IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за инвестиции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Без зла умисъл но, бих препоръчал инвестиция в поне едно-двугодишно обучение със съпътстващ спестовен елемент през въпросния период. Също, да инвестират време /не от пари/ за четене на съответната литература, в членство в инвестиционни общности по споделено финансиране /за снижаване индивидуалния риск/...
    ...и в посещение на детската градина, за да се научат от децата да мечтаят и да задават въпроси.
    Last edited by Pyramid; 07.03.2015, 23:58.

Коментар

• На всеки рОден еснаф, поне три пъти на ден, през ръцете му минават по няколко обекта, предмет на иновации, с пазар милиарди евро, ама - нали тъпото си е тъпо - гледа през тях, и не ги вижда. И разправя подобни безсмислици "няма в какво".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Не е така. Има и ненаситени ниши. Само че, за там се иска не копиране, а създаване. А то си е трудно, не е дадено на всеки да решава проблеми. Вместо това, хората са се изучили как да си създават нови. Мнозина сочат щатите като богата страна, на "неограничените възможности" и т.н. но, забравят основно нещо: В Америка има традиция в предприемачеството. Те са го разбрали отдавна, а тук, УЖ по-умните българи, не стопляме едно: Простото влагане на едни пари в купуването на някакви там имоти не гарантира нищо освен, че си ги извадил от джоба си и си си купил нещо, дато я ти потрябва, я-не. И, я си вдигне цената, я-не. Тук се копират сляпо модели , а да се замислят копиращите, за капацитета и мотивацията на пазара да им придобие /каквото там/- забравят. Българинът е основно еснаф и "разбира да получава доходи" от лихва и алъш-вериш.
        Ама вксичко е до време.
        Колко много истина има тук! Поздравления.

Все пак - дали е наш проблема - или е невъзможността за друг вид "инвестиции"? Познавам много българи, от по-висшите среди, интелигентни, еродирани хора. Ако ги попитам - хей имам 40 бона - в какво да ги вложа? ... Няма да имат отговор. Дори те. От тая гледна точка - апартаментчето е една добра "инвестиция" (В България). Сигурна инвестиция е (сравнена с алтернативите), както написа ти "потребна е" т.е. може да живееш в панелката, може и да я отдадеш за 300 лв под наем. Дори е ликвидна - с това изказване си плюя на дипломата, но все пак в България апартамента е в пъти по ликвидна инвестиция от да речем машини за производство (или халета и т.н.). От тази гледна точка - не виждам алтернатива на българин с 100 бона в джоба, освен да си купи апартамент... Или да ги вложи в КТБ, опс тая фалира, ПИБ исках да кажа.
        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
          То по тази логика, нищо да не правим, защото те всички ниши са преситени. Освен да тръгваме към Луната. За сега там е спокойно и има само 10-тина проекта за туристически заведения.
          Не е така. Има и ненаситени ниши. Само че, за там се иска не копиране, а създаване. А то си е трудно, не е дадено на всеки да решава проблеми. Вместо това, хората са се изучили как да си създават нови. Мнозина сочат щатите като богата страна, на "неограничените възможности" и т.н. но, забравят основно нещо: В Америка има традиция в предприемачеството. Те са го разбрали отдавна, а тук, УЖ по-умните българи, не стопляме едно: Простото влагане на едни пари в купуването на някакви там имоти не гарантира нищо освен, че си ги извадил от джоба си и си си купил нещо, дато я ти потрябва, я-не. И, я си вдигне цената, я-не. Тук се копират сляпо модели , а да се замислят копиращите, за капацитета и мотивацията на пазара да им придобие /каквото там/- забравят. Българинът е основно еснаф и "разбира да получава доходи" от лихва и алъш-вериш.
          Ама вксичко е до време.
          Last edited by Pyramid; 07.03.2015, 17:48.

Коментар

Супер. Само да не беше пренаситена нишата.
            То по тази логика, нищо да не правим, защото те всички ниши са преситени. Освен да тръгваме към Луната. За сега там е спокойно и има само 10-тина проекта за туристически заведения.
            Не загребвай мед от празна делва!

Коментар

• Не в дълбините

Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
              Интересна теза, но не е ли точно този бизнес с "неща, които пряко им трябват" бизнеса с най-ниски марджини? Например коли Х-ръка, мебели, мляко, домати и т.н. Аз в тези бизнеси не виждам как един обикновен човек може да влезе. Говорим за милиони инвестиции, ниски марджини и клиенти с ужасяващо ниска покупателна способност.
              Виж антиките - ако човека започващ да се занимава с тях има желание, страст и не на последно място - малко мозък, според мен, би се справил чудесно и би си докарал едни много прилични пари. В България, според мен отново, има достатъчно хора (не толкова легитимни), които продават доста ценни артефакти, с голяма стойност (ако ги продадеш извън БГ). Естествено тук вече навлизаме в дълбините, затова по-добре да спра.

пс. Ако сте любопитни по темата, намерете познат с добри контакти в някой регионален музей в средно-голям град.Натам е лесно.
              ...не в дълбините навлизаме ами в престъпните среди.

Това е ясно че ако вземеш от някой иманяр неща и ги изкараш нввън и ако останеш жив ще вземеш бая лев. )))
              Това ако го смятаме за бизнес...не сме за този форум.

Коментар

• Не искам да действам

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Лошо няма. Какво пък, не е изключено и да греша. Така че, действай
                Не мога да действам, Аз съм от хората които съм донякъде узрял...ама нищо не разбирам. Не съм казал че аз се занимавам или инвестирам в антики.

