IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Indipendent
    До dsx500
    Има още едно противоречие... Презентацията почна с един въпрос към аудиторията - къде се виждаме ние, в ролята на наемни работници и задлъжнели до живот в кредити хора или с блестящо и устроено бъдеще единствено чрез пасивни доходи и т.н. Хубаво, насърчавате хората да правят бизнес с вас, а кой ще работи за малкия и среден бизнес, който уж ви захранва...
    Презентацията е направена от хора с много силни познания за начина по който работи съзнанието на един човек, има много техники и е сравнително лесно да се изучат.

Те създават емоционална реакция в аудиенцията когато ги карат да си се представят като успешни, богати, известни, в BMW. Каквото и да казват, оставаш с впечатлението че с една начална инвестиция в правилният момент (СЕГА!) ще доведе до всичко това. Всеки си е мислил как би изглеждал, какво би направил, как би се държал ако е богат и заможен, човек със статус, и те го вграждат в презентацията си за да активират тези емоции. Затова са огромните числа, те не са за по-лесна сметка, а за по-силна емоция.

Когато казват, че не всички успяват, че трябва да се вложи труд и т.н. те вече говорят за "някои хора", за тези "заблудените" които просто чакат да се случи нещо, все позиции в които човек не би се видял и не би почуствал себе си в ролята на загубеняка. Няма я емоцията.

Тъй като под-съзнанието винаги е предразположено да филтрира информацията и приема тази подкрепена с емоция като по-реална, независимо от логика и анализ, то не осмисля думите които не подкрепят по-силното емоционално състояние.

Единствения начин да се избегне от тази тенденция на подсъзнанието е да се мисли активно, критично, рационално и логически, както правиш ти.

Това е разсъждение само върху начина по който комуникират, икономическият анализ на схемата е далеч по-обемен и излизат много небивалици които се обсъждат и в тази тема, но анализите никога не се приемат сериозно от хора които мислят емоционално.
    Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• От месеци само чета, но сега вече реших да пиша защото има значение.

Първоначално изпратено от Indipendent Разгледай мнение
      Да, обаче аз не мога да разбера едно нещо! На презентацията се говори за печелене на пари само от бизнес центрове! В един момент дори забравяш кое точно те е отвело там - Save Card-ата! Аз попитах един от бизнесмените какво се случва с последните, които инвестират 3000 лв, как ще си избият парите ако няма от кого? Той ми отговори: "Няма как да стане това! Нали знаеш, че има нови поколения, а и ти какво искаш - ако те спрат да работят, и ние спираме да печелим, искаш всички отгоре да спрат да взимат пари ли?" ТОва беше неговият отгоеор, който мен лично ме подразни...
      Казаха ми, че собствениците имали план за развитие за 10 години напред, предполагам и Вие го знаете! Можете ли да ми кажете как точно Save Card се вклюва в компенсационния план в бъдеще? Ще продължите ли да набавяте толкова настървено БП или ще спрете..., какво ще се случи?
      Определено не ти препоръчвам да теглиш кредит за да се включиш. Откакто се опитаха да привлекат мен миналото лято аз се интересувам как се развива компанията, ходих и на семинарите им. Реалността 8 месеца по-късно е доста показателна, всички мои приятели които се опитаха да ме вкарат като БП към момента или са се отказали от компанията или се опитват да избият парите и тогава да се откажат.

Като станеш БП получаваш упътване как да търсиш и говориш с хората за да ги привличаш, което е като кратък наръчник за манипулации. Внушават се емоционални послания за неограничен успех и живот без работа, в същото време се всява страх че можеш да изпуснеш момента и да пропуснеш възможността ако не се включиш веднага.

Реално повечето БП не са чели общите условия и не могат да отговорят на елементарни математически въпроси за бонусите. Не е вярно че ще си развиеш уменията, по скоро ще трябва да лъжеш хората за да се включат и да избиеш парите. Това че за 1-2-3 години ще ги избиеш само от намаления също не е аргумент, защото те не могат да гарантират че ще съществуват толкова време, а и докато ги избиваш ще изхарчиш 10-20 пъти повече от което те ще получават процент (вместо това може просто да се харчи разумно и ще се спести повече).

