IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tова ще е следващия Alibaba - eBay - Amazon, но за недвижими имоти!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
    Вие в какво бихте инвестирали вашата събрана стойност(пари) в някой който има опит и е доказано по умен от 99% от населението или в някой който няма опит и не се отличава с умствен багаж ?
    Пич, струва ми се, че малко спекулираш с категорията "умен"! Субективизмът на тази категория предполага един много по-сдържан подход в опитите за количествена и качествена оценка на интелекта, канализирани през личностно сравнителен фокус!

    За да е някой успешен предприемач, високото IQ сигурно помага, но далеч не е единствено и достатъчно условие! Ще го илюстрирам със следния пример:

    Ако лицето Х е с резултат 150т.,и през призмата на този резултат ние желаем да оценим евентуален предприемачески потенциал, то на базата на своите анализаторски и логично-синтетични умения, същото това лице, следва да има най-правилният и точен фокус, относно комуникационните канали, който използва, с оглед на непосредствената си цел!
    Осъществените диалози, изразходеното време, "спецификата на обяснителния" режим... Пораждат в мен сериозно съмнение относно ефективността на избрания канал!
    Това от своя страна не компроментира резултатът на IQ, но компроментира личностно сравнителния фокус през призмата на предприемачеството и личната самооценка, в рамките на вече не просто субективна, а абстрактната категория "умен"!

    Коментар


    • Уважаеми г-н. moviestar4
      Това, че сте си изтрили поста не означава, аз не съм го прочел... Да, знам, че "гроздето е кисело", да знам, че с думите си за менса ви бъркам там дет слънце не грее... но нека внеса едно малко пояснени!
      В манифеста, ако сте си направили труда да го прочетете щяхте да установите, че в първичния му вариант, той започва от своето заглавие... а именно, "ПАРИТЕ НА БЪДЕЩЕТО" и това на какво аз съм член е написано в последното изречение! След като по статистиката на сайта установих, че хората очевидно не могат да бъдат накарани да прочетат 7 страници, защото средното време прекарано на сайта беше 2 мин.(крайно недостатъчно за да са прочели всичко) реших да ги провокирам и затова добавих горната част, наблягайки на скоростта на мисълта с която боравя!
      Що се отнася до твърдението Ви, че натъртвам това което ви бърка там дет слънце не грее... ще ви го обясня така:
      Вие в какво бихте инвестирали вашата събрана стойност(пари) в някой който има опит и е доказано по умен от 99% от населението или в някой който няма опит и не се отличава с умствен багаж ?

      По тезата която изтъкнахте и без да искате ми направихте комплимент, че явно съм изчел много от презентациите на Apple и едва ли не копирам някой или нещо, държа да ви отговоря точно толкова красноречиво както с "гроздето": Аз не знам английски!

      Благодаря Ви все пак за мнението... вдигнахте темата

      --------------------------------------------------
      Уважемие г-н.Dimitar.
      Празнословието е една от характеристиките които не притежавам за разлика то Вас, очевидно! Заповядайте в жк.Илинден и попитайте за "Захарните"... вярвам, че картинката ще ви се изясни, без на мен да ми се налага да спамя темата повече!
      Обикновено човек когато няма какво да каже по една тема, следва да си замълчи!

      С уважени
      Л.Станков
      Last edited by allximika; 23.11.2015, 21:17.
      www.moneyofthefuture.com

      Коментар


      • Мъка...
        www.moneyofthefuture.com

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Не може да го съди автора защото така работи системата - първо трябва да го е въвел в употреба комерсиално, после да си заслужава съдебен процес и тези съдебни процеси завършат със споразумение. Учи повече в Лондон.
          Gluposti za bulgariq moje bi, no ne I za ostanaliqt svqt.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
            А да, 1990 на бъдни вечер(родителите ми имаха вече магазин) баща ми явно реши ,че няма да им клиенти и ме остави да продавам сам в магазина... до ден днешен с гордост разказва как когато се е върнал от фризьора е имало опашка даже извън магазина и аз вътре съм смятал всичко на ум а чекмеджето с парите е преливало!
            Я пак, 1990 година..., Бъдни вечер..., частен магазин... не си мисли, че тука няма хора преживели това време.
            Със сигурност си спомняш какво и на каква цена си продавал, нали си смятал на ум!
            Та, сподели какво и на каква цена продава на 24.12.1990, колко струваше една кока кола тогава?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Високото ай кю е гаранция, знам че мислиш така но те няма да могат да го разберат по обективни причини.
              Не смятам,че някакъв тест в някакви си линиики и логически задачи може да е критерии за каквато и да е била интелигентност. По-скоро наблюдателност и средоточеност.

              Интересно ми е за какъв успех е гаранция?

