IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
    ...
    За това и за тази технология има само няколко хора , с които си струва да говоря.
    Ами говори си само с тях де, има и лични съобщения, защо държиш да е темата пред всички - не ни занимавай с тая куца тема във форума, че ни омръзна вече да я гледаме все пробутвана най-отгоре. Ама може и да са те пуснали изкуствено админите, като жива бот-форма нарочно за нова година - трябва да се спасява ситуацията с кликовете. Много ми се иска съфорумците да спрат да ти обръщат внимание и да проверим, дали ще го удариш на монолози ...
    Я всегда буду твоим поводом напиться.

    Коментар


    • КОгато си написал 100 излишни поста, за които никой не те е молил а ти е казвал "спри се бе ..." и опитваш да обясниш, че е трябвало да напишеш само 5 и за това е виновен пак тоя дето ти е казва " не пиши бе не си за тука" най-вероятно проблемите са ти вътрешни.
      Това е съвременната зелена енергия която мисли за хората. Тя подтиква обикновенната лумпенщина за саморазправа с хора които опитват да обясняят нейната същност. Така че ще очаквам по- големи провокации , тези смешници са вид реклама срещу мене.

      Имаше един виц - хващат крадец и му обясняват че ще доведът двама, които са го видели да краде. Той им обеснява, че ще доведе 100, които не са го видели.

      За това и за тази технология има само няколко хора (на ниво) , с които си струва да говоря.
      Last edited by ORKY; 02.01.2013, 11:46.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
        Лорда , благодаря най - вече за моралната подкрепа.Тези хора са озлобени защото тяхното мнение, не представляват интерес за мен. Понеже си чел материалите със сигурност си разбрал, че от въпроси не се страхувам. Няма да им направя кефа така, че ако разговаряме няма да е във форума тука. Време е в тази държава нормалните хора да осъждат Явно такъв тип обидно и агресивно поведение, защото броя на гамените расте необезпокоявано.
        мисля, че 'проектът' в този му вид заслужава не повече от 5 мниения. Ти получи 105 от които едно 20 бяха с реални препоръки, които обаче сметна за ненужни. С този 'стил' на работа няма да ти бъде лесно (да не кажа невъзможно) да намериш каквото и да било финансиране. Европарите не се отпускат на всеки с проект...там има ред изисквания, които няма как да заобиколиш с поведение като настоящото.

        не се работи така!
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Кънчоооо, от всички тук озлобения си ти. И то защото си на дънато на социалната стълбица.
          По отношение на "изобретението" ти - от поне 5 хиляди години човечеството използва силата на вятъра и до момента няма случай на оставяне на платната или перките да се ориентират сами според силата на вятъра. Защо ли??? Защото вятъра е сила отдаваща енерегия и как ще се използва тази сила зависи от човека какво желае да получи. Дали по време на буря ще използва изцяло силата на вятъра или частица от нея.

          Един поздрав за тебе:
          http://www.youtube.com/watch?v=Ai5u53L3Rcg

          Коментар


          • Лорда , благодаря най - вече за моралната подкрепа.Тези хора са озлобени защото тяхното мнение, не представляват интерес за мен. Понеже си чел материалите със сигурност си разбрал, че от въпроси не се страхувам. Няма да им направя кефа така, че ако разговаряме няма да е във форума тука. Време е в тази държава нормалните хора да осъждат Явно такъв тип обидно и агресивно поведение, защото броя на гамените расте необезпокоявано.
            Last edited by ORKY; 02.01.2013, 09:48.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
              Нали му казваше , че няма да обиждаш изобретателя?! Прочетох с интерес всичко от Младото и Орки.
              Нищо, колкото повече го критикувате, толкова повече работите в моя полза! Продължавайте така яката. Конкретното предложение ще му бъде отправено на по-късен етап. Трябва да бъде отговорено на всички неудобни въпроси или поне да се направи опит.
              С отбягване отговорите по същество на зададените въпроси, така нареченият "изобретател" доказва, че издиша яко а това /за разлика от моите думи/ е истинската обида: Тази, която сам си нанесеш. Защото е публична и много, много унизителна. Дали е в твоя полза да му отправиш "предложение" не знам но, ще ми е интересно, как ще се развият нещата при вас двамата - кой кого, за колко и как ще опита и дали ще успее да изклати другия. За да няма недоразумения, поне пет пъти задавах технически въпроси и се старах да се въздържам от квалификации - напразно, там и един въздух под налягане сигурно е по-състоятелен. Такива работи, оправяйте се.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                - И какво самолюбие храним, Чичата? Болно е това самолюбие, щом толкова се натиска, а гъ*ът му е по*ран като на пеленаче. Издиша, бедният, а претенциите му, едва ли не, за Месия. Май не си пие хапчетата, а санитарите са го пропуснали, доде се е крил зад метлата в коридора...
                Нали му казваше , че няма да обиждаш изобретателя?! Прочетох с интерес всичко от Младото и Орки.
                Нищо, колкото повече го критикувате, толкова повече работите в моя полза! Продължавайте така яката. Конкретното предложение ще му бъде отправено на по-късен етап. Трябва да бъде отговорено на всички неудобни въпроси или поне да се направи опит.

