Първоначално изпратено от falafel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Saveway / SCI - мнение? (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от JohnTT Разгледай мнениеХубаво е, че си разбрал за 5-те процента и 8-те на търговеца. Само да те попитам какво става като се изчерпат тези 3 процента разлика? Точно там е големият проблем. Да кажем,че си заредя колата в POWER ОIL за 200 лева. Те са дали 2 процента на хората и максимум още 2 процента на SCI - което пак е много за услуга като бензин.
2 процента се изчерпват много бързо това са ти 3x0,5=1,5 (само трите човека директно над теб). Като има още 50 над теб което е доста срещано явление 50*0,25= 12 процента...
Да кажем ,че тези 14 процента ги делим на 2 заради ляв/десен крак. Пак става 7 процента допълнителна отстъпка от 2 процента базова?
Как ще излезе сметката? Нали се сещаш , че вече има структори с по 1000 човека под теб . Кой според теб плаща разликата? Естествено, че SCI покрива. Да не мислиш, че малка бензиностанция може да работи с 10/15 процента отстъпка от цената.
Като спре идването на BP-ата. Ще секнат някой от най-важните неща - Големите семинари и плащането на лизингите. Тези разходи май ги забравяш. Отделно ще стане трудно компанията да покрива разликата в остъпките
Първо, двойно и дебело подчертавам, че аз не защитавам SCI - имаше такова изказване. Просто ми стана ясно какво предлагат и не ми хареса, но оценявам добрата идея и - няма как да отречете - брилянтното изпълнение. Аз самия бях доста надъхан след презентацията, но, когато си направих домашното и проверих всичко, се видя старателно премълчавания факт, че големите пари се печелят от таксите на БП, а не от потребление.
Честно казано не съм смятал пълната математика, но има един основен пропуск, който правиш - навсякъде, където се споменават проценти пише ДО 0.5%, ДО 0.25%. Чети внимателно!
Големите семинари. Нали има някакви платени бизнес презентации Представи си 200 човека, които дават 50 лв. вход за "кетъринг". Това са 10 000 лв., от които всички разходи - за зала и кетъринг са примерно половината. Останалото е печалба. За тези безплатните - разхода за зала надали е повече от 1000 лв., тоест от един платен семинар изкарваш за 5 безплатни. Ако договориш наема на залата на 500 лв. - 10 безплатни.
Така е и с картите - сигурно не сте прочели, но на всеки две години картата се преиздава, а цената за това е 24 лв! Надали разходите са повече от 2 лв. Сметката само от преиздаването на картите - 33 000 х (24 - 2) лв / 24 месеца = 30 250 лв. приход за SCI месечно само от това. Това ако не е за възхищение - да си докараш 30 000 лв. от въздуха, като оскубеш едни доволни потребители...
За BMW-тата. Ако правилно съм разбрал, те се дават за каране само докато покриваш изискванията за някакъв месечен оборот. Той не е малък, съответно няма да има толкова много коли, които да се дават, ами ще се въртят между сравнително малък брой постоянни хора. Да не говорим, че в Общите условия никъде не пише нищо за автомобили, тоест това е "обещание", което много лесно може да не се изпълни или да се променят условията.Last edited by falafel; 02.08.2013, 13:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеpaula_12 Много си безпардонна.
Имах предвид че хиляди хора са хвърлили милиони часове - човеко работни часове за да създадът една индустрия и трябва да им се помага.
Изведнъж идва една журналистка от жълт пискюл и започва да им се подиграва на труда и даже си позволява публично да им иска пари
Засрамете се, извини се, според мен сте на не повече от 25г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеpaula_12 Много си безпардонна.
Имах предвид че хиляди хора са хвърлили милиони часове - човеко работни часове за да създадът една индустрия и трябва да им се помага.
