Първоначално изпратено от magi208
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търсим инвеститор за технологичен проект!
Collapse
X
-
От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
-
Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнениеАбсолютно си прав само дето на мен ми минават малко концепции пречупени през призмата на това какво има смисъл на техния етап и малко се шашкам от резултата.
Дедикейт сървър под наем за 200$ обикновенно е 16 рам , 1 терабайт сторидж и 15 терабайта бенд.с нелимитиран трафик.
Въпрос: Те какъв звяр са наели за 800 долара? И защо? И с какво го напълниха че и го натовариха в затворена бета???
Тук някой ще каже - за да става за в бъдеще ! Да де ама винаги могат да си добавят а и ти си прав че такива неща могат да се правят в клауд .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнениеСамо да вмъкна, без да засягам която и да е от двете страни, че сървърите, които трябват не са 100 лв, а доста повече и не става току-така. Естествено, за тест 100 лева вършат работа, но при сериозни намерения, особено световен мащаб, сървърите, които ще са нужни, поддръжката им /дори да са клауд, те пак имат висока месечна цена/, персонала, който да ги преглежда и да се грижи за сигурността... Абе стотина хиляди за една година са малко, ама явно не искат да плашат инвеститора.
Дедикейт сървър под наем за 200$ обикновенно е 16 рам , 1 терабайт сторидж и 15 терабайта бенд.с нелимитиран трафик.
Въпрос: Те какъв звяр са наели за 800 долара? И защо? И с какво го напълниха че и го натовариха в затворена бета???
Тук някой ще каже - за да става за в бъдеще ! Да де ама винаги могат да си добавят а и ти си прав че такива неща могат да се правят в клауд .
Коментар
-
Подгответе си една кратка форма на презентация , която можете да пращате на електронна поща заедно със еднократен или лимитиран ключ към сайта .
Условията за придобиване на дял е необходимо да са ясни за да знае потенциалния инвеститор какво придобива за 50 и какво за 100 хиляди примерно.
Аз съм сигурна , че този въпрос сте го отрегулирали в евентуалната презентация но за да се стигне до нея всеки ще ви иска още малко инфо.
За да не ви задават всеки път едни и същи въпроси просто им отговорете предварително и ще видите , че ще има успех.
Така на тъмно аз например не бих си губила времето и като мен са повечето потенциални инвеститори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SeedRound Разгледай мнениеИдеята е докарана до край и е в затворена бета версия. Казах ви, че проекта е сериозен и сумата, която търсим е за популяризирането му след като изчистим бета версията. Използваме това време, за да намерим капитал за рекламната кампания. За рейтинг не можем да говорим. Проекта не е пуснат все още. Хоства се на дедикейтед сървър в САЩ и в момента плащаме 890USD на месец за хостинг.
Предлагам ви да не си губим времето един с друг и ако има сериозни хора, които са сериозно запознати с бранша и търсят да инвестират там да се свържат с нас. Ако им пречи това, че сме в затворена бета версия и презентираме само на място, тогава ще пуснем отново темата след като стартираме проекта ако не сме си намерили инвеститор до тогава.Lian4o Private Equity Fund
Коментар
-
Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнениеИменно.
Казвате .че разработвате суперголям сайт . Къде го разработвате? Рисувате го на скицник или на тетрадка?
Мисля , че няма нужда да ви обяснявам за колко часа се публикува сайт и че става със 100 лева по най-скъпия домейн и хостинг.
Вие сте новатори , ок , а специалисти ли сте в някоя област или сте само новатори ?
За кое по- точно са ви нужни 100000 лева ? Определено не са за самия сайт.
Наскоро конвертирах моя магазини в друг формат и дадох 6700 лева с ддс за конверсия на грубо 65000 страници индексирани от Google.
Коментар
-
Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнениеДобре , какво е новото при вас?
Измежду буйните, Наполеон Н.ам-си-Кой-Си поведе война с Франция, в лицето на метачката Жозефина, а Хит Лер се кара с Фиг Аро, не му щял мустака, друг модел бил.
