IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1916 г германският учен Бетц формулира, че с вятърна турбина не може да се вземе повече от okolo 60% от енергията на вятъра. Един български изобретател не е съгласен. Всяко крило поставено под ъгъл на силите на вятъра ,разлага силите на две компоненти - тангенциална - която върти перката и фронтална по направление на вятъра която се губи. Този изобретател му хрумнало че може да използва и фронталната сила която се губи като я превърне във флуктоиращи движения. За това той проектира нов тип съоръжения със възвратно постъпателно движение като това.
    Kunchev Wind Technology 6 (KWT unique Windmill with blade )
    https://www.youtube.com/watch?v=l4LKd_cFJjQ

НО този изобретател не се спрял той искал да докаже, че има и друг начин да се обори този закон и да се вземе повече енергия и започнал да обяснава по форумите.. Помислили го за луд - все пак закона на бернули не всеки го познава НО на този изобретател му минало през акъла, че може да използва и съседния поток минаващ покрай работната площ на крилото И потърсил методи да я оползотвори.

И този изобретател не се спрял създал нов тип вятърана/ водна турбина подходяща за ниските скорости на вятъра в БГ условия. За да оползотвори малката енергия на ниските скорости на вятъра било необходимо да се захване огромна работна площ , но за да издъжи на бурите трябва здрава конструкция защото силите нарастват екпоненциално , а това струва скъпо и е непосилно за никоя технология за вятърни генератори, НО нашия изобретател взел че създал бързи методи за реглулиране на мощността взимана от вятъра. Така при буря перката взима само част от енергията И не само... той създал методи да връща енергия за да устои на бурите. И докато единствено пропелерите има регулирана на ъгъла на атака , този изобретател ползва 3 едновременни метода при неговата перка с летящи крила - единият е толкова бърз, че се ползва като метод за преодоляване на пиковете на вятъра системи непознати за съвремената вятъра енергия.
    като това
    Kunchev Wind Technology 22- turbine flying wings

И докато този изобретател се мъчи да сътвори нещо държавата му не само не му помага , а мани мани ... Главно заради крайните му изказвания за зелената енергия е и медиино изолиран . И докато той си дава последните пари за да си направи работилница за експерименти собствените ни иснституции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      перката от клипчето е малка... ако с това чудо ще се прави генерация трябва да се пусне по-сериозен макет, защото никой няма да се занимава с малки перки - там има доста разработки.

без да претендирам за машинен експерт ..си мисля, че с толкова връзки ..няма как да не се стига до периодични аварии по тези перки... затова пуснете една сериозна..някъде на видно място и я оставете на вятъра поне година...убеден съм, че и вие не сте наясно за тази година какво ще се случи.

в крайна сметка като пишеш тук е, за да видиш как се приема проекта, а не да си правим евала един на друг..нали... писаха го колеги..не е убедително...

http://www.youtube.com/watch?v=tIDKfS_PeKg

това клипче бих го изтрил на секундата на твое място... няма как наблюдателен човек да пропусне, че в затворено помещение перката започва да се върти и чак тогава човекът по пантофи тръгва победоносно напред
      Връщам се близо година назад, и виждам, че не е махнал клипчето. Измамата още оттам лъсва, който иска, да се хваща...

Коментар

• Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
        Лесно се броят тъпаците. Обороти не се борят.
        НЕ е проблема на тази държава ,че простаците са много а че свестните мълчат
        И кой, някой от свестните ли го казва сега? Вярно било, тъпаците се броят много лесно.
        И аз някак се отказах да боря обороти
        Ето, всички виждат, ти мамиш. Мамиш. Плоско и нескопосано. Нямаш реални данни, имаш въртележка. Затова, т.к. нямаш достоверни цифри, отклоняваш всячески и опитваш с обиди. Изтъркан номер. Не минава.
        Last edited by Pyramid; 16.11.2013, 10:34.

Коментар

• Лесно се броят тъпаците. Обороти не се борят.
          НЕ е проблема на тази държава ,че простаците са много а че свестните мълчат

Коментар

турбината се върти с над 300 оборота/мин как се определя няма да ти кажа.
            Колко и да шикалкавиш си ми ясен
            Последните неща ги написах за другите, които четът с тебе не ми се разговаря
            Оборотите лесно се броят, ТОВА не е проблем. Който рече да ти дава едни пари, нали ще пита абе, колко мощност дава това чудо?
            Не казваш нищо? И кого лъжеш, че с мен не си искал да разговаряш? Бедата е, че нямаш нищо стабилно и реално, излизащо извън границите на плитката измама. Иначе, да беше ме разбил.
            Естествено, колегите виждат, кой шикалкави.

