If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
здравейте.
предполагам, че има такава тема във форума, но нека я актуализираме към момента.
бих искал да получа съвет от уважаемите потребители , които имат опит с инвестирането. имам малка сума, която искам да инвестирам в нещо, което има наистина добра доходност. Независимо за какво става въпрос,оставям на вас като експерти да прецените, просто искам да е нещо сигурно, с макс доходност, и можеш да си изтеглиш парите ако ти потрябват. може да е краткосрочно или дългосрочно, може да е някакав много малък бизнес, инвестиция в нещо, акции , покупко- продажба и т.н.едва ли всички биха искали да споделят такова инфо, но все пак ако някои го направи ще съм благодарен, всмисъл че ако аз бях примерно финансист бих споделил как хората да изпозват най-добре парите си , за да си докарат някаква по -добра доходност от тази на банките. нека така взаимно си бъдем от полза, защото ако сами не си помагаме със знанията и уменията си, едва ли тези отгоре биха го направили някога. а и све пак това е основната цел на интернет да свързва хората. моля без постове за бързо и неимоверно забогатяване, разни секти, схеми и т.н.мерси.
С малка сума спокойно може да отворим брокерска къща в София и да печелим по 5-10 хиляди лева на месец .
За жалост, има и млади, симпатични, изпълнителни...и без капка въображение, тръпка, свобода на мисълта - абе, изобщо, фактически поразени на корен - хора дето, и да сменят някой пенсиониран, и по-лошо могат да докарат. Вярвай ми, трета година вече бера ядове по тая линия. "Искат да помогнат"...и току те облъчват с /поредната свръхдоза/ простотии, от които ти се драйфа.
Едва ли има опция 'по-лошо' от скрита безработица на админ-пенсионер - това е Worst Case Scenario ... макар че познавах един адвокат на 90 год., който беше страхотен ... но не висеше като прани гащи на бюджета, а разчиташе на качество на услугата и на лична компетентност.
Не разбрах търсиш инвеститор за пътуване до Дубай или за строеж на овцеферма?
Мераклия да дойде с мен да се пазарим в него
- Питай, по-добре, как ще се пазарят "В него". Те ТОВА ми стана интересно на мен.
Къде това "В" и дали "него" няма да го е нещо я гъдел, я сърбел, я дали няма са разкиха.
Търся човек ,с който да отидем до Дубай.Един турчин,който има ресторанти в Оман и Дубай иска да направи ферма за агнета в бг.Мераклия да дойде с мен да се пазарим в него
Не разбрах търсиш инвеститор за пътуване до Дубай или за строеж на овцеферма?
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Търся човек ,с който да отидем до Дубай.Един турчин,който има ресторанти в Оман и Дубай иска да направи ферма за агнета в бг.Мераклия да дойде с мен да се пазарим s него.
Инвестирането в изкуство ... си е цяло изкуство. В BG никога няма да имаме инвестиране в изкуство поради редица причини, някои от които, но без да се ограничават до, бидейки:
1. Непрекъснато изопачаване и изкривяване на действителността. Никой инвеститор не е влюбен в изкривеното тълкуване на действителността ... и в безкрайния риск за инвестициите, който внася такова едно изкривено тълкуване.
2. Изкуството не работи така, както някои нашенски 'селяни от Своге' си го представят - станал господин селянинът доцент-доктор (на базата на някаква схема за измама на системата) и вече всички трябва да му ръкопляскаме и да му се прекланяме доземи. Как става тази работа?
3. Инвеститорите инвестират в млади, кадърни и талантливи творци - къде са тези лица в BG - изгонихме ги да мият чинии в Канада, а тук останаха само най-големите пенсионерски боклуци - спам по всички показатели и за всички времена ... да тровят безпроблемно перспективите на старанта винаги, щом, когато и както намерят за добре.
Докато не бъдат пометени пенсионерските боклуци от администрацията нищо в тази страна няма да се оправи.
За жалост, има и млади, симпатични, изпълнителни...и без капка въображение, тръпка, свобода на мисълта - абе, изобщо, фактически поразени на корен - хора дето, и да сменят някой пенсиониран, и по-лошо могат да докарат. Вярвай ми, трета година вече бера ядове по тая линия. "Искат да помогнат"...и току те облъчват с /поредната свръхдоза/ простотии, от които ти се драйфа.
