IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
    Абе Кънчо нали нямаше да пишеш повече? Даже не посмях да ти кажа на добър път за да не се върнеш и хоп още на другия ден си тук
    Сега ти кого си направил за смях, освен себе си? Чувал ли си за един немски физик на име Бетз? Ако не бъркам още в началото на 20ти век е изчислил максималното КПД на ветрогенератор и то е около 59%. В момента големите ветрогенератори достигат до около 50%. А твоят колко достига? Шибнал си една огромна перка, прекалено голям мултипликатор и малко динамо и понеже и намаляваш площа при вятър изкарваш малко ток. За изчисляване на КПД се взима предвид площа на крилата и генерираната мощност, а не получена мощност спрямо максимално отдаваната.
    А по отношение на това кой е специалист и кой не, това се доказва с работа и познания, каквито ти нямаш. Пии си редовно хапчетата, да не дойдат онези с белите престилки.
    ЛИМОНЧО, сега пък ти искаш да запушиш устатата на изобретателя, след като пък ПИРАМИДЧО искаше направо да се затвори темата. Е как да затворим тема с лека ръка като един ПАТРИОТ и радетел на зелената енергия е измислил технология в пъти по-ефективна от използваните пропелери в момента?! Перката на Маджо , освен че е наистина икономична и използва цялата енергия от вятъра е наистина зелена като технология. Човека е посветил 10 години от живота си не на шега за проучвания и разработки в областта, а вие ако наистина имате интерес да анализирате би ли могло КВТ да се превърне в революционно откритие в областта на ветрогенераторите, щях отдавна да се опитам да помагам с каквото мога за да се включа в екипа му и влеем средства и енергия в една иновация, за която със съжаление можем в бъдеще само да регистрираме в медиите , че е патентована в САЩ например.

Коментар

• @ bertram ти перка с пачи пера ще правиш като моята. Що не вземеш да си ги набодеш на главата да приличаш на шаман така ще ти повярват на прогнозите,Защото от 2004 те гледам по форумите още на стс и не си мръднал.

А това надписче дето си закачил отдолу " това мнение не е повод са покупка" ми напомня този виц.

Седи циганче насред пазара и подава, но никой не се спира пред него и идва приятелчето му да се прави на клиент. Циганчето веднага се развикало:
      - " не се бутайте ще има за всички" да привлече вниманието , всички се обръщали и се усмихвали но никой не идвал . тогава приятелчето му го ритнало циганчето изревало:
      - КОй ме ритна?
      - Някой от навалицата - отговорило приятелчето.

ако някой съм изпуснал да го коментирам да влезе да напише нещо

Коментар

• 166 поста не можа да научиш едно име още бъркаш кунчо с кънчо. Но това не е от мозъка споко причината е друга - неговата липса..

Има зададен въпрос ако не можете да формулирате идеалните параметри на съоръженията, за които спорим какви са вашите критерии за спор - лаене като побеснели кучета , по случайно прелитащи предмети .

Хайде изберете един специалист който да ви представя несъгласен с моята технология и нека поспорим поне да видят хората жалките ви напъни на мозъчна дейност.
        Last edited by ORKY; 05.01.2013, 13:42.

Коментар

• Абе Кънчо нали нямаше да пишеш повече? Даже не посмях да ти кажа на добър път за да не се върнеш и хоп още на другия ден си тук
          Сега ти кого си направил за смях, освен себе си? Чувал ли си за един немски физик на име Бетз? Ако не бъркам още в началото на 20ти век е изчислил максималното КПД на ветрогенератор и то е около 59%. В момента големите ветрогенератори достигат до около 50%. А твоят колко достига? Шибнал си една огромна перка, прекалено голям мултипликатор и малко динамо и понеже и намаляваш площа при вятър изкарваш малко ток. За изчисляване на КПД се взима предвид площа на крилата и генерираната мощност, а не получена мощност спрямо максимално отдаваната.
          А по отношение на това кой е специалист и кой не, това се доказва с работа и познания, каквито ти нямаш. Пии си редовно хапчетата, да не дойдат онези с белите престилки.

Коментар

• Виждам ,че СИ Най-напористия да покажеш класа.

Хайде кажи ми параметрите на идеалния ветрогенератор и идеалната перка или ми намери поне линк с такова описание? Моята технология поне е формулирала понятия към, които се стреми и е постигнала реални резултати.

