IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ТО единия си е писал, че работи в лудница , но е пациент , а другите го крият., но им личи.

Зелена енергия - къде го това чудо. всеки сега бърза да се освободи от купените съоръжения - защото тези договори не се знае знае ли се.и до кога ще са. Евро съюза клони към разпад - а почне никой няма да плаща.Излезнат ли по добри съоръжения какво става с тези ..

Вятърните генератори в Бг не работят.просто вятъра е с ниска скорост и хващат едва 10 пъти по малко работни часове от офшорките и то на минимум произведена енергия Толкова могат ся какво да им се смеем
    Соларите не улавят спектъра който носи най много енергия инфрачервения. За това и са нискок ефективни. Нямат и работни часове нощем не работят, зимата също.

Зелена енергия ЛИ?

А аз съм разработил нещо и не съм похарчил 1 чужд лев. това, че спамвате темата и искате да я звтворите за да не проведеме номален свестен разговор и администратора го позволява вече е друго. Имахте въможност да си изкажете мнението, какво търсите повече в тази тема , видя се че дори нямате познания а сте и нагли

Коментар

• Май имаме случай на енергиен вампиризъм - двуногото е вампирясало и опитва да прелее т'ва чудо в своята си, "по-зелена" енергетика. Жалко, не може да се маже на филийки и сигурно, не става за ядене та, разминава се с даването на котарака и може още да си поживее. А, на лято, ще ни прави вятър с "летящите" си крила.

Коментар

• Сега ще приложа тук гаден номер и ще питам Лорда, пред хората тук, да сподели:
        1. Кое нещо от пратените му от мен на лични информации и издуманото от Кунчев, според него, е по-достоверно?
        2. Как смята Лордът, че трябва да се постъпва при търсене на инвеститори: Да се твърди нещо пред публика без достатъчни доказателства, или да се приведат такива?
        3. На чии, от мен и от на Кунчев твърдения, според Лорда, /на база видяното от Него/, следва да бъде отделено повече внимание от реални инвеститори и за чии има повече доказателства?

Любопитен съм и предлагам Кунчев да слуша, преди да скача

Коментар

• Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
          Пирамид Що се правите на луди къде ти е отговора на моя въпрос за да почнеме дискусия.

Да не мислиш че ще ти чета ферманите и спамовете за да търся съществени неща.

Limone на малко да те пропусна
          Къде го прочете това за идеалния генератор БОЖЕ БОЖЕ . слуачйно да ти е ясно за ветрови потенциал на район и оползотворяването му
          той може да изкара 59 % КПД при 200 км/ч на вятъра - ама идеален ли е?
          Намери ми линк където го пише това твое лунно творение

Айде смешковци щоуто почна.
          Кънчо, шоуто тече нон стоп в главата ти. Това можеш ли да го прочетеш? Бетз дефинира още 1919г., че максималния коефициент, който може да се извлече от кинетичната енергия на вятъра е 59.3%. Днешните турбини са около 50% КПД. Е какво не разбираш от израза - ветрогенератор който да постига максимума от 59% ??? И това няма нищо общо със скоростта на вятъра. Просто ако турбината усвоява 100% от вятъра, след нея няма да има вятър, ако няма след нея вятър, то вятъра преди нея няма да може да завърти турбината. Ей хората какви неща са доказвали още преди 100-тина година.
          Лорди, те къде виждаш изобретение?

Коментар

• Лорде, аз вече постнах с прикачен файл преди няколко страници укрепването крилата на Н-турбина, което изобретих 2007-ма година. Прототипът се намираше на покрива на ТУ-Варна. Изобретил съм и още някои неща, работя по проект, линк към който съм пуснал в подписа си. Прототип на това нещо, за разлика от имагинерните дрънканици на ORKY, работи вече трета година и неведнъж съм пращал, който ми поиска, информационни материали на лични съобщения. Друг мой проект бе високо оценен от експертна комисия и бе одобрен за финансиране до 339 хиляди лева /ако искаш, мога и линк да ти пратя/ та, не виждам за какво да завиждам. Не страдам, че някой би могъл да постигне и по-високи резултати - ако са заслужени, така е редно.
            Но,
            1. Кунчев само твърди ред твърдения, без да доказва нито едно.
            2. Нито веднъж досега, същият не отговори на прости технически въпроси.
            3. Доказа безкрайно неуважение към всички, като /чети внимателно/ твърди, че сме му спамели темата, не ни четял "ферманите" и т.н.
            4. Не даде нито едно доказателство, че неговата "машина" има /някакви/ заложби да бъде здрава, евтина и ефективна.
            5. Доказа, че не разбира елементарни неща - какво е мощност /на вала на механичен двигател/, какво е КПД на вятърен генератор и икономическа целесъобразност, например...
            Да не продължавам нататък - явно, няма да проумее и едва ли има смисъл.
            Last edited by Pyramid; 06.01.2013, 12:55.