Изведнъж идва една журналистка от жълт пискюл и започва да им се подиграва на труда и даже си позволява публично да им иска пари
Изобщо не се опитвай да говориш за себе си и другите "мрежоваци" като за нормални хора, които заслужават респект. Дебелокожите палячовци като тебе, които се оптиват да мамят хората са ми най-противни и с радост ще гледам как ви се разпадат схемите.
Няма да ти казвам #засрамисебе, от написаното дотук е повече от ясно, че ти не знаеш какво е срам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕ отдавна го има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sh00tHer Разгледай мнениеКато спомена "отчети", този за 2012г. май няма да го видим ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеХахах, това пък не го бях гледал
Само отчетите съм им гледал
Коментар
-
Първоначално изпратено от boris_kitov81Zdraveite, imam namerenie da si kupia karta ot SCI no imam vaprosi na koito nemoga da si otgovoria.
Sled kato zapochna da poluchavam pari po smetkata si koi triabva da plati danacite na tezi pari az ili SCI?Ako SCI gi plashta te triabva da mi vnasiat i usigurovki i danuci na tezi pari koeto bi bilo mn dobre ,v sluchai puk che az triabva da gi pla6tam az bi triabvalo da se registriram kato samousiguriavashto se lice i sam da si vnasiam usigurovkite i danucite koeto e mnogo neizgodno i absurdno. Blagodaria vi predvaritelno.
2. В общите условия е записано, че се самоосигуряваш.
3. Като самоосигуряващ се, данъците си плащаш сам.
4. До сега никой не е обяснил точно паричния поток при покупка. По тази причина не мога да ти обясня точно какво си длъжен да направиш.
Коментар
-
Коментар
-
paula_12 Много си безпардонна.
Засрамете се, извини се, според мен сте на не повече от 25г.НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
[QUOTE=Anton Ker4ev;1059486217]Първоначално изпратено от paula_12 Разгледай мнение
Бре, каква нахална "журналистка". Стани и ти БП и гушкай по 3 бона или си сложи главата в торбата и създай нещо подобно на СЦИ и тогава говори.
Докато българина гледа в паничката на съседа си, няма и да мръдним от положението в което се намираме. Журналистки да демонстрират сребрелюбие и завист,и да просят пари чрез изнудване във финансов форум
О Боже мой!
Господ да пази България!
Иначе благодаря, че ме наричаш журналистка, вторият път даже е без кавички ....... едно такова хубаво ми стана.
Коментар
-
[QUOTE=paula_12;1059486168]Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
Значи вие от човек по 3 бона гушкате, а на мен само 500, 1000. То верно че имате и разходи, но това си е направо скръндзавщина. Моля консултирайте се с пастора, сигурна съм, че на него повечко ще му се откъсне от сърцето, все пак е Божи човек.
Докато българина гледа в паничката на съседа си, няма и да мръдним от положението в което се намираме. Журналистки да демонстрират сребрелюбие и завист,и да просят пари чрез изнудване във финансов форум
О Боже мой!
Господ да пази България!НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
[QUOTE=Anton Ker4ev;1059486156]Първоначално изпратено от paula_12 Разгледай мнениеНе знам какво е пискюла ПИК, но май нещо хубаво ще да е ....... . Иначе пари за информация нямам, няма ли да ме подпомогнеш?[/QUOTE]
Как ви разконспирирах. Тези очернящи статии за СЦИ ги списвате за да изнудвате хората за пари. Колко искате 500 или 1000лв. за да спрете? Може и на лична да ми отговорите.
Коментар
-
[QUOTE=paula_12;1059486143]Не знам какво е пискюла ПИК, но май нещо хубаво ще да е ....... . Иначе пари за информация нямам, няма ли да ме подпомогнеш?[/QUOTE]
Как ви разконспирирах. Тези очернящи статии за СЦИ ги списвате за да изнудвате хората за пари. Колко искате 500 или 1000лв. за да спрете? Може и на лична да ми отговорите.НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
Коментар