покритие на парите, а от там е обезценило това, което държавата мисли, че си е върнала на 100%. Ако предоставените за харчене пари, на общо взето безвъзмезден принцип, можеше да завърти икономиката и да води да увеличено благосъстояние, то просто държавата можеше да вдигне пенсиите с 1000 лева. Ясно е, че така не става!
                2.Отрицателни лихви – те водят до завишена консумация за кратък период от време, като същевременно разрушават и унищожават стопанските взимоотношение между субектите! ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА? Аз имах ваучер за ресторант, знаех, че след определен срок ще го загубя. Отидох в ресторанта и извърших консумация против волята си, защото иначе го губех. Поръчвах от най-скъпите неща, в реалната икономика аз бих могъл да наддавам за други стоки, под принуда от загуба на стойност и не само да повишавам инфлацията, но и да изкривявам стопанската дейност, защото това бе последния път, когато ползвах тези продукти и този ресторант! ТУК ПРОБЛЕМИТЕ СА МНОГО! От една страна аз съм демотивиран да извършвам целесъобразни харчове, защото времето ме притиска и губя стойност, ако не ги направя на момента, от друга страна ресторантьора остава с грешно стопанско усещане за стойност на неговия продукт, който той ще произведе и на другия ден, но няма да има кой да го консумира, защото аз отново под принуда ще се насоча към друг нецелесъобразен харч!
                3.Използване на крипотавалути – въвеждането на паралелни на книжните пари криптовалути, увеличава ОБЕМА на паричното предлагане, съответно при липса на промяна в стопанската активност и генерираното благосъстояние, обезценява тяхното покритие. Това от своя страна води до инфлация/хиперинфлация, загуба на доверие в стойността и обезпечението на парите и срив в стопанските взаимооотношения!

                Ако всяко едно от тези три точки общо взето води до икономическа катастрофа, убединението им в пакет е гаранция за икономическо самоунищожение!

                Коментар


                • moviestar4

                  Как смятам, че мога да се справя да постигна глобален сайт само с 100 000лв.:
                  Както казах, само в България брокерите са над 30 000.(20 000 по НСИ)
                  Стартираме сайта многоезично и започваме да го рекламираме с всичкия останал ресурс от тези 100 000. Паралелно с това Аз тръгвам на крак във всяка една агенция за имоти и презентирам системата. Предполагам ще достигна пазарен дял от 60 до 80% от брокерите и 100% от офертите на пазара. Когато вече имаме този пазарен дял в България(до 3 или 4 месеца след старта на платформата) стартираме с абонамента... над 50% от брокерите ще плащат по 10 лв. на месец!
                  Това е планиран приход над 100 000 месечно около 4-5 тия месец след старта на платформата! Всички тези пари отиват веднага за реклама към външните пазари! Аз отивам в Москва и започвам там да презентирам системата във всяка една агенция!
                  Да смятам ли колко са брокерите в Москва и какъв ще е прихода за системата като започнат да плащат 10лв. абонамент на месец ?
                  Вие като знаете английски отивате в Англия.
                  Някой който знае немски отива в Германия.
                  Аз след Москва отивам в Испания.
                  Надявам се вече е по ясно!
                  Системата е изключително лека и хардуерен съпорт почти няма да се налага!

                  Относно инфлацията:
                  Вие искате чрез инфлация да постигнете потребление... правилно, обезценявайки парите ще ги подтикнете да се движат в икономиката! Това е чудесна но вече архаична система...
                  Това което предлагам Аз създава потребление без да създава инфлация!
                  При сегашната архаична система, лага който буферира от печатането на пари до тяхното потребление с цел стимулиране на икономиката е прекалено голям и създава балони, които като се спукат създават кризи! Моята система няма подобен лаг и подобен буфер... тя няма да балонира икономиката ами ,ще се яви балансиращата константа за овладяването на всяка една криза!