Коментар

• турбината се върти с над 300 оборота/мин как се определя няма да ти кажа.
              Колко и да шикалкавиш си ми ясен
              Последните неща ги написах за другите, които четът с тебе не ми се разговаря

Коментар

За да не съм голословен. От първото видео се вижда с какви обороти се върти турбината. Трябваше ако си специалист да си констатирал чакам да кажеш и да обясниш на останалите как се определят.

чула жабата че коват коня и тя дигнала крак.

дядо йоцо гледа сляп как минава влака
                АМА СИ ГОЛОСЛОВЕН.
                От физиката е известно, че оборотите , сами по себе си, НЕ СА мощност. Те се изразяват с някаква ъглова честота, радиани в секунда. За мощност, още, трябва и въртящ момент, единица - нютон по метър. [N.m]
                Как го измери, ако изобщо, Кунчев? Гледам, има нещо на вала , ала какво е? Качеството на видеото е ... скромно, да речем, някъде товар да си му сложил? Какъв? Колко вата даваше? Осреднено, за 1 мин., да речем, не амплитудни стойности при порив? И каква беше скоростта на "бурята"? В метри в секунда, ако може? Когато аз си играх, 2007-ма, да правя вятърен генератор, му направих механична спирачка с диск, феродо и лост. Нея, след като я натоварех с фиксиран товар, засичах скоростта на вятъра с анемометър, засичах и оборотите с хронометър/об/минута, об/секунда/, знаех, каква мощност развива до втория знак след запетайката. По памет /турбината беше трикрила, с вертикален вал, Н-тип/ при крило с дължина 2 метра и радиус 1,25 м / омитана площ 5 кв. метра, при 10 м/сек. ми даваше 1,25kW. Тоест, при мощност на вятъра около 3225 W, кпд беше скромните 38,7596 %. или 65,69% от макс. кпд по Бец.
                Намираше се на покрива на ТУ-Варна, който живее наоколо, сигурно, е виждал разните, там, изпълнения. Железата, казват, са стърчали поне още 3 години...
                Хайде, моля, да видим твоите числа. Интересуват ме само целите стойности - дробите, по желание, можеш да ги изтървеш, ти си нашият гений, налЭ, на Теб всичко е позволено.
                Думай, да видим.
                Last edited by Pyramid; 08.12.2013, 16:13.

Коментар

• За да не съм голословен. От първото видео се вижда с какви обороти се върти турбината. Трябваше ако си специалист да си констатирал чакам да кажеш и да обясниш на останалите как се определят.

чула жабата че коват коня и тя дигнала крак.

дядо йоцо гледа сляп как минава влака

Коментар

видяхме някакъв човечец ,озлобен от собствената си некадърност и некомпетентност ,който не вижда нищо друго позитивно наоколо освен собственото си его , който си мисли че точно на него някой е длъжен да доказва нещо . Ние показваме нещата , който разбира сам ще оцени идеята и ще я сравни с досегашното ниво. Ние работим създаваме и показваме нещата които правим лоши или добри. Такива като теб освен съжаление друго не може да предизвикат в мен.
                    Не разбрах, кое е "озлобление и некадърност"? Това, че попитах за ясни, недвусмислени и неоспорими доказателства? Пишеш гръмки изявления /цитирам:/
                    понякога фактите сами говорят вижте последните опити с нов вид турбина изобретена от българин.
                    "перка с летящи крила" при буря връща енергия за да устои. Фронталните сили са неколкократно по малки, 3 бързи метода за регулиране на мощността от вятъра работещи едновремено

http://www.youtube.com/watch?v=XEuZN0Ex8jE

http://www.youtube.com/watch?v=zakVrVmJkKI
                    но,
                    Нито някакви количествени /дори приблизителни!/ данни за скорост на вятъра, за проивеждана на вала мощност, си привел,
                    Нито някакви "методи" си личат,
                    Нито си показал /дори бегло!/ с какво сравняваш своето чудо. Нищо.
                    Та, пак да питам:
                    - Какви са ФАКТИТЕ и откъде можем да се запознаем с тяхното числено изражение? Колко вата дава това нещо? Каква амплитуда и честота на вибрациите има? И колко е КПД-то? Вземи за база, да речем, крителрия на Бец... Или пак ще повтаряме, каквото се случи миналата година? Предлагам, който иска толкова, да ти налее пари. Ти, само, го убедИ, първо, че не показваш панаирджийски хвърчила, че твоето е ... абе, супер по-по-най. Да ти налее парите.
                    Така става ли?

И не забравяй, приготви си вазелин. За след ТОВА
                    Last edited by Pyramid; 15.11.2013, 17:52.

