IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за инвестиции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Без зла умисъл но, бих препоръчал инвестиция в поне едно-двугодишно обучение със съпътстващ спестовен елемент през въпросния период. Също, да инвестират време /не от пари/ за четене на съответната литература, в членство в инвестиционни общности по споделено финансиране /за снижаване индивидуалния риск/...
    ...и в посещение на детската градина, за да се научат от децата да мечтаят и да задават въпроси.
    Пирамид...ти почна като Горанов.Найденова го пита : ако си ти останали последните 400 лева (горе долу колкото е заплатата на редови българин в частния сектор),кое първо ще платиш ?
    Горанов отговаря убедително - частните уроци по математика на детето.....
    Е на това му се вика демагогия и гьонсуратлък.
    Горанов като си плати тока ,водата,бензина на колата с всичките и режиини,с която ходи на работа,интернета и телефона няма да му останат пари от тия 400 лева за контрабандни цигари с които да се утешава,хляб няма да има с какво да си купи,камо ли да говорим за някакви честни уроци по 20 лева на час ..
    А стига майстори...
    Комшийчето нали завърши икомномика,сестра му също..единия е сервитьор,а сестра му е в МОЛ-а продавачка.
    Писна ми да слушам идиотщините на Българина - ИНВЕСТИРАЛ В ОБРАЗОВАНИЕТО на децата си...хаха ,само и само да се вложи в отколещната догма и мечта на еснафа- учи мале за да не работиш...
    Сега разбираемо е- приятел от министерството на икономиката взема по 20000 комисионна за одобрен европроект,но не всички можем да сме на кърмилката.
    България остана без професионални училища,това е страшното.
    Всички средни учебни заведения бълват само мениджъри и ръководители.
    Човек няма къде да изучи детето си за дърводелец,заварчик,строител,автомонтьор,електрича р...поне в нашия окръжен град.
    Където е глад за трактористи и шлосери и които са с по 1500 заплата поради дефицита на кадри.
    Така че стига с това изхабено - инвестираме в образованието на децата.Ако всички го правим,кой ще меси хляба който ще ядем,и кой ще им поправя колите ?
    Темата е в какво да инвестираме,а не да си разтягаме локуми.
    Истината е,че никой не знае в какво да се инсвестира правилно.
    Този който има информацията няма да ни я каже тук на всички във форума.
    Конкретна идея не чакайте.
    Защо когато ноември се питахме къде да вкараме кеша от КТБ никой не каза купувайте долари на 1,48 ?
    На 100к $ сега за три месеца щехме да имаме по 30к лева печалба !
    Когато долара стана 1,70,пак никой не беше сигурен.
    Всеки пелтечеше - ще пада,ще става..Меркел отеглила подкрепа за Обама във Вашингтон..не знам си кво и що..
    Ето долара вече е 1,80 - десет стотинки нагоре ,на 100к $ за месец 10к лева чисти пари
    Вкарайте ги и сега ,долара може да стигне нива от 2002 !
    Ама може и да стане така ,че да се срива и спо 15 стинки на месец като 2003 та и да изгорите
    Темата е безсмислена,поради факта че тук се търси нещо,което е най ценно и пазено в света.Това е информацията.
    Който я има - пичели.
    Колкото по малко хора я имат - толкова повече печелчт.
    За инфо ще кажа,че в сверата в която имах интереси декември месец пазара беше залят с продукт ,беше пренаситен ,цената беше ниска и предлагането голямо.
    Тогава никой не се презапаси,поради факта че 4 години криза в сектора не е имало.
    ОБАЧЕ ! Вносът на въпросния продукт от Нова Година спря ..Настъпи криза.
    Ако някой знаеше че така ще стане - в момента със 100к лева вложени преди три месеца щеше да изкара най малко 50к чисти пари за отрицателно време и да си пие спокоен кафето две години напред без да му пука от нищо..
    Но никой не предположи че така ще стане ..и сега всеки се вайка и тюхка,че не се е запасил,ама касно е чадо...
    Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

Без зла умисъл но, бих препоръчал инвестиция в поне едно-двугодишно обучение със съпътстващ спестовен елемент през въпросния период. Също, да инвестират време /не от пари/ за четене на съответната литература, в членство в инвестиционни общности по споделено финансиране /за снижаване индивидуалния риск/...
      ...и в посещение на детската градина, за да се научат от децата да мечтаят и да задават въпроси.
      За какъв вид инвестиция говорим тук, по конкретно? Споделеното финансиране като например mutual fund, или нещо друго?
      #dagoduhatbednite

Коментар

• Без зла умисъл но, бих препоръчал инвестиция в поне едно-двугодишно обучение със съпътстващ спестовен елемент през въпросния период. Също, да инвестират време /не от пари/ за четене на съответната литература, в членство в инвестиционни общности по споделено финансиране /за снижаване индивидуалния риск/...
        Last edited by Pyramid; 07.03.2015, 22:58.