                Коментар


                • - И какво самолюбие храним, Чичата? Болно е това самолюбие, щом толкова се натиска, а гъ*ът му е по*ран като на пеленаче. Издиша, бедният, а претенциите му, едва ли не, за Месия. Май не си пие хапчетата, а санитарите са го пропуснали, доде се е крил зад метлата в коридора...

                  Коментар


                  • Айде стига сте хранили самолюбието на тролчето......

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
                      Ето една статия за същноста на зелената енергия и как тя използва страховете на хората. В пазарна икономика няма фикцирани цени на изкупуване на продукта , но те си подигуриха хем фиксирани цени хем и за 25 г. Какво носи това на хората и защо те ще блокират всяка алтернативна технология сами си отговорете
                      http://www.segabg.com/article.php?si...01500040001301

                      Хората отдавна използват вятърната енергия с далеч по прости съоръжения като това
                      http://www.youtube.com/watch?v=LM_1kCg9XWs

                      С голямата площ на крилата те подсигуряват работоспособност при нормалните всекидневни ветрове в района. Те постигат голяма обща площ на крилата с много на брой малки крила вскяо закрепено здраво. Аз постигам голяма обща площ на крилата малко на брой но големи по площ крила. Моят вариант е далеч по евтин и лек за направа. Моят има ефикасно регулирание при буря, а техния при буря трябва да понесе огромни претоварвания на конструкицята.
                      Големите ветрогенератори няма как да си позволят такъв лукс - работа при ниски скорости на вятъра защото няма да издържат на буря те са постигнали работоспособност в сектора над 10 м/с до 25 м/с ( средната скорост е 5- 6 м/с) това са редки ветрове 1 2 на месец и едва по малко от 10 % от работните часове. За това и са само параван за далавери те не са зелена енергия.Безумие на човешката инженерна мисъл с огромни проблеми

                      ЧНГ!

                      По механичната и по електрическата части повече няма да пиша. "Авторът" е пълен дилетант.
                      Тук вече стигаме и до оразмеряване и якостни проверки. Според "автора" всички големи съоръжения разполагат с някакви човешки качества, както е например споменатият от него "стремеж към лукс" от страна на ветрогенераторите.
                      Бих попитал "автора" - той, самият дали е влизал в жилищен блок, или в някаква по-внушителна сграда? Ако е влизал в такива сгради, дали си е давал сметка, че именно наречената от него "безумна човешка инженерна мисъл" е проектирала всяка носеща част от стотици тонната конструкция? Дори тия огромни съоръжения могат да понасят допълнителни усилия, освен силата на масата.
                      Много трябва да учиш, Кънчо, мнооооого...Няма как да прескочиш тоя етап от развитието на твоята мисъл, за да можеш основателно да критикуваш и безумието на човешката инженерна мисъл... За сега това не го можеш, разбира се и през Новата година няма да ти се вържат хората на празнословието, оцветено в зелено - както не ти се получава и с другите "летящи" фантасмагории.
                      If something inspires you, follow it! Henry Ford

                      Коментар


                      • Подсказвам, къде са скрити съмненията ми:
                        "-По-добро", "по-евтино", са сравнителни степени и изискват посочване на това, спрямо какви стойности са превъзходящи. Нищо не видях. "Големи площи".
                        -Колко големи?
                        "Далеч по-евтин".
                        -КОЛКО по-евтин? Искам числа. Защото, всичко се познава в сравнение.
                        "Претоварване" се отнася към "натоварване" с безразмерен коефициент по всяка една величина.
                        - КОЛКО натоварване има в единия и другия случай? само това кажи, ORKY, ние "претоварването" сами ще го пресметнем.

                        - Е? къде виждаш тук "оплюване"? Само задавам въпроси. Ти дай своите отговори, за да говорят фактите, а боговете да замълчат.

                        Коментар


                        • ЧНГ и от мен на всички
                          А на колегата ORKY пак да припомня въпросите, дето зададох по-долу :
                          ORKY, би ли отговорил на следните въпроси?
                          1. Колко ниска цена, предполагаш, може да постигнеш с тази система при 1, 5 и 10 kW инсталирана мощност и защо?
                          2. На какви периоди би трябвало /според теб/ да се осъществява и в какво да се състои регламентното обслужване на 1, 5 и 10 kW машини?
                          3. Каква омитана площ имат 1, 5 и 10 kW машини ?
                          4. С какъв качествен фактор са крилата и какво удължение имат?
                          - Има е още въпроси но, ще се огранича с тези...