                  Mike Florida

                  Благодаря, че поне не съм обявен за плагиатор
                  Не е глупост!
                  Глупост е разходите за здравеопазване да са част от БВП и колкото по болна е нацията толкова повече да благоденствува икономиката!
                  Глупост е да се продават цигари които доказано те убиват...
                  Глупост е да работиш нещо което не харесваш само и само за да се изхранваш.
                  Глупост е разменната единица да е частна собственост... все едно кислорода да е нечии!
                  Глупост е ,че за да могат едни да имат много, други трябва да нямат нищо!
                  Глупост е това което се случва в момента в света... ще се избием защото "малките дългове раждат проблеми а големите дългове раждат войни"!
                  Това са глупостите... моята система не е глупост!
                  Моята система разпределя парите в икономиката по различен начин!
                  Инструментариума с който съм си служил за да кажа, че системата е приложима и възможна е моя личен опит и познанието натрупано от него.

                  Що се отнася до оценката... от 1 година чакам и търся човек който да оспори теорията ми! Вярвайте, че едва ли е останал професор по икономика в цял свят който да не е запознат с тази теория... и знаете ли какво ? Никой не ме оспорва... защо ? По пощата получавам поздравления от цял свят и нито едно писмо, че предложената конструкция е погрешна!
                  Вярвайте ми, че и на мен не ми е лесно хората които не разбират какво предлагам да ме обявяват за луд ежедневно... без нито един довод обаче!
                  В този ред на мисли, бихте ли ми обяснили защо предложението ми е "толкова безумно" колкото твърдите ,че е ? Приемете го като молба от моя страна!
                  Само предварително да уточня... изказвания от сорта "няма кой да го направи" не означават ,че това което предлагам е невъзможно или погрешно!

                  Поздрави
                  Last edited by allximika; 24.11.2015, 18:41.
                  www.moneyofthefuture.com

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                    Уважаеми г-н. moviestar4
                    Това, че сте си изтрили поста не означава, аз не съм го прочел... Да, знам, че "гроздето е кисело", да знам, че с думите си за менса ви бъркам там дет слънце не грее... но нека внеса едно малко пояснени!
                    В манифеста, ако сте си направили труда да го прочетете щяхте да установите, че в първичния му вариант, той започва от своето заглавие... а именно, "ПАРИТЕ НА БЪДЕЩЕТО" и това на какво аз съм член е написано в последното изречение! След като по статистиката на сайта установих, че хората очевидно не могат да бъдат накарани да прочетат 7 страници, защото средното време прекарано на сайта беше 2 мин.(крайно недостатъчно за да са прочели всичко) реших да ги провокирам и затова добавих горната част, наблягайки на скоростта на мисълта с която боравя!
                    Що се отнася до твърдението Ви, че натъртвам това което ви бърка там дет слънце не грее... ще ви го обясня така:
                    Вие в какво бихте инвестирали вашата събрана стойност(пари) в някой който има опит и е доказано по умен от 99% от населението или в някой който няма опит и не се отличава с умствен багаж ?

                    По тезата която изтъкнахте и без да искате ми направихте комплимент, че явно съм изчел много от презентациите на Apple и едва ли не копирам някой или нещо, държа да ви отговоря точно толкова красноречиво както с "гроздето": Аз не знам английски!

                    Благодаря Ви все пак за мнението... вдигнахте темата

                    --------------------------------------------------
                    Уважемие г-н.Dimitar.
                    Празнословието е една от характеристиките които не притежавам за разлика то Вас, очевидно! Заповядайте в жк.Илинден и попитайте за "Захарните"... вярвам, че картинката ще ви се изясни, без на мен да ми се налага да спамя темата повече!
                    Обикновено човек когато няма какво да каже по една тема, следва да си замълчи!

                    С уважени
                    Л.Станков
                    Първо, на първо не съм трил нищо, а форумът имаше технически проблем и се радвам, че сте го прочели, защото втори път нямаше да напиша това което исках да кажа, защото смятам, че не си струва след като видях отговорите Ви.

                    Но тъй като сте подходили със заяждане към всеки и аз ще отвърна подобаващо. Как член на Менса с 12398450+ IQ не знае най-лесния език за учене, а именно английски. И какъв международен бизнес ще правите при положение, че не знаете основния език?

                    Друго, което ми направи впечатление е незнанието на основни неща по икономика, а именно инфлацията. Мисля, че това се учи в първи курс, първи семестър по Икономика. Не знаете ли, че ИМА как да се създаде парична маса изкуствено, точно за да доведе до инфлация. Но когато се пуска тайно и по малко се създава добра инфлация и поток на пари. Само за информация, това се прави от големите държави ПОСТОЯННО. Не всяка инфлация е лоша, но всяка дефлация е такава.