Коментар

• Абе ПИРАМИДЧО, хайде стига с тази завист бе човек! Когато някой е сътворил нещо пък измерете му възможностите и се убедете, че не е добро изобретение, пък тогава го заклеймявайте. Какво ти е виновен ОРКУ, че ти и ЛИМОНЧО нищо никога не сте изобретили? Стига с тази типична българска злоба и завист, човека е изобретил нещо полезно за България и търси начин да го направи работещ модел. Защо само на казана на българите дявола не е сложил охрана знаеш ли?

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              И, отново, призовавам администратора:
              Родоначалникът на тази тема не заслужава /моля, вникнете в отношението му/ темата да продължи да функционира.
              - ЗАКЛЮЧЕТЕ ТЕМАТА, МОЛЯ. В ИНТЕРЕС НА ДОБРИЯ ТОН И УВАЖЕНИЕТО КЪМ ОСТАНАЛИТЕ СЪФОРУМЦИ.

Коментар

• И, отново, призовавам администратора:
                Родоначалникът на тази тема не заслужава /моля, вникнете в отношението му/ темата да продължи да функционира.
                - ЗАКЛЮЧЕТЕ ТЕМАТА, МОЛЯ. В ИНТЕРЕС НА ДОБРИЯ ТОН И УВАЖЕНИЕТО КЪМ ОСТАНАЛИТЕ СЪФОРУМЦИ.

Коментар

• на мен темата ми беше полезна, защото покрай малоумните клипове по темата 'КВТ" в ю-тюб разгледах доста схеми и модели направени от други хора/фирми, които нямат претенцията да са открили нещо уникално, но за сметка на това са успели да направят реални модели работещи и произвеждащи ток. Общо взето приятни клипчета има.

Клипчетата по темата КВТ освен, че са абсолютно аматьорски са и напълно безполезни и не мисля, че има луд, който на база на тези клипове ще даде и 1$ по линия на тази уникална технология. Без да разбирам от материята ми става ясно, че част от тия неща не могат да тръгнат, а останалата част и да тръгнат ще се чупят повече пъти отколкото киловата ще генерират.

знам, че звуча рязко, но ОРКИ вместо да защити болните си фантазии започна да се вживява като ментор в материята...

във фоурма направи си сам е станал веднъж за смях...тук явно е приел друга тактика...

както и да е.. пазете си парите за стойностни разработки и не инвестирайте без да видите работещ модел поставен в реална среда ...макар и в умален вид.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Вярно, че си малоумник, Кунчев. Обясних ти надълго и широко, макар изобщо да не бях длъжен. Затова, вместо да плещиш, наистина, да беше прочел. А това, за обвиненията за СПАМ, е още по-малоумно: Какво ти предлагам да купиш, че не си спомням? Натискаш се за лошо отношение и ще го получиш.

Коментар

• Пирамид Що се правите на луди къде ти е отговора на моя въпрос за да почнеме дискусия.

Да не мислиш че ще ти чета ферманите и спамовете за да търся съществени неща.

Limone на малко да те пропусна
                      Къде го прочете това за идеалния генератор БОЖЕ БОЖЕ . слуачйно да ти е ясно за ветрови потенциал на район и оползотворяването му
                      той може да изкара 59 % КПД при 200 км/ч на вятъра - ама идеален ли е?

Намери ми линк където го пише това твое лунно творение

Айде смешковци щоуто почна.
                      Last edited by ORKY; 06.01.2013, 11:32.

Коментар

• Мълчиш, а, Кунчев? Правилно, така и трябва. Само да беше почнал да мълчиш в началото на темата, че срам, срам, срам !

Коментар

• Забелязах и още нещо: Веднага след мои постове, където задавам съществени въпроси, Кунчев мълчи и се сниша. Види се, разчита да забравим, че сме питали и да не се излага с отговорите си, ибо види се, няма с какво да ни впечатли, освен с неподготвеност, невежество, и необосновани изблици. Това, че ние разбираме проблемите на бранша вятърна енергетика и признаваме, че има определени слабости, този джентълмен тълкува като признание за нашата несъстоятелност и основание още по-нагло да се пъчи и бие в гърдите. Нормален, зрял човек, със сигурност би направил разликата но, не и Кунчев. И продължава да твърди врели-некипели, и пак "случайно" подминава факта, че неговата машина "високоефективно" проспива могъщ енергиен поток във вид на флуид, който той, видите ли, "редуцира". Нещо повече, хвали се като цигане с бяло дупе и пропуска да осъзнае, че, точно когато има най-много налична енергия, неговото съоръжение отдава много по-малко. Не вижда, бедният, че, в омитаната площ, вятърът вкарва, а бракмата му НЕ ИЗКАРВА...и се гордее. Инженерите правят машини да улавят максимум от подаденото, а този тук не е наясно дори с дефиницията на КПД. Не прави разлика от вътящ момент и мощност, например. Бих твърдял, че нещото му е поне добро, ако можеше, при усилване на вятъра, да увеличи отдачата /запазвайки КПД/ а той го снижава, твърдейки тъкмо обратното.
                          Сори, Кунчев. Невежеството си е невежество. "Добрата" новина, в случая е, че...
                          ТИ СИ НЕГОВ ЦАР.
                          И те така.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                            Младене, аз много добре знам кой е насреща ми. Ти не знаеш че си Кънчо.