              Коментар


              • Econlav

                Не може да го съди автора защото така работи системата - първо трябва да го е въвел в употреба комерсиално, после да си заслужава съдебен процес и тези съдебни процеси завършат със споразумение. Учи повече в Лондон.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • allximika

                  Високото ай кю е гаранция, знам че мислиш така но те няма да могат да го разберат по обективни причини.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

                    Извадил съм статия на въпроснят господин. Значи според вас всички ние трябва да се обречем на доброволна бедност. Да ни се отнемат основни човешки права и свободи и да сме някакви роби в някаква налудничева извънземна система. Вие искате да създадете едно безмозъчно консуматорско общество.
                    А относно престъпноста, не само че няма да намалее, а ще се увеличи.

                    Според мен трябва да спрете да взимате това което взимате в момента.

                    Високото IQ не е гаранция за успех
                    Според мен всички ние сме се обрекли вече на доброволна бедност и сами сме си отнели основните човешки права и сме роби на текущата финансова ситема! Ние живеем в едно безмозъчно консуматорско общество!
                    Ако се огледате малко ще видите колко съм прав!

                    За високото IQ сте напълно прав!
                    Оказа се обаче ,че е добро средство за провокация
                    www.moneyofthefuture.com

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
                      Вие подлежите на наказателна отговорност за плагиатство и може да бъдете съден. .[/B]
                      Вие чувате ли се какви глупости говорите... ?!?!?!?
                      Точно от една година не съм спрял да облъчвам целия свят с тази идея! Линка който сте подал до колкото разбирам английски е много далече от моята идея! Но благодаря все пак, писах им вече на момчетата!

                      Иначе ако сте проумели цялата конструкция която предлагам... добре е да я дадете на преподавателите си Дано и те я проумеят!

                      И моля... нека не се обиждаме! Аз не съм плагиатор, тази концепция е мой личен труд!

                      Темата обаче е за търсене на финансиране а не за валутата... ако желаете да говорим за валутата пишете ми в другата тема!
                      http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=15582
                      www.moneyofthefuture.com

                      Коментар


                      • Любомир Станков не е икономист, нито финансист. В момента е на 34 години, но е сред българите с най-високо IQ и е член на МЕНСА. Аз съм търговец от София, женен, с две деца, прави си едноредова визитка самият той.

                        На път е обаче да предизвика истинска революция в икономиката, ако някой се зачете в неговия манифест за нов финансов модел в държавата. Или за „парите на бъдещето”, както той накратко описва проекта си. В центъра му стои държавата, която е длъжна да дава ежедневно някаква сума на всички пълнолетни българи, за да могат те да покрият елементарните си нужди, без да се налага да работят. О, и без да им се налага да ги връщат под някаква форма.

                        Теорията на Любомир Станков е основана на нещо, което отдавна е известно – безусловен базов доход (ББД). Това е гарантиран от държавата и Конституцията месечен доход, който се предоставя на всеки гражданин, независимо работещ или не, за да осигури физическото му оцеляване. Да кажем – 3 лева или 5 лева на ден. ББД е далеч от социалните помощи, защото е за всички, и далеч от социализма, защото той не прави хората еднакво бедни.

                        Според основния модел за ББД парите, които държавата щедро ще раздава на своите поданици, могат да дойдат от ДДС и акцизи. Аргументът е, че това са косвени данъци, които всички ние плащаме в еднакъв процент при всяка покупка, но те не се връщат при всички поравно. Подаръкът от държавата се превежда в специални пожизнени дебитни карти, но сумите задължително трябва да се похарчат в реалната икономика и това да вдигне потреблението, а не да се трупат във вид на спестявания. В противен случай държавата си взима парите обратно.

                        И дотук с аналогиите с известния вече модел. Любомир Станков отива доста по-далеч. Първо трябва да се напише специален софтуер, посочва той. После да се сложи чип, да кажем, в личната карта на всеки българин. Всеки ще си има сметка и тази сметка ще е от две части – първата служи само за ежедневните преводи на базовия доход от държавата. Тази част от сметката се допълва на всеки 24 часа до сумата, която правителството е одобрило. Парите не подлежат на теглене в брой и ако не бъдат изхарчени, просто се губят, обяснява новаторът. Ако съзирате пробойна в теорията, Станков бърза да я запуши.

                        За да тръгне този нов финансово-социален модел, ще трябва да се въведе и нова валута – криптовалута. Криптовалутата е може би най-великото изобретение след интернет, това са пари, които съществуват само там, пояснява младият мъж. Базирам своя манифест именно на криптовалута, защото чрез нея невъзможното на пръв поглед може да стане възможно, допълва той. В неговия проект държавата със закон трябва да приеме криптовалутата като втора официална валута в България, която е в борд 1 към 1 с действащата и да задължи всяко юридическо лице да я приема като разплащателно средство. И така стигаме до фирмите. Те ще имат само втората част от сметките, за които вече споменах.