Коментар

• На всеки рОден еснаф, поне три пъти на ден, през ръцете му минават по няколко обекта, предмет на иновации, с пазар милиарди евро, ама - нали тъпото си е тъпо - гледа през тях, и не ги вижда. И разправя подобни безсмислици "няма в какво".

Коментар

Не е така. Има и ненаситени ниши. Само че, за там се иска не копиране, а създаване. А то си е трудно, не е дадено на всеки да решава проблеми. Вместо това, хората са се изучили как да си създават нови. Мнозина сочат щатите като богата страна, на "неограничените възможности" и т.н. но, забравят основно нещо: В Америка има традиция в предприемачеството. Те са го разбрали отдавна, а тук, УЖ по-умните българи, не стопляме едно: Простото влагане на едни пари в купуването на някакви там имоти не гарантира нищо освен, че си ги извадил от джоба си и си си купил нещо, дато я ти потрябва, я-не. И, я си вдигне цената, я-не. Тук се копират сляпо модели , а да се замислят копиращите, за капацитета и мотивацията на пазара да им придобие /каквото там/- забравят. Българинът е основно еснаф и "разбира да получава доходи" от лихва и алъш-вериш.
            Ама вксичко е до време.
            Колко много истина има тук! Поздравления.

Все пак - дали е наш проблема - или е невъзможността за друг вид "инвестиции"? Познавам много българи, от по-висшите среди, интелигентни, еродирани хора. Ако ги попитам - хей имам 40 бона - в какво да ги вложа? ... Няма да имат отговор. Дори те. От тая гледна точка - апартаментчето е една добра "инвестиция" (В България). Сигурна инвестиция е (сравнена с алтернативите), както написа ти "потребна е" т.е. може да живееш в панелката, може и да я отдадеш за 300 лв под наем. Дори е ликвидна - с това изказване си плюя на дипломата, но все пак в България апартамента е в пъти по ликвидна инвестиция от да речем машини за производство (или халета и т.н.). От тази гледна точка - не виждам алтернатива на българин с 100 бона в джоба, освен да си купи апартамент... Или да ги вложи в КТБ, опс тая фалира, ПИБ исках да кажа.
            #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
              То по тази логика, нищо да не правим, защото те всички ниши са преситени. Освен да тръгваме към Луната. За сега там е спокойно и има само 10-тина проекта за туристически заведения.
              Не е така. Има и ненаситени ниши. Само че, за там се иска не копиране, а създаване. А то си е трудно, не е дадено на всеки да решава проблеми. Вместо това, хората са се изучили как да си създават нови. Мнозина сочат щатите като богата страна, на "неограничените възможности" и т.н. но, забравят основно нещо: В Америка има традиция в предприемачеството. Те са го разбрали отдавна, а тук, УЖ по-умните българи, не стопляме едно: Простото влагане на едни пари в купуването на някакви там имоти не гарантира нищо освен, че си ги извадил от джоба си и си си купил нещо, дато я ти потрябва, я-не. И, я си вдигне цената, я-не. Тук се копират сляпо модели , а да се замислят копиращите, за капацитета и мотивацията на пазара да им придобие /каквото там/- забравят. Българинът е основно еснаф и "разбира да получава доходи" от лихва и алъш-вериш.
              Ама вксичко е до време.
              Last edited by Pyramid; 07.03.2015, 16:48.

Коментар

Супер. Само да не беше пренаситена нишата.
                То по тази логика, нищо да не правим, защото те всички ниши са преситени. Освен да тръгваме към Луната. За сега там е спокойно и има само 10-тина проекта за туристически заведения.
                Не загребвай мед от празна делва!

Коментар

• Не в дълбините

Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                  Интересна теза, но не е ли точно този бизнес с "неща, които пряко им трябват" бизнеса с най-ниски марджини? Например коли Х-ръка, мебели, мляко, домати и т.н. Аз в тези бизнеси не виждам как един обикновен човек може да влезе. Говорим за милиони инвестиции, ниски марджини и клиенти с ужасяващо ниска покупателна способност.
                  Виж антиките - ако човека започващ да се занимава с тях има желание, страст и не на последно място - малко мозък, според мен, би се справил чудесно и би си докарал едни много прилични пари. В България, според мен отново, има достатъчно хора (не толкова легитимни), които продават доста ценни артефакти, с голяма стойност (ако ги продадеш извън БГ). Естествено тук вече навлизаме в дълбините, затова по-добре да спра.

пс. Ако сте любопитни по темата, намерете познат с добри контакти в някой регионален музей в средно-голям град.Натам е лесно.
                  ...не в дълбините навлизаме ами в престъпните среди.

Това е ясно че ако вземеш от някой иманяр неща и ги изкараш нввън и ако останеш жив ще вземеш бая лев. )))
                  Това ако го смятаме за бизнес...не сме за този форум.