Вие коментирате като слепци без дори да знаете базови постановки за КВТ
            Специалистите не лаят по форумите те изследват такива неща в аеротунели. Да не говорим, че нещата които показвам в клиповете са уникални и ги няма никъде и са абсолютно непознати за специалисти ,да не говорим ли за дилетанти..

чакам отговора и ще ти лепна една петолевка на челото да си купиш памперси и тоалетна хартия .
            Знаеш ли колко преди тебе направих за смях и после изтриха темите заради срама от неграмотността им.- както и ти пожела да блокират темата поради спама и безмисленото плюене, което правихте. с по 10 поста след един мой.
            Last edited by ORKY; 05.01.2013, 09:18.

Коментар

• -"Хора" или "Гласове", ORKY? Щото и Наполеон от Трета палата ги е чувал, и Рамзес ІV от пета, и той...

Коментар

• Благодаря за вдигнатия шум обадиха се хора ще видим какво ще стане .
                Ако не стане пак ще дойда ...

Много поздрави Момчета, когато имам повече време ще прочета и постовете ВИ да се посмея от сърце на доброжелатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                  Кънчо просто е реализирал огромен мултипликатор за ....автомобилно динамо. Затова и твърди, че при ниски скорости на вятъра постига много голямо кпд. Само дето за да преодолее огромното съпротивление от мултипликатора му трябва много голям въртящ момент и съответно перката му е 3-4 пъти по-голяма от тази на обикновен вятърен генератор. Пак по същата причина свива крила с увеличаване на вятъра.
                  Това ако работи постоянно, досега да е изгорил няколко пъти динамото си, защото той не може да му огрничи оборотите при по-силен вятър. Подобен е принципът на големите вятърни генератори, но там при малък вятър си помагат с трансмисии или изключват част от четките и постигат по-малка генерирана мощност.
                  Не виждам какво може да се патентова от тази му идея.
                  +10
                  Аз също. Реално, той си гарантира изпускане на много висок енергиен потенциал , когато дойде /директно, покрай перките, щото ги свива/ а, когато го няма, се е втрещил в трохите. Абе, "гений" е той, и толкоз-какво знаем ние

Коментар

• Кънчо просто е реализирал огромен мултипликатор за ....автомобилно динамо. Затова и твърди, че при ниски скорости на вятъра постига много голямо кпд. Само дето за да преодолее огромното съпротивление от мултипликатора му трябва много голям въртящ момент и съответно перката му е 3-4 пъти по-голяма от тази на обикновен вятърен генератор. Пак по същата причина свива крила с увеличаване на вятъра.
                    Това ако работи постоянно, досега да е изгорил няколко пъти динамото си, защото той не може да му огрничи оборотите при по-силен вятър. Подобен е принципът на големите вятърни генератори, но там при малък вятър си помагат с трансмисии или изключват част от четките и постигат по-малка генерирана мощност.
                    Не виждам какво може да се патентова от тази му идея.

Коментар

• Тъпчото, когато задуха вятър, от който биха могли да помпят енергия, ще свива площта, да държал "ефективността" постоянна. Уникално, нали. Не максимална нетна продукция, а максимално втренчен в параметър, чието значение не познава.

Кога Господ ще си прибере вересийките, а?
                      Last edited by Pyramid; 03.01.2013, 21:23.

Коментар

• [QUOTE=Лорда;1059364999]Кунчев, компенсирането на намаляването на периферната скорост на перката, чрез захващане на по-голяма активна площ ли наричаш редукция във флуида? И още нещо не ми е ясно, какво разбираш под хомогенност на вятъра? Ако наистина си успял във всеки един момент да осигуриш достатъчно голям въртящ момент за производство на електричество единствено, чрез редукция във флуида, това е гениялно!!!/ [QUOTE]

Няма по-тъпо изказване! Наистина е написано нещо гениЯлно: "редукция на флуида" си е отвсякъде погледнато - гениАлна тъпотия.

Хайде, Лорде - няма да го измислиш защо е така, ако нямаш познания в тая посока. Знаеш ли какво предлагаш на твоя галеник? Да вкарва енергия, за да редуцира флуид, а не да получава енергия??
                        Това ли е смисълът на "иновацията"? Да оставим встрани загубите от предлаганата от теб "редукция".

Лорде, стига си се излагал поне ти. На Кънчо вече му свикнахме с тъпите измислици
                        Все пак Кънчо си е Кънчо, а ти си Лорда с главна буква!

