Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционно злато
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
A не, по най обикновения начин - IAU + SLV и въртя помежду им според зависи в рамките на фиксиран % от портфейла експозиция към ценни метали.
Лостовете ги ползвам главно при акциите.
Иначе къс на късото сребро и къс на дългото злато х 3 не ми изглежда лоша тая твоя идея.
Нещо ми бега в цялата работа. Ама и то не е за дневна търговия
https://prnt.sc/j1s95h
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
Как го търгуваш рейшиото??
Чудя се как да изтъргувам. SSHRT DSLV с кво да хеджвам за да остана на късо рейшио и да цоцам амортизации? SSHRT UGLD с равни суми? Надявам се Нищо да не мръдне с 30%
Лостовете ги ползвам главно при акциите.
Иначе къс на късото сребро и къс на дългото злато х 3 не ми изглежда лоша тая твоя идея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Толкова си могат инвестор ИТ грамотниците явно. Оная тема май я забравяме.
Вчера GSR подмина 82, за добро или зло арбитрирах солидна хапка, среброто вече ми подмина 1/3.
Доколкото виждам това е най високото ниво на рейшото от близо 50 години ( изключая някакви аномалии 1991-4 когато е близнало дори стотака)
https://www.bullionbypost.co.uk/pric...ilver/alltime/
Чудя се как да изтъргувам. SSHRT DSLV с кво да хеджвам за да остана на късо рейшио и да цоцам амортизации? SSHRT UGLD с равни суми? Надявам се Нищо да не мръдне с 30%
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнение
Ма явно тука ще се пише като счупихте темата с петъчни вечерни оффтопици...
Вчера GSR подмина 82, за добро или зло арбитрирах солидна хапка, среброто вече ми подмина 1/3.
Доколкото виждам това е най високото ниво на рейшото от близо 50 години ( изключая някакви аномалии 1991-4 когато е близнало дори стотака)
https://www.bullionbypost.co.uk/pric...ilver/alltime/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеА защо да отваряме нова тема, като тази вече си я има? И заглавието й е ок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от galin65 Разгледай мнение
При Народния театър има един чейндж. Там купуват, но не помня името фактор или нещо такова
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеНе един и двама си имат твърд доход и това е хем хоби, хем някой лев отстрани. Я подобряват колекцията, я по-лошите ги продават.
Та май да, тънка е границата. [/B]
Иначе ако си предал за рециклиране двата стари телевизора от мазата или продаваш малкия 32 инчов за да си купиш 50 инчов нов - това не е търговска дейност по занятие.
За монетите обаче не знам къде е границата, там е по-сложно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
От ДДС е освободено. Данък печалба не се дължи, ако физическо лице продава движими вещи (в общия случай - законът изрично казва кои движими вещи се облагат с данък върху дохода), но само ако това не е търговска дейност по занятие. Може да си продадеш златните монети, които пазиш за всеки случай (зомби апокалипсис, хиперинфлация, банкова паника и т.н.), може да си продадеш стария телевизор. Обаче ако започнеш да купуваш разни неща и да ги продаваш в сайтовете за обяви с цел да се издържаш от тази дейност - това се води търговска дейност по занятие.
Проблемът е, че границата между двете е тънка и си виновен до доказване на противното (така е в данъчното законодателство - първо ти пишат АУАН и после, ако решиш да се занимаваш, обжалваш в съда).
Ако не продаваш в сайтове за обяви дали пак не е същото. Мисля е риторичен въпроса, както обаче е интересен казуса "да се издържаш от тази дейност". Не един и двама си имат твърд доход и това е хем хоби, хем някой лев отстрани. Я подобряват колекцията, я по-лошите ги продават.
Та май да, тънка е границата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Златото по закон е освободено от ДДС и данък печалба в следствие на покупка <-> продажба на различни цени.
Проблемът е, че границата между двете е тънка и си виновен до доказване на противното (така е в данъчното законодателство - първо ти пишат АУАН и после, ако решиш да се занимаваш, обжалваш в съда).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
А сещаш ли се с какво са били обезпечени парите тогава и с какво са обезпечени сега? В днешно време за държавите няма кой знае каква полза да правят подобни хватки.
- 1 like
Коментар
-
А сещаш ли се с какво са били обезпечени парите тогава и с какво са обезпечени сега? В днешно време за държавите няма кой знае каква полза да правят подобни хватки.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
А сещаш ли се с какво са били обезпечени парите тогава и с какво са обезпечени сега? В днешно време за държавите няма кой знае каква полза да правят подобни хватки.
Коментар
Коментар