Коментар

• Не искам да действам

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Лошо няма. Какво пък, не е изключено и да греша. Така че, действай
                    Не мога да действам, Аз съм от хората които съм донякъде узрял...ама нищо не разбирам. Не съм казал че аз се занимавам или инвестирам в антики.

Коментар

Изповядвам леекичко по-различна "религия": Защото, хората основно купуват неща, които пряко им трябват. Имам предвид, масовия клиент. Използвани неща, ако и да се купуват е, ОСНОВНО, когато носят все още, някаква полза/ценност/ и/или и/ когато са необходими пак на крайния клиент. напр. таратайките 2-ра-3-та и Н-та ръка. Има някакви пари в нишата, ала устойчивост, предвидимост, средно- и дългосрочна "гарантирана" печалба - рядко. Когато пита човекът в началото, тъпчо като мен, веднага, си помисли, че пита за реален устойчив и доходен бизнес, а не просто, за работно място. Че имам познати, хванали се с антики и не е точно да процъфтяват, налЭ.
                      Интересна теза, но не е ли точно този бизнес с "неща, които пряко им трябват" бизнеса с най-ниски марджини? Например коли Х-ръка, мебели, мляко, домати и т.н. Аз в тези бизнеси не виждам как един обикновен човек може да влезе. Говорим за милиони инвестиции, ниски марджини и клиенти с ужасяващо ниска покупателна способност.
                      Виж антиките - ако човека започващ да се занимава с тях има желание, страст и не на последно място - малко мозък, според мен, би се справил чудесно и би си докарал едни много прилични пари. В България, според мен отново, има достатъчно хора (не толкова легитимни), които продават доста ценни артефакти, с голяма стойност (ако ги продадеш извън БГ). Естествено тук вече навлизаме в дълбините, затова по-добре да спра.

пс. Ако сте любопитни по темата, намерете познат с добри контакти в някой регионален музей в средно-голям град.Натам е лесно.
                      Last edited by vankata23; 05.03.2015, 23:25.
                      #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Антиките не са за масовия клиент. Тази религия която изповядваш е на обикновен човек който не е узрял за идеята да инвестира в антики или хайде да се изразя по точно - забогатял (въпреки че и да е забогатял пак може да не е узрял ) И да направя още една вметка...тук някой който има 1-2 м евро го мислят за богат а всъщност няма нищо, след като един свестен апартамент на хубаво място не може да си купи с тези пари по света.. .. Това не е обида или искам да те засегна. Щом говориш за полза и антики...това са два различни свята.
                        Та пожелавам ти искренно някога да разбереш какво означава инвестиция в антики.
                        Лошо няма. Какво пък, не е изключено и да греша. Така че, действай

Коментар

• Антиките

Изповядвам леекичко по-различна "религия": Защото, хората основно купуват неща, които пряко им трябват. Имам предвид, масовия клиент. Използвани неща, ако и да се купуват е, ОСНОВНО, когато носят все още, някаква полза/ценност/ и/или и/ когато са необходими пак на крайния клиент. напр. таратайките 2-ра-3-та и Н-та ръка. Има някакви пари в нишата, ала устойчивост, предвидимост, средно- и дългосрочна "гарантирана" печалба - рядко. Когато пита човекът в началото, тъпчо като мен, веднага, си помисли, че пита за реален устойчив и доходен бизнес, а не просто, за работно място. Че имам познати, хванали се с антики и не е точно да процъфтяват, налЭ.
                          Антиките не са за масовия клиент. Тази религия която изповядваш е на обикновен човек който не е узрял за идеята да инвестира в антики или хайде да се изразя по точно - забогатял (въпреки че и да е забогатял пак може да не е узрял ) И да направя още една вметка...тук някой който има 1-2 м евро го мислят за богат а всъщност няма нищо, след като един свестен апартамент на хубаво място не може да си купи с тези пари по света.. .. Това не е обида или искам да те засегна. Щом говориш за полза и антики...това са два различни свята.
                          Та пожелавам ти искренно някога да разбереш какво означава инвестиция в антики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Защото нямат пари. Или пък нищо не разбират.
                            Отговорих ли ти?
                            Last edited by Pyramid; 05.03.2015, 16:45.

Коментар

• Защото нямат пари

Нима? Я ми кажи, тогава, защо всички не са се юрнали да купуват антики?
                              Защото нямат пари. Или пък нищо не разбират.
                              Отговорих ли ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                                Дъвка. Някои дъвчат по няколко дневно. Една американска компания изкарва по няколко милиарда годишно от производство на дъвки. След това община Ню Йорк плаща по няколко милиона долара годишно, да почистване на тротоарите от стъпкани дъвки.
                                Супер. Само да не беше пренаситена нишата.

Коментар

Working...
                                X