                    И моля, да ми отговорите на въпросите, които ви зададох. За това как смятате да направите Амазон на имотите само за 100 000лв. ? Надявам се да помните тънкостите, които бях написал.

                    Коментар


                    • Пич, прочетох ти манифеста и изобщо не смятам да го коментирам, защото той е толкова безумен, че би било пълна загуба на време!

                      Не мога да разбера как обаче и с какъв инструментариум ти си оценил, че той е "приложим" и "възможен"! Несериозно е създателя на една откровенна глупост, да бъде инстанцията, която се произнася за неговата състоятелност!

                      Реално създателя си ТИ! До тук всичко е ОК!

                      Не е ОК обаче при оценката на състоятелността, защото тази оценка се базира на мнението на самия създател, демек ТИ!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                        Може би е редно да допуснете категорията и нивото на което ми се налага да комуникирам! Може да проследите темата и ще установите, че през цялото време аз се браня от идиоти!

                        Поздрави!
                        Одеве само скролирах темата!

                        Утре ще прочета манифеста и ще пиша, какво мисля за него! Чак интересно ми стана, що за "чудо" носи гръмката квалификация - манифест! Сега е късно и да го прочета, едва ли ще ми се пише!

                        Айде лека!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                          Пич, струва ми се, че малко спекулираш с категорията "умен"! Субективизмът на тази категория предполага един много по-сдържан подход в опитите за количествена и качествена оценка на интелекта, канализирани през личностно сравнителен фокус!

                          За да е някой успешен предприемач, високото IQ сигурно помага, но далеч не е единствено и достатъчно условие! Ще го илюстрирам със следния пример:

                          Ако лицето Х е с резултат 150т.,и през призмата на този резултат ние желаем да оценим евентуален предприемачески потенциал, то на базата на своите анализаторски и логично-синтетични умения, същото това лице, следва да има най-правилният и точен фокус, относно комуникационните канали, който използва, с оглед на непосредствената си цел!
                          Осъществените диалози, изразходеното време, "спецификата на обяснителния" режим... Пораждат в мен сериозно съмнение относно ефективността на избрания канал!
                          Това от своя страна не компроментира резултатът на IQ, но компроментира личностно сравнителния фокус през призмата на предприемачеството и личната самооценка, в рамките на вече не просто субективна, а абстрактната категория "умен"!
                          Може би е редно да допуснете категорията и нивото на което ми се налага да комуникирам! Може да проследите темата и ще установите, че през цялото време аз се браня от идиоти!

                          Поздрави!
                          www.moneyofthefuture.com

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                            На мен менса не ми бърка никаде,защото не ме интересува някакво си глупаво тестче с разни кръгчета и квадратчета. Менса и IQ не ме хранят. Може би това 150 . IQ не отговаря на реалният ти капацитет щом търсиш финансиране, а не си успял като другите "умни" . Аз не претендирам,че съм умен при положение,че използвам сложни модели в търговията . Всеки който си натрапва резултатите от някакви тестове изпити,умствените си възможности определено стада от комплекса за малоценост .

                            А относно манифеста ви, аз го прочетох от до и ме прощавайте, но по голяма глупост не бях чел. Не е ли по добре държавата да напечата тайно 10 милярда и да ги раздаде на поставени лица които да харчат в БГ икономика, ами ще си играе да прави карти, криптовалути,софтуери. Никаде не казвате, колко струва подръжката на всичко това. Никаде на казвате какви ще са таксите за преводи или някой на доброволни начала ще превежда.


                            Как не са се сетили просто да напечатат 10 милиарда... глупаци Последния път когато печатаха така стигнахме до хиперинфлация!
                            Няма как да увеличаваш паричната маса изкуствено... това създава инфлация!

                            Стига дъвкали тая менса... що за хора сте ?
                            Имам си менса и си я изтъквам като плюс... какво толкова ? Какъв Ви е проблема ?
                            По същество ако обичате!!!
                            Парите ми ги няма поради заведения(орташка овца!) с което се хванах и сега имам още 2 години да копая дупка в морето докато ги върна... концепцията за имотния сайт не може да чака повече и затова си търся финансиране!
                            Толкова ли е трудно бе пичове ??? Много ясно ,че свалям картите... чужди пари търся!