                        Наричам това място образно „за умиране на парите”, продължава с обясненията Любомир Станков. Изхарчените от гражданите пари ще влизат в тези сметки и ще подлежат на теглене в брой, но вече обложени с процент такса (нещо като данък печалба). Фирмите също нямат интерес да трупат пари, тъй като ще ги грози т.нар. времеви данък или отрицателна лихва. Идеята е всеки, който притежава или натрупва тези пари, да се старае да се отърве от тях. Отрицателната лихва значи да плащаш за това, че искаш да трупаш пари. Това е кошмарът за капитализма!

                        Принципът е прост, неуоморим е човекът от МЕНСА. Държавата превежда ежедневно по Х единици пари (3 или 5 лева например) в първата част на сметките на хората. Тези 3 или 5 лева до края на деня трябва да бъдат изхарчени, иначе се връщат в държавата миг преди следващото зареждане. Това води до пропуснати ползи за потребителите, те няма да имат интерес да не ги похарчат.

                        = ЩЕ СТАНЕМ ЛИ ПО-МЪРЗЕЛИВИ =

                        С криптовалутата всеки ще има свободата да живее нормално, без да се притеснява за хляба си. Престъпността ще намалее. Хората ще започнат да работят това, което им харесва, и така ще станат и по-продуктивни. Представете си свят без детски помощи, без пенсии, просто свят, базиран на базов доход. Онзи, който иска да кара ферари, ще работи повече, ще се осигурява в частни фондове и така може да повиши стандарта си на живот, обяснява Станков. Ако искате да ходите по почивки и по ресторанти, базовият доход съвсем не е достатъчен, така че ще се наложи да работите здраво, казват и други привърженици на теорията. Според тях в цяла Европа се говори за този модел поне от няколко години.

                        = ПРИМЕР В ЦИФРИ =

                        Представете си, че държавата всеки ден ви дава по 3 евро, а вие ги харчите във фирмата на Иван, купувайки от него хляб и мляко. Бизнесменът Иван обаче ги събира и не ги харчи, тогава държавата всеки ден му дръпва по 1% от сумата заради това. В един определен момент предприемачът ще има 300 евро, държавата ще взема от него 1%, който ще е точно 3 евро, и ще ги даде на теб! После ти пак на Иван и аз пак на теб, така трябва да се завърти колелото, казва Любомир Станков.

                        http://30dumi.eu/archives/82165

                        Извадил съм статия на въпроснят господин. Значи според вас всички ние трябва да се обречем на доброволна бедност. Да ни се отнемат основни човешки права и свободи и да сме някакви роби в някаква налудничева извънземна система. Вие искате да създадете едно безмозъчно консуматорско общество.
                        А относно престъпноста, не само че няма да намалее, а ще се увеличи.

                        Според мен трябва да спрете да взимате това което взимате в момента.

                        Високото IQ не е гаранция за успех

                        Коментар


                        • Така, аз съм студент по Финансова Икономика във Великобритания. Нека да започвам направo и да Ви разнищим, защото явно май май освен да си споменавате резултатите от теста на Менса, друго съществено от вас няма. Споменали сте , че... цитирам на английски език: ''My name is Lubomir Stankov, I am Bulgarian and a member of MENSA. What I am about to present to you as a concept is an entirely new model for functioning of the economy. I know that many of you will be highly prejudiced and that for economists and financial experts my proposal will sound like heresy. Nevertheless, let me remind you that my IQ is 150+.''

                          Наистина доста добра идея, изглежда умно, може да се шашне човек който разбира какво искате да направите и да се зачуди това Сай-Фай икономика ли е кво е, що е? Всъщност, ако трябва да съм честен Вие подлежите на наказателна отговорност за плагиатство и може да бъдете съден. В момента не ми се търси истинският създател на тази теория, но ако продължавате да мятате хората с вашето икю мога да измисля нещо по-интересно за вас занимание с парите, които смятате да инвестирате, например хонорари за адвокати.

                          https://www.cryptocoinsnews.com/cryp...-basic-income/
                          Поздрави на всички!

                          П.С за сефте виждам такъв комплексиран чешит да се фука с резултатите си от някъв тест.

                          И с тия движения на пазара на Бит Кон, лелелеле майко... като нищо се е обезценила валутата за 5 месеца...
                          Last edited by Econlav; 21.11.2015, 01:29.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Това с паралелните валути е тотална простотия, която ако се реализира ще доведе до катастрофални резултати. Специално за това ама изобщо не са ти ясни основни концепции от макроикономиката, всъщност елементарни базови концепции.