Коментар

Изповядвам леекичко по-различна "религия": Защото, хората основно купуват неща, които пряко им трябват. Имам предвид, масовия клиент. Използвани неща, ако и да се купуват е, ОСНОВНО, когато носят все още, някаква полза/ценност/ и/или и/ когато са необходими пак на крайния клиент. напр. таратайките 2-ра-3-та и Н-та ръка. Има някакви пари в нишата, ала устойчивост, предвидимост, средно- и дългосрочна "гарантирана" печалба - рядко. Когато пита човекът в началото, тъпчо като мен, веднага, си помисли, че пита за реален устойчив и доходен бизнес, а не просто, за работно място. Че имам познати, хванали се с антики и не е точно да процъфтяват, налЭ.
                  Интересна теза, но не е ли точно този бизнес с "неща, които пряко им трябват" бизнеса с най-ниски марджини? Например коли Х-ръка, мебели, мляко, домати и т.н. Аз в тези бизнеси не виждам как един обикновен човек може да влезе. Говорим за милиони инвестиции, ниски марджини и клиенти с ужасяващо ниска покупателна способност.
                  Виж антиките - ако човека започващ да се занимава с тях има желание, страст и не на последно място - малко мозък, според мен, би се справил чудесно и би си докарал едни много прилични пари. В България, според мен отново, има достатъчно хора (не толкова легитимни), които продават доста ценни артефакти, с голяма стойност (ако ги продадеш извън БГ). Естествено тук вече навлизаме в дълбините, затова по-добре да спра.

пс. Ако сте любопитни по темата, намерете познат с добри контакти в някой регионален музей в средно-голям град.Натам е лесно.
                  Last edited by vankata23; 06.03.2015, 00:25.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Антиките не са за масовия клиент. Тази религия която изповядваш е на обикновен човек който не е узрял за идеята да инвестира в антики или хайде да се изразя по точно - забогатял (въпреки че и да е забогатял пак може да не е узрял ) И да направя още една вметка...тук някой който има 1-2 м евро го мислят за богат а всъщност няма нищо, след като един свестен апартамент на хубаво място не може да си купи с тези пари по света.. .. Това не е обида или искам да те засегна. Щом говориш за полза и антики...това са два различни свята.
                    Та пожелавам ти искренно някога да разбереш какво означава инвестиция в антики.
                    Лошо няма. Какво пък, не е изключено и да греша. Така че, действай

Коментар

• Антиките

Изповядвам леекичко по-различна "религия": Защото, хората основно купуват неща, които пряко им трябват. Имам предвид, масовия клиент. Използвани неща, ако и да се купуват е, ОСНОВНО, когато носят все още, някаква полза/ценност/ и/или и/ когато са необходими пак на крайния клиент. напр. таратайките 2-ра-3-та и Н-та ръка. Има някакви пари в нишата, ала устойчивост, предвидимост, средно- и дългосрочна "гарантирана" печалба - рядко. Когато пита човекът в началото, тъпчо като мен, веднага, си помисли, че пита за реален устойчив и доходен бизнес, а не просто, за работно място. Че имам познати, хванали се с антики и не е точно да процъфтяват, налЭ.
                      Антиките не са за масовия клиент. Тази религия която изповядваш е на обикновен човек който не е узрял за идеята да инвестира в антики или хайде да се изразя по точно - забогатял (въпреки че и да е забогатял пак може да не е узрял ) И да направя още една вметка...тук някой който има 1-2 м евро го мислят за богат а всъщност няма нищо, след като един свестен апартамент на хубаво място не може да си купи с тези пари по света.. .. Това не е обида или искам да те засегна. Щом говориш за полза и антики...това са два различни свята.
                      Та пожелавам ти искренно някога да разбереш какво означава инвестиция в антики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Защото нямат пари. Или пък нищо не разбират.
                        Отговорих ли ти?
                        Last edited by Pyramid; 05.03.2015, 17:45.

Коментар

• Защото нямат пари

Нима? Я ми кажи, тогава, защо всички не са се юрнали да купуват антики?
                          Защото нямат пари. Или пък нищо не разбират.
                          Отговорих ли ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                            Дъвка. Някои дъвчат по няколко дневно. Една американска компания изкарва по няколко милиарда годишно от производство на дъвки. След това община Ню Йорк плаща по няколко милиона долара годишно, да почистване на тротоарите от стъпкани дъвки.
                            Супер. Само да не беше пренаситена нишата.

Коментар

...Щото не е насъщна нужда, а прищявка. Ако искаш ВИНАГИ да ти търсят продукт, услуга и т.н., дето да ти носи пари, направи нещо, дето да е нужно и полезно на повечето хора. Ако може, и всеки ден, по няколко пъти. Тези купи-дръж-продай "стратегии" не, че не бачкат. Случва се и да поудържат позиция известно време. Проблем става, като никой ти ги неще, щото потребността го тласка другаде.
                              Дъвка. Някои дъвчат по няколко дневно. Една американска компания изкарва по няколко милиарда годишно от производство на дъвки. След това община Ню Йорк плаща по няколко милиона долара годишно, да почистване на тротоарите от стъпкани дъвки.
                              Не загребвай мед от празна делва!

Коментар

• ...Щото не е насъщна нужда, а прищявка. Ако искаш ВИНАГИ да ти търсят продукт, услуга и т.н., дето да ти носи пари, направи нещо, дето да е нужно и полезно на повечето хора. Ако може, и всеки ден, по няколко пъти. Тези купи-дръж-продай "стратегии" не, че не бачкат. Случва се и да поудържат позиция известно време. Проблем става, като никой ти ги неще, щото потребността го тласка другаде.

Коментар

Working...
                                X