Инак да, вехтошарството си е основно вехтошарство и има ценност за /пак, основно/ вехтошари. С поглед постоянно назад не се върви напред. Да се надяваш, че нещо старо задължително ще поскъпне някога и ти ще успееш да кешираш е 90% хазарт. Надлъгване с реалността.
Инвестирането в изкуство ... си е цяло изкуство. В BG никога няма да имаме инвестиране в изкуство поради редица причини, някои от които, но без да се ограничават до, бидейки:
1. Непрекъснато изопачаване и изкривяване на действителността. Никой инвеститор не е влюбен в изкривеното тълкуване на действителността ... и в безкрайния риск за инвестициите, който внася такова едно изкривено тълкуване.
2. Изкуството не работи така, както някои нашенски 'селяни от Своге' си го представят - станал господин селянинът доцент-доктор (на базата на някаква схема за измама на системата) и вече всички трябва да му ръкопляскаме и да му се прекланяме доземи. Как става тази работа?
3. Инвеститорите инвестират в млади, кадърни и талантливи творци - къде са тези лица в BG - изгонихме ги да мият чинии в Канада, а тук останаха само най-големите пенсионерски боклуци - спам по всички показатели и за всички времена ... да тровят безпроблемно перспективите на старанта винаги, щом, когато и както намерят за добре.
Докато не бъдат пометени пенсионерските боклуци от администрацията нищо в тази страна няма да се оправи.
"Най-добри"?
- Това...за кого и при какви входно-изходни условия? Щото не вярвам да има още заблудени, че съществува нещо "най-добро", актуално за всякого, за всичко и всякак.
Пояснявам: Стари боклучАци не ми трябват, а изкуство, да го "завлядяваш", само след време да го продадеш по-скъпо, се откъсва от хората. Съответно, я придобие, я - не повишена цена. дали ще е ликвидно към въпросния момент, е трето и четвърто, кой ще го иска и за чий ще му е, е пето...Много неизвестни за едно уравнение, като резултатът-повече от спорен до последния момент, дето пък никой го не знае кога ще дойде. През това време, да му мислиш съхранение, охрана, експертизи за оригиналност и т.н. - не, благодаря. Кажеш ли "ЗА МЕН", тутакси се съгласявам, така смяташ ти. Ама всеобщо, просто не върви. Примерно, мен ръкавиците на Джако хич не ми трябват, нито очилата на Джон Ленън. Виж, за технология за определен вид пластмасови детайли може да ме настърви...
За спестовна каса не знам, но на мой колега съученик прави яки пари с имоти под наем в германия, последното една 4 етажна сграда я реновира, раздели я на стаички и я дава под наем на студенти
Шпаркасата/ sparkasse.de/ e спестовната каса в германия. Имат разни фондове от типа нискорисков високо и други такива. Влагаш и чакаш, те ти управлят парите. Фондовете са дека. Как да си вземеш парите- това са фондове. Парите ти са в банка- ако тя е затворена, как да ги вземеш??? Хубавото е че са извън Бг. Ако парите ти са по сметка, можеш да ги управляваш чрез интернет банкиране.
Сега ми дойде на ума, от някаква швейцарска фирма предлагаха мисля 12% на година- инвестират в бразилия в дървета, но мисля че минимума беше 4000евро http://www.sharewood.com/
Няма ли и в България такава спестовна каса, дето се ползва от учителите?
какво е това и ако в БГ банките са затворени можеш ли да си вземеш парите?
Шпаркасата/ sparkasse.de/ e спестовната каса в германия. Имат разни фондове от типа нискорисков високо и други такива. Влагаш и чакаш, те ти управлят парите. Фондовете са дека. Как да си вземеш парите- това са фондове. Парите ти са в банка- ако тя е затворена, как да ги вземеш??? Хубавото е че са извън Бг. Ако парите ти са по сметка, можеш да ги управляваш чрез интернет банкиране.
Сега ми дойде на ума, от някаква швейцарска фирма предлагаха мисля 12% на година- инвестират в бразилия в дървета, но мисля че минимума беше 4000евро http://www.sharewood.com/
е за подобни неща питам де - мани го златото, то се краде много лесно в тая циганизирана държава!
Някой има ли опит с отварянето на сметки в чужди ИП или със инвестиции през чужди ПФ или ВФ?
Коментар