Кънчо, идеалният ветрогенератор е този който постигне максимума - 59% КПД! Но ти Кънчо не четеш, защото отговорът на въпросът ти го има и в предишния ми пост!

Лорди, пак ли искаш да те нахраня? Прочети пак мненията и ще разбереш, защо това не работи.
                            Колега, то това може и да работи...НЯКАК. ще рече, КРИВО-ЛЯВО.
                            А за енергетични нужди са потребни машини, които да работят поне добре - да бъдат здрави, надеждни и евтини. НЕ само като цена на изделието, обаче, както си мисли уникатът Кунчев, ами още, като експлоатационни разходи - установка, поддръжка, смяна на резервни части и т.н. Неговото "чудо-юдо" е една купчина лагери, шарнири, предавки и т.н. - изобщо не виждам, как ще му осигури трайност и ниски аксплоатационни разходи. В допълнение, този "уникАт" просто изпуска маса енергия покрай своето "чудо" без дои опит да я прихване. Затова, поне малко ангажираните и образовали се хора, ще има да цъкат с език...и да го подминат като странен но, негоден експонат. Всички тук го знаем /даже Лорда/ но, онова двуного, дето е започнало темата, е на светлинни години от мисълта да осъзнае редицата проблеми, които очкват него и "гениалната" му машинка.
                            Да сведем глави и да помълчим минутка за свидните жертви на родното образование

Коментар

• Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
                              Виждам ,че СИ Най-напористия да покажеш класа.

Хайде кажи ми параметрите на идеалния ветрогенератор и идеалната перка или ми намери поне линк с такова описание? Моята технология поне е формулирала понятия към, които се стреми и е постигнала реални резултати.

Вие коментирате като слепци без дори да знаете базови постановки за КВТ
                              Специалистите не лаят по форумите те изследват такива неща в аеротунели. Да не говорим, че нещата които показвам в клиповете са уникални и ги няма никъде и са абсолютно непознати за специалисти ,да не говорим ли за дилетанти..

чакам отговора и ще ти лепна една петолевка на челото да си купиш памперси и тоалетна хартия .
                              Знаеш ли колко преди тебе направих за смях и после изтриха темите заради срама от неграмотността им.- както и ти пожела да блокират темата поради спама и безмисленото плюене, което правихте. с по 10 поста след един мой.
                              Ами ние опитахме да коментираме като виждащи и за целта попитахме за повече параметри, изразени с числа но, ти си мълча, драги ми Драгинко. Да ти давам "параметри на идеалния генератор" няма да стане, т.к. има такива на реално постижимите но, ти едва ли ще разбереш и това. "Идеален" генератор" има само в мечтите, другото се казва "оптимален" и отговаря на определени НАЧАЛНИ условия, формулирани с ограниченията в математическия модел, който се залага. Там се търси първо целева функция /семейство функции/, после, се прави диференциране по първа и втора производна, намират се локалните екстремуми и, полюсите на тази целева функция, изразени като габарити, профил, предавателни числа на трансмисията /ако изобщо има такава/, количество и качество на материалите, технологично време и др. в крайна сметка, формират един реален, действащ генератор. Той, от своя страна, трябва още да отговаря и по цена, трайност, кпд...
                              А някакъв Кунчев ми пее още песни за "Идеалния". Ще рече, невежа си, а се пъчиш. Разбирам, да имаше да се похвалиш с постигнати показатели /пак там-цена, някакъв коефициент на надеждност, технологично съвършенство и т.н./ - НИЩО ПОДОБНО: Кунчев мълчи като посран, и току приплюва, че сме го били "мразели".
                              А, като кьорав, още, не вижда, че, първоначално, много добронамерено го подкрепях аз, например. Сега Лордът го гъбарка, той, милия, пак не се усеща та, казвам, да го оставим, да виим кога ще успее да доведе сам своята тема до тоталния Абсурд. В момента, тя е само Пълен такъв
                              Без малко да пропусна: Не технологията формулира понятия. Понятията се формулерат от хората. Да не би твоята технология да ти...ГОВОРИ ?
                              И още: Да НЕ говорим или ДА говорим за дилетанти? Я обясни тук, на дилетантите, с какво качество са твоите летящи крила, а?
                              Щото аз, като дилетант, знам, че птичите крила минимизират разхода на енергия при своето движение, респективно, оптимизират подемна сила къмто челно съпротивление, докато твоите /които така и не летят/, явно, целят по-високо челно съпротивление, т.к. подемната сила просто няма какво да я правят...
                              Обясни на дилетантите, моля
                              Last edited by Pyramid; 05.01.2013, 19:13.

Коментар

• Младене, аз много добре знам кой е насреща ми. Ти не знаеш че си Кънчо.

Кънчо, идеалният ветрогенератор е този който постигне максимума - 59% КПД! Но ти Кънчо не четеш, защото отговорът на въпросът ти го има и в предишния ми пост!

Лорди, пак ли искаш да те нахраня? Прочети пак мненията и ще разбереш, защо това не работи.

Коментар

Working...
                                X