                          Относно "замирането на темата", очаквах някаква реакция от теб, умнико. Естествено, тя е, каквато е и ни най-малко, не променя отношението ми.
                          Цифри ? - НИТО ЕДНА.
                          Толкова можеш, пич.
                          Твърдения? - Обобщаващи, пак без цифри. Само дрънканици. И не "зелената енергия" е виновна /с всичките проблеми на бранша/ , ами нуждата да бъде стимулирано развитието на този бранш, в съчетание с ограничения мироглед и културата на папкане и акане, наложена отвън на едни вътрешно засегнати слоеве. Както и да е, надявам се, да претърпи развитие тъй, щото да се очовечи. тя, обаче, май по-скоро ще се очовечи, отколкото ще получа отговори с числа.
                          - Така ли е, Стопанино на Темата ?
                          Last edited by Pyramid; 01.01.2013, 19:35.

                          Коментар


                          • Ето една статия за същноста на зелената енергия и как тя използва страховете на хората. В пазарна икономика няма фикцирани цени на изкупуване на продукта , но те си подигуриха хем фиксирани цени хем и за 25 г. Какво носи това на хората и защо те ще блокират всяка алтернативна технология сами си отговорете
                            http://www.segabg.com/article.php?si...01500040001301

                            Хората отдавна използват вятърната енергия с далеч по прости съоръжения като това
                            http://www.youtube.com/watch?v=LM_1kCg9XWs

                            С голямата площ на крилата те подсигуряват работоспособност при нормалните всекидневни ветрове в района. Те постигат голяма обща площ на крилата с много на брой малки крила вскяо закрепено здраво. Аз постигам голяма обща площ на крилата малко на брой но големи по площ крила. Моят вариант е далеч по евтин и лек за направа. Моят има ефикасно регулирание при буря, а техния при буря трябва да понесе огромни претоварвания на конструкицята.
                            Големите ветрогенератори няма как да си позволят такъв лукс - работа при ниски скорости на вятъра защото няма да издържат на буря те са постигнали работоспособност в сектора над 10 м/с до 25 м/с ( средната скорост е 5- 6 м/с) това са редки ветрове 1 2 на месец и едва по малко от 10 % от работните часове. За това и са само параван за далавери те не са зелена енергия.Безумие на човешката инженерна мисъл с огромни проблеми

                            Коментар


                            • ЧНГ на форума !!!

                              Момчета видяхте ли ,че толкова сте компетентни за всяка тема , че никой не иска да ви чете глупостите , а и няма какво да напишете освен да хулите някой.
                              Факта че темата замря и никой не я чете говори след вашите писания ...

                              Лорде благодаря за доверието
                              Last edited by ORKY; 01.01.2013, 10:10.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Защо си се впрегнал толкова ? Проекта му е фантазия, но е използваем и за това нещо ще има пазар. Грешката му е че търси инвеститори ! Има готови инвестиции да се произвежда и да се продава, но те не са в България , а в Китай.Този проект струва сериозни пари и той би спечелил от него независимо, че крилете му не са идеални и не са правилни и здрави шарнири могат да се направят за тях, но за големи пропелери не става според мен.Кого ще завлече ? Той дори да разполага с капитал за производство в България не може да го произвежда понеже точно тогава някой би могъл да го копира без да му плати и една стотинка и да го произведе в Китай на цена в пъти по ниска.Тогава кой би си купил скъпия му ветрогенератор ?
                                Той zarco така си се впряга, supertraderУмее да мрази всичко, което не излиза от него. И ще впрегне всякакви думи и средства, за да намали смисъла в чуждата идея, да я принизи и да изплува над нея. Как си "плува"- той си знае. Преди време, се бяхме степали - искам да припомня - но, в конкретния случай, той НЕ Е в чак такава грешка: Колегата ORKY изобщо не внушава доверие.
                                И нямам претенции толкова към ИДЕЯТА му, колкото към него самия. Не се целя в неговия модел, нито ми трябва да му крада хрумките - моят ВЕИ е в пъти по-мощен, евтин, безотказен и надежден от неговия - но, дори и "китайците" едва ли просто на приказки ще му се вържат. После, веднъж добили същината на това, което /според теб/ при него е "супер", я му платят, я-не. И след това, питай тях, какво точно е ставало - ами, ако и при тях не се докаже? Но, китай упорито не уважава патенти и други "права": По китайската философия, било висш израз на уважение да копират Майсторите
                                За всеки случай, ще го попитам и тук:
                                ORKY, би ли отговорил на следните въпроси?
                                1. Колко ниска цена, предполагаш, може да постигнеш с тази система при 1, 5 и 10 kW инсталирана мощност и защо?
                                2. На какви периоди би трябвало /според теб/ да се осъществява и в какво да се състои регламентното обслужване на 1, 5 и 10 kW машини?
                                3. Каква омитана площ имат 1, 5 и 10 kW машини ?
                                4. С какъв качествен фактор са крилата и какво удължение имат?

                                - Има е още въпроси но, ще се огранича с тези - дано не сметнеш за "навлизане в технологията" и не почнеш да плюваш отново по "зелената енергетика".
                                Last edited by Pyramid; 29.12.2012, 18:03.

                                Коментар

                                Working...
                                X