Също не е вярно че ако се включиш сега и те се развият в цяла европа ще получаваш процент от покупките на всички под теб на целия континент (групов бонус). Математически невъзможно, само това твърдение е достатъчно да ги вкарат на топло според мен.

Повечето БП са млади защото нямат опита и уменията да направят реална преценка, и в същото време мечтаят за богатство и успехи.

Може да се каже много, но това трябва да е достатъчно да си прецениш сама.
      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        В тази тема се разиграва неповторим цирк, с чалга за звук...
        И какво е това SCI - мнение? Какво следва, инвестор, "Наркотрафик - мнение" , "Телефонни измами - мнение" ????
        Спомням си преди темата се казваше по друг начин, за древноегипетски монументи ставаше въпрос!
        Не цирк, а театрално представление

Коментар

• "Това със сигурност не е инвестиция, мила. Това, че си толкова млада е и хубаво и не чак толкова Хубаво е, защото нямаш опит, а захващането с подобна работа би развило за няколко месеца много качества у теб, които в кариерата мнозина изграждат за 5-6г. Не е толкова хубаво, защото ще трябва да се пребориш с отхвърляне, съмнения в собствените си качества , с откази, с лишения (на личен живот) и т.н. Но пък добрата новина е , че много от бизнес партньорите са млади хора като теб, и както те сами споделят компанията е животопроменяща среда. Другата добра новина е, че можеш да станеш бизнес партньор и с 600лв, при което ще си запазиш място в позиционното дърво и ако ти потръгне с мрежата и решиш да се занимаваш професионално (зашото в началото всеки отделя максимум 5-10ч седмично , както и се презентира в мрежовия маркетинг) мястото ще ти стои. В крайна сметка , можеш да решиш да си бъдеш и само клиент , който да се възползва от отстъпките при пазаруване. "
          Да, обаче аз не мога да разбера едно нещо! На презентацията се говори за печелене на пари само от бизнес центрове! В един момент дори забравяш кое точно те е отвело там - Save Card-ата! Аз попитах един от бизнесмените какво се случва с последните, които инвестират 3000 лв, как ще си избият парите ако няма от кого? Той ми отговори: "Няма как да стане това! Нали знаеш, че има нови поколения, а и ти какво искаш - ако те спрат да работят, и ние спираме да печелим, искаш всички отгоре да спрат да взимат пари ли?" ТОва беше неговият отгоеор, който мен лично ме подразни...
          Казаха ми, че собствениците имали план за развитие за 10 години напред, предполагам и Вие го знаете! Можете ли да ми кажете как точно Save Card се вклюва в компенсационния план в бъдеще? Ще продължите ли да набавяте толкова настървено БП или ще спрете..., какво ще се случи?

Коментар

• В тази тема се разиграва неповторим цирк, с чалга за звук...
            И какво е това SCI - мнение? Какво следва, инвестор, "Наркотрафик - мнение" , "Телефонни измами - мнение" ????
            Спомням си преди темата се казваше по друг начин, за древноегипетски монументи ставаше въпрос!
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Говорят така защото са алчни за парите на БП...имай предвид, че така ще се казва на абсолютно!!!! ама абсолютно!!! всички мераклии за БП до закриването на схемта...защото при положение, че карите станат масови (ега не станат) и се насити с БП...как новите БП ще си избият вложените 3000... та този рефрен млада компания сме и тн...ще се пее до закриването и.

ЗА МЛМ бизнес 3 години е предостатъчно, но това не МЛМ бизнес , а схема прикрита като МЛМ... то реално всички пирамиди работят на този модел.