А кривата круша, до която стигнахме одеве, запраши за Китай, имало промоция някаква и каза да не сме мърдали, тя бързо щяла да се върне.
Накратко, нищо особено, Ма-Ги. Добре сме, как да сме.
Коментар
-
Идеята е докарана до край и е в затворена бета версия. Казах ви, че проекта е сериозен и сумата, която търсим е за популяризирането му след като изчистим бета версията. Използваме това време, за да намерим капитал за рекламната кампания. За рейтинг не можем да говорим. Проекта не е пуснат все още. Хоства се на дедикейтед сървър в САЩ и в момента плащаме 890USD на месец за хостинг.
Предлагам ви да не си губим времето един с друг и ако има сериозни хора, които са сериозно запознати с бранша и търсят да инвестират там да се свържат с нас. Ако им пречи това, че сме в затворена бета версия и презентираме само на място, тогава ще пуснем отново темата след като стартираме проекта ако не сме си намерили инвеститор до тогава.Last edited by SeedRound; 09.02.2014, 19:23.
Коментар
-
Само да вмъкна, без да засягам която и да е от двете страни, че сървърите, които трябват не са 100 лв, а доста повече и не става току-така. Естествено, за тест 100 лева вършат работа, но при сериозни намерения, особено световен мащаб, сървърите, които ще са нужни, поддръжката им /дори да са клауд, те пак имат висока месечна цена/, персонала, който да ги преглежда и да се грижи за сигурността... Абе стотина хиляди за една година са малко, ама явно не искат да плашат инвеститора.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Именно.
Казвате .че разработвате суперголям сайт . Къде го разработвате? Рисувате го на скицник или на тетрадка?
Мисля , че няма нужда да ви обяснявам за колко часа се публикува сайт и че става със 100 лева по най-скъпия домейн и хостинг.
Вие сте новатори , ок , а специалисти ли сте в някоя област или сте само новатори ?
За кое по- точно са ви нужни 100000 лева ? Определено не са за самия сайт.
Наскоро конвертирах моя магазини в друг формат и дадох 6700 лева с ддс за конверсия на грубо 65000 страници индексирани от Google.
Коментар
-
ivandavidov
Проблемът е, че в България всеки втори има супер велика идея, която обаче не иска да сподели, за да не му я откраднат. Тук дори да има потенциални инвеститори, те няма да се съгласят да инвестират просто ей така, защото някой току що регистрирал се казва, че им гениална идея. А за презентация на място трябва потенциалните инвеститори да решат, че отделеното време ще си заслужава, което много трудно ще стане при наличната нулева информация.
SeedRound - вдигни един сайт, обясни там с две-три думи каква е тази супер иновативна идея и после пак пробвай да търсиш бизнес ангели. Това е по-правилният вариант. Щом идеята е толкова грандиозна и всемащабна, направо е смешно да няма някакъв сайт, който да служи за зарибяване на инвеститорите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SeedRound Разгледай мнениеЗдравейте,
Разработваме много голям сайт, включващ апликации за Android, iOS и Win 8 (проектът не е локален, а обхваща света), но ни трябва финансиране за доразвитието му
.
Ще го погледнем и ще можем да вземем решение по-лесно.
Коментар
-
Добре, кое ви спира да направите идеята си публична , в смисъл да я докарате до край .
Ако ви трябва хостинг не ми пречи да ви предоставя някой от моите .
Един сайт не се прави трудно , а там вече спокойно можете да го заиграете на акционерно дружество и да си наберете по- лесно капитала без да губите мажоритарния дял и да ви се променя фокуса на идеята.
Индивидуалните срещи с инвеститори са по-неползотворни от колкото ни се иска.
Аз също мога да ви бъда инвеститор , но като всеки потенциален такъв би ме интересувало какъв ви е рейтинга.
Коментар
Коментар