Така, за да обобщя: и аз съм до тук! Трудно ще ми е без да реагирам на самозванците, но как може да се премълчава една тъпотия? А много публикувани тъпотии, хвърляни в публичното пространство? Надявам се ангажиментите ми вече да са по-различни и да не ми остава време за темата.
                        Last edited by зарата; 03.01.2013, 21:01.
                        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Кунчев, компенсирането на намаляването на периферната скорост на перката, чрез захващане на по-голяма активна площ ли наричаш редукция във флуида? И още нещо не ми е ясно, какво разбираш под хомогенност на вятъра? Ако наистина си успял във всеки един момент да осигуриш достатъчно голям въртящ момент за производство на електричество единствено, чрез редукция във флуида, това е гениялно!!!
                          Хомогенен вятър има в нечии глави, Лорде. На Земята, същият е основно турболентен и, тук-там, носи облаци, мъгли, прашни частици. За мощност, обаче, освен въртящ момент, се изисква и ъглова честота, а Кунчев, като го гледам, за бавните ветрове смята още и да увеличава рамото. При пориви /забележи, той твърди БЪРЗО!/ щял да го променя тъй, щото пак Моментът да оставал постоянен. При това положение, ще трябва /практически, скокообразно/ да се променя оборотите, което ми лъха на резки тласъци, необходимост от трансмисии, които пък, да са хем прости /КАК?!?/ хем евтини, хем да променят рязко предавателно число с висок КПД. Досега, преди да издивея, маса подобни въпроси му зададох - никакъв отговор. Та, ти какво, очакваш, да ти сподели? Хайде, не се увличай, не се заблуждавай. По-скоро, взел е желаното за действително, и сега търси, още някой да му се върже. Бягай, спасявай се!
                          Last edited by Pyramid; 03.01.2013, 20:55.

Коментар

• Кунчев, компенсирането на намаляването на периферната скорост на перката, чрез захващане на по-голяма активна площ ли наричаш редукция във флуида? И още нещо не ми е ясно, какво разбираш под хомогенност на вятъра? Ако наистина си успял във всеки един момент да осигуриш достатъчно голям въртящ момент за производство на електричество единствено, чрез редукция във флуида, това е гениялно!!!

Коментар

Хайде моля ви се недейте така сега!
                              Аз и група инвеститори около 10 човека имаме още твърде много въпроси към технологията. Вие дето призовавате за затваряне на темата също може да отговорите на тях или да кажете с какво устройството на Кунчев е компрометирано. Вашите мнения са полезни, но недейте да изгаряте Галилео на кладата, само защото ви липсват подобни идеи !
                              Добре, че подобни идеи ги отсяваме навреме, да ти кажа. Щото "подобие" от вида необоснованост, механична ненадеждност, разминаване със здравия икономически смисъл /вече няколко пъти споделям, къде го виждав, не искам да се повтарям/ обричат инвеститора на 99% сигурна загуба и 1% несигурна такава. Освен това, Кунчев не е Галилео - последният е имал много сериозни аргументи от математическо, механично и физическо общество, докато Кунчев опитва да обобщава около бегли проблясъци. какво "обобщава", обаче, и на него види се, не е ясно, т.к. досега не даде нито един отговор по същество.
                              На въпросите ви по технологията, този твърде мъгляво изразяващ твърде спорни МНЕНИЯ "джентълмен", не вярвам да ти отговори. Сещаш ли се защо?
                              А за темата, нищо не пречи да бъде затворена особено, ако Кунчев не иска да се излага толкова. Този човек достигна предела на падението, наистина, по-добре, да не се позори тук - имате си лични, общувайте си там. Само да не кажеш после, че не сме те предупредили: Колкото и да ругае /с основание/ Кунчев вманиачаването по определен вид "зелена енергия", отсега виждам, как, водени именно от подобни заблуди, ти и "още 10 инвеститори", сте на път да се набутате и да наливате вода в каца без дъно, вместо в едно наистина смислено, работещо трета година, наистина евтино и надеждно изделие /виж подписа ми/ за което може да получите къде по-обширна информация.
                              Та, Лорде, давай, както си знаеш - искаш ли да се набълбукаш, Кунчев с радост ще ти помогне.

Коментар

Хайде моля ви се недейте така сега!
                                Аз и група инвеститори около 10 човека имаме още твърде много въпроси към технологията. Вие дето призовавате за затваряне на темата също може да отговорите на тях или да кажете с какво устройството на Кунчев е компрометирано. Вашите мнения са полезни, но недейте да изгаряте Галилео на кладата, само защото ви липсват подобни идеи !

Един човек с 10 ника, не правят 10 човека......

пп Последен пост в темата...

Коментар

Working...
                                X