питай ги за какво са тия 3000...ще видиш, че ще почат да ти говорят глупости за инвестициии и тн... за сайта ако са дали над 10-20К значи са ги измамили брутално, даже и 30000 да са дали..това са парите от 10 БП...къде отиват другите.... ще ти кажа къде.. в джобовете на организаторите, трохи за довелите ги и за лъскавите презентации...ама то май и там се плаща когато е цял бизнес ден.. та такива ми ти работи.
              Много ми е интересно как в България все правим крива сметка на чужд гръб. Бизнес партньорите били алчни, измами, пирамиди, как собствениците едва ли не станали мултимилионери и т.н. Хора, компенсационния план на компанията е публичен и ако си направите труда да го изследвате ще видите, че едно 50% от постъпленията от бизнес центрове и карти се разпределят за различните видове бонуси. Да не говорим, че бонусите не са само директни (за привличане на нов клиент), ами и групови, при които се печели дори и от работата на БП регистрирали се преди теб (има 8 вида бонуси) Освен това има едни 16.67% ДДС и всеки сам може да направи сметка колко остават в системата от 1лв приход. С тези пари компанията трябва да плаща зали, администрация, търговски представители, развойна дейност... Така се гради голяма потребителска общност. Но разбира се най-лесно е да се плюе, клевети и завижда. И ако бизнес партньорите били алчни, то какви сте вие, като гледате в чуждото канче - със сигурност не сте съвременен вариант на Робин Худ....

"Заем и инвестиция за мен са противоположни неща. Инвестира този който има свободни средства за да ги инвестира. Това даже и в SCI ще ти го кажат. Като ще ми вземаш заем не виждам какъв инвеститор се пишеш."
              Не се пиша за инвеститор, а и да искам не мога! На 22 г. съм и все още дори уча! След срещата, която ми направиха, почнах да обмислям разни неща, които знам само теоретично от учебници, никаква практик! За това просто реших, че това е най-правилното място да пиша, за да получа компетентно мнение, а не само отговори на емоционално равнище!
              Това със сигурност не е инвестиция, мила. Това, че си толкова млада е и хубаво и не чак толкова Хубаво е, защото нямаш опит, а захващането с подобна работа би развило за няколко месеца много качества у теб, които в кариерата мнозина изграждат за 5-6г. Не е толкова хубаво, защото ще трябва да се пребориш с отхвърляне, съмнения в собствените си качества , с откази, с лишения (на личен живот) и т.н. Но пък добрата новина е , че много от бизнес партньорите са млади хора като теб, и както те сами споделят компанията е животопроменяща среда. Другата добра новина е, че можеш да станеш бизнес партньор и с 600лв, при което ще си запазиш място в позиционното дърво и ако ти потръгне с мрежата и решиш да се занимаваш професионално (зашото в началото всеки отделя максимум 5-10ч седмично , както и се презентира в мрежовия маркетинг) мястото ще ти стои. В крайна сметка , можеш да решиш да си бъдеш и само клиент , който да се възползва от отстъпките при пазаруване.
              Last edited by abraham; 14.03.2013, 20:29.
              SCI е шансът да покажем на другите народи, че ние българите сме нация от победители !

Коментар

• До bertram:
                "Говорят така защото са алчни за парите на БП...имай предвид, че така ще се казва на абсолютно!!!! ама абсолютно!!! всички мераклии за БП до закриването на схемта...защото при положение, че карите станат масови (ега не станат) и се насити с БП...как новите БП ще си избият вложените 3000... та този рефрен млада компания сме и тн...ще се пее до закриването и.
                ЗА МЛМ бизнес 3 години е предостатъчно, но това не МЛМ бизнес , а схема прикрита като МЛМ... то реално всички пирамиди работят на този модел."

Аз доста въпроси зададох, на този въпрос "как новите БП ще си избият вложените 3000" те ми отговориха, че няма да има последни БП, защото това нямало как да се случи, защото имало нови и подрастващи поколения!
                Другото нещо, казаха ми, че мрежата им от търговски обекти ще се разрасне едва когато набавят достатъчно БП, на които едва ли не да се крепи компанията и те да я изведат в Европа! Тогава щяло да има и супермаркети и хипермаркети и т.н. и т.н...В този момент вече, щяло да има достатъчно голям брой клиентски регистрации, от които БП-те да печелят , само от потреблението! И тогава вече, доколкото аз разбрах от думите им, няма да има смисъл от нови БП, защото пазарът щал да е разпределен и да се печелят мнооого големи суми само и единствено от потребление. Едва ли не ще получаваш 4-5 цифрени суми по сметката си само от този пасивен доход... Доколкото разбрах също, те задържат разрастването на мрежата от търговски обекти, умишлено в момента, за да изградят първо мрежа от БП, а и самите големи т/ски обекти в момента нямали сметка да сключат договор с SCI поради ниското, все още, потребление...
                Според мен има мн противоречиви изказвания от тяхна страна, но... не знам...?!?!