Коментар

• видяхме някакъв човечец ,озлобен от собствената си некадърност и некомпетентност ,който не вижда нищо друго позитивно наоколо освен собственото си его , който си мисли че точно на него някой е длъжен да доказва нещо . Ние показваме нещата , който разбира сам ще оцени идеята и ще я сравни с досегашното ниво. Ние работим създаваме и показваме нещата които правим лоши или добри. Такива като теб освен съжаление друго не може да предизвикат в мен.

Коментар

• E, видяхме едно нещо, дето се върти. ОК. Ватове на изхода измери ли и при каква скорост на вятъра е това? Оттам насетне може да се говори за ефективност, сега само едно нещо се върти и...толкова. "Доказал" си, когато представиш данни, протокол, база, с която , да сравним. До момента, имаме нищо. НИ-ЩО.
                        Е, ти си говори, Кунчев, колко си велик, лошо няма...

Коментар

• понякога фактите сами говорят вижте последните опити с нов вид турбина изобретена от българин.
                          "перка с летящи крила" при буря връща енергия за да устои. Фронталните сили са неколкократно по малки, 3 бързи метода за регулиране на мощността от вятъра работещи едновремено

http://www.youtube.com/watch?v=XEuZN0Ex8jE

http://www.youtube.com/watch?v=zakVrVmJkKI

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Защо сухи шарнири ? Те не са сухи и разбира се ще са херметизирани и ще си имат смазка в тях.Защо трябва в Китай да си прави частите ? Много е просто - само заради цената и качеството. Ще има най ниска цена при най добро качество и там това се постига. Нали знаеш това, което правя - цената наедин детайл в България е 2лв., такава предлагат..а в Китай - 16 цента. Трябва да съм откачил да се занимавам с местните в БГ "кръвопийци" В Китай има много добра логистика за снабдяване с материали , на ужасно ниски цени..ужасни за нашите продавачи на материали..но те при нас и нищо почти не успяват да продадат, нямат и асортимент.Ти си го защитавай авторски както искаш нещо, единственното нещо което ще спре някой да не те копира е цената..ако имаш в пъти по висока цена, то появата на евтини копия е гарантирана и някой друг , ще го прави и по никакъв начин не можеш да откриеш къде се асемблира - Китай е много голям.Там фабриките произвеждат части за някой, който някъде и може и на някой кораб асемблира нещо..Всички си продават разработките на китайски трейдинг - търговски компании , търговците са производителите и швабите се скъсват да продават технология, всички им продават защото плащат и то добре.А за копиране - абсолютно всеки има желание да те копира и да изкара пари , прошка няма ти само се опитвай да продаваш на въздухарски високи цени и си жертва. Но какъв е проблема да играеш по правилата вместо да си фантазираш нови !
                            Ами да действа бе. Аз такова долно отношение не бях срещал почти в живота си. Да прави каквото ще. Не заслужава нищо.

Коментар

• Pyramid

Защо сухи шарнири ? Те не са сухи и разбира се ще са херметизирани и ще си имат смазка в тях.Защо трябва в Китай да си прави частите ? Много е просто - само заради цената и качеството. Ще има най ниска цена при най добро качество и там това се постига. Нали знаеш това, което правя - цената наедин детайл в България е 2лв., такава предлагат..а в Китай - 16 цента. Трябва да съм откачил да се занимавам с местните в БГ "кръвопийци" В Китай има много добра логистика за снабдяване с материали , на ужасно ниски цени..ужасни за нашите продавачи на материали..но те при нас и нищо почти не успяват да продадат, нямат и асортимент.Ти си го защитавай авторски както искаш нещо, единственното нещо което ще спре някой да не те копира е цената..ако имаш в пъти по висока цена, то появата на евтини копия е гарантирана и някой друг , ще го прави и по никакъв начин не можеш да откриеш къде се асемблира - Китай е много голям.Там фабриките произвеждат части за някой, който някъде и може и на някой кораб асемблира нещо..Всички си продават разработките на китайски трейдинг - търговски компании , търговците са производителите и швабите се скъсват да продават технология, всички им продават защото плащат и то добре.А за копиране - абсолютно всеки има желание да те копира и да изкара пари , прошка няма ти само се опитвай да продаваш на въздухарски високи цени и си жертва. Но какъв е проблема да играеш по правилата вместо да си фантазираш нови !
                              Last edited by supertrader; 10.01.2013, 11:37.
                              D.Y.F-091066

Коментар

OK трудно се пробива стена от простотия
                                Да. Как не те оставих по-рано да си чупиш простата кратуна и теб, сам си се чудя. Май всячески си плюеш по късмета. Неблагодарник нещастен.

Коментар

Working...
                                X