                            В крайна сметак резултата ще е едновременно хиперинфлация и огромна публична задлъжнялост. Тотална липса на публични и частни инвестиции, срив на финансовата система и повсеместна бедност. Реално ако една държава упорства да прилага подобно нещо ще се върне в каменната ера.
                            Еидеее темата отида в друга тема... аз ще ви отговоря тук но държа да продължим разговора си в темата за валутата... понеже нещо сте изключително убеден в думите си а и достатъчно интелигентен за да бъде спора интересен за мен!

                            Първо няма как да има хиперинфлация поради факта, че не увеличаваме паричната маса в обръщение а само скоростта на въртене! Да, инфлация ще има но за кратко защото малкия и среден бизнес ще бъде достатъчно гъвкав за да не търпи загуби от отрицателната лихва! Което ще ги прави в пъти по конкурентен на едрия!
                            Публична задлъжнялост също няма как да има защото тя е продукт на опита да съхраняваш средства а не да ги отдаваш... каквато е концепцията на валутата която предлагам!
                            Инвестиции и към момента няма и няма да има, или поне не дългосрочни, защото поради дълговата спирала в която ВЕЧЕ се намираме е въпрос на време да падне борда или поне да бъде коригиран към актуалния му курс 3.5 към 1...
                            Единствения шанс да се спасим от това бреме е да изправим икономиката на крака, което може да се случи само и единствено чрез стимулиране на вътрешното потребление, което само по себе си е функция на имането и на конкурентната цена на българския продукт! Валутата която предлагам решава и двата проблема за да възродим икономиката!

                            Проблема при моята концепция е ,че образованието Ви пречи да я проумеете
                            Кажете какво точно не ви е харесва за да ви обясня какво не разбирате

                            Делим темата на две... тук пишем за имотите а там пишем за бъдещето на света
                            www.moneyofthefuture.com

                            Коментар


                            • Това с паралелните валути е тотална простотия, която ако се реализира ще доведе до катастрофални резултати. Специално за това ама изобщо не са ти ясни основни концепции от макроикономиката, всъщност елементарни базови концепции.

                              В крайна сметак резултата ще е едновременно хиперинфлация и огромна публична задлъжнялост. Тотална липса на публични и частни инвестиции, срив на финансовата система и повсеместна бедност. Реално ако една държава упорства да прилага подобно нещо ще се върне в каменната ера.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                                allximika allximika е онлайн в момента
                                Аватара на allximika
                                Мнения: 79
                                16.06.2015, 23:12

                                Forex точно тук не съм съгласен с теб!
                                1. Преценката ти е грешна... то 19 години съм работодател и към момента имам магазини за ХС и др. (свързани със сферата на услугите бизнеси)


                                Това е твой цитат. Сега последно какъв си брокер от 20 години или магазинер от 19години.

                                За точно 30 секунди те разконспирирах.Следващят път подходи малко по -хитро
                                Кажи му на Форекс да го шибат калинките! Той много добре осъзнава и факса за паралелната финансова система ама се прави на ощипана девойка!
                                Бях на 15 когато ходих да гледам двустайна панелка в люлин 6 на първи етаж, преустроена до степан тристаен в които бившата спалня е обединена с терасата пред нея за да се постигне хол с бокс и имаше водна естаката на стената, а кухнята и хола са направени на спални! Към момента имам 2 магазина за хранителни стоки и агенция за недвижими имоти... 1998 година отворих компютърен клуб в жк.Западен Парк и от тогава до днес не съм спрял да плащам заплати!

                                А да, 1990 на бъдни вечер(родителите ми имаха вече магазин) баща ми явно реши ,че няма да им клиенти и ме остави да продавам сам в магазина... до ден днешен с гордост разказва как когато се е върнал от фризьора е имало опашка даже извън магазина и аз вътре съм смятал всичко на ум а чекмеджето с парите е преливало!

                                СЕГА ПО ЯСНО ЛИ Е ВЕЧЕ ??????????


                                Финансовата система е сравнително нова концепция в глава ми и бързах да я споделя като разчитах ,че е останала трезва мисъл в човечеството... уби... бъркал съм! Сега влизам в ролята на див капиталист и ще изям целия имотен бранш защото за мен това е елементарно... затова търся финансиране а не подкрепа както беше с манифеста!

                                п.п
                                Спешъл за форекса ---> http://www.kpetkov.eu/765/parite-na-bydeshteto
                                Ето този Професор много скоро ще преразкаже концепцията ми на "разбираем" език и тогава всички вие ще говорите по темата докато пиете бира с приятели!

                                п.п2
                                Раздразних се!
                                www.moneyofthefuture.com

                                Коментар

                                Working...
                                X