Коментар

• "Заем и инвестиция за мен са противоположни неща. Инвестира този който има свободни средства за да ги инвестира. Това даже и в SCI ще ти го кажат. Като ще ми вземаш заем не виждам какъв инвеститор се пишеш."
                  Не се пиша за инвеститор, а и да искам не мога! На 22 г. съм и все още дори уча! След срещата, която ми направиха, почнах да обмислям разни неща, които знам само теоретично от учебници, никаква практик! За това просто реших, че това е най-правилното място да пиша, за да получа компетентно мнение, а не само отговори на емоционално равнище!

Коментар

• Искат 3000 лв за да влезеш!?! хаха, не бях се задълбочавал в темата, ама това си е типичната пирамидална структура, където трябва след това да въвлечеш още хора под теб, за да "печелиш"... и естествено организаторите печелят най-много, докато... сещате се..
                    п. п. Че и Иво Груев гледам се е хванал на хорото...ще му отиде имиджа

... притежателя на въпросната Save Card само чрез нея би могъл да си върне парите (3000 лв)
                    ...
                    - Второто нещо, което за мен е най-голямото притеснение, е именно техният компесационен план, който е изграден единствено върху бизнес платформата, т.е. за да печели един БП той трябва да въвлилча в схемата още БП-ри, което за мен вече е игра на човешки съдби! В тази мрежа от БП-ри не се произвежда нищо, не се предлага нищо, спечелените пари не се реинвестират, а се загубват нагоре по мрежата и се разчита единствено на новите БП-ри за нова печалба и т.н и т.н. Нещо мн страшно за мен забелязах на срещата с лидерите на SCI! Повечето от тях ми казаха, че са бивши адвокати, бизнесмени, хора с най-различни професии, които са зарязали заради работата си в Save Company! Аз смятам, че по този начин ще загубим ефективна и производителна работна ръка (тъй като компанията е с амбицията да се развива много и да привлече още мн БП), защото хората оставят работата си заради ниското заплащане и високото такова в компанията. На този мой въпрос те ми отговориха, че в момента се гради мрежата от БП-ри, след което вече ще има по-голямо търсене на клиентски регистрации, от които да се печели пасивен доход и повече и по-големи търговски обекти също, като съотношението на БП-рите и клиентските регистрации трябва да бъде 5% на 95%. Така изглеждали нещата, защото компанията била все още в началото на развитието си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Indipendent Разгледай мнение
                      .....На този мой въпрос те ми отговориха, че в момента се гради мрежата от БП-ри, след което вече ще има по-голямо търсене на клиентски регистрации, от които да се печели пасивен доход и повече и по-големи търговски обекти също, като съотношението на БП-рите и клиентските регистрации трябва да бъде 5% на 95%. Така изглеждали нещата, защото компанията била все още в началото на развитието си!
                      Говорят така защото са алчни за парите на БП...имай предвид, че така ще се казва на абсолютно!!!! ама абсолютно!!! всички мераклии за БП до закриването на схемта...защото при положение, че карите станат масови (ега не станат) и се насити с БП...как новите БП ще си избият вложените 3000... та този рефрен млада компания сме и тн...ще се пее до закриването и.

ЗА МЛМ бизнес 3 години е предостатъчно, но това не МЛМ бизнес , а схема прикрита като МЛМ... то реално всички пирамиди работят на този модел.

питай ги за какво са тия 3000...ще видиш, че ще почат да ти говорят глупости за инвестициии и тн... за сайта ако са дали над 10-20К значи са ги измамили брутално, даже и 30000 да са дали..това са парите от 10 БП...къде отиват другите.... ще ти кажа къде.. в джобовете на организаторите, трохи за довелите ги и за лъскавите презентации...ама то май и там се плаща когато е цял бизнес ден.. та такива ми ти работи.

ако ще теглиш кредит - твърдото ми мнение е , че ще се прецакаш... ако ще си трошиш 3К и ги имаш в изобилие...твоя си работа.

не е само до пари, а до морал...едно да се набуташ сам 3-30-300К, а съвсем друго е да излъжеш близки и познати да дадат по 3К... помисли си!
                      Last edited by bertram; 14.03.2013, 19:37.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Хубаво ги мислиш браво. Ти сама си предвидила рискове и ползи сега остава да решиш.

