Първоначално изпратено от emos
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идеи за инвестиции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеНе разбрах търсиш инвеститор за пътуване до Дубай или за строеж на овцеферма?Мераклия да дойде с мен да се пазарим в него
Къде това "В" и дали "него" няма да го е нещо я гъдел, я сърбел, я дали няма са разкиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениеТърся човек ,с който да отидем до Дубай.Един турчин,който има ресторанти в Оман и Дубай иска да направи ферма за агнета в бг.Мераклия да дойде с мен да се пазарим в негоЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Търся човек ,с който да отидем до Дубай.Един турчин,който има ресторанти в Оман и Дубай иска да направи ферма за агнета в бг.Мераклия да дойде с мен да се пазарим s него.Last edited by vabo_2008; 10.09.2015, 17:09.в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеИнвестирането в изкуство ... си е цяло изкуство. В BG никога няма да имаме инвестиране в изкуство поради редица причини, някои от които, но без да се ограничават до, бидейки:
1. Непрекъснато изопачаване и изкривяване на действителността. Никой инвеститор не е влюбен в изкривеното тълкуване на действителността ... и в безкрайния риск за инвестициите, който внася такова едно изкривено тълкуване.
2. Изкуството не работи така, както някои нашенски 'селяни от Своге' си го представят - станал господин селянинът доцент-доктор (на базата на някаква схема за измама на системата) и вече всички трябва да му ръкопляскаме и да му се прекланяме доземи. Как става тази работа?
3. Инвеститорите инвестират в млади, кадърни и талантливи творци - къде са тези лица в BG - изгонихме ги да мият чинии в Канада, а тук останаха само най-големите пенсионерски боклуци - спам по всички показатели и за всички времена ... да тровят безпроблемно перспективите на старанта винаги, щом, когато и както намерят за добре.
Докато не бъдат пометени пенсионерските боклуци от администрацията нищо в тази страна няма да се оправи.
Инак да, вехтошарството си е основно вехтошарство и има ценност за /пак, основно/ вехтошари. С поглед постоянно назад не се върви напред. Да се надяваш, че нещо старо задължително ще поскъпне някога и ти ще успееш да кешираш е 90% хазарт. Надлъгване с реалността.Last edited by Pyramid; 09.09.2015, 12:04.
Коментар
-
Отн.: Стари боклучАци не ми трябват
Инвестирането в изкуство ... си е цяло изкуство. В BG никога няма да имаме инвестиране в изкуство поради редица причини, някои от които, но без да се ограничават до, бидейки:
1. Непрекъснато изопачаване и изкривяване на действителността. Никой инвеститор не е влюбен в изкривеното тълкуване на действителността ... и в безкрайния риск за инвестициите, който внася такова едно изкривено тълкуване.
2. Изкуството не работи така, както някои нашенски 'селяни от Своге' си го представят - станал господин селянинът доцент-доктор (на базата на някаква схема за измама на системата) и вече всички трябва да му ръкопляскаме и да му се прекланяме доземи. Как става тази работа?
3. Инвеститорите инвестират в млади, кадърни и талантливи творци - къде са тези лица в BG - изгонихме ги да мият чинии в Канада, а тук останаха само най-големите пенсионерски боклуци - спам по всички показатели и за всички времена ... да тровят безпроблемно перспективите на старанта винаги, щом, когато и както намерят за добре.
Докато не бъдат пометени пенсионерските боклуци от администрацията нищо в тази страна няма да се оправи.
Коментар
-
"Най-добри"?
- Това...за кого и при какви входно-изходни условия? Щото не вярвам да има още заблудени, че съществува нещо "най-добро", актуално за всякого, за всичко и всякак.
Пояснявам: Стари боклучАци не ми трябват, а изкуство, да го "завлядяваш", само след време да го продадеш по-скъпо, се откъсва от хората. Съответно, я придобие, я - не повишена цена. дали ще е ликвидно към въпросния момент, е трето и четвърто, кой ще го иска и за чий ще му е, е пето...Много неизвестни за едно уравнение, като резултатът-повече от спорен до последния момент, дето пък никой го не знае кога ще дойде. През това време, да му мислиш съхранение, охрана, експертизи за оригиналност и т.н. - не, благодаря. Кажеш ли "ЗА МЕН", тутакси се съгласявам, така смяташ ти. Ама всеобщо, просто не върви. Примерно, мен ръкавиците на Джако хич не ми трябват, нито очилата на Джон Ленън. Виж, за технология за определен вид пластмасови детайли може да ме настърви...Last edited by Pyramid; 28.08.2015, 00:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеШпаркасата/ sparkasse.de/ e спестовната каса в германия. Имат разни фондове от типа нискорисков високо и други такива. Влагаш и чакаш, те ти управлят парите. Фондовете са дека. Как да си вземеш парите- това са фондове. Парите ти са в банка- ако тя е затворена, как да ги вземеш??? Хубавото е че са извън Бг. Ако парите ти са по сметка, можеш да ги управляваш чрез интернет банкиране.
Сега ми дойде на ума, от някаква швейцарска фирма предлагаха мисля 12% на година- инвестират в бразилия в дървета, но мисля че минимума беше 4000евро
http://www.sharewood.com/
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекакво е това и ако в БГ банките са затворени можеш ли да си вземеш парите?
Сега ми дойде на ума, от някаква швейцарска фирма предлагаха мисля 12% на година- инвестират в бразилия в дървета, но мисля че минимума беше 4000евро
http://www.sharewood.com/Last edited by v_tin; 18.07.2015, 20:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеАми шпаркасата предлага разни фондове при поне 3%
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениее за подобни неща питам де - мани го златото, то се краде много лесно в тая циганизирана държава!
Някой има ли опит с отварянето на сметки в чужди ИП или със инвестиции през чужди ПФ или ВФ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМоля за идея за финансова инвестиция, която няма нищо общо с БГ. Какво имам в предвид искам инвестиция при която каквото и да стане с БГ и Прасчо да стане главен прокурор и ИДИЛ да излъчат кмет на Пазарджик и Йордан Цонев да пусне банките в банкова ваканция за месеци, пак да имам достъп до инвестициите си.
Мислех за фондовете на Шрьодерс или инвестиция през IB, но предполагам, че за да получа инвестираните ср-ва пак трябва да ползвам БГ банка! А аз искам ако има голям проблем в БГ, просто да ида в Гърция или Румъния и да мога да кеширам инвестицията си и да съм ОК.
Някакви предложения, благодаря?
п.п. може и на лични
Иначе са го измислили. Офшорка. Обаче, там таксите в ИБ са малко по високи. Ще те чарджват всеки месец за професионалист. Не е проблем кинтите в ИБ, а при проблем в БГ няма да ти откажат да насочиш парите другаде, естествено, ако докажеш, че това е твоя сметка
А и може да си поискаш парите с чек, който ще ти осребри всяка банка по земните кълбета
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеАми може би не е лошо да проучиш да си направиш инвестицията примерно през румънски ИП или банка. Не е далече. Иначе класика е сметка в Швейцария. Бях чел едно интервю с управител на хедж-фонд в САЩ, и той на дъщеря си - беше бебе още, й беше направил сметка в Швейцария...
Другото за под ръка е златото, ама май още ще ходи надолу.
Някой има ли опит с отварянето на сметки в чужди ИП или със инвестиции през чужди ПФ или ВФ?Last edited by tony1975; 18.07.2015, 11:18.
Коментар
Коментар