                            Ония съм дразнил... тоя съм дразнил... ма кой ви бие през ръцете да ми спамите темата ?

                            п.п
                            и да, точно така е! Пари ми трябват а не акъл! Даже не пари а програмисти!

                            -------------------------------------------------
                            За манифеста: Много е тегаво да проумеете ,че разменната единица към момента е частна собственост която се дава на заем на цял свят.... много трудно за проумяване!!!
                            Това което предлагам не е просто "някакво си", това е свобода!
                            Рано ви е още... разбирам... вие обичате да сте роби!
                            www.moneyofthefuture.com

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                              Уважаеми г-н. moviestar4
                              Това, че сте си изтрили поста не означава, аз не съм го прочел... Да, знам, че "гроздето е кисело", да знам, че с думите си за менса ви бъркам там дет слънце не грее... но нека внеса едно малко пояснени!
                              В манифеста, ако сте си направили труда да го прочетете щяхте да установите, че в първичния му вариант, той започва от своето заглавие... а именно, "ПАРИТЕ НА БЪДЕЩЕТО" и това на какво аз съм член е написано в последното изречение! След като по статистиката на сайта установих, че хората очевидно не могат да бъдат накарани да прочетат 7 страници, защото средното време прекарано на сайта беше 2 мин.(крайно недостатъчно за да са прочели всичко) реших да ги провокирам и затова добавих горната част, наблягайки на скоростта на мисълта с която боравя!
                              Що се отнася до твърдението Ви, че натъртвам това което ви бърка там дет слънце не грее... ще ви го обясня така:
                              Вие в какво бихте инвестирали вашата събрана стойност(пари) в някой който има опит и е доказано по умен от 99% от населението или в някой който няма опит и не се отличава с умствен багаж ?

                              По тезата която изтъкнахте и без да искате ми направихте комплимент, че явно съм изчел много от презентациите на Apple и едва ли не копирам някой или нещо, държа да ви отговоря точно толкова красноречиво както с "гроздето": Аз не знам английски!

                              Благодаря Ви все пак за мнението... вдигнахте темата

                              --------------------------------------------------
                              Уважемие г-н.Dimitar.
                              Празнословието е една от характеристиките които не притежавам за разлика то Вас, очевидно! Заповядайте в жк.Илинден и попитайте за "Захарните"... вярвам, че картинката ще ви се изясни, без на мен да ми се налага да спамя темата повече!
                              Обикновено човек когато няма какво да каже по една тема, следва да си замълчи!

                              С уважени
                              Л.Станков

                              На мен менса не ми бърка никаде,защото не ме интересува някакво си глупаво тестче с разни кръгчета и квадратчета. Менса и IQ не ме хранят. Може би това 150 . IQ не отговаря на реалният ти капацитет щом търсиш финансиране, а не си успял като другите "умни" . Аз не претендирам,че съм умен при положение,че използвам сложни модели в търговията . Всеки който си натрапва резултатите от някакви тестове изпити,умствените си възможности определено стада от комплекса за малоценост .

                              А относно манифеста ви, аз го прочетох от до и ме прощавайте, но по голяма глупост не бях чел. Не е ли по добре държавата да напечата тайно 10 милярда и да ги раздаде на поставени лица които да харчат в БГ икономика, ами ще си играе да прави карти, криптовалути,софтуери. Никаде не казвате, колко струва подръжката на всичко това. Никаде на казвате какви ще са таксите за преводи или някой на доброволни начала ще превежда.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                                Вие в какво бихте инвестирали вашата събрана стойност(пари) в някой който има опит и е доказано по умен от 99% от населението или в някой който няма опит и не се отличава с умствен багаж ?
                                Аре сериозно да спреш с това IQ и на мен менса ми дава към 160 точки, но никога не ми е хрумвало да използвам това като доказателство за каквото и да било - още по малко като довод да искам чужди пари.

                                Типично българската логика дай ми пари аз акъл си имам е доста скапана - нормалната е като си толкова умен къде са ти парите.

                                Коментар

                                Working...
                                X