Аз само да вметна едно лично мнение. Спомена че ще теглиш заем за да инвестираш.

Заем и инвестиция за мен са противоположни неща. Инвестира този който има свободни средства за да ги инвестира. Това даже и в SCI ще ти го кажат. Като ще ми вземаш заем не виждам какъв инвеститор се пишеш.

Безрискови инвестиции няма, направи си сметка ако потънеш с 3 хилки какво ще ти се случи, и ако можеш да ги преживееш, действай, като не можеш значи не е залък за твоята уста.

Успех
                        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Относно SCI искам и аз да се включа с една питанка, тъй като в момента имам клиентска регистрация и се чудя дали да не продължа развитието си в компанията.
                          Проблемът обаче е, че имам същите притеснения, които имат повечето й критици.
                          - Първото нещо, което ми направи впечатление в тяхната презентация е, че те твърдят, че възвръщаемостта при инвестицията в техния бизнес и закупуването на тяхното ноу-хау е сигурна поради факта, че притежателя на въпросната Save Card само чрез нея би могъл да си върне парите (3000 лв) след 2-3 години (най-рано), което правело въпросната инвестиция безрискова, с нулев риск! Аз, обаче, твърдя пред тях, като те съответно отричат твърдението ми, че безрискова инвестиция няма и това тяхно твърдение според мен не е коректно, тъй като има не един инвестиционен риск (като инфлационния, например). Та това именно ме наведе на мисълта, че за мен тази инвестиция би била мн рискована, тъй като за да дам такава сума трябва да изтегля заем и съответно да включа и лихвата към своята инвестиция, което увеличава риска! (според мен)
                          - Второто нещо, което за мен е най-голямото притеснение, е именно техният компесационен план, който е изграден единствено върху бизнес платформата, т.е. за да печели един БП той трябва да въвлилча в схемата още БП-ри, което за мен вече е игра на човешки съдби! В тази мрежа от БП-ри не се произвежда нищо, не се предлага нищо, спечелените пари не се реинвестират, а се загубват нагоре по мрежата и се разчита единствено на новите БП-ри за нова печалба и т.н и т.н. Нещо мн страшно за мен забелязах на срещата с лидерите на SCI! Повечето от тях ми казаха, че са бивши адвокати, бизнесмени, хора с най-различни професии, които са зарязали заради работата си в Save Company! Аз смятам, че по този начин ще загубим ефективна и производителна работна ръка (тъй като компанията е с амбицията да се развива много и да привлече още мн БП), защото хората оставят работата си заради ниското заплащане и високото такова в компанията. На този мой въпрос те ми отговориха, че в момента се гради мрежата от БП-ри, след което вече ще има по-голямо търсене на клиентски регистрации, от които да се печели пасивен доход и повече и по-големи търговски обекти също, като съотношението на БП-рите и клиентските регистрации трябва да бъде 5% на 95%. Така изглеждали нещата, защото компанията била все още в началото на развитието си!
                          Много ще съм благодарна ако някой от вас отговори на последния мой въпрос и според вас поредната лъжа ли е това или има смисъл да се влезе в компанията сега?!?

Коментар

• Изчетох новите мнения...

Стойте си непросветени, никой не ви кара на сила да печелите бе хора!
                            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от emergence Разгледай мнение

Novakat Отговорът е не. Главните приходи на момичето идват от регистрации, но когато пазарът се пренасити говорим за 300 000 - 500 000 тогава няма да има нови регистрации и ще се получава главно бонус от покупките им.

Това означавали,че ще пресъхнат резервоарите на вече "подарените" коли?

Първоначално изпратено от emergence Разгледай мнение
                              bertram Ако бях на твое място сигурно щях да мисля по същия начин, и аз съм скептик самия факт, че съм във форума тук/днес го доказва, но засега компанията не ми е дала основателна причина да се разделя с нея,а точно обратното.
                              Значи "точно обратното",тя ще се раздели с теб.....
                              „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
                              Джеси Ливърмор

Коментар

• тука бая сбирка са спретнали и някви коли подвързани гледам у фейса

Коментар

Working...
                                X